Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 42 минути , Lindt каза:

Сега мисля над едно мраморно хаванче, ама нямам идея какво точно ще мачкам в него. 

Ще мачкаш чесън... особено за пролетно - летните- есенни  салатки... намачкан чесън, сол, зехтин полят върху розови доматки. 🙂 или печени червени чушки със сирене. 

Можеш освен подправки, да си мачкаш и ядки... и още неща може. 🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 40 минути , chandni каза:

Ние заради дървената дръжка на един японски нож специално купувахме ленено олио, че с такова препоръчваха да се намаже дръжката... 🙂 Още ядем салати с него... :girl_crazy:

Гледам, че с бързи крачки си се засилила към темата за готвенето... :girl_crazy:

Не съм за нея, но понеже те следвам и редовно надничам какво драскате там 😉

За онази супа с кафе и карфиол май трябва да си поискам рецепта, че ще умра от любопитство.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

Не съм за нея

Няма такова нещо! 🙂 Всеки е добре дошъл да чете и пише във всяка тема, стига да е по темата... 🙂 Всички сме самодейци, малко са професионалистите, но и те скромничат, така че смело споделяй изявите от новата кухня 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 46 минути , Alexander каза:

Аз имам дървено, много съм доволен, мачкам основно подправки, които купуваме не смлени.

Ей това съм си харесала: 

image.png.735ed41e25566f99e8facd84a29904ae.png

https://www.ikea.bg/products/cookware/kitchen-utensils/adelsten-havanche-i-chukalo-mramor-cherno/60201251/

Но дали мога наистина и има ли смисъл да мачкам сурови подправки, че в последните месеци ползвам главно розмарин, мащерка, босилек и каквото си живее из саксиите ми. 

преди 52 минути , ven62 каза:

Тъкмо щях да кажа, че на мен при подготовка на заготовките ми дават да ползвам единствено едни пластмасови "дъски" от IKEA. Имаме и някаква от маслиново дърво, но си я пазим, ама не съм питал за какво...

Все нещо не си разбрал в това домакинство 🤣 И Жижо нарами едни пластмасови от икеа, ама го върнах. Искам да купя стъклени за месо, цвекло и подобни "мърляви" занимания. 

В инструкциите на икеа се препоръчва да ползваш различни дъски за различни видове храни. Така месни бактерии няма да се месят с храна, ядяща се сурова. 

A маслиновата може да я пробваш за закуска в леглото, но сложи маслинки и някоя гравиера 😇  

image.png.d8db5cfc89e11dc35f574918dba105ad.png

преди 16 минути , chandni каза:

Няма такова нещо! 🙂 Всеки е добре дошъл да чете и пише във всяка тема, стига да е по темата... 🙂 Всички сме самодейци, малко са професионалистите, но и те скромничат, така че смело споделяй изявите от новата кухня 😉

Рядко се стремя сготвената храна да е красива и съм тотално неспособна да следвам рецепта 🤔

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , Polina каза:

Ще мачкаш чесън... особено за пролетно - летните- есенни  салатки... намачкан чесън, сол, зехтин полят върху розови доматки. 🙂 или печени червени чушки със сирене. 

Можеш освен подправки, да си мачкаш и ядки... и още неща може. 🙂

Добре де, ще го купя и ще бия Жижо по главата като не слуша 🥰

• Шок 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 4 минути , Lindt каза:

После защо непрекъснато го оплаквам горкото момче... 😞 

Последните няколко мнения в темата обаче са подозрителни. Сигурно ли е, че въпросното хаванче ще се ползва за счукване на чесън, ядки и подобни безобидни продукти? Щото Уолтър Уайт, примерно, може да се включи с предложение за друга употреба... 😛 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

За рязане на сурово место е добре да има друга дъска, за другите чак толкова не.

Добре е тази на която се реже месо, понякога да се натърква със сол и да се оставя за малко.

В хаванчето най-вече макчам сушени подправки аз.

• Харесвам 3
Публикувано:

преди 7 минути , Lindt каза:

Да-а-а, явно редовното консумиране на сироп от полуотровен бъз не дава необходимите резултати.:wink:

• Смея се 4
Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

съм тотално неспособна да следвам рецепта

Само аматьорите следват рецепти :biggrin:, майсторите винаги импровизират! 

