stas Публикувано: 2 юли, 2016 Публикувано: 2 юли, 2016 Здравейте банда, в края на юли за няколко дена ще съм на борда на кораб от Палма де Майорка до Малта. Мислих си да използвам възможността и за обиколка няколко дена преди това и след това, като цяло нямам много бюджет, но може да обиколя малко с фотографска цел, интересни забележителности, пейзаци и някакви по изолирани места/селца също бих включил като възможност. За Испания си мислих да летя до Барселона и от там може малко обиколка и към Валенсия и после с ферибот до Палма де Майорка, а после Малта да обиколя наоколо и по-възможност и време може и да хвана фери до Сицилия, при евтини алтернативи за придвижване после. Полети и всякакви други варианти още не съм гледал, защото нямам точни дати, но и такива предложения са добре дошли, но най-вече интересни места да препоръчате по възможност пречупени от фотографска гледна точка.Благодаря на всички.
Георги Публикувано: 2 юли, 2016 Публикувано: 2 юли, 2016 Абе малко хаотично ми звучи като те чета. Може би да уточниш, поне горе-долу къде колко дни планираш, пък и в кой сезон Не съм бил по нито едно от отбелязаните места, но според фактора "обиколя малко с фотографска цел, интересни забележителности, пейзаци и някакви по изолирани места/селца" си мисля, че от изброените трябва да наблегнеш най-вече на Сицилия. Но пък там лятото е нетърпима жега, та пак зависи от сезона... 2
stas Публикувано: 3 юли, 2016 Автор Публикувано: 3 юли, 2016 Георги, ами да хаотично е, но аз затова така съм го писал, защото съм гъвкав. Иначе съм писал края на юли, грубо след 20 дена ще е, като си го мислих някъде седмица преди това и седмица след това като евентуално може да го удължа малко, най-вероятно след това. Сицилия доста ме влече и ми е интересно, но си мисля че началото на август в Сицилия ще се мре директно.
bad kid Публикувано: 3 юли, 2016 Публикувано: 3 юли, 2016 Според мен може и да не е толкова горещо в Сицилия след месец, не знам какви са дългосрочните прогнози за това лято, но към момента температурите в цяла Европа са с около 10 градуса по-ниски от тези миналата година, за близките 10 дни виждам, че в Палермо температурите ще са под 30 градуса.
Дани Магелани Публикувано: 3 юли, 2016 Публикувано: 3 юли, 2016 Не зная какви са цените на фериботите, но за полетите от и до България трябва да побързаш. Миналото лято летяхме от София през Рим до Палма и цените много бързо се вдигаха.
stas Публикувано: 4 юли, 2016 Автор Публикувано: 4 юли, 2016 Ами тъй като билетите ще ми се покрият не ме притеснява толкова, предпочитам първо да измисля плана и дати и след това да си направя резервациите за полета, ама никой не предлага конкретни места
lesy Публикувано: 4 юли, 2016 Публикувано: 4 юли, 2016 Била съм в Барселона, Валенсия, Сицилия. Не съм фотограф и мнението ми е субективно. Видях, че снимаш концерти, мероприятие, интересни хора. Сицилия е колоритна за снимки. Барселона е любимият ми голям град, но е град, пълен с туристи. На север от Барселона мисля, че е интересна Жирона, но не съм била. Между Барселона и Валенсия не видях особени природни забележителности. И двата града са прекрасни за разглеждане, с много забележителности, но това ли търсиш? В Сицилия има много за снимане - морето с красиви скали, Етна, уличните музиканти, импулсивните сицилианци, красивите сицилиянки, старците във всяко село или град, параклисите на всеки ъгъл. От гледна точка на бюджет е и по-евтина.Въпросът наистина са температурите. А можеш да отидеш на север до Липарските острови с нощувка и да снимаш вулкана на Стромболи. Може би ще е една идея по-приятно. 1
stas Публикувано: 20 юли, 2016 Автор Публикувано: 20 юли, 2016 Последния план за сега е утре Барселона, 4 дена там, после 1 в Палма за кратка разходка и после ще имам 3-4 дена в Малта, ще съм зает с работа през деня, но ще използвам със сигурност вечерите преди залез, надявам се и сутрините да имам време за малко утринни снимки.
Георги Публикувано: 20 юли, 2016 Публикувано: 20 юли, 2016 Може и да си пробвал тези бабешки трикове за фото локации, ама аз да си кажа https://www.google.com/search?safe=off&site=&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=989&q=malta+sunset&oq=malta+sunset&gs_l=img.3..0j0i5i30j0i24l4.757.2004.0.2337.12.10.0.0.0.0.275.1237.0j5j2.7.0....0...1ac.1.64.img..5.7.1236...0i30j0i8i30.zHF4JQykPi0 https://www.google.com/search?safe=off&site=&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=989&q=malta+sunrise&oq=malta+sunrise&gs_l=img.3..0j0i24l4.300.1692.0.1855.13.9.0.1.1.0.299.1070.0j1j4.5.0....0...1ac.1.64.img..8.5.775...0i30j0i5i30j0i8i30.m-cW4ElD63o Пък после се ориентираш за локацията. 1
bad kid Публикувано: 20 юли, 2016 Публикувано: 20 юли, 2016 Над Валета залезът е в другата посока и може да се подведе човек 1
Фил Публикувано: 21 юли, 2016 Публикувано: 21 юли, 2016 (редактирано) Последния план за сега е утре Барселона, 4 дена там, после 1 в Палма за кратка разходка и после ще имам 3-4 дена в Малта, ще съм зает с работа през деня, но ще използвам със сигурност вечерите преди залез, надявам се и сутрините да имам време за малко утринни снимки. Във Валета за хубави снимки на залез слънце може да отидеш в Стария град, след влизането по мостчето след Фонтана с тритоните, веднага вляво се качваш покрай Хейстингс гардън и там - по алеята, отгоре на крепостните стени, има хубав поглед в посока към форт Маноел и яхтените марини. Любим обект на фотографите е също пристанището на Марсашлок с шарените лодки както по време на изгрева, така и по залез-слънце. Иначе за снимки на залез в морето - по целия западен бряг на Малта и Гозо, например в райна на Азурния прозорец. Редактирано 21 юли, 2016 от Фичо 8
Childish Публикувано: 21 юли, 2016 Публикувано: 21 юли, 2016 Във Валета за хубави снимки на залез слънце може да отидеш в Стария град, след влизането по мостчето след Фонтана с тритоните, веднага вляво се качваш покрай Хейстингс гардън и там - по алеята, отгоре на крепостните стени, има хубав поглед в посока към форт Маноел и яхтените марини. LaV1.jpg DSC07432_ff.JPG P1140700_tm.jpg Любим обект на фотографите е също пристанището на Марсашлок с шарените лодки както по време на изгрева, така и по залез-слънце. P1140421_ff.jpg Иначе за снимки на залез в морето - по целия западен бряг на Малта и Гозо, например в райна на Азурния прозорец. P1140535_ff.jpg Марсашлок не ми се видя по-различно от другите пристанища...
Childish Публикувано: 21 юли, 2016 Публикувано: 21 юли, 2016 На Марсашлок са интересни самите лодки Ами то тези лодки ги има навсякъде, там с нищо не са по-различни...
Бръмбар Публикувано: 21 юли, 2016 Публикувано: 21 юли, 2016 От пристанището на Слима също има добър изглед към Валета по залез, макар и моите снимки да не са от най-хубавите, залезът и гледката беше много красива: 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега