Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Искам да попитам... Всъщност чисто любопитство:защо според вас, на участъка Чирпан - Стара Загора, където е отбито движението от магистралата има наслагани 14 знака с ограничение на скоростта до 60 км/ч? Все пак, това също е път от републиканската пътна мрежа и при обичайните обстоятелства там ограничението е както навсякъде 90 км/ч. 

Публикувано:

Не се ли досещаш?

По същата причина години наред 40км от т.нар магистрала след Пловдив имаше ограничени 80 или 90/

При нас като стане някъде повече от 1-2 катастрофи, се обявява като опасен участък, слага се ограничение и край.

Не случайно фатмаците пишат акт за несъобразена скорост, ако се удариш сама някъде, ако ще да си карала и с 20км/ч. 

• Харесвам 1
Публикувано:

До сещам се, ама е много дразнещо. Още повече, трафикът там е толкова тежък (и по тежък ще става), че и без тези знаци рядко има реална възможност да се движиш с по висока скорост. Но наличието на ограничения Създава предпоставки за безконтролно писане на глоби/актове. А настилката не е съществено по лоша от тази по други участъци (или поне все още не е). 

• Харесвам 4
Публикувано:

Тези знаци ги наслагаха точно преди да почнат да отбиват магистралния трафик оттам... Моето предположение е свързано с натовареността, но въпреки всичко го намирма за безумно (също не разбирам защо не ремонтираха двете платна поотделно).

Също, като отбиваха при Плодовитово нямаше такива щуротии.

• Харесвам 1
Публикувано:

Има ли някъде информация коя банка/банки предлагат най-добри условия за потребителски кредит до 50 000 лева.

Всякакви съвети, мнения и препоръки са добре дошли. 🙂

Публикувано:

Нямам никакви лични наблюдения, но защо не пробваш и с кредитен консултант-безплатно е за теб като услуга. Ще ти съберат инфо и ти ще си избереш кое те устройва.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , bobole4e каза:

Нямам никакви лични наблюдения, но защо не пробваш и с кредитен консултант-безплатно е за теб като услуга. Ще ти съберат инфо и ти ще си избереш кое те устройва.

Не е конкретно питане - по-скоро информативно, а и мнения от тук ценя повече от всеки кредитен консултант.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , Таньо каза:

Има ли някъде информация коя банка/банки предлагат най-добри условия за потребителски кредит до 50 000 лева.

Всякакви съвети, мнения и препоръки са добре дошли. 🙂

Можеш да погледнеш  като начало в моитепари.бг. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Два въпроса имам към по-знаещите и компютърно грамотни, знам ли, @cybersimo ли, някой...

Ползвам активно пощата на Gmail и от ляво имам доста папки и подпапки. За да са видими обаче всички, трябва да скролвам надолу, т.е. не мога повече да разширя това прозорче. Или пък има начин?

1.png.49ce2648cf5338a4955e733a60798aca.png

Другата питанка - преди, като ползвах търсачката на мейла горе, като тръгвах да изписвам някакъв subject на мейл, Gmail ми спестяваше писането и предложението ми се явяваше отдолу. Сега, след като преди време имаше някакъв мейл от Gmail за някакви настройки и нещо избрах, не помня какво, вече трябва да се моря да изписвам целия subject сама. Хамалска работа...

2.png.a9ed1a2a8774ed77c0d46ab133a50404.png

Та ще съм благодарна, ако ме просветите :)

Публикувано:

@Яничка пробвай със Settings -> See all settings -> Chat and meet и ги махни, ако не ти трябват

image.png.0569e897b85654f4cdd2506d109622c9.png

Като ги изключа ми остава цялата дължина на екрана свободна за папки и под-папки

image.png.a6b82a1d71233ff5e63a0fd16f1c9564.png

• Благодаря 1
Публикувано:

Като минеш с курсора на границата между панелите се появява една чертичка и може да я местиш, за да си го разшириш

image.png

• Благодаря 2
Публикувано:

@neuromancer и аз това първо пробвах, но не излизат чак толкова много поне при мен. Но ако долните функции са нужни, това е другата опция, която виждам, да

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , Gentleman Basta каза:

@Яничка пробвай със Settings -> See all settings -> Chat and meet и ги махни, ако не ти трябват

image.png.0569e897b85654f4cdd2506d109622c9.png

Като ги изключа ми остава цялата дължина на екрана свободна за папки и под-папки

image.png.a6b82a1d71233ff5e63a0fd16f1c9564.png

О, Алилуя! Вече си виждам всичките папки и ми е супер удобно! 🙂 🙂 🙂

преди 18 минути , neuromancer каза:

Като минеш с курсора на границата между панелите се появява една чертичка и може да я местиш, за да си го разшириш

image.png

Имам я тая чертичка, но тя разширява съвсем малко.

