Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 часа, neuromancer каза:

Виж @Ilian359

Благодаря. 

преди 31 минути , ven62 каза:

Мисля, че беше @Ilian359, но не съм 100% сигурен.

Беше в една от темите за банки/карти. Ставаше въпрос за пос устройство (колко струва транзакцията на търговеца, какви карти приема - нещо такова)

Скоро не съм го "срещал"

---

Опс, извинявам се. @neuromancer е отговорил 8 часа преди мен, ама кой да чете.

@neuromancer, ти нали можеш да изтриваш мнения. Би ли махнал моето, pls.

Благодаря 

Публикувано:
На 20.05.2021 г. в 9:39, Alexander каза:

Интересувам се от работа за тийнейджър в София, за предстоящата лятна ваканция-2 месеца.

Размерът на възнаграждението не е от значение,  искам да придобие  трудовите навици, да се сблъска с ангажименти и отговорности.

Става дума за дъщеря ми, 16 навършени години с отличен английски и кажи речи роден испански.

Може би и в сферата на търговията (големите верига мазагини или кафета) не е лошо като вариант. Защото и там се развиват умения и навици (комуникация, работоспособност, сметки и най-важното, работа с хора), които ще са ти в полза за бъдещето. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Къде мога да оставя детски дрешки? Не искам някой да ги вземе и да ги продава на битака. Всичките са изпрани и изгладени от жена ми. Не искам да ги оставям в контейнерите за дрехи, постоянно гледам как се отварят и се разхвърлят от определени "братя и сестри". На големия ми син преди ги оставях в един манастир, но сега ми отказаха, че имали много. Около 2 чувала са.

Публикувано:
преди 56 минути , Bore каза:

Къде мога да оставя детски дрешки? Не искам някой да ги вземе и да ги продава на битака. Всичките са изпрани и изгладени от жена ми. Не искам да ги оставям в контейнерите за дрехи, постоянно гледам как се отварят и се разхвърлят от определени "братя и сестри". На големия ми син преди ги оставях в един манастир, но сега ми отказаха, че имали много. Около 2 чувала са.

Ако не намерите конкретно нуждаещи се, вариант е в магазин на HM. За всяка чанта със стари дрехи ще получите талон за отстъпка, важащ за ненамалена стока.

https://www2.hm.com/bg_bg/jeni/pazaruvane-po-tema/16r-garment-collecting.html

• Харесвам 6
Публикувано:

Има ли къде човек да се разходи от метро станция Горна Баня? Нещо за Бонсови поляни ми се върти, но не съм ходила с години?А и предпочитаме сянка. 🙂

Публикувано:

Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали добър шивач в София, без значение квартал и тн , искам само да работи качествено , става въпрос за мъжки дънки.

Благодаря !

Публикувано:

На практика метростанцията е в Овча Купел 2 и има връзка с гарата в Горна Баня. Не се сещам къде може да се разходи там човек.

• Харесвам 1
Публикувано:

Издателство Сиела имат 50% намаление на сайта си на книгите си за 24ти май и се чудя дали да взема нещо от серията 101 отбивки. За тази серия говоря:

https://www.book.store.bg/p157901/101-otbivki-idei-za-pyteshestvia-do-malko-poznati-mesta-v-bylgaria-ivan-mihalev-elina-cankova.html

Не мога да намеря достатъчно информация какво точно им е съдържанието и как са организирани отвътре - страниране, дизайн, информация. Ако са направени добре: със снимки, карти, графики, планове (където има сгради) и детето се забавлява да разглежда, би било супер.

Нещо ме гложди, че ще подпирам вратата с тези книги, ако о-в Света Анастасия или галерията с басейна срещу Руската църква са необичайните места, с които са пълни книгите... (басейна някой го споменаваше в друга тема тук, затова разбрах, че го има в отбивките 🙂 )

Ако някой ги има в момента под ръка тези книжки и може да им щракне съдържанието и отвътре как са подредени, ще съм признателна 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

От 2 години имах няколко банкноти евро в портфейла и реших да ги продам в Пловдив.Двете бяха по 20 със сигурност и 2 кафяви ,които подадох без да погледна,като си мислех че са по 5 евро,но ми върнаха 117 лв.Аз се зарадвах,че може да са ми платили за 60 евро,но после в интернет видях че кафявите са по 10,а тези по 5 са сиви.Все пак възможно ли е да е имало кафяви по 5 евро,някакви стари емисии.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, знаете ли защо при публикуване на снимки във форума между снимките няма разстояние? Какво бъркам?

