Прескочи до съдържание

Разберете от къде са предците ви!

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Момондо пуснаха едно много интересно проучване. Чрез малко от слюнката на човек може да се определи по ДНК от кои страни са предците му.  Може да попълните на сайта им с няколко думи защо искате да участвате и на избраните ще ви изпратят кит за изследване на слюнката. След това, който спечели ще има шанса да посети всички страни, от които произлиза или една от всичките, която му е любима.

More info: http://www.momondo.co.uk/letsopenourworld/ ;)

Редактирано от t_petkov
  • Харесвам 8
Публикувано:

За съжаление едва ли имам роднини на остров Питкерн, но и някоя по близка дестинация би била интересна ;) Може да се окаже обаче, че магеланци имаме обще генетичен корен  ;) 

• Харесвам 1
Публикувано:

За съжаление едва ли имам роднини на остров Питкерн, но и някоя по близка дестинация би била интересна ;) Може да се окаже обаче, че магеланци имаме обще генетичен корен  ;)

Никога не се знае. Може някой твой прапрапрапрадядо да се е оженил за балийка и сега една къщурка сгушена в крайградските джунгли на Убуд да те чака :lol: :lol:

• Харесвам 2
Публикувано:

Страхотна промоция. Тъкмо да започна да мисля какво да пиша обаче и отворих Terms & Conditions. България не е включена, но ако има живеещи извън BG, значи е за тях :)

3. This competition is open to adult residents, permanently residing in one of the following countries: Australia, Austria, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Romania, Spain, Sweden, United Kingdom and USA (Possibly, but limited to, 18 countries, legal matters pending).

• Харесвам 1
Публикувано:

Страхотна промоция. Тъкмо да започна да мисля какво да пиша обаче и отворих Terms & Conditions. България не е включена, но ако има живеещи извън BG, значи е за тях :)

3. This competition is open to adult residents, permanently residing in one of the following countries: Australia, Austria, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Romania, Spain, Sweden, United Kingdom and USA (Possibly, but limited to, 18 countries, legal matters pending).

Така е, важно уточнение. Интересно обаче как Румъния е вътре, а нас ни няма. -_- -_-

• Харесвам 3

Комшиите са с връзки :)

Не успях да отворя линка, понеже ми забива браузъра, но ми е интересно къде е базирана лабораторията, където ще правят изследването на ДНК, защото доста държави не допускат генетично банкиране (каквото всъщност е това изследване).

Иначе аз си знам част от родството с различни европейски народи по един ген (навремето послужих за "контрола" за дисертацията на една приятелка :) )... ама току-виж открия и други родства :lol:

Редактирано от Роца
  • Харесвам 5

Тук са много популярни този тип сайтове, защото всеки е от някъде си и иска да научи повече за корените си. Имам една колежка, която плати доста пари да й изследват ДНК-то и да й кажат 300 години назад от къде идва. Тя е с италиански и украински корени (тези, за които знаеше отпреди) ама с гордост набляга на италианското и всяка година ходи в Италия. За украинското хич не е толкова ентусиазирана. Та се шегуваме с нея, че най-накрая ще се окажем роднини :)

Аз се регистрирах :)

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 3
Публикувано:

Абе, не знам... След като прегледах съгласието за биобанкиране и условията на компанията, която ще анализира китовете от Франция (както и предполагах, базирана в САЩ), има някои неща, които не ме вдъхновяват.

Може би аз съм професионално деформирана, но не ми се иска да си мотая ДНК-то насам-натам (не че не може да ми го намерят и секвенират при добро желание, де :lol: ).

Но може да е интересно като опит.

• Харесвам 4
Публикувано:

Hi Emi, momondo is cooperating with two DNA companies – AncestryDNA and 23andMe – in the running of The DNA Journey competition. When the competition was conceived, it was our ambition to run it in the 35 markets we’re active in. Unfortunately, neither AncestryDNA or 23andMe offer DNA testing services in Bulgaria, meaning we were unable to run the competition in that market.

Публикувано:

Hi Emi, momondo is cooperating with two DNA companies – AncestryDNA and 23andMe – in the running of The DNA Journey competition. When the competition was conceived, it was our ambition to run it in the 35 markets we’re active in. Unfortunately, neither AncestryDNA or 23andMe offer DNA testing services in Bulgaria, meaning we were unable to run the competition in that market.

Да, и двете компании съм ги чувала тук и съм виждала реклами по телевизията.

Публикувано:

Не съм фен на конспирациите , но това сам да си даваш ДНК материал ми е малоумно.

Поне за американските другари знаем ,че всичко отива в разни бази данни , айде да не ги улесняваме. Те като решат сами ще ни намерят , нека се потрудят малко ;)

П.С. За мен си знам корените , като студенти в МУ ни правеха едни физиологични / дактилоскопични тестове по желание и със сигурност е било само за нас си ;)

Дори да са холандци накрая всичко отива на едно място.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.