Много благодаря и на двамата. Това от кога ме дразнеше и а да питам днес, а да питам утре... 🙂

• Браво 1
Публикувано:

Имаше по едно време тука една много активна тема, наречена "Покупка на недвижим имот като инвестиция" или нещо от сорта, гледам позамря нещо, явно народа изкупи де що има... още тогава се чудех що се купува нещо, дето не мож ни да го ядеш, ни пиеш, а не си купи човек примерно 1 самолет, че да си спести главоболията по летища и да не се надява на прИмоциите на авиокампаниите... и се замислих що да не си купя и аз 1 хвърчило, ама нали мама и тате не са едри бизнесмени, а аз съм тъп кат галош и никой не ме иска да му работя за поне десетина хиляди евро седмична заплата кат някой футбалер.... та смятам да си направя нещо летящо, дървена конструкция, отгоре да го облицовам със стъклопласт. 
Питането ми е - някой да разбира от такива работи? В смисъл ... дървото трябва ли и с какво е добре да се импрегнира против вода, знаете в небето има облаци и от време на време вали?! То за туй и искам да го облепя отвън със стъклопласт.... стъклопласт хваща ли на дърво? Впрочем какво дърво да ползвам - хем да е леко, хем здраво, хем трайно?
Въобще.... дилеми, дилеми! Впрочем и да кажа, че смятам да летя ниско, за да може ако падна - да не умра веднага! И искам да ми е дървено нещото щото ако падна в море, океан, язовир - да не потъна, и пак да не умра веднага, или почти веднага!

• Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, KrumKrumov каза:

Имаше по едно време тука една много активна тема, наречена "Покупка на недвижим имот като инвестиция" или нещо от сорта, гледам позамря нещо, явно народа изкупи де що има... още тогава се чудех що се купува нещо, дето не мож ни да го ядеш, ни пиеш, а не си купи човек примерно 1 самолет, че да си спести главоболията по летища и да не се надява на прИмоциите на авиокампаниите... и се замислих що да не си купя и аз 1 хвърчило, ама нали мама и тате не са едри бизнесмени, а аз съм тъп кат галош и никой не ме иска да му работя за поне десетина хиляди евро седмична заплата кат някой футбалер.... та смятам да си направя нещо летящо, дървена конструкция, отгоре да го облицовам със стъклопласт. 
Питането ми е - някой да разбира от такива работи? В смисъл ... дървото трябва ли и с какво е добре да се импрегнира против вода, знаете в небето има облаци и от време на време вали?! То за туй и искам да го облепя отвън със стъклопласт.... стъклопласт хваща ли на дърво? Впрочем какво дърво да ползвам - хем да е леко, хем здраво, хем трайно?
Въобще.... дилеми, дилеми! Впрочем и да кажа, че смятам да летя ниско, за да може ако падна - да не умра веднага! И искам да ми е дървено нещото щото ако падна в море, океан, язовир - да не потъна, и пак да не умра веднага, или почти веднага!

За направа ползвай бамбукова оплетка/стъклопласт, импрегнирани с епоксидна смола... 

Става леко и непотъващо! 

Публикувано:

Имам едно питане, ако може? 

Някои нещо да е купувал от този сайт: https://www.tutenvien.com/

Нещо се чудя, съмнява ме, дали само да не ми вземат парите и нищо да не получа..... 

Благодаря предварително. 

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 4 минути , Иван Попов каза:

Нещо се чудя, съмнява ме, дали само да не ми вземат парите и нищо да не получа..... 

Благодаря предварително. 

Изглежда като типичен скам. Някой от снимките в сайта с доста лошо качество, отделно от това цените на някой продукти са 2/3 пъти по-ниски от официалните.

