Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 минути , ДиянаВ каза:

Днес защо ли ми трябваше да си разбутам профила. Ама ми омръзна да се гледам с морска гледка и заради това😁. И преди бях поразмазана, ама сега съм повече. 

Хич не разбирам от оразмеряване на снимки. Затова моля да ме открехнете с някое приложение за телефон, което да е лесно за употреба и да мога поне за ден-два да кача профилна снимка тук. Иначе ще ме гледате под формата на гъбка 😆

Обикновено телефоните имат вградени приложения за оразмеряване на снимки. Като отвориш снимка в галерията, би трябвало да има опция Edit и едно от подменютата му да е Crop.

Публикувано:
преди 15 минути , chandni каза:

Обикновено телефоните имат вградени приложения за оразмеряване на снимки. Като отвориш снимка в галерията, би трябвало да има опция Edit и едно от подменютата му да е Crop.

Ще пробвам пак утре това crop. С iPhone 6s+ съм. Днес с рязане не можах да се вместя в допустимото. Ей това с квадратчетата ли е crop😆

90AF0067-B542-43B2-9C73-DC58598E8C35.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , ДиянаВ каза:

Ей това с квадратчетата ли е crop

Точно то е crop. Сега с пръста свиваш рамката до полето, което искаш да изрежеш и после натискаш Done.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

След днешният проблем с Android и Samsung започнаха и на мен да ми крашват приложения. Получих съобщение от Вайбъра, че трябва да си ъпдейтна Android System WebView. С Android 7.0 съм и не ми позволява да се ъбдейтне този App. В сетингите ми е спряно и не мога да го активирам по никакъв начин. Намирам го през Play Store, но и там липсват бутоните за сваляне или ъпдейт. Моля за помщ.

Дани Магелани
Публикувано:

Да попитам като лаик. Получавам днес съобщения по Вайбър, виждам от кого са, но не мога да ги отворя. Не мога да изтривам, ако съм ги задръстила. Мога ли да преинсталирам, без да си загубя адресите във Вайбър, които не съвпадат с контактите на телефона?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 27 минути , Дани Магелани каза:

Да попитам като лаик. Получавам днес съобщения по Вайбър, виждам от кого са, но не мога да ги отворя. Не мога да изтривам, ако съм ги задръстила. Мога ли да преинсталирам, без да си загубя адресите във Вайбър, които не съвпадат с контактите на телефона?

Доста приложения крашват заради версия на Android Webview, вероятно това е причината и при теб.

https://www.engadget.com/android-gmail-stop-running-webview-234125352.html

Пише, че трябва да се инсталира по-нова версия на Android Webview, за да се оправи. Не знам дали новият ъпдейт вече е наличен в плей стора обаче (понякога е необходимо да мине време).

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Наличните ъпдейти са в Плей стор, my apps and games. Ако няма там, ще трябва да чакаш.

На мен ми показва Android Webview ъпдейт като наличен.

• Харесвам 1
Публикувано:

Добавям @stefanrusev, но нека всеки с опит се чувства задължен да отговори 🙂

Банята ни е по такъв начин организирана, че душът е много близо до вратата. Самата врата е талашит, така че виждате накъде вървят нещата. Уплътнявахме със силикон, гледаме винаги да ползваме завесата и да сме по-внимателни, няма как - има си влага и касата и вратата леко и методично си гният. Май се пречупихме и ще трябва да сложим пвц (или някаква алтернатива) колкото и да не ни се иска.

Изискванията ни са следните:

- Максимално естествен външен вид. Дали ще е облицована с фурнир или с нещо друго, като цяло да избегнем външния вид на "врата на тоалетна в бюджетно заведение"

- По възможност да не се къртят плочки. Не знам дали може да се смени касата и вратата без да се пипат плочките в банята, защото ако трябва да къртим плочки заминаваме на ремонт и на цялата баня и става сложно.

- Работата да се свърши бързо, качествено и професионално.

