Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Чак на мен ми стана любопитно. И при нас има много "пилета", но такова чудо не ми се е случвало. Най-досадни са гълъбите. Иначе си имаме дори две прилепчета, които се "разхождат" нощно време по край балкона ни. Страхотни полети правят. 

Но нищо не се е блъскало в прозорците. 

(като леко off- преди години една ластовичка така се блъсна в предното стъкло на колата на магистралата... но имаше много силен страничен вятър и предполагам че това е спомогнало за нещастния случай)

• Харесвам 4
Публикувано:
  На 25.05.2021 г. в 6:22, Lyubina каза:

Чак на мен ми стана любопитно. И при нас има много "пилета", но такова чудо не ми се е случвало. Най-досадни са гълъбите. Иначе си имаме дори две прилепчета, които се "разхождат" нощно време по край балкона ни. Страхотни полети правят. 

Но нищо не се е блъскало в прозорците. 

(като леко off- преди години една ластовичка така се блъсна в предното стъкло на колата на магистралата... но имаше много силен страничен вятър и предполагам че това е спомогнало за нещастния случай)

Разшири  

И аз не бях се сблъсквала с такъв случай. Изчетох де що можах, но освен разни поверия ( 50/50 хубаво срещу лошо) , нищо друго не намерих като обяснение или съвет за действие.

И в момента продължава , явно знае че цял форум чете за нея 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

@funny, това е бяла стърчиопашка. Обикновено ги виждам около керемидите по покривите на разни къщи или по земята като ходи и си клати/ балансира с опашката. Примерно в керемидите на къщата срещу нас има, но не идва на нашата тераса да яде или по друга причина.

В Латвия не споделят твоето мнение, че е невзрачна и са си я обявили за национална птица.

pied-wagtail-4969777.jpg.27ff23e44e9f9324a9123fbdb04deb86.jpg

За съжаление не намирам обяснение за блъскането в прозорец, освен ако не е отчаяно, че е в средата на размножителния си период, но си няма гадже и се опитва да се самоубие.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

Изпуснала съм, щях веднага да кажа, че сигурно е стърчиопашка. И аз си нямам идея защо го прави, но миналата седмица родителите ми разказаха абсолютно същия случай с блъскането в прозорци у нас. Отмина след около седмица...

Баща ми забелязал, че има женска наблизо, може би се е опитвал да я впечатли наистина...

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
  На 25.05.2021 г. в 6:35, Lindt каза:

@funny, това е бяла стърчиопашка.

pied-wagtail-4969777.jpg.27ff23e44e9f9324a9123fbdb04deb86.jpg

За съжаление не намирам обяснение за блъскането в прозорец, освен ако не е отчаяно, че е в средата на размножителния си период, но си няма гадже и се опитва да се самоубие.

Разшири  

Точно така изглежда ( без завесата). Явно си имам Латвийска национална птица със склонност към самоубийство.

Хмм. Не, няма да се самоубива. Носи ми насекоми в човката си. 

Явно се е притеснила да не заслабна от последните ми опити за влизане във форма :scratch_one-s_head:

• Смея се 11
Публикувано:
  На 25.05.2021 г. в 6:39, funny каза:

Точно така изглежда ( без завесата). Явно си имам Латвийска национална птица със склонност към самоубийство.

Явно се е притеснила да не заслабна от последните ми опити за влизане във форма :scratch_one-s_head:

Разшири  

Deranged, self-harming wagtail. Help!

https://community.rspb.org.uk/wildlife/f/wildlife-questions/75574/deranged-self-harming-wagtail-help

Намерих - предполагаемо вижда отражението си, а е териториално животно и иска да прогони конкуренцията. Предполагат, че ако покриеш прозореца, ще отиде на друг. Приключва се, когато изхранването на малките стане full time job 😄

• Харесвам 5
  • Замислям се 2
Публикувано:
  На 25.05.2021 г. в 6:39, funny каза:

Разшири  

Или те подтиква да започнеш готвене с азиатски рецепти😆

• Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
  На 25.05.2021 г. в 6:42, Coo каза:

@funny Ако ти се отваря прозореца, защо не отвориш, да влезе, да разгледа, като е толкова курназ? 🙂

Разшири  

Пробвах я. Не пожела и продължи упорито да действа според плана си но на съседния ( затворен) прозорец 

На 25.05.2021 г. в 6:43, ДиянаВ каза:

Или те подтиква да започнеш готвене с азиатски рецепти😆

Разшири  

Е ако и птиците са ме разбрали какво бедствие съм в кухнята ... определено не е на добре :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

@funny, @Lindt, така като ви чета вероятно спешно трябва да мобилизираме всички ресурси и да намерим ветеринар-орнитолог-психиатър.

