Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , muchachote каза:

Да, днес цял ден не мога да вляза. Не знам какъв е проблемът, за пръв път ми се случва.

Имам няколко пощи в абв - сега пробвах, влизам навсякъде.

Пиши им писмо, нещо се е бъгнало.

Да не са ти изтекли данните, като у Фейса:)))

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 32 минути , bobole4e каза:

Да, аз.

преди 30 минути , muchachote каза:

Да, днес цял ден не мога да вляза. Не знам какъв е проблемът, за пръв път ми се случва.

Вече влизам! Явно се е бил сринал сървъра... Бях се изплашил да не ми източат сметките! 🤣

• Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, crazyhorse каза:

Вече влизам! Явно се е бил сринал сървъра... Бях се изплашил да не ми източат сметките! 🤣

Това възможно ли е? Моите са заключени с пин- код.

• Смея се 2
Публикувано:

Сигурно се майтапи, но пък може да провериш какво става, ако цъкнеш на забравен пин код например. Ако ти праща линк на мейла, и допуснеш, че някой ти е хакнал мейла ...

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, muchachote каза:

Това възможно ли е? Моите са заключени с пин- код.

Моите също... 

преди 43 минути , neuromancer каза:

Сигурно се майтапи, но пък може да провериш какво става, ако цъкнеш на забравен пин код например. Ако ти праща линк на мейла, и допуснеш, че някой ти е хакнал мейла ...

Точно! 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 27 минути , Цвете каза:

Знае ли някой с кой куриер мога да изпратя писмо/ документи до Италия? Малко ми е спешно 🙂

Speedy - зона 3

• Харесвам 3
Публикувано:

Какво значи "мотивационни полети"? Пример: https://www.landbg.info/bg/airport/kondofrey

Гледам какво интересно може да се прави по околните летища, търсих в Гугъл, но не ми стана ясно:

- Обикновена разходка със самолет?

- Зарибявка да пробваш и после да запишеш курсове за пилот/парашутист?

- Летене с бързи изтребители, които се въртят във въздуха и правиш лупинги? ( ❤️ Ще съм много благодарна някой да каже къде из България има (ако има) такъв атракцион за туристи като мен 😉 намерих старо инфо от 2011 година - хем  11хиляди ойро, хем в Русия 😞 )

Това добре изглежда

• Харесвам 2
Публикувано:
На 13.04.2021 г. в 14:33, Coo каза:

Какво значи "мотивационни полети"? Пример: https://www.landbg.info/bg/airport/kondofrey

Гледам какво интересно може да се прави по околните летища, търсих в Гугъл, но не ми стана ясно:

- Обикновена разходка със самолет?

- Зарибявка да пробваш и после да запишеш курсове за пилот/парашутист?

- Летене с бързи изтребители, които се въртят във въздуха и правиш лупинги? ( ❤️ Ще съм много благодарна някой да каже къде из България има (ако има) такъв атракцион за туристи като мен 😉 намерих старо инфо от 2011 година - хем  11хиляди ойро, хем в Русия 😞 )

Това добре изглежда

отговарям си - Гледах на военновъздушните сили на България, за съжаление изглежда тук няма. Защо, защо? 😞

В Нижний Новгород, Русия има "атракцион" и тур агенциите по света препродават пакетите на Сокол. Ето примерна програма http://29mig.com/program/ Същите агенти имат оферти за Л29 от Чехия - с лупинг и всичко http://29mig.com/other/

С този джет има и от Германия, Швейцария https://www.goaviator.com/flight/l-39-czech-republic#

Не търсих най-добрата цена и агент, понеже на този етап няма да ми се получи съвсем, но вече знам как ще си отпразнувам края на пандемията или... без повод  😉

Покрай това намерих и активни оферти за други интересни неща като: Нулева гравитация (следващия полет е за 22ри април): http://starcity-tours.com/zerogravity/ посещения за изстрелване на ракета от Байконур (в края на юни тази година) и т.н. 🙂

В САЩ има оферти с този сладко боядисан Warhawk https://incredible-adventures.com/p-40-warhawk.html

• Харесвам 2
Публикувано:

В района, в който живеем, район "Витоша", има струпвания на големи количества битови отпадъци, особено покрай реките ни. Малки боклучета мога да събирам и изхвърлям, но гуми, чували с тухли, телевизори, дивани и прочие неща, които ме карат да ненавиждам хората, не мога да преместя сама. 

Опитах миналата седмица да подам сигнал през формата за сигнали на община Витоша. Там няма как да прикача файлове със снимки, а мястото няма точен адрес, така че пуснах само координатите му. Имам имейл, че съм подала сигнал, но не и номер, срок на обработка или въобще информация за възможни действия. 

https://www.raionvitosha.eu/bg/signal

Всъщност исках да попитам има ли някой успешен опит с разчистване в София и по какъв начин  се е случило?  Всъщност задължение ли е на общината да разчиства тези незаконни сметища? 

Благодаря предварително! 

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

@Lindt
през call sofia.bg или Гражданите могат да се подават сигнали със снимки. За другите неща не мога да ти отговоря обаче, аз също бих искала да знам.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 минути , Victoria каза:

@Lindt
през call sofia.bg или Гражданите могат да се подават сигнали със снимки. За другите неща не мога да ти отговоря обаче, аз също бих искала да знам.

