Travelicious Публикувано: 4 юли, 2017 Сподели Публикувано: 4 юли, 2017 На 6/22/2016 в 16:07, -Serendipity- каза: Привет, Виолета. Лефкада е един от любимите ми острови ходила съм три пъти, а миналото лято посетих и Кефалония, тъй че ще се опитам да бъда максимално полезна. За Кефалония ферибот има от Василики (Лефкада). Задължително препоръчвам да си резервираш билети предварително по интернет, защото ферито до Кефалония е мъничко, не е като фериботите до Закинтос. Относно Лефкада, предполагам знаеш (чела си), че там ферибот не ти е нужен, защото острова е свързан с тунел и мост. За нощувка в Лефкада лично аз препоръчвам Василики. Центърът на градчето е по крайбрежната, много приятно с ресторантчета покрай водата и прясна кухня. А лодките са паркирани буквално до масите на заведенията. Любимото място, на което сме отсядали е вила, казва се Il Viaggio Verde, но е на километър и половина от Василики, а доколкото разбирам това няма да те устройва, защото търсиш нещо по-оживено и близо до центъра, заради детето. Може да разгледаш някои апартаменти във Василики, които са в самия град. Иначе плажът на Василики не е хубав за деца, много е ветровит, предимно сърфисти събира заради вятъра. Плажовете, които препоръчвам са: Егремни, Катисма, Порто Кацики (макар, че последните години стана прекалено пренаселен... ) и Агиофили. Относно Кефалония островът е уникален. Много девствен. Като архитектура не е нищо особено, защото след земетресението почти нищо не е останало. Но пък плажовете са фантастични. На Кефалония препоръчвам да посетите плажа Миртос, градчето Асос, Петани (или както го наричат местните - малкия Миртос)... всички тези са каменисти. За пясъчен плаж - Кси, наричат го червения плаж. Лично аз не го харесах, защото беше стил малко Слънчев бряг супер пренаселен, но пък за любителите на пясък е добър. Другия ми фаворит е Антисамос и всички малки плажчета между Сами и Агия Ефимия. С камъчета, но с кристално сини води и много уединени. В Кефалония също мога да ти препоръчам вила, но отново няма да е на оживено място, затова тук не мога да съм полезна. За нощувките и разпределението им за двата острова ми е трудно да кажа, защото и двата острова са много красиви, а една седмица не е достатъчна и за двата. И последно - ако искате да видите нещо по-различно от плажове препоръчвам да посетите езерото Мелисани, което се намира в пещера. Разходката е с лодка, много кратичка, но запомняща се. След това може да хапнете в таверна Каравомилос, която е много близо до Пещерата и е на брега на морето. Защо да не става?! Според мен пък е въпрос на виждане, лично мнение Имам приятели, които изобщо не пътуват с децата си, а други пътуват на супер далечни дестинации. Лично аз се радвам много на вторите - родители, които пътуват с децата си без да ги притесняват разстояния и на каква възраст са децата. Мисля, че те най-добре познават детето си и сами ще преценят как и колко дълго да пътуват с него. Аз адмирирам такива семейства и не виждам проблем в това да пътуваш с деца, пък било то и пеленачета Сега се сещам за друг вариант, в който да комбинирате двата острова. Примерно избирате Лефкада. Както уточнихме, че пари за фери там няма, защото фериботи за Лефкада няма. Изкарвате си всички нощувки на Лефкада и пътувате спокойно по различни плажчета всеки ден. В някой от дните правите разходка с кораб до Кефалония. Не знам в детайли програмите на туристическите корабчета от Лефкада до Кефалония, но със сигурност се посещава Миртос и езерото Мелисани в пещерата. Възможно е да предлагат и по- дълги разходки. Това ще трябва на място да го уточните. И хем ще си спестите местенето на багаж от единия остров до другия, както и немалка сума за ферибота до Кефалония. А и ще изкарате по-спокойна почивка, защото уверявам те с кола в Кефалония си е истинско приключение. Пътищата са тесни, вият се високо над морето (даже си е страшничко) и пътуването дори и на кратки разстояния отнема супер много време, което може да си го спестите. Много ценно инфо! Можеш ли да дадеш някакъв линк за разписанието и цените на туристическите корабчета? Интресува ме алтернативно придвижване от Лефкада до Кефалония и до Закинтос, тъй като погледнах, че ферибота е доста скъпичък за всекидневно удоволствие, а дори и за просто преместване за няколко дни на друг остров. Връзка към коментар
