Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Нямам отношение към Linux/MS. По-скоро идеята да ми бъде "ъпдейтнат" лаптопа ме смути. 

Както и да е, оказва се, че тази идея вече е остаряла. 

Сега ми правят някакъв друг ACER, утре ще го видя. Твърди се, че бил "мнооого добър". 

Тъй като съм на зор, приемам каквото ми дадат. Не че не си го плащам, но нали знаете, приятели на приятели.... и "няма не искам, няма недей" 🤣

ПП: Ако питат мен, щях да си избера най-красивия и възможно най-лекия. 

Без значение, колко точно ще е мощен. В крайна сметка, нито ще играя игри, нито ще върша някакви други велики дела.

Но не ме питат. 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Няма да ти хареса цената на най-красивия и възможно най-лекия.

Последия път и аз така избирах и струва повече от колата ми 😄

Редактирано от miroslava
  • Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 7 минути , bobole4e каза:

Поне беше ли червен 😉

Аз си бях харесала един с цвят "розово злато", но не стигнах до цена :lol:

Ами блондинка съм. :curtsey:

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , bobole4e каза:

Поне беше ли червен 😉

Бял! Нямаше избор на цветове преди 7 години! И все още работи, само смених хард диска.

• Харесвам 2
Публикувано:

И аз оня на предната страница го избирам така по големина и тегло. Приятели гледат другото. Казаха, че е супер за моите цели. 14", 1,3 кг., 1200лв.

• Харесвам 2
Публикувано:

Поредния чистокръвен китаец, в интерес на истината точно този не го бях чувал..

По-скоро въпроса трябва да е за какво ще си използва и колко.

Публикувано:

Може ли, да ми се обясни, какво означават тези символи?
Какъв е критерият, да се означават темите и кой го определя?
Благодаря.

Произволно хванах две съседни:)

8DC7D56A-B759-4572-B3D0-A66284117A1B.jpeg.f342e3b86699d45cf17c91aba1c118f9.jpeg

Публикувано:

Ами червеното моливче е Дневник, тоест като пътепис, само че не писан наведнъж, а в постове, с коментари и т.н.

Зеленото е за подчертаване на някои теми, излизат в каре на заглавната страница. Пак дневници и други важни, като гората. Щото иначе само бирата, в момента съм и коронавируса са отгоре. Модераторите ги раздават.

Ако сложиш таг дневник не работи, даже пречи.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой, който скоро е обзавеждал апартамент и е правил детайлно проучване на пазара може ли да сподели кои магазини да гледам за обзавеждане за баня, кухня, хол.... и т.н също и такива, които правят безплатни 3 D проекти съответно ако се закупят нещата от тях. Кой държи най-добри цени като не гледам да са най-евтините марки по-скоро среден-висок клас... абе трябва ми джеткост, ама за плочки и мебели 😄 

За сега почнах с Банята и се отчаях от цените.... тва колко Малдиви ще отидат не е истина....:d

• Шок 1
Публикувано:
преди 18 минути , Jorro каза:

Някой, който скоро е обзавеждал апартамент и е правил детайлно проучване на пазара може ли да сподели кои магазини да гледам за обзавеждане за баня, кухня, хол.... и т.н също и такива, които правят безплатни 3 D проекти съответно ако се закупят нещата от тях. Кой държи най-добри цени като не гледам да са най-евтините марки по-скоро среден-висок клас... абе трябва ми джеткост, ама за плочки и мебели 😄 

За сега почнах с Банята и се отчаях от цените.... тва колко Малдиви ще отидат не е истина....:d

Ако те устройва като локация Симеоновско шосе , ще ти пратя 2 магазина които правят 3D проекти. Вчера обикалях в района да купувам санитария и видях че се рекламират че го правят

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, Jorro каза:

Някой, който скоро е обзавеждал апартамент и е правил детайлно проучване на пазара може ли да сподели кои магазини да гледам за обзавеждане за баня, кухня, хол.... и т.н също и такива, които правят безплатни 3 D проекти съответно ако се закупят нещата от тях.

По-скоро би било изключение да е голям магазин и да не предлага изработка на 3д проект. Дори и в Практикер правят. За банята моят опит е с Баня стил (но е от преди старта на пандемията) - имаха опция да върнеш пакети с плочки в срок от един месец ако си надвзел и ти останат. Което при сумите, които хвърчат при обзавеждане си беше глътка въздух.

Но не очаквай красота и нещо свръх професионално в 3д проекта на който и да е магазин. Идеята им е само да изчислят колко материал да закупиш и приблизително как се поместват нещата в помещението. Няма да получиш някакъв естетически съвет и проект като от студио за интериорен дизайн.

