Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой да сподели информация за добър майстор-мебелист за производство по поръчка  на малки мебели?

Да е базиран в София.

Благодаря!

Публикувано:
преди 17 минути , Светославов каза:

При ремонт най-трудно се "излиза" от банята. 🙂 

Може би по препоръка на доволни твои познати, приятели. Важно е ти лично да видиш качеството на работата и макар че не е от днес за утре, не е лошо  да се уговорите за някаква рамка във времето, та да е хаберлия човека. Добре е, че не ти е спешно и можеш да обмислиш спокойно нещата. Току виж се оказало, че нещо и по ел инсталацията трябва да се пипне(примерно ДТЗ за бойлер и ако има друг консуматор), може би ако инсталацията е с поцинковани тръби, те да са поизгнили и да са за смяна и тн. 

И понеже стана дума за 3Д проекти и пресмятане на необходимия брой плочки, вземайте разумен запас, че ако са някоя екзотика, да не се чудите, като се наложи по една или друга причина да се сменя плочка/плочки. 

@ven62, адмирации за подхода ти! Моят е малко по-различен, имам избистрена идея и я споделям със съответния(ВиК, плочки, мебели, паркет и тн) майстор и току се окаже, че за някой детайл или нещо си  той подскаже  по-добро решение. Но иде реч за майстор, а не някой от споменатите от Еминко "майстори" . 

То, едното не изключва другото. И моите бяха много добри ... и аз за много неща ги послушах и не съм съжалявал - напротив.

Но за други си бях категоричен:

Например, те бяха скептични за душ кабина затворена догоре, до тавана, и направата на пода, така че да е с праг отделен от другата част на банята. Шегуваха се с мен, че съм искал жабарник. Но, тези неща + вентилатор със закъснение т.е. изключва се 5-10 минути след като излезна от душ-кабината води до това, че вече години наред няма грам мухъл, никъде, а и цялата баня си остава абсолютно суха и без никакъв конденз след ползване на душ-кабината. 

Разбира се, и боята на тавана е от значение. Беше тяхна препоръка, някаква английска, струваше майка си и баща си.

За жалост, от няколко години не са в БГ - вече правят само белгийски бани.:biggrin: 

Публикувано:
преди 2 часа, ven62 каза:

Ами, зависи.

Ние като си правихме банята аз си направих сам нещо като 3d проектt, ама реален. В смисъл на хартия си мащабирах стена по стена. Вътре си нарисувах плочките - бели, червени и черни (мащабирани), залепих си стените една за друга и се получи кутийка (банята).

Aми ето, че ти също си си направил 3D проеткт, макар и не на компютър. Това, което правят по магазините за плочки е същото, но го правят на компютър, нареждат плочките, за да се види точно как ще паснат, колко плочки ще влязат, понеже плочките са с различни големини - някои са на 25, други на 50, трети 70-80 см. В завискимост от банята има различно количество обрезки/брак. На 3D модела се разполагат плочките по възможно най-добрия начин - и визуално, и с най-малко брак, след което ти разпечатват всяка стена поотделно и фаянсаджиите гледат по тази схема как да се налепят плочките. Но имаш ли различни плочки, няма как да минеш без 3D проект. Само при едноцветни можеш да смяташ квадратурата на всички стени + 10-ина % брак.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 18.08.2021 г. в 22:45, Jorro каза:

Някой, който скоро е обзавеждал апартамент и е правил детайлно проучване на пазара може ли да сподели кои магазини да гледам за обзавеждане за баня, кухня, хол.... и т.н също и такива, които правят безплатни 3 D проекти

За баните  стана ясно, а за другите стаи как стои въпроса с 3D проекти? Хол, например, къде могат да ми визуализират?

Публикувано:
преди 14 минути , bobole4e каза:

За баните  стана ясно, а за другите стаи как стои въпроса с 3D проекти? Хол, например, къде могат да ми визуализират?

В студиа, фирми за обзавеждане, интериорни дизайнери. С последните с едно наум, че понякога посягат и на елементи от конструкцията! 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, bobole4e каза:

На нас ни го прави мебелистът, който ни прави и мебелите.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, bobole4e каза:

Ако ти се играе, май в Икеа имаше програмка и можеш да се позабавляваш с нея.

Инче и на мен като на chandni, проектите ми правиха от фирмата, която ни изработи и мебелите.

Всяка стая и всяка стена ми я пращаха, аз връщах за корекции и т.н. докато стигнем до консенсус.

Иска си време и яснота какво искаш, за да го отстояваш.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 часа, bobole4e каза:

Преди години съм ползвала тази програмка - http://www.sweethome3d.com/bg/ . За първоначално нахвърляне на идеите ми свърши работа.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:

Някой има ли впечатления от прахосмукачките на Dyson?

Счупи ни се прахосмукачката и мъжът ми настоява да купя Dyson, но на мен ми се струва малко скъпичка и незнам дали е оправдана цената. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Velyana каза:

Някой има ли впечатления от прахосмукачките на Dyson?

