Прескочи до съдържание

Европейско първенство във Франция 2016 г. + игра


Пътувко

Препоръчани мнения

 

Хъм, аз ли съм кьорав или имаме двама победители?

 

2016-07-11_12-23-16.png

 

Да не би второто място да е решено заради бонус точките?

 

Не, мисля, че е заради този коефициент "Wins", който така и не ме отмързя да проверя как се изчислява.

Но да, победителите са двама, де :P

 

...Мисля, че го разгадах. За максимален брой точки във всеки кръг (matchday) се дава една точка за "Wins", като при повече участници с еднакъв резултат точката се дели между тях. Поне такава логика улавям, като разглеждам таблиците по дни.

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Няма да напиша нещо ново, просто цитирам един зевзек от мрежата.

"Възмездието възтържествува!!Сборен отбор на Ангола, Мозамбик и Кабо Верде се разправи срещу самозабравилите се звезди на Сенегал, Мали, Алжир, Бряг на слоновата кост и Гамбия. Португалия е новия европейски шампион.!!:-).

Лично аз съм леко доволен. Просто съдбата трябваше да си вземе нещо от Франция. Това нещо бяха мачовете с Румъния(гол в 90тата мин),с Албания(два гола след 88та мин.),мача с Германия-три пъти минаване на центъра през първото полувреме и т.н.

Португалия въпреки ,че не беше това което всичко очакваха от мач на мач играеха по-добре .И щом прескочиха Хърватска си помислих, че може и да направят нещо.

Аз лично симпатизирах и стисках палци за Хърватите,но....както и за италианците този път. Показаха ,че без 4-5 основни играча са си отбор!!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Обаче... 

 

Германия е Световен шампион.

А Франция победи Германия, следователно Франция > Германия = Световен шампион
А Португалия победи Франция, следователно Португалия > Франция > Германия = Световен шампион

А пък България победи Португалия, следователно България > Португалия > Франция > Германия = Световен шампион

Кой сега е №1 ???  :biggrin: 

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Англия: вдигаме главата и гледаме напред към световното! :P

 

Всичко останало е без значение... :lol:

 

Те хубаво гледат, ама са безгласна буква. Тях и без това никой не ги брои за живи. :lol:  

 

Португалия спечели, защото Роналдо не игра. Така не всички топки бяха към един играч и играта им се разчупи.

 

Ако беше играл, нямаха шанс. Нито срещу Франция, да не говорим за отбори като Германия и Италия.

 

Франция загуби, защото смятаха, че купата им принадлежи по право.

 

 

Не съм съгласен. И с Роналдо щяха да спечелят. Просто съдбата им даде това, което им отне преди 12 години. Франция си повярваха, че едва ли не португалците сами ще се предадат.  

 

Е поредното европейско свърши. Ясно че за едни е скучно, но питайте португалците. Типично по български много хора гледат как изглеждал Кристиано, как се държал, колко гел си слагал или кой му бил приятел. Някой да е споменал как игра. Че без него португалците отпадаха още в групите. Разбира се че не. Просто се води една кампания на световно ниво за представяне на миличкия Меси като най-доброто и скромно момче, което трябва да победи злото в лицето на надменния гел, пеналдо, манекен и т.н. Снощи като гледахме мача с приятели на заведение при нас се намести някакъв навлек и почна да ми обяснява как тоя гелосан бил мега слаб, как си бил платил да е капитан, за разлика от Лорис, който не бил голяма звезда и не бил толкова богат, но за сметка на това бил истински капитан. После ми разправяше как треньорът нарочно извадил Кристиано, защото бил много слаб по принцип и само пречел и че това дало резултат. Така че нека всички го мразят Роналдо, нека всички казват как Португалия имали само една победа(един пък не каза че седем мача нямат загуба), но шампионът е ясен. 