• Харесвам 3
Публикувано:

Имам много добро мнение за Баня С**л. Хората ни обясняваха ясно и пдоробно, без да се опитват да генерализират - "ей т'ва е ТОПка"  При ремонта всичко купихме от там на много добри цени. Направиха ни проект, предложиха ни транспорт, направиха ни отстъпка и ни държаха на склад някои неща, докато им дойде времето да се ползват.  Ние се хвърлихме на висок клас/цена плочки. След като видяхме проекта сменихме плочките с драстично по-евтини, които обаче се харесаха много повече на съпругата, а и на мен. 

Ще си позволя един съвет: Много е важен и майстора на банята, от една страна за качеството на изпълнение, и от друга за рационалното ползване на материали. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Може би ми е глупав въпроса, но как точно 3Д визуализацията помага да се изчисли материала, който да се купи? За мен логиката е размери на помещението -изчисляване на квадратура на пода и съответно на стените, добавяне на процент брак или резерва и закръгляване до пълен пакет (дори и да се смесват различни видове плочки, пак същата логика въз основа на площта, която ще покрива всеки вид). В този смисъл, за мен 3Д визуализацията е по-скоро за онагледяване, но може и да бъркам.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Бръмбар каза:

Може би ми е глупав въпроса, но как точно 3Д визуализацията помага да се изчисли материала, който да се купи? За мен логиката е размери на помещението -изчисляване на квадратура на пода и съответно на стените, добавяне на процент брак или резерва и закръгляване до пълен пакет (дори и да се смесват различни видове плочки, пак същата логика въз основа на площта, която ще покрива всеки вид). В този смисъл, за мен 3Д визуализацията е по-скоро за онагледяване, но може и да бъркам.

И за двете служи.

А сама съм си правила визуализацията преди години с някаква програмка, но освен поглед отстрани, виждаш и колко плочки от всеки вид ще сложиш - декоративни, фриз, различен цвят, ако имаш. Също предвиждаш как ще трябва да се режат плочките и дали няма да даде фира повече от предвиденото като смяташ по квадратура само.

Визуализацията също е важна, защото понякога ти се струва, че имаш място за всичко, пък то не е така, като сложиш в сметката и санитарията, шкафчета, закачалки и т.н.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 12 часа, milen_40 каза:

Имам много добро мнение за Баня С**л

Tочно с тях имам ужасен опит! 90% от нещата, които предлагат, ги нямат налични, а ги поръчват едва след като ти ги поръчаш и после чакаш незнайно колко... Правихме ремонт на сестра ми, поръчахме плочките, платихме ги, чакахме 3 седмици да ги доставят и в деня, в който трябваше да ги доставят, изсипаха само останалите неща от санитарията, която бяхме поръчали, без изобщо да ни уведомят, че фаянсът и теракотът няма да дойдат, без да ни попитат искаме ли да ни доставят останалите неща при това положение... След дестки разговори и ходене на място, не успяха да ни дадат никаква информация нито къде са ни плочките, нито кога ще дойдат. Естествено отказахме всичко и го купихме от друг магазин. Не бих ги препоръчала, освен ако срокът на доставка не е от значение, а единствено по-ниската цена. Предлагат по-евтино точно защото не държат нищо на склад и оперират с парите на клиента.

преди 5 часа, Бръмбар каза:

как точно 3Д визуализацията помага да се изчисли материала, който да се купи? За мен логиката е размери на помещението -изчисляване на квадратура на пода и съответно на стените, добавяне на процент брак или резерва и закръгляване

Ако работиш с едноцветни плочки е така. Ако обаче имаш разноцветни плочки - примерно бели + черни + декоративни пана, няма как  да минеш без 3Д проект и да караш само на площ + брак. Трябва да видиш 3D проекта, за да се изчисли от кой тип плочки каква е площта и на нея вече да начислиш съответния процент брак.

• Харесвам 6
Публикувано:

@chandni, имали сте лош късмет. Аз си спомням, че ни предлагаха безплатна доставка на поръчаното, но трябваше да чакаме две седмици ред за нея. Ние бързахме, затова си натоварихме и пренесохме плочките сами и всичко се случи в рамките на няколко дни. Дори си поръчвах от днес за утре единични плочки за мостри и ги носех на място в апартамента, за да видя как биха стояли на истинския терен, преди окончателно да избера.

За 3д визуализацията им мнение не мога да дам, не сме я ползвали.

Публикувано:

Като стана дума за бани, къде си намирате майстори? Не съм правила скоро ремонт, а ще се наложи вероятно... Последният ми майстор още преди години хвана пътеката за Европа и в момента изобщо не съм на ясно къде и кого да търся само за баня. Ако се обадя на обява от нета, обикновено ми обясняват, че само за баня не се хващат, а само за цели жилища... 

