Прескочи до съдържание

Отново е лято и отново Испания


Kaio

Препоръчани мнения

Здравейте пътешественици,

 

Отварям една тема във връзка с поредния ни тур в Испания. Всеки път се опитваме да посетим нови и места в любимата ни лятна дестинация. Ще споделя програмата, която сме направили, както и ще помоля за някой друг съвет.

 

Пътуваме цялото семейство (тоест 3 жени и аз).

 

07.07.2016год. - Полет София - Барселона с Wizzair. Кацаме вечерта и се настаняваме в апартамент ценъра, нает чрез Airbnb. Планирали сме две нощувки, не е много, но не  е и за първи път.

08.07.2016год. - Ще се помотаем безгрижно из любимата Барса, като вечерта ще завършим в бразилски ресторант.

09.07.2016год. - Взимаме кола и потегляме в посока Памплона. Избра ли сме да нощуваме в Олите, тъй като в Памплона цените бяха убийствени, което е съвсем нормално все пак San Fermin ще бъде в разгара си (това е от части и причината за посещението ни).

10.07.2016год. - Ще се пробваме да се впъснем в преследването с бикове по улиците на Памплона. Пък да видим, кой от кого ще се отърве, аз от жената или тя от мен. Вечерта отпътуваме към Сан Себастиан.

11-12.07.2016 год. Планирани са ни 3 нощувки в Сан Себастиан в апартамент в старата част на града (пешеходната зона). Апартамента е нает от сайта Rentalia.com, тъй като се оказа, че традиционните сайтове не ми свършиха работа. Дните ще използваме за плаж и да поразгледаме наоколо (засега само Биобао е твърдо в плановете).

13.07.2016год. - Назад към Барселона, с нощувка в Huesca. Нямаме конкретни планове, ако страната на Баските ни е харесала ще отделим деня там, ако ли не ще спираме по пътя в малките селца и градчета.

14.07.2016год. - краен срок за завръщане в Барса. Евентуално минаване през Сарагоса (за по пряко ;) ). Нощувка в хотел максимално близо до летището и среща с любими хора, с които ще продължим пътешествието.

15.07.2016год. - Рано сутринта ни предстои първи полет с Norwegian - дестинация Тенерифе. Наемане на кола на острова и настаняване в хотел в Puerto de la Cruz, градче избрано за база и стартова точка за ежедневни обиколки на острова.

16-21.07.2016год. - седмица безгрижие и почивка. Ще се постараем да попием всичко полезно от темите за Тенерифе и да организираме пълноценно времето си. Засега сме набелязали, Loro Parque, Тейде (резервирали сме си посещението до върха и билети за лифта), Разходка с лодка с цел да видим някой кит или делфин.

21.07.2016год. - следобед отлитаме с Vueling обратно към Барселона и оттам с Wizzair се прибираме в София.

 

Това е планът и сега имам нужда от малко помощ от хората с повечко опит в някои от горните градове.

 

1. Ако някой е бил по време на Сан Фермин в Памплона да ме посъветва, колко рано сутринта трябва да сме в града, за да се включим в купона и къде има най-голям шанс да успеем да си паркираме колата?

2. Сан Себастиан. Отново въпрос свързан с безплатно паркиране на колата, тъй като апартамента е в старата част, както и препоръка за хубав плажв района (разбира се ще съм ви благодарен за всеки "must see" съвет). Не отказвам и препоръка за типично местенце за хапване в града.

3. Струва ли си минаването през Сарагоса за 3-4 часа?

4. Тенерифе - има доста писано, имам нужда единствено от съвет за изпробвана фирма за разходка в океана с цел среща с китове, делфини и други океански красоти. Също ако има магеланци пазарували фототехника от там (носи се мълвата, че цените са добри), препоръка за магазин за тази цел.

5.  Барселона - какъв е най-бързия начин за трансфер от Терминал 1 до Терминал 2 на летището (имаме 2часа и 45 мин за прекачване ).

 

Благодаря Ви!