Французите малко прекаляват с интеграцията на черни в отбора. Ясно е че в случая са доста по-здрави физически и играят много силов футбол, но то няма един, който да измисли нещо по-интересно и нестандартно. Тоя Сисоко, колкото пъти взе топката тръгваше само да тича с нея като изоглавен и накрая нищо. Погба много си повярва че е добър футболист, Матюиди и той просто си тича, ама няма грам мисъл. Странно решение на Дешан да не заложи на далеч по-подвижния и мислещ Канте  да извади Пайе толкова рано. Марсиал, който е техничен също си го държи резерва, защото не подхожда на ръгбисткия характер на отбора. 

И накрая няма как да не отбележим, че има един наистина крайно неприятен момент, че Португалия е шампион, а именно кликата на бфс. Сега ще почне едно тупане в гърдите как сме победили бъдещия европейски шампион, колко сме силни и дори никой няма да си спомни срамните загуби в Япония. А треньорът ще си остане спокоен и даже няма кой да го съблече, защото националния отбор вече няма фенове.

 

Съгласен съм с всичко без мнението ти за Погба. Пол е страхотен футболист, но просто играта му в Ювентус е друга. Това е един от малкото цветнокожи французи, които играят с интелект. 

 

Извън коментарите за финала, май е време за равносметка. Доста скучно първенство като цяло, не знам дали само аз така го намирам, защото вече не съм толкова запален по футбола. Португалия - Хърватия беше истинско мъчение, такова чудо не бях виждал. Повечето мачове също бяха доста скучни, а по-интересните отбори отпаднаха сравнително рано. Най ме е яд за унгарците, исландците според мен постигнаха максимума. 

 

Регламента е безумен, не може да се играят 30+ мача за да отпаднат 8 от 24 отбора. Ако им е толкова мерак да има много отбори да ги направят 32 и да продължават първите 2 от група, това с 24 е нито така, нито иначе. Вече отдавна приехме, че Шампионската Лига може и да не се спечели от шампион, явно и тук ще свикваме, че трети отбор в група може да се окаже и шампион, при това с една едничка победа в редовно време за цялото първенство. Французите нищо не играха вчера, честито на Португалия, но според мен не променя факта, че при по-нормален регламент те трябваше да си заминат още в групите. 

 

И с твоето мнение съм съгласен. Безумен формат на Европейското първенство. Костюмираните чичковци от УЕФА мислят единствено и само за пари и са способни да развалят чара на всичките първенства под тяхната егида. Няма го вече романтичния футбол. Вместо това какво виждаме: 38 мача в клубните първенства; 5-6 мача за националните купи; 13 мача за Шампионската лига при финал; 3-4 мача на световното клубно първенство за победителя в ШЛ; квалификации за Европейско или Световно първенство. Големите футболист вече нямат мотивация да се раздават на 100% за националните отбори и резултатите са красноречиви. Всеки отбор се старае да не допусне гол и напред каквото стане. Сега като се замисля не им идва наум кой мач бих запомнил след време от това първенство. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

 

 

Съгласен съм с всичко без мнението ти за Погба. Пол е страхотен футболист, но просто играта му в Ювентус е друга. Това е един от малкото цветнокожи французи, които играят с интелект. 

 

За Погба не се изразих аз правилно. Според мен също е добър футболист с технична игра и много красиви изпълнения, съответно не играе силов футбол. Но се въртят някакви суми над 100 млн., които дава Ман Юн за негов трансфер, а той все още не е дорасъл и не е чак такава класа. И затова мисля че му правят много лоша услуга с това величаене и тези очаквания, защото всички помним световното 2006 година на Зидан на този пост и "невероятният" Погба изглеждаше смешно в сравнение със Зизу от 2006. Иначе безспорно добър и мислещ футболист, но не издържа на очакванията. Ето към Пайе например нямаше такива очаквания, но направи супермачове.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Европейското първенство отдавна свърши, но футболистите на Исландия продължават да правят чудеса по футболните терени. След като преди няколко дни в драматичен мач победиха Финландия с 3:2 след като губеха с 1:2 до 90-тата минута, днес викингите се наложиха с 2:0 над нашите съседи от Турция. Нищо чудно скромния, но симпатичен отбор на Исладия, воден от легендарния вече Хеймир Халгримсон, да се класира и на световното първенство след две години в Русия. 

Ние да му мислим....

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.