kpucMJ Публикувано: 2 януари, 2018 Сподели Публикувано: 2 януари, 2018 Здравейте! Планираме посещение на Лефкада тази година. Спрямо разчета за останалите дестинации ни остана свободен месец май. Оглеждам се за първите празници или около 24 май, но сме запознати дали не е прекалено рано. Работят ли таверните, круизните корабчета, времето подходящо ли е за разходки? Водата едва ли ще става, но така или иначе няма да имаме време за плажове, тъй като искаме да обиколим всичко възможно и да разгледаме красотите. Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 2 януари, 2018 Сподели Публикувано: 2 януари, 2018 Преди 1 час, kpucMJ каза: Здравейте! Планираме посещение на Лефкада тази година. Спрямо разчета за останалите дестинации ни остана свободен месец май. Оглеждам се за първите празници или около 24 май, но сме запознати дали не е прекалено рано. Работят ли таверните, круизните корабчета, времето подходящо ли е за разходки? Водата едва ли ще става, но така или иначе няма да имаме време за плажове, тъй като искаме да обиколим всичко възможно и да разгледаме красотите. Ооо - Лефкада си е чудесна по всяко време на годината. Всичко си работи май месец, просто не е толкова натоварено, тъй като не е започнал активния почивен сезон. Но и не очаквай да е празно и да са затворени кръчмите - достатъчно италианци и местни си има за тях. За разходки и обиколки ще е перфектно (замисли се дали да не отскочите и до Кефалония за 3-4 дни). За къпане във водата по-скоро няма да става, но за печене на плажа ще има мераклии. Планирайте смело! Връзка към коментар
violeta Публикувано: 2 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 януари, 2018 Чудесно време сте избрали! Времето ще е повече от подходящо за разходки. Няма да се сблъскате с тълпите тъкмо. За водата не е абсолютно сигурно, но очите ще ги напълните! И аз ви подканам да помислите за съчетаване с Кефалония! 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 2 януари, 2018 Сподели Публикувано: 2 януари, 2018 преди 1 минута , violeta каза: Чудесно време сте избрали! Времето ще е повече от подходящо за разходки. Няма да се сблъскате с тълпите тъкмо. За водата не е абсолютно сигурно, но очите ще ги напълните! И аз ви подканам да помислите за съчетаване с Кефалония! Даже, обратното - Кефалония евентуално съчетана с Лефкада. 1 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 2 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 януари, 2018 преди 27 минути , ven62 каза: Даже, обратното - Кефалония евентуално съчетана с Лефкада. Както всяко нещо - субективно е. На мен Лефкада ми хареса повече, а на останалите 3-ма и - Кефалония. Но и двата острова си заслужават! 1 Връзка към коментар
Христиан Публикувано: 2 януари, 2018 Сподели Публикувано: 2 януари, 2018 преди 23 минути , violeta каза: Както всяко нещо - субективно е. На мен Лефкада ми хареса повече, а на останалите 3-ма и - Кефалония. Но и двата острова си заслужават! И на мен Лефкада определено ми хареса повече, но явно е въпрос на вкус. 1 Връзка към коментар
kpucMJ Публикувано: 4 януари, 2018 Сподели Публикувано: 4 януари, 2018 Благодаря ви за отговорите. Вече планираме спокойно разходката за май месец. Някой има ли отзиви за Aletro Villa в Agios Nikitas? Разглеждам още отсега местенца за резервация за 4 човека. https://www.facebook.com/Aletro-Villa-204089810079816/ Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 януари, 2018 Сподели Публикувано: 4 януари, 2018 преди 26 минути , kpucMJ каза: Благодаря ви за отговорите. Вече планираме спокойно разходката за май месец. Някой има ли отзиви за Aletro Villa в Agios Nikitas? Разглеждам още отсега местенца за резервация за 4 човека. https://www.facebook.com/Aletro-Villa-204089810079816/ Каква е целта на ходенето? Аг. Никитас е много малко селце и наистина няма какво да се прави там, даже и място за разходка няма. Силно се съмнявам, че и кръчмите щ работят. Връзка към коментар
