Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Граф Вронски
Публикувано:
преди 3 минути , searus каза:

Мисля, че се казва лопен, но не съм съвсем сигурна...

@searus, може би е точно така, защото си спомням , че имаше такива листа около като на първата снимка, която излиза в нета:

lopen.png.c1ea5a53a6078b518c41143d749b83bd.png

(погледната с най-просто око :D) 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Граф Вронски каза:

От темата "В момента съм"  и "атаката" към лупините във Витоша, се сетих, че в Осоговската планина видях тези:

20210627_092003.jpg.eb067073789e8a698bb61bc252fb2937.jpg

За съжаление нямам по-близък план. Това пак ли са лупини? @Svetulche, @Eva eva @Lindt @MayaS (вие имате опит 😄 )

Казва се лопен и е друго растение.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Някой знае ли защо, като се опитвам да прочета един пътепис на Галя - Reyni, ми излиза, че го няма? А пък, самата Рейни, ми излиза, като гост. Нещо при мен ли се е бъгнало?

45DB9368-7391-4462-B24A-6147528797A5.jpeg.e9b6406f75d03f219321d1066e257458.jpeg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , AlexandraKo каза:

Някой знае ли защо, като се опитвам да прочета един пътепис на Галя - Reyni, ми излиза, че го няма? А пък, самата Рейни, ми излиза, като гост. Нещо при мен ли се е бъгнало?

Не, Рейни напусна форума, за голямо съжаление. 

• Шок 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Ако искаш да го прочетеш може да напишеш името му в гугъл и да го прочетеш в блога й (под същото име е). 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 35 минути , Бръмбар каза:

Ако искаш да го прочетеш може да напишеш името му в гугъл и да го прочетеш в блога й (под същото име е). 

Благодаря ти, но се притесних - не съм разбрала, че Галя я няма..

Защо качествените хора си отиват от форума...

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 11 минути , AlexandraKo каза:

Нямам идея, помня, че беше зачезнала по едно време и се чудех какво става с нея, после се зарадвах като се появи пак и тогава разбрах за блога й. Не знам защо е решила да напусне форума, но е жалко наистина. Аз я харесвах, както и начина й на писане и разказване и историите, които споделяше.  

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 59 минути , AlexandraKo каза:

Жалко, че недолюбваш фейса, там си говорим всеки ден с нея. И много хубави неща качва, от 1 година не се е спряла. Но там правилата са други, който се заяжда, го блокираш и забравяш. 

• Харесвам 6
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 2.07.2021 г. в 9:29, slujitel каза:

Жалко, че недолюбваш фейса, там си говорим всеки ден с нея. И много хубави неща качва, от 1 година не се е спряла. Но там правилата са други, който се заяжда, го блокираш и забравяш. 

И тук може да блокираш. Е, "драгия магеланец" не ми изчезва съвсем от хоризонта, но достатъчно за да не ми вдига кръвното.

Жалко, че Рейни вече не пише тук. 

Винаги ще помня как си сбъдна мечатата да си вее косите по пътищата на Амалфийското крайбрежие с едно малко фиатче - кабрио.

Но аз влезнах тук за да попитам:

Вчера забелязах, че google maps на телефона не работи в offline с пешеходен режим.

Хм, винаги ли е било така и аз съм останал с грешно впечатление или отново се е намесил прогреса и google са 'подобрили" приложението.

Но по-важното е има ли как да заобиколя това ограничение. Ако не - кое приложение да използвам вместо google maps, но да е възможно най-интуитивно или най-близко по изглед и функционалност до google maps.

• Харесвам 2
Публикувано:

По диагонал търсих, ама в нета пише, че офлайн режим е само за коли.

Може би HereWeGo е най-добрият заместител.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 33 минути , ven62 каза:

И тук може да блокираш. Е, "драгия магеланец" не ми изчезва съвсем от хоризонта, но достатъчно за да не ми вдига кръвното.

Винаги ще помня как си сбъдна мечатата да си вее косите по пътищата на Амалфийското крайбрежие с едно малко фиатче - кабрио.

Но аз влезнах тук за да попитам:

Вчера забелязах, че google maps на телефона не работи в offline с пешеходен режим.

Хм, винаги ли е било така и аз съм останал с грешно впечатление или отново се е намесил прогреса и google са 'подобрили" приложението.

Но по-важното е има ли как да заобиколя това ограничение. Ако не - кое приложение да използвам вместо google maps, но да е възможно най-интуитивно или най-близко по изглед и функционалност до google maps.

Ние сега ползвахме maps.me в Швейцария. Но там си работеше чудесно, а в Италия.... @Gentleman Basta ще ти обясни повече, че като казвам "ние" , изобщо нямам предвид, че съм поглеждала някога в апп-а 🙃

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 44 минути , ven62 каза:

Тук няма вариант да не те четат и да отговарят на коментарите. Единственото,  което се случва е, че ти няма да виждаш,  че се заяждат.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 минути , slujitel каза:

Тук няма вариант да не те четат и да отговарят на коментарите. Единственото,  което се случва е, че ти няма да виждаш,  че се заяждат.

