Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

на колета нали има митническа декларация? Пише ли "документи"? Ако не, те просто не знаят какво има вътре и за това е цялата работа, ако да, не знам...

Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 12:59, neuromancer каза:

на колета нали има митническа декларация? Пише ли "документи"? Ако не, те просто не знаят какво има вътре и за това е цялата работа, ако да, не знам...

Разшири  

Пише, че са документи. То дори не е и кашон, а картонена папка формат А4 си представи, 100гр. Незнам ..освен да пращат всички пратки, различни от писма до митница , защото са от трети страни ,примерно, нямам никакво обяснение. Че и се събраха много хора, не можах да попитам. Поне стана бързо, останалите с разните пратки от Китай, Турция, Русия...останаха след мен още да се оправят. Аз последно съм получавала писмо от Щатите, когато още си пишехме писма( преди 20 години 🙂 ) и идваха в пощенската кутия, но си бяха нормални писма.

• Харесвам 2
Публикувано:

Прибързано се похвалих, виждайки камион за почистване на мястото на сигнала си миналата събота. Защото каквото е гребнал, гребнал - 1-2 гуми, това е. Е, не бързах да се отчайвам, все пак можеха да се върнат. 

Но днес вече получих отговор на сигнала си: 

https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/255563

image.png.1be826b7da70c0ef76d0ec6bf74cca6f.png

Явно броните от коли и сандъци не са едрогабаритни отпадъци, а другите по-малки боклуци въобще не заслужават вниманието ни. 

IMG-3873ece5e474ad431ab884a174de88cc-V.jpg

IMG-38e260cfea2738c37284e1bce0741ab7-V.jpg

• Шок 4
  • Смея се 3
Публикувано:

И аз побързай да ти се зарадвам. 

Тъпа история. 

По този повод, не знам някой минавал ли е по под балканския път, край Мъглиж. Е, те това там е потресаващо. Давам си сметка за причините и причинителите, но въпреки това, как е възможно такова безобразие, умът ми не го побира. 

• Харесвам 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 15:40, Lindt каза:

Прибързано се похвалих, виждайки камион за почистване на мястото на сигнала си миналата събота. Защото каквото е гребнал, гребнал - 1-2 гуми, това е. Е, не бързах да се отчайвам, все пак можеха да се върнат. 

Явно броните от коли и сандъци не са едрогабаритни отпадъци, а другите по-малки боклуци въобще не заслужават вниманието ни. 

Разшири  

С риск да си навлека гняв. Това вЕрно ли се води улица?

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 17:35, tch каза:

Разшири  

Да, изумително е 🤭 Добре, че не съм виждала кое ни се определя като тротоар, че като пешеходец смятам почти целия град за тотално непригоден за живот. 

Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 17:35, tch каза:

Разшири  

С риск да си навлека гнева на долуспоменатата, @Lindt след 10 години жителство на въпросната улица (при нас има асфалт де, рядкост за тази така наречена улица) ме попита "Ние на улица или булевард се води, че живеем?"

• Смея се 10
Публикувано:

Разшири  

Поздравления @Lindt , Снимала си и блока в който живея.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 18:59, ivan69 каза:

Поздравления @Lindt , Снимала си и блока в който живея.

Разшири  

А да си правил ремонт по колата напоследък? Нещо, брони да си сменял 

• Смея се 8
Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 19:01, Goal & Boss каза:

А да си правил ремонт по колата напоследък? Нещо, брони да си сменял 

Разшири  

Нашият блок е от другата страна на Дамяница , почнаха да строят едно училише( не че го построиха)  преди години , положиха павета , после един автосервиз ни положи малко асфалт и остават само 10-20 метра макадам:) , даже реката си има корито. Снимката на @Lindt e правена между Дамяница и Околовръстното , там наистина е Бейрут , Багдад и Дамаск 3 в 1.

• Харесвам 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 19:05, ivan69 каза:

Нашият блок е от другата страна на Дамяница , почнаха да строят едно училише( не че го построиха)  преди години , положиха павета , после един автосервиз ни положи малко асфалт и остават само 10-20 метра макадам:) , даже реката си има корито. Снимката на @Lindt e правена между Дамяница и Околовръстното , там наистина е Бейрут , Багдад и Дамаск 3 в 1.

Разшири  

Айде да не се обиждаме на части от "улицата"! Това е над Дамяница и е в ТВОЯТА част!

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 19:21, Gentleman Basta каза:

Айде да не се обиждаме на части от "улицата"! Това е над Дамяница и е в ТВОЯТА част!

Разшири  

Е може , ама аз съм от другата страна на реката 🙂

Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 16:11, Lyubina каза:

По този повод, не знам някой минавал ли е по под балканския път, край Мъглиж. Е, те това там е потресаващо. Давам си сметка за причините и причинителите, но въпреки това, как е възможно такова безобразие, умът ми не го побира. 

Разшири  

Последната събота и неделя разчистваха с багери и булдозери. И тъй като практически там е невъзможно изчистването, просто с булдозерите заедно с боклуците, изгребваха и горния почвен слой. Но съм сигурен, че само след няколко дни ще е същата мизерия.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Някой може ли да подскаже в кой официален източник трябва да търся какви са необходимите документи/условия за брак на българин с чужденец в България ?

Публикувано:
  На 29.04.2021 г. в 18:16, funny каза:

Някой може ли да подскаже в кой официален източник трябва да търся какви са необходимите документи/условия за брак на българин с чужденец в България ?