Първия линк е от сайта - 60 долара, втория от официалния сайт - 170 долара.

https://www.tutenvien.com/rocky-legacy-32-6-composite-toe-waterproof-work-boot-size-105m-brown-p-208142.html

https://www.rockyboots.com/rocky/whats-new/rocky-legacy-32-6-composite-toe-waterproof-work-boot/RKK0301.html

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Иван Попов каза:

Благодаря предварително. 

Ванка, системата казва... "НЕ!" :crazy_pilot: :laugh:

image.png

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Мирослав Василев каза:

Изглежда като типичен скам. Някой от снимките в сайта с доста лошо качество, отделно от това цените на някой продукти са 2/3 пъти по-ниски от официалните.

Първия линк е от сайта - 60 долара, втория от официалния сайт - 170 долара.

https://www.tutenvien.com/rocky-legacy-32-6-composite-toe-waterproof-work-boot-size-105m-brown-p-208142.html

https://www.rockyboots.com/rocky/whats-new/rocky-legacy-32-6-composite-toe-waterproof-work-boot/RKK0301.html

Да и на мен това ми направи впечатление, че нещо са ниски цените на доста продукти и за това се зачудих. 

Аз гледах за електрониката, но ето и в обувките има доста голяма разлика. 🤔

Преди 1 час, chandni каза:

Ванка, системата казва... "НЕ!" :crazy_pilot: :laugh:

Добре, щом системата казва не, няма проблем! Ще я послушам! 😊

Значи нищо няма да се поръчва от сайта. 

Благодаря и на двамата за вкючването! 😊 

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 28.05.2021 г. в 19:38, funny каза:

Давам ъпдейт - "мойта" птичка продължава да се бие в стъклата.

Май вече и омръзна този прозорец който си беше заплюла в началото и сега обикаля цялата къща и като види прозорец му се мята.

Така, пак ъпдейтвам операция " заблудена птица в любовна депресия":

Ако си мислите , че птичката е била временно при нас - не. Засели се на един голям бор който си имаме в двора и въведе ред в мятането по прозорците.

Сутрин , точно в 7 е на прозореца в спалнята - време е за ставане явно.

През деня нямам наблюдения че съм на работа. Може и тя да ходи по нейни си дела насам натам.

Вечер последователно е първо на прозореца в кухнята ( докато и аз съм там и се мъча с вечерята) а после е на прозорците в хола ...

Умно действа с последователността на помещенията ама все още си бие главата ( и клюна) в прозорците, та съм притеснена относно психическата и лабилност :scratch_one-s_head:

• Харесвам 1
  • Смея се 9
  • Замислям се 2
Публикувано:

Преди 2 седмици видях изоставена кола на един изход на магистрала Тракия.Беше със счупено стъкло,а след няколко дена като минавах вече й бяха счупили всички стъкла,фарове,броня и откраднали 3 гуми.Писах на МВР,без да си давам адрес или телефон и сега ми пишат на мейла да съм се явил за Снемане на сведение в РПУ.Онзи ден пак минах и колата я нямаше вече.Нали може и да не отида след като не ме знаят кой съм.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 44 минути , dimitrov6 каза:

Преди 2 седмици видях изоставена кола на един изход на магистрала Тракия.Беше със счупено стъкло,а след няколко дена като минавах вече й бяха счупили всички стъкла,фарове,броня и откраднали 3 гуми.Писах на МВР,без да си давам адрес или телефон и сега ми пишат на мейла да съм се явил за Снемане на сведение в РПУ.Онзи ден пак минах и колата я нямаше вече.Нали може и да не отида след като не ме знаят кой съм.

Имат ти имейла. Какво те кара да си мислиш, че не може да те намерят?

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

моля ви, какво се прави при коте, което се е качило на високо и не може да слезе само от дървото? забелязахме такова на липата пред нас, почти 3 етаж височина, буквално се е парализирало от страх и не реагира, само седи вкопчено; звъняхме на 112 и пожарната вече не идвала на такива повиквания - тоест отказаха да пратят кола със стълба, за да я вземе някой; 4 лапи не отговарят на телефона, направо ни се къса сърцето като го гледаме

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.