Прескочи до съдържание

Интериорен дизайн на пътешественика

Препоръчани мнения

Публикувано:

Под наем съм в офисът и докато чакам да го пребоядисат и освежат, налепих подобни стикери като на картинката. Идеята ми беше и над всеки град да сложа мои снимки, ама... ме домързя  B)

attachicon.gif bigCityStickers.jpg

Липсва ключов стикер:

post-3680-0-83282300-1467638826.jpg
  • Харесвам 6
Публикувано:

Харесвам много старите географски карти от 16-ти, 17-ти и 18-ти век - на Абрахам Ортелий, Фредерик Де Вит, Хондиус, Меркатор, Блау и други тип Speculum Orbis Trrae. Много заведения и магазини ги ползват за декор, заради големия брой рисунки по тях и изящен Ex Libris на старите майстори, но те са и с много висока научна стойност. Има едно сайтче на Barry Lawrence Ruderman Antique Maps INC - тук, където могат да се свалят свободно в добра резолюция, да се принтират и да си ги окачи в стаята човек. Ето някои от моите фаворити:

Хондиус

Nova Totius Terrarum Orbis Geographica Ac Hydrographica Tabula Auct Henr/Hondius, 1641

В четирите ъгъла: Цезар, Птолемей, Меркатор и Хондиус:

32880.jpg

Любимата ми на Абрахам Ортелий с полумитичните същества и изригващия Хекла - вратата към Ада

ISLANDIA, 1585

20301.jpg

Louis Charles Desnos:

Mappe-Monde ou Carte Generale De La Terre Divisee En Deux Hemispheres

Сикстинската капела на картите, чудесна за стена:

23657.jpg

Claes Janszoon Visscher:

Nova Totius Terrarum Orbis Geographica Ac Hydrographica Tabula Autore N I Piscator, 1652

Особено ценна - в четирите ъгъла яхнали зверове Америка, Азия, Африка и Европа. Горе и долу - римските императори на кон от Цезар до Домициан, а на дясната страна на 5-тата картина дори ще прочетете "Magellanici" :)

23801.jpg

• Харесвам 18
Публикувано:

Харесвам много старите географски карти от 16-ти, 17-ти и 18-ти век 

Тогава да препоръчам култовата Carta Marina от 16-и век на шведа Olaus Magnus (копие може да се види в библиотеката на университета в Упсала) - една от най-ранните карти на североизточния Атлантик и Скандинавия + прекрасни илюстрации:

Carta-Marina-Olaus-Magnus-16th-century-map-graphics (3).jpg

• Харесвам 5
Публикувано:

О, да - Carta Marina - знам я, тук дори си показала само фрагмент. Тоя човек я сътворява за повече от 10 години и по щастлива случайност картата не изчезва от лицето на земята. Абсолютен шедьовър междудругото - имам я в колекцията :)

• Харесвам 7
Публикувано: (редактирано)

Харесвам много старите географски карти от 16-ти, 17-ти и 18-ти век - на Абрахам Ортелий, Фредерик Де Вит, Хондиус, Меркатор, Блау и други тип Speculum Orbis Trrae.

Ох, такава мания са тия карти ...  :wub:

Аз като се озова в магазин/книжарница с такива карти и направо съм като омагьосан и се отнасям  :rolleyes: 

Веднъж, в Испания някъде май беше, в едно чудно магазинче за глобуси и карти като влезнах уж за малко ..., после моите хора отвън ме гледаха доста начумерено защото колко време е трябвало да висят да ме чакат, а пък един френд направо вика: "Айде бе, т'ва твоето по-зле и от жена ми като влезе в магазин за обувки!"  :biggrin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 11
Публикувано:

Харесвам много старите географски карти от 16-ти, 17-ти и 18-ти век - на Абрахам Ортелий, Фредерик Де Вит, Хондиус, Меркатор, Блау

И аз :) Редя един пъзел с подобна на първата, която си показал, ама мноого бавно върви. 9000 хиляди парчета. 160 x 200 см. 5-6 години минаха от както го започнах. Голям зор :)

• Харесвам 10

...ама мноого бавно върви....9000 парчета... 5-6 години минаха от както го започнах. Голям зор :)

Пак се радвай, ако към 3000-ното парче наследниците те мумифицират и обезсмъртят в картуш до него, а и проявят нужната упоритост в рамките на вашата династия да довършат задачата  :lol:

Редактирано от Бай Добри
  • Харесвам 5

Много интересна тема! Аз вкъщи някак несъзнателно съм декорирала стените с картини, карти и гоблени на тема пътуване, и всичките аз съм ги правила/рисувала/бродирала (без една карта на Карибите).

