Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Искам да попитам форума дали някой е закупувал и монтирал мултимедия на автомобила си? Все повече се надъхвам да сменя оригиналната на нашия Кашкай, която е изключително дърво, с нещо по-читаво и вършешщо по-качествено работата си. 

Публикувано:
преди 13 минути , дядо Пепи каза:

Искам да попитам форума дали някой е закупувал и монтирал мултимедия на автомобила си? Все повече се надъхвам да сменя оригиналната на нашия Кашкай, която е изключително дърво, с нещо по-читаво и вършешщо по-качествено работата си. 

Мога да те насоча към добър търговец и добър техник за монтажа. Трябва да се провери дали може да се вмести новата на старото място или ще е необходим панел, което се определя от модела. 

• Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Много странна ситуация днес...

Звъни ми непознат номер, софийски, с 02. Представят се като топлинния счетоводител, казват му името и съобщават, че от радио засичането им на едни от водомерите има някаква аномалия, изглежда, че въртят обратно. Може ли утре да минат техните техници да погледнат, дали ще съм на адреса. Всичко точно, на адреса ще съм, разбрахме се за час.

Само че...аз съм си направил домашно радио модулче, което хваща същите честоти, които те използват за измерване. Интегрирал съм го в домашната автоматизация. И мога да видя, че водомерите си вървят нормално, посоката е само нагоре. И почнах да се филмирам, че може и да са някакви измамници. Но пък откъде ще имат фирмата на топл. счетоводител (не е от популярните) и телефона ми?

Утре сутрин ще звънна на телефона на фирмата, за да проверя дали хората, които се очакват са наистина техни, но в същото време искам да попитам някой наясно ли е по закон на какъв достъп имат право представителите на топлинен счетоводител, какво би станало ако откажа да им отворя?

Публикувано:

Ти нали ще се обадиш на официалния телефон на топлинния счетоводител и ще питаш дали те изпращат някакви хора. Ако ти потвърдят, не мисля че има повод за притеснение, може да им поискаш и данните, които ги карат да мислят, че има аномалия. Ако не знаят и не потвърдят, не им осигуряваш достъп.

Публикувано:

Водомер върти обратно, ако е монтиран обратно и той ще върти постоянно наобратно, а не когато му скимне. Така от самосебе си да си смени посоката - той да не е монтиран на брега да мери прилива и отлива...

Ако им се е разбъзикала радиовръзката, това е друг въпрос. 

Публикувано:
преди 39 минути , Георги каза:

представителите на топлинен счетоводител, какво би станало ако откажа да им отворя?

Ще ти отчетата на някакъв максимум, който ще има да приспадат от следващи сметки, да речем, ако се окаже, че са се объркали. А защо не провериш в нета тел. номера, от който са ти звъннали? Едва ли са много телефоните регистрирани на името на  фирмата.

Не съм чувала за такъв вид измама, най-много да проверяват дали ще има някой в имота.

Публикувано:

Имай си едно на ум, направи проверка и по-добре не ги пускай. Това може да е с идеята да ти огледат имота за неща за крадене.

• Харесвам 1
Публикувано:

има ли отделна тема , в която да се коментират банковите услуги по различните държави, т.е. ако си в държава Х , кой метод на разплащане или услугите на коя банда по-добре да се ползват?

Послепис: Картата с визовите условия във форума на адрес https://visa-map.acrosseuropewithcar.eu/ , нещо е сбозала и не показва нищо

Публикувано:
преди 1 час, Георги каза:

какво би станало ако откажа да им отворя?

Ако не ги допуснеш, ще ти напишат предписание за смяна на водомера, като дефектен. Имаш един месец за смяна и ако не го смениш започват да начисляват база - не връщат парите , когато го смениш( след време).

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, tripio123 каза:

има ли отделна тема , в която да се коментират банковите услуги по различните държави, т.е. ако си в държава Х , кой метод на разплащане или услугите на коя банда по-добре да се ползват?

Послепис: Картата с визовите условия във форума на адрес https://visa-map.acrosseuropewithcar.eu/ , нещо е сбозала и не показва нищо

Няма нарочна тема, но по темите за конкретни държави почти винаги има обсъждано. Най-често във "бързи въпроси"

Публикувано:
преди 12 часа, Zaro каза:

Водомер върти обратно, ако е монтиран обратно и той ще върти постоянно наобратно, а не когато му скимне. Така от самосебе си да си смени посоката - той да не е монтиран на брега да мери прилива и отлива...

Ако им се е разбъзикала радиовръзката, това е друг въпрос. 

Водомер може да върти наобратно при неизправен клапан и съответно по-високо налягане в имота. Има различни ситуации при които това се случва ...

Публикувано:

Да дам развитие, не че на някой му е интересно. Посещението беше легитимно, но пак останаха неизяснени неща. Двамата майстори бяха доста класическо клише - възрастен, който разбира се знае всичко, освен отговори на елементарни въпроси от рода на защо точно сега се е появила аномалията като инсталацията не е пипана от 3 години. И млад, който само вървеше след него, слушаше го и записваше каквото му се диктува.

Хигиенния душ връщал, щото бил забравен отворен (нищо че аз си имам сензор на него и знам във всеки момент кога е отворен, кога е спрян и получавам пушове ако е отворен повече от 5 мин...), от радио измерването са засекли аномалията (нищо че аз също си я следя и няма никакво въртене назад), ние не знаем, разбирайте се с фирмата, ама ей тука може би ще трябва да се сложат 4 възвратни клапана, сигурно по 70-80лв парчето.

Няма да стане толкова лесно тая, ама да видим как ще продължи историята...

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Замислям се 3
Публикувано:

От цялата работа разбрах, че ще трябва да се плащат едни 70-80 лева парчето за 4 възвратни клапана... Иначе, пушове при отворен хигиенен душ, радио измервания, аномалии, умни къщи и решения...абе, не ви е лесно на вас младите с тези технологии... 😛 

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

От цялата работа разбрах, че ще трябва да се плащат едни 70-80 лева парчето за 4 възвратни клапана... Иначе, пушове при отворен хигиенен душ, радио измервания, аномалии, умни къщи и решения...абе, не ви е лесно на вас младите с тези технологии... 😛 

мне, точно обратното, защото ако ги нямаше технологиите щях да приемам всичко на доверие и да плащам безропотно. Сега ще трябва да докажат, че е нужно.

А иначе, не е до "младите", до хоби е. И то сравнително нишово. Но като цяло си има и съвсем практически измерения - откакто хигиенните душове са оборудвани с пуш, няма вече обикаляне из баните за проверка преди всяко излизане от вкъщи. Подпомага много семейната хармония, която и ти много цениш 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 минута , Георги каза:

Сега ще трябва да докажат, че е нужно.

Както казват, не леж на тая кълка щом става дума за експлоатационно дружество с монопол на пазара... 😉

Относно технологиите, шегувам се, разбира се. Аз също съм фен на подобни решения, но тъй като не разбирам от материята съм твърде далеч от подобна реализация у дома, но чета с интерес...

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз съм патил от възвратни клапани на термосмесител (великите Kludi)

Като се къпем и водата ставаше ту хладка, ту нормална, но никога гореща.

Побърках Топлофикация. Цялата абонатна станция я ревизираха от-до. Накрая един по-възрастен майстор от Топлофикация спомена, че може студената вода да връща в топлата. Да съм си видел хигиенните душове, ако имам такива, както и съседите по щранга. Тормозът от моя страна се прехвърли от Топлофикация на съседите. Нищо.

Накрая ми светна да откача смесителя в душ кабината. Сложих един прост смесител само с душ-слушалка и горещата вода потече. Изхвърлих Kludi-то и предвид минимизиране на дупките по плочките за закрепване на следващия смесител с всичките душове около него се набутах с другия велик производител Grohe. Тук пък имаше друг проблем. Grohe икономисват вода. И от душ-питата, както и от подвижния душ водата не ми е достатъчна дори и на max. Четох, четох и накрай намерих, че немците ограничвали количеството вода по най-простия начин - намалявали сечението на тръбичката през която минава водата с един О-пръстен (една гумичка във вид на халка). Разкарах ги всичките О-пръстени и сега се къпя с много вода и с много гореща вода. Да видим докога.

• Харесвам 12
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Възвратни клапани така или иначе е задължително да има, добре е да се проверява и дали работят.  При проблем с налягането може да се пробва с друг душ накрайник. От това което съм пробвал съм най-доволен от вариантите с перка - т.нар. турбо душ слушалки.51WoRMQnh1L._AC_SL1000_.jpg

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Паркираш някъде в Банишора или Надежда, метрото за 1-2 спирки и спестяваш едни 60-80  лева. 🙂 Освен, ако не си  с Порше, Майбах или Ламборджини и нямаш поне седем куфара. Иначе от дясно на гарата има платен, но цените не са много приятелски. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой да е пазарувал от този онлайн магазин nuevo.bg   ? 

И имаше ли някакъв сайт за проверяване на сайтове за онлайн търговия дали са читави? 

image.png.c5a90bfd9fdf3009e9ce72e713d48ebf.png

Публикувано:
На 3.05.2025 г. в 19:40, Фил каза:

Някой да е пазарувал от този онлайн магазин nuevo.bg   ? 

И имаше ли някакъв сайт за проверяване на сайтове за онлайн търговия дали са читави? 

image.png.c5a90bfd9fdf3009e9ce72e713d48ebf.png

За сайта - не знам. Но с такова цайси имам опит. Взех подобни от алиекспрес. За нищо не стават. Единствения начин да стоят на носа ми е да съм в легнало положение, по гръб, без възглавница.

После взех нещо такова:

2024 Reading Glasses Men Women Anti-Fatigue Ultra-Thin Phone Holder Box Anti-Blue Light Computer Spectacles Portable Eyeglasses - AliExpress 200000297

Държа едни в колата и едни в дрона.

Публикувано:
На 4.05.2025 г. в 0:14, crazyhorse каза:

Благодаря, @crazyhorse, знам за trustpilot, аз по-скоро имах предвид едни сайтове, които проверяват и в които излизаше инфо дали собственикът на сайта си крие самоличността, дали сайтът е създаден много скоро (напр. в близкия месец) и още няколко такива неща, на базата на които даваше някакъв процент предположение доколко е съмнителин/читав сайтът.

преди 12 часа, ven62 каза:

За сайта - не знам. Но с такова цайси имам опит. Взех подобни от алиекспрес. За нищо не стават. Единствения начин да стоят на носа ми е да съм в легнало положение, по гръб, без възглавница.

После взех нещо такова:

2024 Reading Glasses Men Women Anti-Fatigue Ultra-Thin Phone Holder Box Anti-Blue Light Computer Spectacles Portable Eyeglasses - AliExpress 200000297

Ven, тези са  по различни, онези които имах, са сгъваеми, в ключодържател и съм много доволен - мислех, че така както се сгъват многократно, я издържат една година, я не, а изкараха повече от 4 години и се счупиха по-скоро поради не много правилна манипулация от моя страна. 
Mай ще ги взема от amazon, все пак.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 3.05.2025 г. в 19:40, Фил каза:

Някой да е пазарувал от този онлайн магазин

Като скролнеш най-отдолу на сайта, виждам, че са попълнени всички полета с изисказуема информация за един читав сайт - има данни за фирмата -име, контакти, адрес (меню "Контакти"), регистрирана е 2023г.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 часа, ven62 каза:

После взех нещо такова:

За пръв път чувам дрон да носи очила? Много стар модел да не би да е?

• Харесвам 1
  • Смея се 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.