Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Да де, ама дали ако не отвориш сайт си работи, или просто спира щото е минало време? Странно ми е да спира да работи точно в браузера. Като рестартираш компютъра писка ли нещо или изписва нещо на екрана преди да зареди Уиндоус?

Така отдалече трудно мога да кажа, но бих махнал драйвера на клавиатурата от device manager и рестарт, да си го инсталира сам. Проба с друг браузер или текстов редактор дали спира... Чистене от трохи и подобни, дори с прахосмукачка (на слабо и внимателно).

Ако спира само и конкретно като пишеш в адресната лента и не спира иначе, значи е софтуерно и бих го гонил до дупка с преинсталиране на драйвер, браузера, Уиндоуса ако трябва

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 45 минути , dimitrov6 каза:

Къде в Пловдив мога да си купя евтини дънки голям размер.Мисля да проверя в Липненски.

Ако нямаш против това да пазаруваш втора ръка - провери Хуманата до Гранда и Манията в Халите. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, dimitrov6 каза:

Къде в Пловдив мога да си купя евтини дънки голям размер.Мисля да проверя в Липненски.

@dimitrov6, днес минах през МОЛ Марково тепе. Долу, до Била, на етаж -2 има магазин КиК, там има тениски по 5 лв, суитчъри по десетина, мернах и разни видове дънки, панталони, ризи и пр. дрешки.Видя ми се, че има и големички.

Там всичко е евтино и винаги има народ. В Уайкики , пак там , в този МОЛ, също има и не са скъпи.

преди 3 часа, vivo каза:

Ако нямаш против това да пазаруваш втора ръка - провери Хуманата до Гранда и Манията в Халите. 

В Хуманата даже,  днес видях, табелка горе, за  50% намаление, че оттам минавам. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Внимавайте за имейли от Български пощи, преди три дни ми пуснаха мейла и веднага се обадих в БГ пощи, а те ми казаха, че това е не е от тях. Има Киберизмамници.

Ето и малко инфо от нета. 

ТЪРГОВИЯ С ДОВЕРИЕ: Киберизмамници използват името на "Български пощи" цък.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 11 часа, Иван Попов каза:

Внимавайте за имейли от Български пощи, преди три дни ми пуснаха мейла и веднага се обадих в БГ пощи, а те ми казаха, че това е не е от тях. Има Киберизмамници.

Ето и малко инфо от нета. 

ТЪРГОВИЯ С ДОВЕРИЕ: Киберизмамници използват името на "Български пощи" цък.

Български пощи? Ползват мейли? Киберпрестъпниците са прекалили със силиция... 🙂 😅

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 19 часа, vivo каза:

Това не мога добре да го разбера.Че една дреха ще струва 1 лв в събота,или цената ще е от 1 лв нагоре.

Screenshot_2021-04-21 (20+) Humana Plovdiv Facebook.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 35 минути , dimitrov6 каза:

Това не мога добре да го разбера.Че една дреха ще струва 1 лв в събота,или цената ще е от 1 лв нагоре.

Това ще е максималната цена за брой. Може да струва и 50 стотинки, но няма да има артикул над 1 лв в събота. Поне така са го написали.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 40 минути , dimitrov6 каза:

Идеята на този тип магазини е, че има по една бройка. Дрехите са вече "ползвани" - някои повече, други по-малко. Като заредят в началото, примерно понеделник, имаш повече избор и дрехи с по-малко следи от употреба. Колкото повече време стоят в магазина, толкова намалява количеството на избора ти. Затова е и сегментацията в цените. В неделя събират в чували цялата стока и я пращат в друг магазин. Междувременно добавят нови чували дрехи. Ротират стоката. Разчита се и на фактора "недостатъчност": има малко, другата седмица няма да ме чака тук, купувам го сега или го губя завинаги. 🙂

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 49 минути , dimitrov6 каза:

"До 1,2,3 лева"-означава, че това е цената за всеки артикул! Винаги, когато пише до 1 лев, всичко за което съм питал е един лев! Никога няма по-евтино от обявената максимална цена, но няма и по-скъпо! 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Бих искала да попитам нещо - от известно време започнах сериозна атака срещу Level, защото вече половин година не ми връщат пари. Когато се сетя - сутрин, обед, вечер ги плюя здраво във Фейсбук като публикувам мнения под техни коментари.  Днес започвам подобна атака и срещу една бг фирма, която продава круизи. Не ми връщат парите, направила съм искане за възстановяване преди 10 месеца. Даже не ми отговарят на мейлите.

Та, питането ми е следното - вчера, докато плюех Level ми излезе съобщение дали не съм робот или нещо в този дух и се замислих - могат ли да ми блокират профила или нещо подобно? Може ли нещо негативно да ми се случи от това, което правя? 

Публикувано:
преди 7 часа, dimitrov6 каза:

На 24 дата, всичко ще струва 1 левче, няма значение какво. Това е последният  ден, когато разчистват и зареждат , с новата стока.

Между другото - понеже ми е на път, също се отбивам там. Има много хубави домакински находки - нови ленени покривки, салфетки, пердета от лен, за без пари. Като харесам някое перде, , то после става на рокля, пола или сако. Има завеси от тафта, от които стават чудни рокли. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 минути , Eva eva каза:

Бих искала да попитам нещо - от известно време започнах сериозна атака срещу Level, защото вече половин година не ми връщат пари. Когато се сетя - сутрин, обед, вечер ги плюя здраво във Фейсбук като публикувам мнения под техни коментари.  Днес започвам подобна атака и срещу една бг фирма, която продава круизи. Не ми връщат парите, направила съм искане за възстановяване преди 10 месеца. Даже не ми отговарят на мейлите.