Ето някои от нещата по стените:

Карта на света (нарисувах я за два дена):

post-2024-0-85416700-1467879280_thumb.jpeg

post-2024-0-67123900-1467879296_thumb.jpeg

Малките картини в дясно:

post-2024-0-38222000-1467879351_thumb.jpeg

Гоблен Сидни:

post-2024-0-53829600-1467879647_thumb.jpeg

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 24
Публикувано:

От кой картограф е картата на Карибите над бюрото с лаптопа ти? Знаеш ли подробности - година, име? Светлината от прозореца, която пада върху нея на снимката, ми пречи да я позная.

Публикувано:

Карта на света (нарисувах я за два дена):

attachicon.gifimage.jpeg

Много ми харесва картата ти на света!  Дали да не взема да ти открадна идеята...  ;)

От кой картограф е картата на Карибите над бюрото с лаптопа ти? Знаеш ли подробности - година, име? Светлината от прозореца, която пада върху нея на снимката, ми пречи да я позная.

Ще погледна утре и ще пиша.

.

Много ми харесва картата ти на света! Дали да не взема да ти открадна идеята... ;)

Благодаря! Хи хи, открадвай, не се притеснявай :). Аз събирах вдъхновение и идеи от Пинтерест и накрая си я направих така, както на мен ми харесва. Редактирано от Травеолани
Публикувано:

Ето снимка в по-близък план, и коя е фирмата, която е напечатала картата. Може да има повече подробности на сайта им, но най-вероятно са използвали стара рисувана карта.

Купих тази карта от круизния кораб, заедно с един пъзел (той замина с майка ми за България). Ето как изглежда и той.

И аз много се кефя на всякакви географски карти, и на тези по-старинните особено.

post-2024-0-95259200-1467922894_thumb.jpg

post-2024-0-85447300-1467922927_thumb.jpg

post-2024-0-77863300-1467922952_thumb.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:

Ясно, благодаря ти. Тя е по-скоро съвременно сувенирно туристическо изделие за спомен. А и този хипокампус (кон с рибешка опашка) е характерен за по-ранните карти, малко след ВГО, когато митът е наравно с науката и когато далеч не са познати толкова добре очертанията и границите на новата суша, камо ли отделни държави. Прегледах около 240 карибски карти - известни и по-неизвестни, но не виждам такъв прототип. Което обаче хич не я прави по-малко вдъхновяваща и готина в еклектиката си за умел и креативен карибски пътешественик като теб! Поздрави! :)

• Харесвам 3
Публикувано:

В Москва, под площада пред Кремъл има луксозен МОЛ с чудесно кафене.

Това е стъкленият  му купол:

post-1504-0-45891300-1467952275.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

Ясно, благодаря ти. Тя е по-скоро съвременно сувенирно туристическо изделие за спомен. А и този хипокампус (кон с рибешка опашка) е характерен за по-ранните карти, малко след ВГО, когато митът е наравно с науката и когато далеч не са познати толкова добре очертанията и границите на новата суша, камо ли отделни държави. Прегледах около 240 карибски карти - известни и по-неизвестни, но не виждам такъв прототип. Което обаче хич не я прави по-малко вдъхновяваща и готина в еклектиката си за умел и креативен карибски пътешественик като теб! Поздрави! :)

Между другото и аз си го помислих това, че може е сега рисувана, наподобявайки стара карта. Американците са царе на това да вземат стара идея, да я модернизират и комерсиализират :).

• Харесвам 1
Публикувано:

Много интересна тема! Аз вкъщи някак несъзнателно съм декорирала стените с картини, карти и гоблени на тема пътуване, и всичките аз съм ги правила/рисувала/бродирала (без една карта на Карибите).

Ето някои от нещата по стените:

Еха, уникални са ;) Много си талантлива супер

• Харесвам 1
Публикувано:

Някаква стилизирана карта в спалнята по подобие на стикера, показан от Георги. Както и завивки

http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10001_306031411294_-1 :

Много ми харесва идеята ти за тези завивки, но за съжаление нямат в наличност за нашия размер на леглото, затова се утеших и си взех чашки от същата колекция ;)post-2133-0-60503900-1467970268.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:

Много ми харесва идеята ти за тези завивки, но за съжаление нямат в наличност за нашия размер на леглото, затова се утеших и си взех чашки от същата колекция ;)attachicon.gifdebenhams_2d4c5bf8d49911e5806b0aa7306b6b64.jpg

Недей да съжаляваш за завивките. Те са красиви, но платът, който е използван, не заслужава парите, които им искат.

• Харесвам 1
Публикувано:

Недей да съжаляваш за завивките. Те са красиви, но платът, който е използван, не заслужава парите, които им искат.

Да, съгласна съм, ходих в магазина, наистина са хубави, но качеството е лошо все пак са само 50 % памук, а другите 50% са полиестер ;)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.