 

Смятам да използвам темата по време на пътуването да споделям впечатления и интересно инфо. Пък като се върна разбира се и пътепис.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Супер план имаш!

За да усетиш по-добре атмосферата в Памплона е добре  да отидеш от вечерта там.

 

В Сан Себастиян, където и да хапнеш няма да сбъркаш, имай само предвид, че цените са по-високи на всичко там. За паркиране не мога да помогна със съвет.

Може да помислите и за Сантандер, лично на мен ми харесва повече от Билбао, даже ми е от любимите по-малки градове. Ако стигнете до него, може да видите и Comillas, където е вилата на каприза на Гауди.

 

В Тенерифе е било евтино преди 15 год, сега има евтини неща в някои малки магазини на разни индийци и пакистанци, но всичко е много старо и залежало и за мен не си струва.

Зради ДДС-то може да намериш нещо изгодно, но няма да е с фрапираща цена чак, но е добре да се види на място.

 

Ако имаше време мини през Сарагоса, както си планувал.

 

 

 

edit

Забравих да кажа, че най-добрия начин за пробване на различни неща за ядене в Сан Себастиян е да се влиза  в различни кръчми и да се пробват тапасите, които са десетки видове и за мен са най-добрите в Испания.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От много време ми се ще да видя някой магеланец да иде на надбягването с бикове и да разкаже после. По телевизията изглежда брутално, но съм сигурен че на живо е по-различно :) Надбягванията започват рано, до колкото знам, в wikivoyage пише 08:00, а да си там 07:30. 

 

Иначе и аз като бях гледал цените са такива, да, дори хостелите бяха трицифрени в евро, пък на терасите над трасето за надбягвания цените са сравними с терасите в Монте Карло по време на Формула 1. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От много време ми се ще да видя някой магеланец да иде на надбягването с бикове и да разкаже после. По телевизията изглежда брутално, но съм сигурен че на живо е по-различно :) Надбягванията започват рано, до колкото знам, в wikivoyage пише 08:00, а да си там 07:30. 

 

Иначе и аз като бях гледал цените са такива, да, дори хостелите бяха трицифрени в евро, пък на терасите над трасето за надбягвания цените са сравними с терасите в Монте Карло по време на Формула 1. 

Аз съм гледал от първия ред няколко пъти в различни градове, но не съм се престрашавал да бягам пред тях, особено, като гледам колко често има прободени или стъпкани хора.

Връзка към коментар

Бях преди 2 години в Памплона за Сан Фермин. Започват точно в 8ч сутринта, всичко траеше 2-3 минути. Според мен взимай билет направо за арена Торо. Там завършва. На друго място, по балконите се предлагаха места от 100 евра нагоре на човек.

По време на Сан Фермин града не спи. Прежали една нощ за да си сигурен, че ще гледаш. Ако ще участваш, мисля че имаше час до към 07.00 да си там. Повечето от участниците идват направо от кръчмите. Някой път шоуто е точно като се влиза в арена Торо. Стълпотворението е голямо на самия вход. Уникално преживяване. Благородно ти завиждам.

 

Програмата

 

http://www.sanfermin.com/en/sanfermin-programme/2016-programme/6th-july/ 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Супер план! 

Много ще ме зарадваш със снимка, на която държиш бика за рогата-пък да смее после жена ти да каже нещо "на-въпреки"-хахахах.

Идвън шегата - весело да си изкарате!!!

Връзка към коментар

За всички желаещи да усетят тръпката, TVE/испанската национална телевизия/ предаваше директно.

Всеки ден от 06-14 юли от 8.00 тяхно, наше 09.00ч.

 

пп ако няма да бягаш, имай предвид, че по трасето няма много място къде да гледаш, единствено на арена Торо, бая голяма е, но имай предвид че ще е претъпкана до откат.   

Връзка към коментар

Мерси Alexander,

 

Памплона ще я посетим и вечерта на 9 ти, но нямаше как да нощуваме там. Още преди 4 месеца, най-ниската цена беше над 250 евро.

Имах предвид, да се отиде там от вечерта, но не за да се спи.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.