Прескочи до съдържание

Малмьо и Копенхаген за 3 дни


Препоръчани мнения

Здравейте магеланци. Сдобих се за септемврийските празници с билети до Малмьо за 3 дни. Не устоях на офертата за 49 EUR отиване и връщане с Wizz. И имам нужда от вашата помощ за създавне на оптимална програма - какво да видим, къде да спим, къде да ядем. Дали е удачно 3 нощувки да имаме в Малмьо. Полета каца на 03.09 в 21:00 часа (с каквода стигнем от летището до Малмьо) и излизата на 06.09 в 21.25. Друг въпрос е дали ни трябват паспортите или с личните си карти може без проблем да минаваме между Швеция и Дания. Идеята е да се опитаме да не изхарчим мн пари, макар високия стандарт на тези страни. Благодаря предварително  (:

Връзка към коментар

Малмьо е много красив град и не е за подценяване. Можеш да вземеш билет за автобус/влак, който минава през прочутия Öresundsbron и не би трябвало да струва повече от 25 евро (еднопосочен). Билети се купуват от тук http://www.oresundstag.se/

Аз винаги пътувам с паспорта си, но много мои приятели са идвали не веднъж само с личната си карта. Имай предвид обаче че отскоро точно на този мост шведите затегнаха границите доста и вече проверяват обстойно (дори и правят снимка) на личните документи. 

Копенхаген е град на младите хора и атмосферата му е страхотна. Има много какво да се види, но не знам какви са ти предпочитанията. Вървете и се повеселете в тиволи поне. Ако сте фенове може и да се отбиете в Кристиания.

 

И да, в Швеция по баровете една бира струва между 7 до 10 евро, така че го имайте предвид.

Редактирано от AlexR
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

През декември също бяхме там с три нощувки.Не Ви препоръчвам спане само в Малмьо,защото преминаването през моста в двете посоки всеки ден си е разход.Ние направихме така-една нощувка в Малмьо-трансфера до града предварително купихме от http://www.flygbussarna.se/en/malmo.  Нощувахме в Hotel Garden.Нищо особено като обзавеждане,но в центъра и закуската е прекрасна.За Копенхаген предварително бяхме взели билети от  http://www.swebus.se/swebusexpress_com/. Предпочетохме автобуса заради по-добрата гледка,а и купихме билетите две седмици по-рано и бяха на промоция.В Копенхаген нощувките ни бяха две в http://www.nebo.dk/. Избрахме икономични стаи-имат няколко бани и тоалетни,общи за целия етаж.Но хотела и санитарните помещения бяха изключително чисти и останахме доволни,въпреки ниската за Копенхаген цена.Може да се плати закуска,но съвсем близо има много места където също може да се закуси.Има и няколко големи супермаркета.Връщането да летището в Малмьо с https://www.neptunbus.dk/.Часовете са съобразени с полетите.Спирката е близо до хотелчето,в което бяхме.Като цяло и сега мисля,че това/или в обратния ред/ е най-доброто решение за три нощувки.Малмьо може и да разгледате за ден/не го пренебрегвайте-градът е красив/,но за Копенхаген дори два дни не са достатъчни.Хотелите запазихме през сайтове,които до тогава не бяхме ползвали,като най-добри цени открихме чрез http://www.hotelscombined.com/. Пътувахме само с лични карти.

Редактирано от mamaivy
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Мисля, че в Малмьо е по-евтино за спане, освен това може да отидете и до Лунд за няколко часа. Една от забележителностите е сградата Turning Torso, която може да видите безплатно, разходката в парка на замъка Malmöhus Slott също е такава :-) В Копенхаген забележителностите са много повече, но не знам дали искате да влизате по дворци, музеи и пр. Иначе относно храната има супермаркети Coop, в които продават сандвичи, закуски, в този на гарата в Малмьо има и салатен бар; друго евтино място за хапване е 7Eleven с хубав хот-дог. И аз знам, че в момента има по-затегнати проверки, така че не пречи да си носите и паспортите.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Като цяло аз и приятеля ми харесваме стари сгради много.Реално искаме да ни излезе малко по евтино, защото октомври летим за Камбоджа. Като цяло доста пообиколихме Европа и  много искаме да видим скандинавските страни. За спането в Малмьо е по евтино, но един ден Копенхаген май е малко...

Връзка към коментар

Тогава направете 2 нощувки в Копенхаген и 1 в Малмьо преди полета, ако не влизате по музеи, времето ще ви стигне за разходки из градовете и няма да давате пари за входове. Реално и в двата града има старинна архитектура, стига ви да обикаляте из центъра и на пристанището в Копенхаген.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен лично тази тема ми беше доста полезна, когато си планувах пътуването - http://magelanci.com/topic/1892-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%85%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-3-%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/page-1?hl=%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%85%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD

Има и пътепис със снимки на колега от форума - http://magelanci.com/patepisi/article/251-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%85%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D1%8C%D0%BE/

Според мен Малмьо не си заслужава повече от 1 ден, за Копенхаген поне 2 дни и задължително направете обиколката с тази карта. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Подкрепям спането в Копенхаген, вместо ежедневното пътуваме между двете страни. Колкото и да е по-евтино спането в Малмьо-а то според мен не е - всекидневните разходи за транспорт и губенето на време малко обезсмислят това упражнение. В Копенхаген ние ползвахме Копенхаген кард за 48часа. С нея единия ден целия обикаляхме из провинцията(датска)- Елсинор, Фредериксборг. Картата покриваше всички разходи -път и билети. Хотела в Копенхаген го взехме на промоция, малко извън града, до спирка на метрото и беше на направо смешна за Дания цена.

Пътувахме само с лични карти.

Редактирано от bobole4e
Връзка към коментар

Здравейте и от мен аз бях миналата година в Дания и Швеция според мен е най-добре една нощувка в копенхаген и 2 в Малмьо щом имате само 3 дни така е най-добре.От летището има автобус до центъра и мисля,че беше по 10 евро на човек не знам колко е в момента но съм сигурен ,че има автобус той ни спря на гарата,а после го хванахме от автогарата.  :)

А относно за паспарт или лична карта.Ние бяхме само с лични карти и нямахми никакъв проблем така,че може и без паспорт.

В Копенхаген малката русалка има колела и то булеварди с колела парка Тиволи и много други забележителности,но определено в Швеция е по-евтино  :) А моста между Копенхаген и Малмьо е най-дългият комбиниран пътен железопътен мост и той е много красив. :)И като кацате в 21,00 няма за кога да ходите в Копенхаген по-добре отидете на другия ден,но все пак Вие си знаете.

Връзка към коментар

С цел оптимизиране на времето и финансите, мисля че единият трансфер трябва да е летище-Копенхаген.

Още един глас от мен в полза на спането в Копенхаген. На нас там ни беше по-евтино от Малмьо, също спахме в хотел Небо - на пъпа на града, точно до Тиволи. Резервирах от Otel, ползвах и промокод. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Има ли трансфер от летище Малмьо MMX до airport Copenhague Kastrup. Гледам сайта за автобуси http://www.swebus.se/SwebusExpress_com/Airport-transfer/, но не мога да се ориентирам какво трябва да избера като начална и крайна точка - има само MALMÖ Centralstation и KÖPENHAMN Ingerslevsgade DGI, което явно не са летищата....

Връзка към коментар

Благодаря. А кое трябва да избера като начална точка за летище Малмьо - в сайта за автобуси има само MALMÖ и MALMÖ Centralstation, т.е.никъде няма летище Малмьо...

Връзка към коментар

https://neptunbus.dk/

С тях от Летище Малмьо до Копенхаген - 100 DK

 

С swebus - от Копенхаген DGI до Централната гара на Малмьо. Може и с влак

 

http://www.flygbussarna.se/en - С тях от Централната гара в Малмьо до летището в Малмьо

:)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте,

ще пътуваме 3-ма за Малмьо (+Копенхаген) през септември за 4 дни.

Предвид високите скандинавски разходи има ли смисъл да се вземе кола под наем (около 240 лв за 4-те дни ) вместо да плащаме трансфер до летището 6 х 100 крони (170 лв, + куфар отделно). Да, знам за скъпия паркинг в Копенхаген, но идеята ни е да паркираме малко по-настрани и да хванем метрото. На моста плаща ли се нещо?

Връзка към коментар

Здравейте,

ще пътуваме 3-ма за Малмьо (+Копенхаген) през септември за 4 дни.

Предвид високите скандинавски разходи има ли смисъл да се вземе кола под наем (около 240 лв за 4-те дни ) вместо да плащаме трансфер до летището 6 х 100 крони (170 лв, + куфар отделно). Да, знам за скъпия паркинг в Копенхаген, но идеята ни е да паркираме малко по-настрани и да хванем метрото. На моста плаща ли се нещо?

Ако наемате кола само да се придвижите до Копенхаген и обратно, аз не виждам смисъл от разходите които ще направите. Освен 240-те лв. наем, има гориво, такса за моста-два пъти, задължително разрешение за ползване колата в друга държава. Преди година, таксата беше 47 евро в посока, сега май е повече. Има устройства които се взимат от рентал компанията, които смъкват цената, но пак е скъпо. А и Копенхаген се усеща по-добре, пешком или с лодка.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.