Счупи ни се прахосмукачката и мъжът ми настоява да купя Dyson, но на мен ми се струва малко скъпичка и незнам дали е оправдана цената. 🙂

Аз съм с V8 - много съм доволна. С две ръце ЗА. За мен си заслужава от всякъде цената.

• Харесвам 5
Публикувано:
В момента, funny каза:

Аз съм с V8 - много съм доволна. С две ръце ЗА. За мен си заслужава от всякъде цената.

Аз гледах V8 и V11.
Щом толкова бързо получих два положителни отговора, май утре ще отскоча до магазина и ще купя 😂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 минути , Velyana каза:

Аз гледах V8 и V11.
Щом толкова бързо получих два положителни отговора, май утре ще отскоча до магазина и ще купя 😂

Дъщеря ми е с V11. Най-същественото различие е времето за работа след зареждане на батерията . На V8 е 40 минути, а на  V11-120 мин. Мен перфектно ме устройват 40-те минути. Разликата в мощността не се усеща толкова

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 28 минути , jul каза:

Може ли някой да ми обясни простичко има ли и каква е разликата между 4G и LTE. 

Общо взето LTE е по-слабо от 4G.

Тук е описано по-подробно:

https://blog.a1.bg/2015/12/28/4g-and-lte/

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , muchachote каза:

Да попитам планинарите. Подходящо ли е изкачване на Мусала тези дни, имайки предвид скорошните валежи?

Аз не бих тръгнала тези дни, дават още валежи, ще е кално и хлъзгаво. По - добре изчакай стабилно време.

• Харесвам 2
Публикувано:

Още повече шансовете за буря не са малки. А на голия баир хич не е приятно да те забрули дъжд,  градушка, да не говорим за гръмотевици.

• Харесвам 2
Публикувано:

Къде мога да подаря стари книги? Някои от тях са класики, други - не. Добре запазени са.

От Читалнята в градската градина в София ми отказаха, т.к. не са издавани в последните 10 години. Ще пробвам в кварталното читалище, но нямам голяма надежда.

Други идеи? Благодаря!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Svetulche каза:

Къде мога да подаря стари книги? Някои от тях са класики, други - не. Добре запазени са.

От Читалнята в градската градина в София ми отказаха, т.к. не са издавани в последните 10 години. Ще пробвам в кварталното читалище, но нямам голяма надежда.

Други идеи? Благодаря!

Има една група във Facebook "Дари ни - намери ни". Аз доста пъти съм пускал пост и някое читалище веднага се свързва с мен.

Друга идея е да провериш в кварталното читалище (или в по-голям квартал) (и в София поне)

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

А и не се ограничавайте само със София, ако си имате познати на село. С майка ми на два пъти тази година дадохме по един кашон книги за читалището на селото. Кметицата на драго сърце ги прие, даже прати сина си с колата да ги пренесе, че къщата ни е на повече от километър.

• Харесвам 1
  • Браво 3
Публикувано:
преди 10 часа, Svetulche каза:

Други идеи? Благодаря!

При нас в Цар Симеоновата градина и на още няколко места, има едни дървени къщички за книги. Аз редовно ги зареждам и от кабинета, където имам ужасно много книги, доста отидоха там. Но ми е на път, като се прибирам и не ми  пречи, всеки ден да слагам по няколко в къщичката.

Имам пациентка , работи в една училищна библиотека - на нея също дадох доста за училището.

Грехота е да се хвърли книга, пробвай, в тази група, дето казва @Граф Вронски.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 11 часа, Svetulche каза:

Други идеи? Благодаря!

Аз подарих моите на едно читалище близо до Брезник.След като попитах в една от групите във Фейсбук.Момичето дойде вкъщи и ги натовари на колата.Ако проявяваш интерес,ще ти дам координатите.

В нашето читалище ми отказаха,защото наистина нямат място.

И на Time Heroes писах във Фейсбук,но от там ми казаха да ги изпратя по куриер,което пък не ми беше ОК,защото книгите бяха 70 броя.

Много читалища отказват да приемат книги и както казва @master_of_germs,не се ограничавайте само със София.В цяла България има библиотеки и много четящи хора,които имат нужда от всякаква литература.

• Харесвам 4
Публикувано:

@bibi, @Граф Вронски, @master_of_germs, @AlexandraKo, @jungfraujoch благодаря ви много! Ще пробвам по всички начини. Няма начин да изхвърля книга. Ако трябва - ще стоят в мазето и ще чакат докато намеря на кого.

@jungfraujoch значи Боянското читалище отпада.... Моля те, дай ми координатите на читалището в Брезник, за всеки случай.

Книгите са много, така че вариантът с куриер отпада. Склонна съм и сама да ги закарам, стига да е в радиус от стотина км от София.

Хубав ден ви желая 🙂

• Харесвам 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.