Та, питането ми е следното - вчера, докато плюех Level ми излезе съобщение дали не съм робот или нещо в този дух и се замислих - могат ли да ми блокират профила или нещо подобно? Може ли нещо негативно да ми се случи от това, което правя? 

Могат. Блокират за месец като начало.  Ако те докладват може и изобщо да ти изтрият профила.  

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 19 минути , Eva eva каза:

Та, питането ми е следното - вчера, докато плюех Level ми излезе съобщение дали не съм робот или нещо в този дух и се замислих - могат ли да ми блокират профила или нещо подобно?

Да, възможно е да ти блокират профила. 
А иначе по съществото на проблема (ако не е станало дума вече в друга тема) пробва ли оспорване през банката, с чията карта си платила?

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Фил каза:

Да, възможно е да ти блокират профила. 
А иначе по съществото на проблема (ако не е станало дума вече в друга тема) пробва ли оспорване през банката, с чията карта си платила?

@slujitel, благодаря за отговора!

@Фил, благодаря и на теб. По същество - едното плащане го оспорих чрез банката, но ДСК насочиха претенцията към Epay, чрез които бях извършила плащането. Съответно не ми уважиха искането. Това е бг фирмата с круиза. Мислех да пиша директно на круизната компания, но не мога да им намеря мейли, прехвърля ме към бг фирмите, които продават круизите. Тези мога директно да ги завлека в съда, но честно казано не ми се занимава на този етап. Надявам се доброволно да ми върнат сумата. Тук все пак имам някакъв полезен ход.

За Level - не оспорих плащането, защото беше минало доста време и даже тази КК, с която платих тогава вече е закрита. Level потвърдиха, че ще ми върнат парите, пратиха ми сигурна връзка и вече 4 месеца нищо. Тук май няма какво да направя, тя и сумата не е голяма, но все пак...

• Харесвам 3
Публикувано:

Може да те докладват за spam, както са писали вече. От което може да последва временно ограничение за публикуване на профила, чак до изтриване ще им е сложно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Моля за препоръки откъде (каква) почва да си взема, че искам да сменя старата от саксиите и да си насадя малко подправки и смилянски боб.  
Понеже предполагам, че  тази, която най-често се предлага по магазините, е предимно за цветя и може би вътре има разни изкуствени торове и химикали против плевели и буболечки, а пък подправките все пак ще ги ям, та предпочитам да е нещо, съобразено с това. 
Приемам също идеи/съвети къде, евентуално, мога с една лопатка сам да си напълня торба с добра пръст, понеже чувам различни неща - в иглолистна гора била много киселинна, другаде - нещо друго и т.н. 

Публикувано:
преди 20 минути , Фил каза:

Моля за препоръки откъде (каква) почва да си взема, че искам да сменя старата от саксиите и да си насадя малко подправки и смилянски боб.  
Понеже предполагам, че  тази, която най-често се предлага по магазините, е предимно за цветя и може би вътре има разни изкуствени торове и химикали против плевели и буболечки, а пък подправките все пак ще ги ям, та предпочитам да е нещо, съобразено с това. 
Приемам също идеи/съвети къде, евентуално, мога с една лопатка сам да си напълня торба с добра пръст, понеже чувам различни неща - в иглолистна гора била много киселинна, другаде - нещо друго и т.н. 

bin.png.33e38d00abafa236fa59bcc2460041ea.png

Ей такова нещо за догодина... Даже и по-скоро можеш да получиш резултати, ако ти се занимава 🙂 Е, не за седмица/месец/два...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 29 минути , searus каза:

bin.png.33e38d00abafa236fa59bcc2460041ea.png

Ей такова нещо за догодина... Даже и по-скоро можеш да получиш резултати, ако ти се занимава 🙂 Е, не за седмица/месец/два...

E, аз не живея в къща с двор, все пак за скромен балкон говорим ... :wink:

Публикувано:
Преди 1 час, Фил каза:

Най-добре е от букова гора! Говоря от собствен опит-преди да вляза в казармата гледах кактуси и сукуленти(имах над 200),постоянно пресаждах, присаждах, та от нея бях най-доволен!Смесва се и с малко пясък, а на дъното е добре да има чакъл или малки камъчета на дупките... 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 27 минути , Фил каза:

E, аз не живея в къща с двор, все пак за скромен балкон говорим ... :wink:

Обърка ме със смилянския боб, не очаквах да е тераса 😁

• Смея се 4
Публикувано:

И колко стръка боб ще си завъждаш 😆

Иначе и аз предлагам да хващаш гората - почва много. Тези въздушните смески, дето ги продават, хич не ми се нравят.

Публикувано:
преди 18 минути , jul каза:

И колко стръка боб ще си завъждаш 😆

Три-четири -  предимно заради цвета, и за експеримент, не че ще се изхранвам :biggrin:

Цитат

Иначе и аз предлагам да хващаш гората - почва много.

Така де, затуй питам в каква гора се очаква да има подходяща.

• Харесвам 1
Публикувано:

От "гората" съм вземала пръст няколко пъти в цветарското си минало, после такива гадини плъзваха навсякъде, бррр... Има няколко агро-магазина на женски пазар, един с котки в и около него почти до Сливница и един с овошки и цветя до църквата. Може би те имат почва конкретно за домашен добив на плод/зеленчук/боб, а ако пръстта е от гората, после ги препоръчвам за препарати, с които да се морят гадините. Разпознават ги по снимка или видео, съобразяват се, че у дома има дете и котки и дават каквото е нужно.

• Харесвам 3
Публикувано:

И аз като crazyhorse копам под букаците. Също смесвам с пясък и редя камъчета по дъното. 

@Coo, никога не съм примъквала гадове? Сигурно щото я държа вързана в найлонов чувал и са се гътнали 🤪

• Харесвам 3
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.