Прескочи до съдържание

Актуално инфо за пътищата в Германия?

Lyubina

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Да попитам, че до пътуването ни остават по-малко от 40 часа - как са пътищата из Германия? Четем за разни апокалиптични новини и реших да попитам, ако трябва да модифицирам маршрута? За сега планът ни е от Грац, посока Линц, влизаме в Германия по край Пасау, Нюрнберг, Бон, Кьолн.

Някой в тази посока с актуална информация?

Прогнозата за времето по тази части, за деня в който ще минаваме от там е за проливни дъждове и силни гръмотевични бури.

Редактирано от Lyubina

В нета нищо не пише, traffic info за сега дава, че по магистралите трафика е обичаен. Затова се интересувам за информация от първа ръка. Като знам как нашите медии понякога волно или неволно ни манипулират и изкривяват действителността....

PS: ADAC казват, че за сега има наводнени някои "вътрешни" и междуселски пътища, а в някои участъци от магистралите в южната и централна част на Германия движението може да бъде забавено.

Редактирано от Lyubina
Публикувано:

Района с най много наводнения и бедствено положение е в провинция Баден Вюртенберг на около 60/80 км от Щутгарт в посока север-изток от града(от преди 4 дни) и в Южна Бавария.

Вие минавате на север от цялата тази ситуация,но колко ще вали по време на вашия път един Господ знае!

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако много вали ще ни провали плановете за "импровизирани" отбивания от главния път. ;) Но само това да е.

Публикувано:

Днес беше един прекрасен ден, минахме половината от предвидения път, времето беше с нас, трафик почти нямаше, по всички граници преминаването беше спокойно и напълно безпроблемно. Една дребна гръмотевична буря с дъждец на влизане в Австрия.

• Харесвам 1
Публикувано:

Доколкото може да бъде актуално при тези динамични метео-условия, пък и през цяла Германия... Нямаше проблеми, не знам какво се пише и говори в момента по нашите медии, вали си, река Ин почти прелива (всъщност е преляла на няколко места), магистралите са им в обичайния вид, с поне стотина участъка в ремонт и хиляди ентусиасти да пътуват. Общо взето нищо ново и интересно под слънцето. 

По околовръстното на Франкфурт на Майн се разминахме на магия с някакъв сериозен порой, имаше май гръмотевична активност, но и там заобиколихме и само гледахме в далечината светкавиците. Атракция си беше, но нито фотоапаратът ми позволява читави снимки, нито главната ми роля на шофьор :)

Но пък искрено се забавлявах през целия път! :) 1110 км ги направихме са долу-горе 11 часа с едно сериозно задръстване малко след минаване на границата Австрия/Германия при Пасау: германците са направили и там импровизирано КПП и си имаше чакане. :)

• Харесвам 3
Публикувано:

малко след минаване на границата Австрия/Германия при Пасау: германците са направили и там импровизирано КПП и си имаше чакане. :)

Стои ли си още онази дървена тоалетна от WWII, която служи за ориентир кога си влязъл в Германия?

Публикувано:

Признавам си, не я видях. :) На границата няма никакви ограничения и причина да спреш. "КПП"-то е на няколко километра навътре, на територията на Германия, на практика след като преминеш моста на Ин. Ако на връщане минем по същия маршрут, специално ще се огледам. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Признавам си, не я видях. :) На границата няма никакви ограничения и причина да спреш. "КПП"-то е на няколко километра навътре, на територията на Германия, на практика след като преминеш моста на Ин. Ако на връщане минем по същия маршрут, специално ще се огледам. :)

Кога ще ви е връщането? Аз и шурека ще минаваме Германия на 20-ти, ще спим в Пасау и на 21-ви продължаваме към България през Австрия-Унгария-Румъния...

Питам за да имам полезна информация от първа ръка.

Утре постепенно тръгваме на обратно. Имаме спиране в Кьолн, Бон, след това Едно градче от т.нар. "романтичен път", после Блед. Планът ни е да се приберем в неделя. Направили сме си дублирани резервации за хотели, ще действаме според обстановката. Така че, най-късно в неделя вечерта ще мога да ти дам информация за времето и пътищата. Истината е, че атмосферата е много динамична и времето е непредсказуемо.

Редактирано от Lyubina
  • Харесвам 1
Публикувано:

Пропуснах да актуализирам тази темичка: върнахме се от другата страна - посока първо Мюнхен (разминахме се с час-пик и пропуснахме задръстванията), Залцбург и нататък към Любляна.

Трафикът е какъвто винаги е бил. И малките пътчета са натоварени, но никъде ни видяхме поражения от вода. Реките са препълнени, сигурно е имало проблеми някъде. Струва ми се, обаче, дъждове и наводнения през този сезон са почти обичайно явление за Германия последните 15-на години (или поне от както имам спомени).

Duke, пропуснах да видя дървената къщичка, но обратният маршрут ми се стори по-атрактивен, тъй като през тези краища не бях минавала до сега.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.