Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , Coo каза:

От "гората" съм вземала пръст няколко пъти в цветарското си минало, после такива гадини плъзваха навсякъде, бррр... Има няколко агро-магазина на женски пазар, един с котки в и около него почти до Сливница и един с овошки и цветя до църквата. Може би те имат почва конкретно за домашен добив на плод/зеленчук/боб, а ако пръстта е от гората, после ги препоръчвам за препарати, с които да се морят гадините. Разпознават ги по снимка или видео, съобразяват се, че у дома има дете и котки и дават каквото е нужно.

Аз след дълги терзания дали да следвам препоръките за откраднато цвете и захващането или не, накрая си донесох малко от блоковото алое вкъщи. И то се оказа с някакви бели въшки, пренесени върху съседната саксийка. Сега са в карантина на терасата, а е хладничко...

Та в този смисъл продължавам да съм против "набирането" на цветя и почви, защото ме е страх от наказанието 🙃

• Харесвам 2
Публикувано:

Това може винаги да ти се случи 😉 Преди години ми умря една палма, която майка ми беше гледала от семка около 40 години. Никакви други цветя нямах в къщи. Гадовете, които я умориха, бяха проникнали с букет за РД - едва открихме Троянеца.

Но да се върнем на смилянския боб - някак си ми върви съчетанието боб-нормална почва, а не примерно за цъфтящи стайни растения 😀

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Lindt От белите мъхести или от тези по-голите въшки? В магазина с овошките до църквата на Женски ги разпознават по снимки. На моите бели и по-оголени им казваха нещо като кръвосмучки или кръвопийци, дадоха нещо, с което да пръскам и поливам през две седмици. Гадовете ги порази още на втория ден. Препоръчвам!

@jul @Фил Нашия боб като поизрасте малко с детето го садим в задния двор на блока или в градинката отпред. Миналата година от мерак го съсипахме от поливане 🙂 В саксия трудно се гледа - пълзи нагоре, но има нужда от място и надолу за корените, а в саксии това е трудно (поне у нас) 🙂 

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 1 минута , Coo каза:

@Lindt От белите мъхести или от тези по-голите въшки? В магазина с овошките до църквата на Женски ги разпознават по снимки. На моите бели и по-оголени им казваха нещо като кръвосмучки или кръвопийци, дадоха нещо, с което да пръскам и поливам през две седмици. Гадовете ги порази още на втория ден. Препоръчвам!

@jul @Фил Нашия боб като поизрасте малко с детето го садим в задния двор на блока или в градинката отпред. Миналата година от мерак го съсипахме от поливане 🙂 В саксия трудно се гледа. Пълзи нагоре, но има нужда място и надолу за корените, а в саксии това трудно става (поне у нас) 🙂 

Бели мъхести са. Аз имам един препарат, сигурно универсален. Удавих миналата година едни каланхоета от пръскане заради въшки и само едното се спаси. Ама хващаха какво ли не - зелени, черни, не знам още какви. Другото хвана бяла плесен и се пренесе в небитието. 

Ама с пасящата ми котка ми е доста притеснително това с препаратите. Полагат му се 2 къпания, 2 пръскания и ако не помогне, ще го садя другаде. 

Публикувано:

@Lindt Говори ми. Ние имаме 3 котки 🙂 След пръскане слагам на високо недостъпно за котките място. Няма да умре, ако не получава пряка слънчева светлина за ден-два. Смени препарата. В агро-магазините препаратите са някакви специални, не им разбирам, но за мен в унищожаването на гадини са по-добри от универсалните пръскала, които продават в обикновените магазини.

• Благодаря 1
Публикувано:
На 22.04.2021 г. в 15:10, Lindt каза:

Бели мъхести са. Аз имам един препарат, сигурно универсален. Удавих миналата година едни каланхоета от пръскане заради въшки и само едното се спаси. Ама хващаха какво ли не - зелени, черни, не знам още какви. Другото хвана бяла плесен и се пренесе в небитието. 

Ама с пасящата ми котка ми е доста притеснително това с препаратите. Полагат му се 2 къпания, 2 пръскания и ако не помогне, ще го садя другаде. 

Пробвай с Нуреле или моспилан памуклийската въшка и далеч от котарака.

Сега и аз да попитам нещо, ей така докато си пиете ракийката/уискито или чая/кафето... Търси се фирма за смяна на щрангове в цял блок. Изчетох какво ли не, дойдоха на оглед, дадоха оферти, обаче не са моите/нашите фирми тия, които идваха досега. Някой да има доволен от работата на фирма сменяща щрангове?

Благодаря предварително за мненията.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 13 минути , Eva eva каза:

Някой има ли представа как мога да изкарам карта Мултиспорт на сина ми? Работодателите ни нямат договор.

Питаш приятел, работещ в по-голяма фирма и имаш възможност да добави още един към абонамента си. Мултиспорт не предлага идентични условия, а има нужда от среща с представител на фирмата и следва индивидуално предложение. Но има минимум служители. Поне в нашата фирма преди пандемията, трябваше предварително да имаме потвържден брой кандидати, за да си насрочим среща и да обсъждаме. 

Може сега да са по-гладни за нови членове и отзивчиви.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако познаваш някой, който има възможност /ползва корпоративно/ и иска да ти свърши работа - има възможност за карта на придружител. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за отговорите. Правилно ли разбирам, че този приятел, който се търси, трябва той да ползва Мултиспорт към своя работодател, за да може да ни закачи към него?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Eva eva каза:

Правилно ли разбирам, че този приятел, който се търси, трябва той да ползва Мултиспорт към своя работодател, за да може да ни закачи към него?

Да. Картата за придружител е една идея(или поне беше преди) по-скъпа от картата на служителя. Задължително условие  е картата на основния служител да е активна ,за да може и придружителя да ползва своята, т.е. двете карти са свързани. Ако даден месец служителя не желае да ползва картата, то същия месец и придружителя няма да може дори и да си я плати.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , bobole4e каза:

Да. Картата за придружител е една идея(или поне беше преди) по-скъпа от картата на служителя. Задължително условие  е картата на основния служител да е активна ,за да може и придружителя да ползва своята, т.е. двете карти са свързани. Ако даден месец служителя не желае да ползва картата, то същия месец и придружителя няма да може дори и да си я плати.

Ясно. Ще търся такъв другар тогава 🙂 Благодаря много за разясненията 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Да допълня, че не съм сигурна дали за Multisport Kids не трябва да има и родителя т.е. мисля, че не може служител, ползващ Multisport да закачи чуждо дете към себе си. Дано не съм права.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , bibi каза:

Да допълня, че не съм сигурна дали за Multisport Kids не трябва да има и родителя т.е. мисля, че не може служител, ползващ Multisport да закачи чуждо дете към себе си. Дано не съм права.

Благодаря за уточнението, но той моят син е на 18 г. вече 🙂 

Публикувано:
преди 2 минути , Eva eva каза:

Благодаря за уточнението, но той моят син е на 18 г. вече 🙂 

Едно препятствие по-малко, значи ! (аз по презумпция от моите девойки, макар, че 2 от 3 са на 16 вече 😪)

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам нужда от малко помощ-изпратиха ми документи от САЩ по пощата и сега получавам смс, че са в митницата! Погледнах в сайта на пощите какво се прави, но това са документи в пратката - как да прилагам копие от поръчка от сайт или плащане... Толкова е абсурдно, че не мога да го осмисля. Имам само бележка за платени пощенски разходи от там, с тракинг номера, но това в никакъв случай не е стойността на пратка или подобно. 

Публикувано:

Може само да искат да си ги вземеш от там.

Беше доста отдавна, когато съм получавала колет от роднини, тогава пускаха известие в пощенската кутия, на което пишеше на кое гише в митниците да отида. Отивах там, отваряха колета да видят какво има и ми го даваха срещу скромна сума, платена на друго гише.

• Благодаря 1
Публикувано:
В момента, kali каза:

Може само да искат да си ги вземеш от там.

Беше доста отдавна, когато съм получавала колет от роднини, тогава пускаха известие в пощенската кутия, на което пишеше на кое гише в митниците да отида. Отивах там, отваряха колета да видят какво има и ми го даваха срещу скромна сума, платена на друго гише.

Дано да е това, че направо съм в шок! Те наистина са по-обемни и очаквам да са в малко кашонче А4 формат, 1 пръст примерно високо.

Публикувано:
На 21.04.2021 г. в 12:00, dimitrov6 каза:

Това не мога добре да го разбера.Че една дреха ще струва 1 лв в събота,или цената ще е от 1 лв нагоре.

Screenshot_2021-04-21 (20+) Humana Plovdiv Facebook.png

За вчера пишеха,че цената ще е до 3,5 лв,бях там и нямаше такива цени ,а по 8-10 лв и стари етикети сигурно никога непроменяни.

Купих си нови дънки за 23 лв от LC Waikiki в МОЛ Марково тепе.

э.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, dimitrov6 каза:

За вчера пишеха,че цената ще е до 3,5 лв,бях там и нямаше такива цени ,а по 8-10 лв и стари етикети сигурно никога непроменяни.

Купих си нови дънки за 23 лв от LC Waikiki в МОЛ Марково тепе.

э.png

Ти не гледай етикетите, като отидеш на касата, ти смятат всичко, по обявената цена.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, bobole4e каза:

Дано да е това, че направо съм в шок! Те наистина са по-обемни и очаквам да са в малко кашонче А4 формат, 1 пръст примерно високо.

Ура, справих се! Отидох на место до митницата(която е извън града почти), 4.80лв ми взеха, незнам защо, но си взех писмото. Продължавам да мисля, че е абсурдна цялата ситуация. 

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.