kpucMJ Публикувано: 4 януари, 2018 Сподели Публикувано: 4 януари, 2018 (редактирано) преди 7 минути , Zaro каза: Каква е целта на ходенето? Аг. Никитас е много малко селце и наистина няма какво да се прави там, даже и място за разходка няма. Силно се съмнявам, че и кръчмите щ работят. Привет, Целта ни е да обиколим всички красиви плажове и да се качим на круизно корабче в Nidri. Моя приятелка беше в Lefkada миналото лято и ми препоръча Agios Nikitas, тъй като там също има красив плаж, до който се стига пеша, ако не се лъжа е Milos. Също така беше очарована от селцето, но може би наистина сега няма да работят доста неща там. Къде бихте ни препоръчали да отседнем, искаме да посетим Milos Beach, Katisma Beach, Ergemni Beach, Porto Katsiki, Agiofili Beach. Обмисляме дати 2-7 май. Редактирано 4 януари, 2018 от kpucMJ Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 януари, 2018 Сподели Публикувано: 4 януари, 2018 В момента, kpucMJ каза: Привет, Целта ни е да обиколим всички красиви плажове и да се качим на круизно корабче в Nidri. Моя приятелка беше в Lefkada миналото лято и ми препоръча Agios Nikitas, тъй като там също има красив плаж, до който се стига пеша, ако не се лъжа е Milos. Също така беше очарована от селцето, но може би наистина сега няма да работят доста неща там. Къде бихте ни препоръчали да отседнем, искаме да посетим Milos Beach, Katisma Beach, Ergemni Beach, Porto Katsiki, Agiofili Beach. Милос е на 15 минути от Аг. Никитас по една козя пътека вляво на селцето, Катизма е на 3 км от него, Егремни и Порто Кацики са по-далече като време, не като километри, но там се пътува бавно. Агиофили е до Василики, в южната част на острова. Чарът на Лефкада е в обикалянето. Ако обаче искате вечер да ядете по кръчми, не знам доколко Аг. Никитас става. Моят избор би бил Василики, но за май не знам какво ще е положението. От Василики се ходи до Агиофили с корабче, което обаче не знам дали ще върви по това време на годината. С кола не съм ходил, но познати си спукаха гърнето в опита си да стигнат до Агиофили с кола. От Василики до Нидри се стига лесно, от Аг. Никитас се обикаля повече. Със сигурност живот ще има в градчето Лефкада, но пък там се губи друго. Потърсете нещо из Василики и попитайте дали ще работят кръчмите там. На Василики плажът не става, с много едър чакъл е, но всичко останало му е супер, особено кръчмите, гледките. Ако ще си готвите сами, взимайте каквото ви е харесало. Ако държите на плажа Милос, тези вилички се намират точно над него. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 януари, 2018 Сподели Публикувано: 4 януари, 2018 преди 19 минути , kpucMJ каза: Привет, Целта ни е да обиколим всички красиви плажове и да се качим на круизно корабче в Nidri. Моя приятелка беше в Lefkada миналото лято и ми препоръча Agios Nikitas, тъй като там също има красив плаж, до който се стига пеша, ако не се лъжа е Milos. Също така беше очарована от селцето, но може би наистина сега няма да работят доста неща там. Къде бихте ни препоръчали да отседнем, искаме да посетим Milos Beach, Katisma Beach, Ergemni Beach, Porto Katsiki, Agiofili Beach. Обмисляме дати 2-7 май. В Аг. Никитас бих препоръчал тази таверна: Maistros Със зеленикави прoзорци/врати точно по диагонал на Captains Corner - баш на края на уличката към плажа. Жена ми (експерт по рибите) твърди, че по вкусен див лаврак не е яла през живота си. Връзка към коментар
kpucMJ Публикувано: 4 януари, 2018 Сподели Публикувано: 4 януари, 2018 Благодаря. Доста подробна информация. Набелязах места за нощуване във Василики и в Агиос Никитас. Вилите над Милос са невероятни! Пуснала съм запитване и към Seven Islands Cruises относно провеждани круизи през май. Предпочитам да има отворени таверни и да хапваме навън вечер. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 21 март, 2018 Сподели Публикувано: 21 март, 2018 Въпросите на @hrina са отделени в нова тема Връзка към коментар
kpucMJ Публикувано: 12 април, 2018 Сподели Публикувано: 12 април, 2018 Здравейте, отново! Някой има ли спомен колко излиза пътя като гориво и пътни такси София - Лефкада? Моя позната ми сподели цифри над 1000+ лв. за пътя. Предстои ни пътуване до Лефкада следващият месец. В крайна сметка запазих във Василики. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 12 април, 2018 Сподели Публикувано: 12 април, 2018 преди 31 минути , kpucMJ каза: Здравейте, отново! Някой има ли спомен колко излиза пътя като гориво и пътни такси София - Лефкада? Моя позната ми сподели цифри над 1000+ лв. за пътя. Предстои ни пътуване до Лефкада следващият месец. В крайна сметка запазих във Василики. Пътните такси са около 20 евро на посока. 1000+ лева може, ако кара Ферари, със самолет или с обиколка на цяла Гърция. За 700 километра е 100+ лв., не 1000+. 