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 10 минути , Lyubina каза:

Като стана дума за бани, къде си намирате майстори? Не съм правила скоро ремонт, а ще се наложи вероятно... Последният ми майстор още преди години хвана пътеката за Европа и в момента изобщо не съм на ясно къде и кого да търся само за баня. Ако се обадя на обява от нета, обикновено ми обясняват, че само за баня не се хващат, а само за цели жилища... 

Ако не бързаш, майстор за баня и изобщо за интериорни ремонти се търси от средата на ноември. Колкото по-студено е, колкото повече сняг е натрупал, толкова  се увеличава шанса да се намери майстор за баня. Зимата болшинството от тъй наречените майстори остават без работа. Зима е хората плащат за парно, :))), неудобно е да се хвърлят боклуци.  Но си права за майсторите, няма ги.!! 80 % от останалите в БГ майстори  са полуидиоти или пълни идиоти, дървени философи, смешници и т.н. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

@chandni Съжалявам че сте имаи такива преживявания.  Ние поръчахме много неща ( някой не бяха наложителни, но имаха промоция) и не бързахме и със сроковете, Спомням си че плочките конкретно ги имаха на склад, защото дамата в магазина беше изчислила колко кв.м. ни трябват и провери каква налиност има.  Не мога да кажа дали за всички видове плочки е така.

@Бръмбар С проекта се вижда кои плочки как ще бъдат наредени по стени и подове, с точните размери. Съответно става ясен и броя плочки, бр. пакети и т.н.

@Lyubina Това с майсторите е голяма драма - малко са кадърните, търсенето е голямо и цените са сериозни. Ако не бързаш може би есента и зимата е подходящо време за търсене. Аз лично много трудно препоръчвам някого, но мога да попитам за нашият майстор.  

• Харесвам 4
Публикувано:

Не бързам, никак даже. Всичко е само в главата ми, а докато дойде време за реализация, никой не знае какви още щуротии ще ми дойдат като идеи. Поне година, две... 

Публикувано:
преди 17 часа, chandni каза:

Ако работиш с едноцветни плочки е така. Ако обаче имаш разноцветни плочки - примерно бели + черни + декоративни пана, няма как  да минеш без 3Д проект и да караш само на площ + брак. Трябва да видиш 3D проекта, за да се изчисли от кой тип плочки каква е площта и на нея вече да начислиш съответния процент брак.

Ами, зависи.

Ние като си правихме банята аз си направих сам нещо като 3d проектt, ама реален. В смисъл на хартия си мащабирах стена по стена. Вътре си нарисувах плочките - бели, червени и черни (мащабирани), залепих си стените една за друга и се получи кутийка (банята). Като им дадох на майсторите макетчето - ахнаха и казаха че ще си го задържат, за да го показват на бъдещите си клиенти - какво точно искат като задание. Изпълниха го на 100%.

Макета не съм снимал, но части от банята:

IMG_0333.JPG.d0fc51adbf75fbedbd08e4024c327eb3.JPG

IMG_0339.JPG.01d11413e5c9b6c71a12d2080d03c734.JPG

• Харесвам 8
  • Браво 5
Публикувано:
На 18.08.2021 г. в 22:45, Jorro каза:

При ремонт най-трудно се "излиза" от банята. 🙂 

преди 9 часа, Lyubina каза:

...изобщо не съм на ясно къде и кого да търся само за баня. Ако се обадя на обява от нета, обикновено ми обясняват, че само за баня не се хващат, а само за цели жилища... 

Може би по препоръка на доволни твои познати, приятели. Важно е ти лично да видиш качеството на работата и макар че не е от днес за утре, не е лошо  да се уговорите за някаква рамка във времето, та да е хаберлия човека. Добре е, че не ти е спешно и можеш да обмислиш спокойно нещата. Току виж се оказало, че нещо и по ел инсталацията трябва да се пипне(примерно ДТЗ за бойлер и ако има друг консуматор), може би ако инсталацията е с поцинковани тръби, те да са поизгнили и да са за смяна и тн. 

И понеже стана дума за 3Д проекти и пресмятане на необходимия брой плочки, вземайте разумен запас, че ако са някоя екзотика, да не се чудите, като се наложи по една или друга причина да се сменя плочка/плочки. 

@ven62, адмирации за подхода ти! Моят е малко по-различен, имам избистрена идея и я споделям със съответния(ВиК, плочки, мебели, паркет и тн) майстор и току се окаже, че за някой детайл или нещо си  той подскаже  по-добро решение. Но иде реч за майстор, а не някой от споменатите от Еминко "майстори" . 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.