Публикувано:
преди 47 минути , aleks_s каза:

Здравейте, знаете ли защо при публикуване на снимки във форума между снимките няма разстояние? Какво бъркам?

Ако чукнеш един "Enter" между тях не се ли оправя проблема.

• Харесвам 3
Публикувано:

В новото ни жилище ключовете за осветлението са с димираща функци ( надявам се така да се казва) и постоянно имаме проблем с крушките или мигат или се изгасят сами. Вчера мъжът ми светна лампата в спалнята и от тогава крушката не спира да мига, опитахме какво ли не и се принудихме да спрем тока в стаята. 
Някой има ли идеи или съвет какво да направим, или направо да викаме    електротехник😬

Публикувано:
преди 3 минути , Velyana каза:

В новото ни жилище ключовете за осветлението са с димираща функци ( надявам се така да се казва) и постоянно имаме проблем с крушките или мигат или се изгасят сами. Вчера мъжът ми светна лампата в спалнята и от тогава крушката не спира да мига, опитахме какво ли не и се принудихме да спрем тока в стаята. 
Някой има ли идеи или съвет какво да направим, или направо да викаме    електротехник😬

Проверете дали димиращата функция не е само за лампи с нажежаема жичка. Просто сменете една крушка  и проверете как се държи - дали мига и прекъсва. Най вероятно сте с LED крушки, които изискват специални димери. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 минути , Taliana каза:

Проверете дали димиращата функция не е само за лампи с нажежаема жичка. Просто сменете една крушка  и проверете как се държи - дали мига и прекъсва. Най вероятно сте с LED крушки, които изискват специални димери. 

Пробвахме и с такива, даже фасунги нови купихме и пак така мигат.

Публикувано:

Самите лампи ли мигат, дори да са с нажежаема жичка? Аз бих сменил ключа с обикновен

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, вече  седмица едно птиче се бие в прозорците ни в къщи. Лети към прозореца и буквално се блъска в него. :wacko:

Първо реших че вижда отражението си и си мисли че има друга птичка срещу него. Дръпнах завеси и щори за да вижда вътре , но ... пак продължава.

Дадох му храна и вода отвън на перваза с идеята да не е гладно/жадно ... не.

И така вече доста дни.

Случвало ли ви се е и какво се прави ?

• Шок 2
Публикувано:
преди 16 минути , funny каза:

Здравейте, вече  седмица едно птиче се бие в прозорците ни в къщи. Лети към прозореца и буквално се блъска в него. :wacko:

Първо реших че вижда отражението си и си мисли че има друга птичка срещу него. Дръпнах завеси и щори за да вижда вътре , но ... пак продължава.

Дадох му храна и вода отвън на перваза с идеята да не е гладно/жадно ... не.

И така вече доста дни.

Случвало ли ви се е и какво се прави ?

Птичето не разбира, че има преграда пред него. Много чисти си поддържаш прозорците 🙃

Трябват ти стикерчета за прозорци, най-често са с птички. Предполагам си виждала по магистралите подобни неща.Не гарантират 100 % успех, но това е първото. Може да окачиш висящи дискове и предмети с огледална повърхност.

Сега ще попрочета какво друго може да се направи и ще допиша.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , Lindt каза:

Птичето не разбира, че има преграда пред него. Много чисти си поддържаш прозорците 🙃

Трябват ти стикерчета за прозорци, най-често са с птички. Предполагам си виждала по магистралите подобни неща.Не гарантират 100 % успех, но това е първото. Може да окачиш висящи дискове и предмети с огледална повърхност.

Сега ще попрочета какво друго може да се направи и ще допиша.

Амиии... не ще да е от това. Точно тези прозорци не са от най-чистите, че по някаква причина там "бие" дъжда най-често. По повод птичката даже ги измих нарочно преди 2 дни, но нито чисти, нито мръсни я спират да се блъска в тях.