3 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 20 юли, 2018 Сподели Публикувано: 20 юли, 2018 Здравейте! Не мога да намеря информация в нета - има ли разходки с лодка от Василики до Порто Кацики и Егремни? Изобщо има ли някакви мини круизи от Василики или всички са от Нидри? Благодаря предварително 🙂 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 20 юли, 2018 Сподели Публикувано: 20 юли, 2018 Преди 1 час, Eva eva каза: Здравейте! Не мога да намеря информация в нета - има ли разходки с лодка от Василики до Порто Кацики и Егремни? Изобщо има ли някакви мини круизи от Василики или всички са от Нидри? Благодаря предварително 🙂 Има, но не са толкова вангардни, че да имат сайт. И все пак: http://www.vassilikiholidays.com/boat_trips.htm 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 Пак съм аз 🙂 Да попитам - според вас заслужава ли си да си направим еднодневно трипче от Лефкада до Фискардо /Кефалония/ без колата или няма особен смисъл? Ще сме във Василики. Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 30 юли, 2018 Сподели Публикувано: 30 юли, 2018 На 26.07.2018 г. в 12:31, Eva eva каза: Пак съм аз 🙂 Да попитам - според вас заслужава ли си да си направим еднодневно трипче от Лефкада до Фискардо /Кефалония/ без колата или няма особен смисъл? Ще сме във Василики. Дали си заслужава е много индивидуално. На нас ни хареса самото градче - малко, китно, шарено.. Зависи колко дни сте на Лефкада - ако вече сте обиколили всичко там и сте му се наситили, тогава си струва и за еднодневна разходка да видите и Фискардо. Иначе нищо по-различно и впечатляващо няма от другите градчета в околията. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 21 август, 2018 Сподели Публикувано: 21 август, 2018 Програмата на @ultrashock - е отделена в нова тема Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 19 септември, 2018 Сподели Публикувано: 19 септември, 2018 Тази година решихме да почиваме на остров Лефкада. Пътят до там е точно 700 км. от София. На отиване решихме да разделим пътя и нощувахме в Калабака, на следващия ден разгледахме Метеора: Хотелът ни в Лефкада беше във Василики /това е селище, най-южната точка на Лефкада/ - Portofico hotel, 90 евро на вечер за трима, първа линия, с басейн, закуска, шезлонги, чадъри на басейна и на плажа. Това е гледката от стаята: Плажът е перфектен, страхотен пясъчен плаж. В зоната за плажуване има насипани камъчета, но след това в морето е перфектно: Следобяд към 4-5 излиза един специфичен вятър и в морето излизат много сърфисти. Много е красиво: Василики е много приятно селище, има доста ресторанти, магазинчета. Цените по заведенията - бяло вино - 0.5 4 евро, основно с гарнитура - между 7-15 евро. Е, имаше и разни доста по-скъпи риби. Вечер е много приятно за разходка и вечеря: В един от дните направихме круиз от Василики по следния маршрут - плаж Егремни на о. Лефкада, селцето Фискардо на о. Кефалония, плаж на о. Итака, минахме през една пещера и още няколко острова, включително и остров Скорпио, на милиардера Онасис. Цена - 20 евро на човек: Страхотно се заредихме, доволни сме много. Желая на всички да посетят тези прекрасни места 6 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 19 септември, 2018 Сподели Публикувано: 19 септември, 2018 преди 8 минути , Eva eva каза: Тази година решихме да почиваме на остров Лефкада Моето островче и моето хотелче. Да знаех да ви бях поръчал една марка узо, която забравих да си взема оттам.... 1 Връзка към коментар
vladko73 Публикувано: 4 септември, 2019 Сподели Публикувано: 4 септември, 2019 Здравейте, започвам да чета всички теми, свързани с Лефкада и Кефалония. Тази тема е най-голяма и за това пиша тук независимо, че е писано за последно точно преди една година. Още от сега запазих за другата година август / има голям избор с безплатна анулация / 3 нощувки на Лефкада + 7 на Кефалония. Пътуваме с кола от София и с ферибот от Василики до Фискардо / спирали сме с корабче там - уникално беше /. На Лефкада сме били с жена ми и сега искам и децата да я видят. Интересувам се повече от Кефалония. Запазих а-т в едно селце - казва се Zola - https://www.booking.com/hotel/gr/christos-studios.html?aid=343458&label=postbooking_confemail;pbsource=conf_email_hotel_name. Видя ми се близо до повечето известни плажове и е с висока оценка в Букинга. Някой ако има предложения, насоки и т.н. с удоволствие ще чета. Благодаря! Връзка към коментар
jul Публикувано: 4 септември, 2019 Сподели Публикувано: 4 септември, 2019 Привет. Хубаво изглежда резервираното апартаментче, но аз не бих избрала тази локация, ако искам да разглеждам острова. Задай във viamichelin да видиш колко ти е пътя до всяко едно място, което си набелязал. Само за Миртос и Асос ти е удобно, според мен. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега