Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, mililia каза:

След 10-на дни ще имаш съобщение, че пратката ти е в близкия пощенски клон и да отидеш да си я вземеш. Плаща се сума, която ще определят (включва ДДС и такса за услугата пощите да свършат работата) и си взимаш пратката. 

Минавах същата процедура. 

А, дано:))))

Публикувано:

За Англия беше 45 паунда, а и там гледаха каква цена пише на пакета, сега не знам колко. Поръчвах до английския адрес на превозвача, а от там карат за 2 лева на килограм. Да не се занимавам с митници.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.09.2020 г. в 19:54, antea каза:

ще си се притеснявам 2 месеца, че се движа с документи с изтекла валидност

Доколкото си спомням, ако стартираш процедурата по подновяване на документа и валидността му приключи преди издаването на новия, се оказваш в нещо като регистър, където е отбелязано, че си редовна, макар и без валидни документи в момента. Вкъщи имаме опит със сериозно закъснение от страна на МВР при изготвянето и предоставянето на нова лична карта и като взех да вдигам пара, ми казаха за тая хватка с регистъра. За документи за самоличност е така, за СУМПС не съм сигурен, но е твърде вероятно.

Срокът 30 дни и съпътстващата го глоба се отнасят за връщането на старите документи, не за издаването на новите.

Публикувано:

свърших я тази работа с документите днес за около два часа от излизането до прибирането, евала на метрото - с него отидох до второ районно, което принципно ми е далеч, но ми подсказаха,че е по-слабо натоварено :smile: нямаше проблем,че и двата ми документа изтичат след около 40 дни

благодаря и на Георги, медицинското си извадих за нула време от частен център, вместо да се бутам при лични лекари

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:
40 minutes ago, antea said:

свърших я тази работа с документите днес за около два часа от излизането до прибирането, евала на метрото - с него отидох до второ районно, което принципно ми е далеч, но ми подсказаха,че е по-слабо натоварено :smile: нямаше проблем,че и двата ми документа изтичат след около 40 дни

благодаря и на Георги, медицинското си извадих за нула време от частен център, вместо да се бутам при лични лекари

@antea Малко инфо може ли , че и аз трябва да минавам по този път след месец. Интересува ме правят ли справка за неплатени глоби от КАТ . Аз изчистих всичко преди 6 месеца , но може да съм натрупал пак..... Освен медицинско друго трябва ли да се представя?

Публикувано:

@ivan69 предполагам, че правят - иначе надали щяха да ми приемат документите, пише навсякъде, че в районно може само ако нямаш задължения към КАТ, но няма как да съм сигурна, понеже не се вижда какво правят от другата страна на гишето на компютъра си :smile: носиш си личната карта, шофьорската книжка и талона с точките + медицинското, подготви се с ЕГН на съпругата си и дати на раждане на майка си и баща си, и това е

продължава да ме озадачава начина на плащане на пос-терминал в районните, същото е като преди 10 години - банковата карта трябва да е на твое име, и се подписах общо на 6 бележки за двете плащания

Публикувано:
Just now, antea said:

@ivan69 предполагам, че правят - иначе надали щяха да ми приемат документите, пише навсякъде, че в районно може само ако нямаш задължения към КАТ, но няма как да съм сигурна, понеже не се вижда какво правят от другата страна на гишето на компютъра си :smile: носиш си личната карта, шофьорската книжка и талона с точките + медицинското, подготви се с ЕГН на съпругата си и дати на раждане на майка си и баща си, и това е

продължава да ме озадачава начина на плащане на пос-терминал в районните, същото е като преди 10 години - банковата карта трябва да е на твое име, и се подписах общо на 6 бележки за двете плащания

@antea Мерси , а готовите документи пак ли от същото районно се получават или по местоживеене?

Публикувано:

Ако сменяш лична карта и имаш не връчени фишове ти дават да подпишеш лист на който пише че имаш нещо да дължиш ама за да научиш какво трябва да отидеш в КАТ, аз не отидох и си взех личната карта без проблем.

Не знам защо не ги връчват след като си им на крака и са част от МВР.

Преди година си сменях само шофьорска книжка и тогава преди да ми приемат документите ме пратиха на друго гише да ми връчат фиш.

Публикувано:

Е това е добре , значи ако имам фишове ще ми ги връчат и като ги платя ще ми приемат документите , предполагам може да се плаща с карта....

Публикувано:
На 14.09.2020 г. в 14:24, AlexandraKo каза:

Добре де, ама ще ми го донесат ли на място? Колкото кажат, толкова. Аз, ако ида/ върна се,  с такси до там, ще дам повече.

Ако ми го пратят в ЦП, ще ми е супер, че е до мен:)))

И що тъй се получи? Преди доста години си бях поръчала една бална рокля, която струваше повече пари, та ходих на митницата и си извадих ЕОРИ номер и въпреки, че баш митничарят ме водеше, пак отиде половин ден.

Непрекъснато поръчвам/получавам от Ибей, от Амазон от Алиекспрес, къде- къде по- скъпи неща ми ги носят.

Явно и търговецът е смОтан.

Нямам против да плащам, ни ДДС, ни митнически такси. Ужасявам се, като знам, какво е разкарването.

Заформя се сага:(((((

След като ми пратиха депеша за пратка еди кой си номер, дето е при тях, пък аз им върнах всички документи, дет ги искаха, днеска пристигна мейл:

” Нямате номер за проследявяне, изпратете всички документи отново”.

Какъв номер, какви пет лева - нали те ми се обадиха, че пратката е при тях, какво ще проследяват, че не се сещам?
Утре ще пращам пак. До Коледа, може и да я получа  тази пратка, как мислите?

Или много бързам😔

Как пък, едно нещо, в тази наша държавица, свързано с бюрокрация, не става от пръв път:(((,

Публикувано:

Според мен те не знаят за коя пратка става дума. Нали има номер за проследяване, сложи го в мейла.

Или просто не са го прочели...

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Според мен те не знаят за коя пратка става дума. Нали има номер за проследяване, сложи го в мейла.

Или просто не са го прочели...

И двете, и двете...

Публикувано:

Работят някои клонове, ама до 13:00 ч било, ей сега сверих. Преди няколко седмици ходих....ама не знам що си спомням, че било до 14 часа....ама че съм..., за 3 минути ги изпуснах днес....

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, bad kid каза:

А нашият пощенски клон не работеше днес...исках една пратка да си взема...трябва да гадая дали ще работи в понеделник.

Тука няма ли работно време:

https://www.bgpost.bg/bg/313

Публикувано:

Искам да попитам, какво не правя както трябва в Скайсканер през телефона, че не мога да намеря мулти сити? На компютъра ми излиза, на телефона - не.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.