Приемат се всякакви съвети, акъли и препоръки.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, Bore каза:

След днешният проблем с Android и Samsung започнаха и на мен да ми крашват приложения. Получих съобщение от Вайбъра, че трябва да си ъпдейтна Android System WebView. С Android 7.0 съм и не ми позволява да се ъбдейтне този App. В сетингите ми е спряно и не мога да го активирам по никакъв начин. Намирам го през Play Store, но и там липсват бутоните за сваляне или ъпдейт. Моля за помщ.

Ако не си се оправил, мернах някъде нещо за ъпдейт на Хром... Може да пробваш (ако имаш Хром) или да пробваш да ъпдейтнеш самсунгския браузър...

Другаде четох за идеи с рестартиране на телефона и триене на данните на Webview-то от настройки - приложението за Android Webview.

Не знам дали някое ще помогне, ама гледам, че засега друг не ти е дал идеи.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 42 минути , Георги каза:

Банята ни е по такъв начин организирана, че душът е много близо до вратата. Самата врата е талашит, така че виждате накъде вървят нещата. Уплътнявахме със силикон, гледаме винаги да ползваме завесата и да сме по-внимателни, няма как - има си влага и касата и вратата леко и методично си гният. Май се пречупихме и ще трябва да сложим пвц (или някаква алтернатива) колкото и да не ни се иска.

- Максимално естествен външен вид. Дали ще е облицована с фурнир или с нещо друго, като цяло да избегнем външния вид на "врата на тоалетна в бюджетно заведение"

- По възможност да не се къртят плочки. Не знам дали може да се смени касата и вратата без да се пипат плочките в банята, защото ако трябва да къртим плочки заминаваме на ремонт и на цялата баня и става сложно.

Дай някоя снимка за яснота!Иначе може само да се гадае...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Lyubina каза:

А, проработи. Само качих един ъпдейт на google 

Понякога, ако не работят ъпдейтите трябва преди това да се направи актуализацията на софтуера на телефона (ако има такава). Ако самият телефон не е актуализиран от скоро време (то актуализациите са наравени да идват автоматични на падащото меню) примерно няколко месеца . 

За малко повече инфо тук и тук.

преди 37 минути , Георги каза:

Ако можете направо да си поставите пвц дограма поне там със сигурност няма да имате проблеми.

Когато правихме ремонта, решихме да си сложим врата с огледало на банята и сме много доволни. 

Промоция на Алуминиеви Врати | БЮТИМЕЙК

Надявам се да не се налага да къртите плочките, че тогава става наистина много сложно. Това трябва да се види на място и да прецени от майстора/рите. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 14 часа, Victoria каза:

Доста приложения крашват заради версия на Android Webview, вероятно това е причината и при теб.

https://www.engadget.com/android-gmail-stop-running-webview-234125352.html

Пише, че трябва да се инсталира по-нова версия на Android Webview, за да се оправи. Не знам дали новият ъпдейт вече е наличен в плей стора обаче (понякога е необходимо да мине време).

Актуализирах Гугъл хром и успях да поизтрия излишни приложения. Оправи се. Вайбърът тръгна след почистване на натрупаните съобщения. Благодаря!  

• Харесвам 3
Публикувано:

За да не ходя да се ровя в bgmama :biggrin:  - как се сваля смола (от борове в гората) от дрехи?    Става дума за туристическа жилетка от изуствена материя. 

Отбелязвам @chandni понеже скоро беше давала съвети как се свалят разни неща от разни места:grin:

• Смея се 6
Публикувано:
преди 15 минути , Фил каза:

За да не ходя да се ровя в bgmama :biggrin:  - как се сваля смола (от борове в гората) от дрехи?    Става дума за туристическа жилетка от изуствена материя. 

Отбелязвам @chandni понеже скоро беше давала съвети как се свалят разни неща от разни места:grin:

Ако вече си я изпрал, май нямаш шанс. Иначе с ютия имаше някакъв похват, да нагрееш петното и смолата да се лепне за удобно поставена под дрехата материя.. дано някой по-конкретен ти отговори, без да проверява в бгмама за жокер 🙂

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 часа, Иван Попов каза:

пвц дограма

... това е алуминий...