Аз се натъкнах преди седмица на пост, че нашата община не праща за проверка по сигнали, подадени по телефона 🙂 Само през формата за сигнали. Та се мъча през нея. Но се чувствам доста тъп гражданин, след като не знам какви са задълженията на една община. 

image.png.11988f4b7b3d950ad39b3f7a59069f86.png

П.П. в call.sofia.bg  последните сигнали доста наподобяват моите по тип. Ще пусна и там. 

image.png.01c94f58d9785b353ccc5cfcb950f022.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Lindt каза:

Аз се натъкнах преди седмица на пост, че нашата община не праща за проверка по сигнали, подадени по телефона 🙂 Само през формата за сигнали. Та се мъча през нея. Но се чувствам доста тъп гражданин, след като не знам какви са задълженията на една община. 

image.png.11988f4b7b3d950ad39b3f7a59069f86.png

Call.sofia препоръчвам и аз.

Оттам реагират до няколко дни и ти изпращат решенията, които са взели итн. Така де, искам да кажа, че има проследяемост. Аз ги ползвам доста редовно за квартала и съм доволна... Сменя ли са шахти, оправяли са тротоари, парапети, спирали/пускали осветлението, дори дръвчета ни насадиха пред блока, за което бях много щастлива. Та този начин на контакт работи, това искам да кажа. 🙂

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , Polina каза:

Call.sofia препоръчвам и аз.

Оттам реагират до няколко дни и ти изпращат решенията, които са взели итн. Така де, искам да кажа, че има проследяемост. Аз ги ползвам доста редовно за квартала и съм доволна... Сменя ли са шахти, оправяли са тротоари, парапети, спирали/пускали осветлението, дори дръвчета ни насадиха пред блока, за което бях много щастлива. Та този начин на контакт работи, това искам да кажа. 🙂

Благодаря, Поли! 

А те кои са всъщност от Call.sofia? Защото някои хора са доволни и от сигналите, които подават във фейсбук страницата на тяхното кметство, покрай което и аз искам да опитам да поправим поне сметищата на общински терени, за частните из квартала нямам особена надежда. 

Публикувано:

Call Sofia е на (голямата) Столична община

понякога реагират бързо и адекватно, друг път по-бавно, но се проследяват сигналите и предприемат мерки

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , Lindt каза:

Благодаря, Поли! 

А те кои са всъщност от Call.sofia? Защото някои хора са доволни и от сигналите, които подават във фейсбук страницата на тяхното кметство, покрай което и аз искам да опитам да поправим поне сметищата на общински терени, за частните из квартала нямам особена надежда. 

call.sofia са си софийския инспекторат, по-официално няма накъде.

Фейсбук страниците може да привлекат внимание по-бързо, сигурно без съответната бюрокрация, но никой не е задължен да взима мерки по тях. Нашия районен кмет постоянно натъртва да не се пускат сигнали през фейсбук, защото такива не се завеждат официално, а и колко официално може да е мрънкосване във фейсбук група...

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

call.sofia.bg често ги ползвам. Понякога се бави но винаги има някакво решение. Ако си на мястото на проблема ти хваща и GPS кординатите. Може през сайта да следиш и при всяка промяна на статуса поручаваш и имеъл.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами подадох два сигнала, сега стискайте палци нещо да се получи с тях. Реално пътят покрай реката ни,  както и склоновете й изглеждат горе долу така:

После да не ми се сърдите като изхейтя манталитета, хората и града ни: 

174300296_1223007064822232_1376222092977942619_n.jpg

175631403_2892768800970828_1895698491973884133_n.jpg

174801449_5569116616496686_1419137340694878282_n.jpg

П.П. Обаче пък никой не ни открадна хранилката за птици и май няма нови отпадъци в периметъра, който си почиствам там. 

• Харесвам 1
  • Шок 3
  • Браво 3
Публикувано:

@Lindt, това което показваш, за съжаление, е картинка, която виждам из цялата страна, по край малките, по-големи и най-големи пътища.

Мисля, че това е част от проблема ни като народ и като държава. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Lyubina каза:

@Lindt, това което показваш, за съжаление, е картинка, която виждам из цялата страна, по край малките, по-големи и най-големи пътища.

Мисля, че това е част от проблема ни като народ и като държава. 

Да, факт. За мен тази картинка, която виждаме дори в най-посещавания парк на София и в коритото на Перловска река до стадиона, е най-ясният знак, че сме в Третия свят. Въобще не ми трябват показатели за смъртност, болести и нищо друго, просто излизам от нас и знам какво е положението. 

Но понеже така и не мога да достигна до точката на безразличие, се надявам, че може малко по малко да започнем да почистваме. Защото ефектът би бил забележителен. 

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Имам нужда от помощ за лаптопът ми. Клавиатурата ми не работи, сработва само след рестартиране, при следващ опит да напиша сайт в браузъра - нищо. Мишката действа. Някакви идеи, моля?

Публикувано:

Ами за съжаление вероятно е хардуера, тоест не се оправя лесно. 

Не разбрах как сработва след рестарт, и после кога спира да работи, нещо определено ли или е случайно, примерно след доста време, или веднага?

Публикувано:
преди 11 минути , neuromancer каза:

Ами за съжаление вероятно е хардуера, тоест не се оправя лесно. 

Не разбрах как сработва след рестарт, и после кога спира да работи, нещо определено ли или е случайно, примерно след доста време, или веднага?

Когато рестартирам мога да пиша. После се опитвам да отворя нов сайт, но не мога да пиша в адресната лента на браузъра.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.