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 5 часа, ven62 каза:

Имаме и някаква от маслиново дърво, но си я пазим, ама не съм питал за какво...

Е, сигурно за някой специален случай, когато много закъснееш и нямаш достатъчно правдоподобно обяснение/оправдание ... :biggrin:

• Смея се 3
Публикувано:
преди 4 часа, Lindt каза:

Подозирам, че ще си имаш Та разположение преспапие. 😃 едно дървено хаванче(като спомен от някой манастир) ще ти върши същата много важна работа. Купи го само, ако ти е липсвало в някакъв момент. 
Не можеш да си представиш какво количество ‘много нужни” домашни потреби чакат ред на тавана да ги изхвърля при следващият ми порив да постигна фън шуй.

• Харесвам 4
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 12 часа, AlexandraKo каза:

Я, кажете, моля, някой има ли представа, за тоз гаргойл??

Това  някаква система за поливане ли е?(не мога да отворя линка)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Миланка каза:

Това  някаква система за поливане ли е?(не мога да отворя линка)

Не, @Миланка, някаква топка за пране е , пълна с малки топчета:

E2D1C33D-24C9-488D-B9D1-44764A2A1B36.png.5385e4193c882725de4141df221ab267.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди години ползвахме вкъщи една подобна топка, беше зелена на цвят. Пускаше се в пералнята без прах за пране, или ако пералнята е с голям барабан и много дрехи, се добавяше малко прах. Е, мнението ми е, че не си струва. Мръсни дрехи не очаквай да изкараш чисти с тази топка. А тя самата по време на прането се блъска в барабана и пералнята вдига повече шум от нормалното. 

През студенсткия си живот пробвах и една ултразвукова "пералня". Представляваше една джаджа, която се потапяше в легена с накиснатите дрехи. Беше вързана с един кабел към ел.мрежа. За пране не ставаше, но ако искаш на съквартирантите да причиниш психически разстройства, тогава е отлична. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Ползвал съм Moovit. Предлага ти няколко маршрута с изчислено времетраене, брой билети, обща сума на пътуването. Може да се задава и дата и час на тръгване или пристигане на конкретното място, като на тази база калкулира маршрута, кой автобус да ползваш, кога ще пристигне на спирката и т.н.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , muchachote каза:

Някой вадил ли си е скоро международен паспорт? Има ли още бърза процедура и на каква цена е?  

Обикновена услуга до 30 дни - 40лв.

Бърза услуга до 3 работни дни - 80лв.

Експресна услуга до 8 раб. часа - 200лв.

Това са за възраст 14-58г. , а за възраст 58-70г. цените са наполовина

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , muchachote каза:

Някой вадил ли си е скоро международен паспорт? Има ли още бърза процедура и на каква цена е?  

За София: Вадих си есента,  питаха ме каква услуга искам. За експресни доколкото помня висеше табела, че само на Мария Луиза ги правят за един ден. Но звънни да питаш. 

Цени: https://www.mvr.bg/dbds/дейности/такси-и-банкови-сметки/lichna_karta_pasport

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой има ли идея , при машинното гласуване може ли да има недействителна бюлетината? Гледах сега как изглежда листчето-има си име на партия и кандидат( ако се ползва преференция) и се зачудих кое може да  е недействително( евентуално).

Публикувано:

Днес защо ли ми трябваше да си разбутам профила. Ама ми омръзна да се гледам с морска гледка и заради това😁. И преди бях поразмазана, ама сега съм повече. 

Хич не разбирам от оразмеряване на снимки. Затова моля да ме открехнете с някое приложение за телефон, което да е лесно за употреба и да мога поне за ден-два да кача профилна снимка тук. Иначе ще ме гледате под формата на гъбка 😆

Публикувано:
преди 13 минути , ДиянаВ каза:

Днес защо ли ми трябваше да си разбутам профила. Ама ми омръзна да се гледам с морска гледка и заради това😁. И преди бях поразмазана, ама сега съм повече. 

Хич не разбирам от оразмеряване на снимки. Затова моля да ме открехнете с някое приложение за телефон, което да е лесно за употреба и да мога поне за ден-два да кача профилна снимка тук. Иначе ще ме гледате под формата на гъбка 😆

Екстра си!

• Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.