преди 17 часа, Георги каза:

Максимално естествен външен вид

Забравете за възстановяване , боядисване и прочие времегубки . Най-лесното и евтино е с алуминиева врата , някакъв  дървесен цвят , желателно е орех че пасва на всичко., с пълнеж в същия цвят. Ако ви е скъпо пълнежа може да е бял отвътре - огледало от другата страна. за да не се обръща от към банята се слагат  3 или 5 см первази в същия цвят и материал

преди 17 часа, Георги каза:

Не знам дали може да се смени касата и вратата без да се пипат плочките в банята

може,може  - режат се вертикалите през средата и се сгъва навътре.      Ама си иска чалъм 😄

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 часа, Иван Попов каза:

Понякога, ако не работят ъпдейтите трябва преди това да се направи актуализацията на софтуера на телефона (ако има такава). Ако самият телефон не е актуализиран от скоро време (то актуализациите са наравени да идват автоматични на падащото меню) примерно няколко месеца . 

За малко повече инфо тук и тук.

Ако можете направо да си поставите пвц дограма поне там със сигурност няма да имате проблеми.

Когато правихме ремонта, решихме да си сложим врата с огледало на банята и сме много доволни. 

Промоция на Алуминиеви Врати | БЮТИМЕЙК

Надявам се да не се налага да къртите плочките, че тогава става наистина много сложно. Това трябва да се види на място и да прецени от майстора/рите. 

Да, наистина красиво и създава зрителна илюзия за по-обемно помещение.Ако обаче не желаете огледало, може витраж с непрозрачно стъкло или да се направи от едната страна огледало , а от другата витраж.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , Lindt каза:

Ако вече си я изпрал, май нямаш шанс. Иначе с ютия имаше някакъв похват, да нагрееш петното и смолата да се лепне за удобно поставена под дрехата материя.. дано някой по-конкретен ти отговори, без да проверява в бгмама за жокер 🙂

Парафин от свещи знам че се сваля с хартия и ютия ама за смола не зная дали става. При парафина е дреха, отгоре хартия и гладиш с гореща ютия върху хартията. Парафина полепва на хартията.

За смола.... абе да пита мамите :grin: Тамън ще му се зарадват

• Смея се 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 53 минути , Фил каза:

Ако има замърсяването е обемисто се почиства механично след замразяване във фризер с дрехата. После - третиране с чист бензин, етилов алкохол, етер ...

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 18 часа, Георги каза:

този филм го играх преди 2 години, и защото не послушах си сложих обикновена интериорна врата, че не ми се чакаше за алуминиева с имитация на бяла бреза, каквито щяха да са и останалите врати в апартамента... е след няма и два месеца вратата започна да подпухва откъм пантите, че и отдолу... защото майсторите не и бяха сложили никакъв праг след рязането.... питай какво последва ... нова поръчка вече на алуминиева с огледало отвътрешната страна и цвят отвън като на останалите... (чакане на 45 дни за изработването и ..а Общо цената не ме питай колко ми излезе след втора врата .... че и тогава още можеше да се пътува и щеше да си спретна едно ...пътуване) вече повече от година  и половина се ползва и всичко е наред изключая дръжката която нещо почна да се лющи... но не ми се занимава с фирмата и не знам дали изощо има още гаранция.. не ги препоръчвам и затова няма да ти дам линк към сайта им защото ме мотаха доста време преди да ги изработят и монтират

• Харесвам 1
Публикувано:

Tочно щях да дам съвета на @Таньо 🙂 Сложи го в найлонова торба и после във фризера. След като се втвърди, почваш да "чоплиш" :girl_crazy:

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

За да не ходя да се ровя в bgmama :biggrin:  - как се сваля смола (от борове в гората) от дрехи?    Става дума за туристическа жилетка от ...

Може да опиташ и със спирт.

Като замразиш дрехата и изчегърташ, каквото може, после хубаво намокри със спирт, и пак внимателно чегърташ. Ние сме махали така от панталон, махнахме смолата, но остана леке и го доочистиха на химическото чистене.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.