Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, funny каза:

Международните паспорти са с валидност 5 години, та винаги има шанс да са ти направили и имат снимка с необходимата валидност, ако си подновявал междувременно паспорта си

За паспорт не става със стара снимка. Лично проверено в 4-то РПУ.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Gentleman Basta каза:

В 8 без 15 (отварят в 8:00) опашката се изливаше на тротоара. В 13:00 - също. В петък съм решил да отида пак и да си изчакам чакането

Аз вадих документи преди 6 месеца до Хотел Принцес , нямаше почти никакви хора , предполагам и сега е така. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, zhivko7 каза:

Като стана въпрос за документи, някой има ли представа дали има определен срок за подмяна на шофьорска книжка след изтичане и ако се изпусне срока дали има някаква санкция? Не успях да открия информация за определен срок.

Едва ли ще ми е необходима в близко бъдеще, та затова се чудя дали да се занимавам сега.

Моята изтича на 25.7,но няма да я подновявам,защото не шофирам вече от 3-4 години.

Имам въпрос-Искам само да си върна стария паспорт,може ли във всяко районно да стане.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, dimitrov6 каза:

Имам въпрос-Искам само да си върна стария паспорт,може ли във всяко районно да стане.

За връщането обикновено няма опашки, но не знам дали може навсякъде да се върне. Логично е да може, щом може да подаваш навсякъде.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Mary каза:

За паспорт не става със стара снимка. Лично проверено в 4-то РПУ.

Текущия си го извадих онлайн с КЕП през 2019 без да ми видят очите със снимката от предишния паспорт. 🙂 Вяснах се само след издаването на новия за получаването и тогава върнах стария. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Да попитам някой запознат ли е с текущите лихвени проценти, които банките дават за ипотечен кредит? В Райфайзенбанк на познат са му предложили 2.6% миналата седмица.

Публикувано:

Под 3% дават банките в момента. Това, което са предложили на твоя познат е ок. За по-ниско може да се пробва да обиколи банките или дори кредитен консултант. Ето един актуален кредитен калкулатор.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 часа, antea каза:

ние също сме към 6-то РУ, обаче тия опашки там ни отказаха, и отидохме във 2-ро - до хотел Принцес /ако още се казва така/, далече е, ама щото ни беше мерак да ползваме току-що пуснатото метро покрай нас /септември 2020/, с което реално бяхме за двайсетина минути до там; не че и там не се чака по 20-30 минути, ама поне му се виждаше края с опашка от десетина човека

Ще се окажем съкварталци с много хора от форума;-)

В 6-то опашките са огромни още от миналта година( когато смених моите документи), включително и в непопулярните часове. 

Доколкото знам може да се подаде заявление във всяко РПУ, така че може да се избере подходящо такова. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 часа, bad kid каза:

Успях днес за по-малко от 2 часа в 6-то.

Аз сега се наредих да чакам и се надявам обещаният порой да дойде - много хора нямат чадъри.

Интересното е, че отвън има отделно 6-7 човека опашка за получаване на документи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Gentleman Basta каза:

Аз сега се наредих да чакам и се надявам обещаният порой да дойде - много хора нямат чадъри.

Интересното е, че отвън има отделно 6-7 човека опашка за получаване на документи.

Вчера опашката беше значително по-малка от сряда, към 15 души изброих като пристигнах, пуснахме и една жена с бебе да не чака. Точно за час и  половина влезнах, като имаше и пауза за дезинфекция поне 10-15 минути. 

Опашката за получаване е отделно, да.

...

Къде се проверява дали документите са готови? Дадоха ми дата 25 юни, но подозирам, че ще са готови поне седмица преди това?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , bad kid каза:

Вчера опашката беше значително по-малка от сряда, към 15 души изброих като пристигнах, пуснахме и една жена с бебе да не чака. Точно за час и  половина влезнах, като имаше и пауза за дезинфекция поне 10-15 минути. 

Опашката за получаване е отделно, да.

...

Къде се проверява дали документите са готови? Дадоха ми дата 25 юни, но подозирам, че ще са готови поне седмица преди това?

https://www.mvr.bg/електронни-услуги/електронни-услуги-и-справки/справка-за-издадени-и-неполучени-български-лични-документи

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Някой наясно с паркирането в близост до ботаническата в Балчик?

Сещам се за две опции - платеният горе, който беше нещо като 2лв на започнат час и един долу до алеята, който поне миналата година беше безплатен.

Дали има други идеи?

Публикувано:

Долу на крайморската алея(под двореца) до преди седмица беше безплатен. В близост до него също има вход за градината и двореца. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Давам ъпдейт - "мойта" птичка продължава да се бие в стъклата.

Май вече и омръзна този прозорец който си беше заплюла в началото и сега обикаля цялата къща и като види прозорец му се мята.

• Харесвам 1
  • Шок 4
Граф Вронски
Публикувано:
преди 37 минути , funny каза:

Май вече и омръзна този прозорец който си беше заплюла в началото и сега обикаля цялата къща и като види прозорец му се мята.

Премести къщата 😛

• Смея се 4
Публикувано:
преди 47 минути , funny каза:

Това ми  е много странно, за първи път чувам нещо подобно. По принцип, според мен, птичетата не разпознават отражение  и определено нямат самоубийствени наклонности( то не че се самоубива, де, ама така ми изглежда 😞 ).

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, bobole4e каза:

Това ми  е много странно, за първи път чувам нещо подобно. По принцип, според мен, птичетата не разпознават отражение  и определено нямат самоубийствени наклонности( то не че се самоубива, де, ама така ми изглежда 😞 ).

И аз в началото "прегърнах" идеята, че ни е нацелила депресирана птичка , решила да сложи край на живота си...

Сега съм по-склонна да мисля, че и е много , ама много скучен живота и така се разнообразява. Не е като да се мята със сила в прозорците

• Смея се 4
Публикувано:

За ботаническата градина във Варна, ние ходихме преди месец и се паркираш свободно веднага в дясно след портала. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Lyubina каза:

За ботаническата градина във Варна, ние ходихме преди месец и се паркираш свободно веднага в дясно след портала. 

За Балчик е питането.

Публикувано:
На 26.05.2021 г. в 15:03, bad kid каза:

Някой сменял ли е документи за самоличност скоро в 6-то? По кое време евентуално намалява опашката? Сега  са към 25 души отвън и не ми се чака изобщо.

Защо не пуснеш заявка за смяна онлайн (ако имаш електронен подпис)?

https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/Application/Index/35

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.