Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 42 минути , antea каза:

моля ви, какво се прави при коте, което се е качило на високо и не може да слезе само от дървото? забелязахме такова на липата пред нас, почти 3 етаж височина, буквално се е парализирало от страх и не реагира, само седи вкопчено; звъняхме на 112 и пожарната вече не идвала на такива повиквания - тоест отказаха да пратят кола със стълба, за да я вземе някой; 4 лапи не отговарят на телефона, направо ни се къса сърцето като го гледаме

Антеа пробвай с общината дали няма да стане ( четох че в Своге подобен случай общината е реагирала) . 
Другата опция :

Екоравновесие - Телефон за подаване на сигнали за животни в бедствие: +359 02 931 4164

http://spcabg.iskam.website/

• Благодаря 1
Публикувано:

и Екоравновесие работи до 16,30, оставихме им съобщение на секретаря; при повторно обаждане на 112 записаха адреса и ще го предадат утре в общината, писах и на 4 лапи, чакам одобрение от фейсбук групата, за да видим дали там някой ще се отзове; мъжът ми ходи до един строеж в района да пита за тяхна подвижна техника, но го отсвириха.... благодаря за идеите!

• Харесвам 1
Публикувано:

Как мога да редактирам текст в Уикипедия? Направих си профил, виждам редактиране, но не и как да редактирам самия текст.  

Публикувано:
Преди 1 час, Моника каза:

Как мога да редактирам текст в Уикипедия? Направих си профил, виждам редактиране, но не и как да редактирам самия текст.  

Регистрация мисля, че не е необходима (или ако е необходима, то е необходима за определени случаи). Все пак предполагам си има плюсове да я ползваш.  Имаш опции за редактиране или редактиране на кода в зависимост дали искаш да боравиш с редактора им, или директно с маркъпа.

image.png.899ac548230afa06b519de094f9f3301.png

• Благодаря 1
Публикувано:
На 21.06.2021 г. в 20:32, antea каза:

при нас започва операция с алпинист и спускане от покрива на блока...

Супер, всичко добре ли мина? 

Толкова ме беше страх да те питам какво стана с катерачите и котето, а то май се е приключило в деня на гениалното ми хрумване.

Публикувано:
преди 10 минути , Victoria каза:

Регистрация мисля, че не е необходима (или ако е необходима, то е необходима за определени случаи). Все пак предполагам си има плюсове да я ползваш.  Имаш опции за редактиране или редактиране на кода в зависимост дали искаш да боравиш с редактора им, или директно с маркъпа.

image.png.899ac548230afa06b519de094f9f3301.png

Интересното е, че  за тази статия нямам тези опции 😄 . Проверявам други статии, имам ги...Може би е забранено редактирането конкретно на тази страница, не знам. Четях информация за Македония и при етносите забелязах, че някой е добавил цветущ израз и ми се искаше да го махна, но явно няма да успея.  

480856198_2021-06-2410_58_29-.png.6e2d259b9c1efb987f5fa80b8ffc1e26.png

Публикувано:
На 21.06.2021 г. в 20:32, antea каза:

при нас започва операция с алпинист и спускане от покрива на блока...

Котка не може да загине,ако падне от дърво в тревата,пък и тя дори да е малка все ще се спусне с ноктите си по стъблото.Те винаги падат на краката си и имат 9 живота.

На вилата ни,която има таван на третия етаж живее черен пор,който като се мръкне и се спуска оттам по стената и отива на лов и преди изгрев се връща,но не мога да го изгоня,защото се крие в някакви дупки под керемидите.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , Lindt каза:

Супер, всичко добре ли мина? 

Толкова ме беше страх да те питам какво стана с катерачите и котето, а то май се е приключило в деня на гениалното ми хрумване.

беше голям екшън 🙂 към 9 вечерта алпинистът успя да достигне котето, и в момента, в който го докосна, за да го прехвърли в кофата, която носеше, и то се изстреля със страшна скорост по дървото още един етаж нагоре; човекът пак го достигна и там, и пак същото - този път котето се озова на върха на короната в страшна плетеница от клони... страшно се измъчи алпинистът, той не беше и някакъв млад човек, ами къмто 60-годишен, чувах го как диша тежко от цялото натоварване

накрая не остана друго какво да направи, и почна да клати силно клоните и така я принуди да се смъква по едно ниво надолу, и най-накрая не й остана друго освен да скочи от дървото, долу я чакаха 15-20 човека; и пак! в момента, в който се приземи на лапи, се шмугна под една кола; оставихме й храна и вода, и една млада двойка вися до колата до полунощ да се опитва да я примами навън и да я огледат за поражения; сутринта други съседи с крик повдигнаха колата (че собственикът е неизвестен), била е под кората към двигателя скрита, огледали са я, без видими поражения, след което отново е драснала светкавично нанякъде

Спойлер

20210621_180748.jpg.0699928dc34d3c05b5e2facf02a5a95d.jpg

20210621_205303.jpg.9ac91a887fac474f7fb76eee8672a6b7.jpg

20210621_205309.jpg.d2cf3e8eb6401179004f9d6a4df4c33c.jpg

20210621_205627.jpg.c01e29759322e8dc25706a3e08a1ae95.jpg

• Харесвам 6
  • Шок 2
  • Браво 8
  • Смея се 1
Публикувано:

Като цяло е ясно защо от пожарната не искат да се занимават... То и алпинистът следващия път ще откаже

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

тук е моментът да кажа, че на следващия ден /защото все пак звъняхме след работно време/, нямаше никаква реакция от никъде - нито от общината, след подадения неколкократно сигнал на 112 (оказа се, че и други съседи са звънели там), както и от нито една от 4-5-те организации за спасяване и грижа за животни

• Харесвам 1
  • Шок 4
Публикувано:
преди 2 часа, Моника каза:

Интересното е, че  за тази статия нямам тези опции 😄 . Проверявам други статии, имам ги...Може би е забранено редактирането конкретно на тази страница, не знам. Четях информация за Македония и при етносите забелязах, че някой е добавил цветущ израз и ми се искаше да го махна, но явно няма да успея.  

480856198_2021-06-2410_58_29-.png.6e2d259b9c1efb987f5fa80b8ffc1e26.png

За съжаление съм реадктирала доста малко неща в Уикипедия и то все са били разрешени.

Чета, че някои страници са защитени, но все пак можеш да поискаш редакция.

https://en.wikipedia.org/wiki/Help:Editing

Some pages are protected from editing. These pages have a "View source" tab instead of an "Edit" tab. You can still edit these pages indirectly by submitting an edit request—an editor with the permission to edit the protected page will respond to it.

To submit an edit request, click on the protected page's "View source" tab and then the "Submit an edit request" link at the bottom right.

Аз такова нещо нямам на "Преглед на кода", но е възможно в случая да се окаже, че трябва регистрация (каквато нямам, та няма как да проверя). 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Напоследък има ковид проблем /болест, усложнения, карантина в Диви животни/ с организациите в помощ на дивите животни, май разчитаме само на Зелени Балкани.

А сега мъниците са най-уязвими и супер много си проличава нуждата от още фондации, екипи, спешни кабинети и  обучени хора.

За котки и кучета обаче не съм наясно с проблема и процесите за помощ, може да е чисто нехайство и прехвърляне на топката. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Получи погрешно изпратен не до мен мейл,а до 4etiri@gmail.com .Ако някой се разпознава.Сега видях,че тази лодка ще измине 270 км за 7 часа,това си е 40 км в час

Hello everyone, 

I would like to inform you about  your boat tickets from the port of Kavala on 27/6. 

Your boat leaves at 09:00 in the morning. 
You should be at port at 07:00 to receive your tickets from the Miliadou agency which is at the waiting area of passengers among other agencies. You'll receive your tickets by saying your names. 
The boat will arrive at Mytilene at 16:30

Your hotel is Mytilana Village, find the link below

Mytilana Village Hotel
2251 020653

We are looking forward to meeting you.  

If you have any questions please let me know

Emmy Katsikosta
Production coordinator 
mobile:+306979360627 

• Замислям се 2
Публикувано:
Преди 1 час, Taliana каза:

Знам, че това не е точното място, но моля някой да ме препрати към тема с коли под наем Тенерифе.

Примерно тук: 

скролни надолу

• Харесвам 4
Публикувано:

За занзибар колко е най-ниската цена на самолетен билет, която може да се намери от София ? Отдавна следя за лятото, което при тях се води не топ сезона уж, но по-евтина цена на човек от 550 евро (двупосочен билет) не ми е попадала.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 21 минути , Kristinna каза:

За занзибар колко е най-ниската цена на самолетен билет, която може да се намери от София ? Отдавна следя за лятото, което при тях се води не топ сезона уж, но по-евтина цена на човек от 550 евро (двупосочен билет) не ми е попадала.

"The best time to visit Zanzibar is during the archipelago's dry season, from July to September, which is a very popular time to travel. However, it's worthwhile travelling at most times of year, with balmy temperatures between 28°C and 34°C and sunshine the norm."

Граф Вронски
Публикувано:

От темата "В момента съм"  и "атаката" към лупините във Витоша, се сетих, че в Осоговската планина видях тези:

20210627_092003.jpg.eb067073789e8a698bb61bc252fb2937.jpg

За съжаление нямам по-близък план. Това пак ли са лупини? @Svetulche, @Eva eva @Lindt @MayaS (вие имате опит 😄 )

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 18 минути , Граф Вронски каза:

За съжаление нямам по-близък план. Това пак ли са лупини? @Svetulche, @Eva eva @Lindt @MayaS (вие имате опит 😄 )

Хм, според мен не са лупини. Приличат, но не са. Основата им е доста по-различна от на лупините. Но и тези цветя са красиви  🙂 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 минути , Граф Вронски каза:

Това пак ли са лупини?

Не, не са.

Не знам как се казва растението от снимката, но то се среща често по планините, вкл. на Витоша. Цъфти в момента и листата му са едни такива мъхести, мекички. Но не съм виждала толкова много и на едно място, както на снимката

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.