• Харесвам 1
  • Смея се 7
  • Замислям се 1
Публикувано:
  На 25.05.2021 г. в 6:35, Lindt каза:

Разшири  

... както и сватовник по пернати явно :yes:

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
  На 25.05.2021 г. в 10:45, ven62 каза:

@funny, @Lindt, така като ви чета вероятно спешно трябва да мобилизираме всички ресурси и да намерим ветеринар-орнитолог-психиатър.

Разшири  

Аз като гледам така подбраните средства да се бори със скуката, обикновен психиатър също ще свърши работа 🤭

• Смея се 7
Публикувано:

Някой сменял ли е документи за самоличност скоро в 6-то? По кое време евентуално намалява опашката? Сега  са към 25 души отвън и не ми се чака изобщо.

• Смея се 2
Публикувано:
  На 26.05.2021 г. в 12:03, bad kid каза:

Някой сменял ли е документи за самоличност скоро в 6-то? По кое време евентуално намалява опашката? Сега  са към 25 души отвън и не ми се чака изобщо.

Разшири  

Точно там прави опити за документи@Gentleman Basta, но засега са крайно неуспешни. Може да си организирате мини сбирка и да си изчакате неусетно реда 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
  На 26.05.2021 г. в 12:03, bad kid каза:

Разшири  

В 8 без 15 (отварят в 8:00) опашката се изливаше на тротоара. В 13:00 - също. В петък съм решил да отида пак и да си изчакам чакането

• Харесвам 2
Публикувано:

Пффф, сега беше точно до таблото на спирката...хич не ми се чака... Последно вадих във 2-ро и по-спомен не беше такава опашка.

В петък...

Screenshot_20210526-153438.png

Публикувано:

Като стана въпрос за документи, някой има ли представа дали има определен срок за подмяна на шофьорска книжка след изтичане и ако се изпусне срока дали има някаква санкция? Не успях да открия информация за определен срок.

Едва ли ще ми е необходима в близко бъдеще, та затова се чудя дали да се занимавам сега.

Публикувано:

Моята изтече 2010та и така и не я поднових, защото не шофирам. 2020та обаче, реших да я подновя с новата лична карта. Единственото неудобство бе, че трябваше да отида в КАТ, не стана в Общината. Нямаше никакъв проблем, само се учудиха. Взеха ми старата веднага обаче, не при получаване на новата. Нямаше глоба, ако това питаш, но и за 10г и да е имало давността е изтекла за мен. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
  На 26.05.2021 г. в 12:35, bad kid каза:

Пффф, сега беше точно до таблото на спирката...хич не ми се чака... Последно вадих във 2-ро и по-спомен не беше такава опашка.

В петък...

Screenshot_20210526-153438.png

Разшири  

Имам спомен, че нямаше проблем човек да ползва другите районни.

Не знам обаче дали беше нещо временно покрай пандемията, или още важи. Може да провериш и да пробваш другаде.

Публикувано:

ние също сме към 6-то РУ, обаче тия опашки там ни отказаха, и отидохме във 2-ро - до хотел Принцес /ако още се казва така/, далече е, ама щото ни беше мерак да ползваме току-що пуснатото метро покрай нас /септември 2020/, с което реално бяхме за двайсетина минути до там; не че и там не се чака по 20-30 минути, ама поне му се виждаше края с опашка от десетина човека

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 26.05.2021 г. в 13:15, Victoria каза:

Имам спомен, че нямаше проблем човек да ползва другите районни.

Не знам обаче дали беше нещо временно покрай пандемията, или още важи. Може да провериш и да пробваш другаде.

Разшири  

Точно така е , а може и да се подават онлайн с електронен подпис тук : https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/Services/Index

Ето и статия по този повод :

https://news.lex.bg/мвр-напомня-заявление-за-нова-лична-ка/

• Харесвам 5
Публикувано:

То може онлайн, ама трябва да се те снимали преди по малко от 59 месеца. Иначе казва, че биометричните данни са стари.

• Харесвам 4
Публикувано:
  На 26.05.2021 г. в 13:59, miroslava каза:

То може онлайн, ама трябва да се те снимали преди по малко от 59 месеца. Иначе казва, че биометричните данни са стари.

Разшири  

Международните паспорти са с валидност 5 години, та винаги има шанс да са ти направили и имат снимка с необходимата валидност, ако си подновявал междувременно паспорта си

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Lindt
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.