Ха, а пък колко ми пука...

Така е. Даже като влезна без да се логна и току ми се прокрадне някое мнение, но още преди да се изнервя се логвам и готово - всичко си е мирно и спокойно.:wink:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , slujitel каза:

Ще виждаш. Дори да си блокирал някого, ти излиза когато те цитира. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз искам да попитам (може би риторично): Смятаме ли, че е в магеланския дух да се блокираме, трием и постоянно да се оплакваме и цупим, "че някой се заяждал с нас"!

Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Ние сега ползвахме maps.me в Швейцария. Но там си работеше чудесно, а в Италия.... @Gentleman Basta ще ти обясни повече, че като казвам "ние" , изобщо нямам предвид, че съм поглеждала някога в апп-а 🙃

@ven62 Maps.me и сваляне на offline картите им предварително. Работеше чудесно в белия свят

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

И да добавя към хвалбите за Мапс.ме: на някои места, които вече не помня кои бяха, защото от много години го ползвам, се справя чудесно за пешеходна разходка.

Чудесно = Гугъл ни праща да обикаляме по официални пътища, Мапс.ме дава варианти по малки улички, стълбища нагоре-надолу и подобни градски "кози" пътеки

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Да, ние за шофиране не сме го ползвали - само пеша в Швейцария и беше супер за всякакви пешеходни разходки. На Седемте Рилски езера също работи доста добре и има всякакви пътечки

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, ven62 каза:

Ако не - кое приложение да използвам вместо google maps

Още един глас за maps.me , особено пък за пешеходни нужди и разни преходи сред природа.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 41 минути , Брани каза:

Аз искам да попитам (може би риторично): Смятаме ли, че е в магеланския дух да се блокираме, трием и постоянно да се оплакваме и цупим, "че някой се заяждал с нас"!

Да си ме чул да мрънкам (макар че ... как ме дразниш с твоето Величие:biggrin:

Вместо да си образувам нерви, баш когато съм влезнал във форума да се кефя - не мерси и логично идва ... шат ...

---------

@Coo, @Gentleman Basta , @Фил много благодаря. И аз се бях ориентирал към maps.me. 

Само сега трябва да свикна с интерфейса.

Google maps ме беше разглезил с тези списъци от обекти, които човек може да си прави. 

Но, ако намеря начин да прехвърлям запомнен обект от google maps в maps.me ще е идеално (нещо от типа на share или copy/paste или 🤔...)

• Харесвам 2
Мирослав Василев
Публикувано:

Maps.me за мен е една от най-добрите карти за пешеходен туризъм/велотуризъм.

Но, определено не бих го ползвал за шофиране, ще ти покаже маршрута, но голяма част от улиците въобще не са маркирани (като посока на движение) и доста често просто не прекарва по-някоя улица, която е с обратна посока на движение и трябва сам да се оправяш след това.

За пеша из града/планината е идеална, даже на Света гора, вършеше чудесна работа, като показваше някой пътеки, които ти не можеш да видиш, че има пътека там.

• Харесвам 6
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 3 минути , ven62 каза:

Да си ме чул да мрънкам (макар че ... как ме дразниш с твоето Величие:biggrin:

Вместо да си образувам нерви, баш когато съм влезнал във форума да се кефя - не мерси и логично идва ... шат ...

---------

@Coo, @Gentleman Basta , @Фил много благодаря. И аз се бях ориентирал към maps.me. 

Само сега трябва да свикна с интерфейса.

Google maps ме беше разглезил с тези списъци от обекти, които човек може да си прави. 

Но, ако намеря начин да прехвърлям запомнен обект от google maps в maps.me ще е идеално (нещо от типа на share или copy/paste или 🤔...)

Аз ги прехвърлям с координати и ги маркирам. После е много лесно.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 36 минути , Мирослав Василев каза:

Maps.me за мен е една от най-добрите карти за пешеходен туризъм/велотуризъм.

Но, определено не бих го ползвал за шофиране, ще ти покаже маршрута, но голяма част от улиците въобще не са маркирани (като посока на движение) и доста често просто не прекарва по-някоя улица, която е с обратна посока на движение и трябва сам да се оправяш след това.

За пеша из града/планината е идеална, даже на Света гора, вършеше чудесна работа, като показваше някой пътеки, които ти не можеш да видиш, че има пътека там.

Да, само за ходене пеша става пъпрос и то предимно в градове.

За навигация при шофиране google си ми е супер.

преди 36 минути , slujitel каза:

Аз ги прехвърлям с координати и ги маркирам. После е много лесно.

Може ли по-подробно, pls.

• Харесвам 3
Публикувано:

Още един глас за maps.me. 

Може да си свалиш и ''офлайн карти'' на картата, която е от google. 

При мен работят двете навсякъде без прекъсване. 

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.