Разшири  

Семейния кодекс, Кодекса на международното частно право и Закона за гражданската регистрация. 

https://xn--80aafhwk1a8a.net/сключване-на-брак-в-българия/ 

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой има ли информация за граничните пунктове през които може да се влиза в България през Сърбия...че явно само през Калотина е възможно 

Публикувано:
  На 28.04.2021 г. в 19:05, ivan69 каза:

Разшири  

Като гледам снимките, при нас и у Аджисан маала е по- чисто. Това в София ли е?

• Харесвам 2
Публикувано:

Не мога да вляза в abv пощата.През различни браузъри и устройства,различни мейл адреси-имам няколко.

След няколко минути се оправи.

• Замислям се 1
Публикувано:

Може ли някой да ми препоръча читав кожен лекар за лечение на гъбички по ноктите? За София става въпрос. Благодаря.

Публикувано:

Четох, четох, и реших да се допитам до уважаемото форумно братство по следния въпрос. Дали си струва по принцип да се впускам в приключението "покупка на паркомясто" ? Разбира се, ако се тръгне по този път ще потърся услугите на адвокат.   По недвижимости ли се титулова? 

Попадам на обяви, където към имот с идентификатор примерно ххххх300. има обособен гараж/паркозала с идентификатор хххххх300.30. Този гараж/паркозала има примерно 10 паркоместа, но те нямат собственио идентификатори,  и се продава едно от тях. Уточнявам, че не живея и нямам собственост в сградата, където се предлагат за продажби паркоместа. 

Сделката трябва да е законосъбразна,  да мине без проблеми пред нотариус и евентуално закупеното ПМ да може свободно да се продава и наследява. 

Не търся сделка на всяка цена и ако има прекалено много условности и подводни камъни, хич да не почвам. 🙂 

Благодаря!

Публикувано:
  На 17.05.2021 г. в 10:08, Светославов каза:

Четох, четох, и реших да се допитам до уважаемото форумно братство по следния въпрос. Дали си струва по принцип да се впускам в приключението "покупка на паркомясто" ? Разбира се, ако се тръгне по този път ще потърся услугите на адвокат.   По недвижимости ли се титулова? 

Попадам на обяви, където към имот с идентификатор примерно ххххх300. има обособен гараж/паркозала с идентификатор хххххх300.30. Този гараж/паркозала има примерно 10 паркоместа, но те нямат собственио идентификатори,  и се продава едно от тях. Уточнявам, че не живея и нямам собственост в сградата, където се предлагат за продажби паркоместа. 

Сделката трябва да е законосъбразна,  да мине без проблеми пред нотариус и евентуално закупеното ПМ да може свободно да се продава и наследява. 

Не търся сделка на всяка цена и ако има прекалено много условности и подводни камъни, хич да не почвам. 🙂 

Благодаря!

Разшири  

Аз преди 10-на години съм купувал парко място в подземен гараж на жилищна сграда. Друга собственост там нямах и нямам, което доведе до определена динамика при закупуването на паркомястото, но това е отделна история.

Исках да кажа, че си имам нотариален акт за точно това парко място, описано по надлежния начин - квадратура, съседи, стени, изток, запад и т.н.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Разшири  

@Lindt, защо не им напишеш едно писмо, че си заявила камион за еди-коя си дата и тъй като не знаеш кой боклук колко габаритен е, ще натоварш всичко за твоя сметка и ще го изсипеш на Московска за да им е най-лесно при сортировката на "нашите столичани", дето дори говорят на несофийски диалект/жаргон (справка - зам. кмета дето се обясняваше тия дни за детските градини. Предполагам е от Русьйе)

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
  На 17.05.2021 г. в 12:03, ven62 каза:

"нашите столичани", дето дори говорят на несофийски диалект/жаргон (справка - зам. кмета дето се обясняваше тия дни за детските градини. Предполагам е от Русьйе)

Разшири  

Ако казва водъ, ръкъ ... е от Русьйе, но ако го кара само на мьйеко, може и от Пловдив да е 😛

• Смея се 5
Публикувано:
  На 17.05.2021 г. в 12:03, ven62 каза:

@Lindt, защо не им напишеш едно писмо, че си заявила камион за еди-коя си дата и тъй като не знаеш кой боклук колко габаритен е, ще натоварш всичко за твоя сметка и ще го изсипеш на Московска за да им е най-лесно при сортировката на "нашите столичани", дето дори говорят на несофийски диалект/жаргон (справка - зам. кмета дето се обясняваше тия дни за детските градини. Предполагам е от Русьйе)

Разшири  

Аз пуснах нов, свързан сигнал за същото място и им качих и решение да се вижда. 

Обаче междувременно миналата седмица ми затвориха другия сигнал за отпадъци до Панорамен път на Витоша.  Долуподписаната дано е слабичка, че с фандъкова напоследък си делят 1 местенце в сърцето ми.... 

https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/255553

image.png.af8cd6dc5c1d01b0c47a308292964a7b.png

И там хубаво си свършиха работата, подмениха чувалите: 

преди: 

190984.jpg.2f8c1a51a063b1e26612117516d19641.jpg

след:

1621253699448.jpg.97b14d5918617d4fef4bf0ea3284eb0c.jpg

• Харесвам 3
  • Шок 3
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.