Тя вече си е оставила и части от перушината по прозорците :unsure:

• Харесвам 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 1 минута , funny каза:

Амиии... не ще да е от това. Точно тези прозорци не са от най-чистите, че по някаква причина там "бие" дъжда най-често. По повод птичката даже ги измих нарочно преди 2 дни, но нито чисти, нито мръсни я спират да се блъска в тях.

Тя вече си е оставила и части от перушината по прозорците :unsure:

Какъв вид е птичето? Можеш ли да го опишеш? 

Малко съм изненадана, че не само е живо, ами и си отлита без да има сътресение. Така че ми се иска да го спасим геройчето. 

По-скоро трябва да преместиш храната и водата другаде. Да сложиш някоя саксия там? Може би нямаш комарник, но може ли да пуснеш временно щори, пердета?

То всъщност се блъска и като са спуснати пердетата ли?

Публикувано:
преди 8 минути , Lindt каза:

Какъв вид е птичето? Можеш ли да го опишеш? 

Малко съм изненадана, че не само е живо, ами и си отлита без да има сътресение. Така че ми се иска да го спасим геройчето. 

По-скоро трябва да преместиш храната и водата другаде. Да сложиш някоя саксия там? Може би нямаш комарник, но може ли да пуснеш временно щори, пердета?

То всъщност се блъска и като са спуснати пердетата ли?

Блъска се на дръпнати щори, дръпнати завеси а и на спуснати такива. Нищо не спира процеса.

Най-лошото е че е съвсем целенасочено блъскане а не случайно. Застава на прозореца и започва да "скача" срещу него като всеки скок завършва със сблъсък. И така с часове.

Пробвах и идеята ти със саксията , но то се мести на съседния прозорец и продължава.

Ще се пробвам да я снимам, че надали ще мога да я опиша . ( за мен е малка и перната - като повечето птички).

ПП. Явно перфектно вижда какво става в стаята, защото въпреки спуснатите завеси ( тюлени) , само като се доближа дори и на метър от прозореца отлита и след отдалечаването ми - пак отново.

• Шок 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 3 минути , funny каза:

Блъска се на дръпнати щори, дръпнати завеси а и на спуснати такива. Нищо не спира процеса.

Най-лошото е че е съвсем целенасочено блъскане а не случайно. Застава на прозореца и започва да "скача" срещу него като всеки скок завършва със сблъсък. И така с часове.

Пробвах и идеята ти със саксията , но то се мести на съседния прозорец и продължава.

Ще се пробвам да я снимам, че надали ще мога да я опиша . ( за мен е малка и перната - като повечето птички).

ПП. Явно перфектно вижда какво става в стаята, защото въпреки спуснатите завеси ( тюлени) , само като се доближа дори и на метър от прозореца отлита и след отдалечаването ми - пак отново.

О, това е съвсем друго поведение,  вероятно ще живее 😊

Стана ми любопитно - колкото врабче ли е или по-голямо, като гълъб? Или по средата? Какъв цвят е? На кой етаж живееш? 

Голям синигер 

great-tit-6071299.jpg.f488b4ce96b62427ebb916974b785f04.jpg

Сойка

jay-5298700.jpg.8c77a07b915b0461c7d1bedcdc7dde15.jpg

Скорец

starling-4217944.jpg.6dcaef05718ccfcb30fb12bcf664250f.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , Lindt каза:

О, това е съвсем друго поведение,  вероятно ще живее 😊

Стана ми любопитно - колкото врабче ли е или по-голямо, като гълъб? Или по средата? Какъв цвят е? На кой етаж живееш? 

Голям синигер 

great-tit-6071299.jpg.f488b4ce96b62427ebb916974b785f04.jpg

Сойка

jay-5298700.jpg.8c77a07b915b0461c7d1bedcdc7dde15.jpg

Скорец

starling-4217944.jpg.6dcaef05718ccfcb30fb12bcf664250f.jpg

Много по "невзрачна" е . Пробвах да я снимам през завесата ( че иначе изчезва).

А иначе живея в къща.

IMG_7867.jpg

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.