Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 16.09.2021 г. в 12:10, iMari каза:

На предната пускат, на задната не знам дали разрешават трима. Може да попиташ предварително по телефона такси компанията. Почти съм сигурна, че радио СВ такси(тел.1263) ще ви качи, защото като поръчвам такси до летището, винаги изпращат коли тип баничарки, които са достатъчно просторни.

Разшири  

Ние най-често поръчваме от ТaxiМe, но сега гледам в апликацията, че е ограничено до 3-ма.

• Харесвам 3
Публикувано:

image.png.af00baedc0203c0aaad1494b39d4ee0b.png

Да се притеснявам ли, или просто антивирусната ми се престарава?

..............................................................................

На 16.09.2021 г. в 12:01, ven62 каза:

Накрая не се сдържах и на една й казах, че ако се мръдне две стъпала надолу - лично ще отида да й купя дрешката за която се е забързала.

Разшири  

Нави ли я? :unsure:

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 16.09.2021 г. в 12:10, iMari каза:

Не ти ли си накачулиха на врата още няколко, след това обещание? 🙂

Разшири  

Накачури ми се само една - жена ми, с думите:

- Абе, ти си бил голям отворко. Сега ще ме носиш до Peek&Cloppenburg" , а там ще ме чакаш на касата.

• Браво 1
  • Смея се 9
Публикувано:
  На 16.09.2021 г. в 12:01, ven62 каза:

Малко ли говорехме за лицемерието в съседната тема.

Значи в самолет може да се гъчкаме - в такси не може.

Разшири  

Може и в самолет, защо да не може? Кой от тук пишещите би отказал?

To човек като е решил да се вози в самолет пълен на 100% (до плажните дестинации лятото) вече си е сложил главата в торбата и едно такси за 15-20 минути няма да има голямо влияние

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 16.09.2021 г. в 12:56, neuromancer каза:

Може и в самоилет, защо да не може? Кой от тук пишещите би отказал?

To човек като е решил да се вози в самолет пълен на 100% (до плажните дестинации лятото) вече си е сложил главата в торбата и едно такси за 15-20 минути няма да има голямо влияние

Разшири  

В случая може да говорим за лицемерие от страна на такси шофьорите, защото масово не носят маски, дори аз се отказах да се разправям с тях, а имат претенции за допустим брой пътници.

• Харесвам 3
Публикувано:
  На 8.09.2021 г. в 5:21, дядо Пепи каза:

Добро утро! Средата на октомври ми изтича договорът за ТВ и интернет с А1. Живея в София, до х-л Хемус, демек в Лозенец. Може ли някой да подскаже друг, по- надежден и коректен доставчик на тази услуга в този район. Благодаря предварително! Лек и успешен ден на всички Магеланци!

Разшири  

Здравей, съжалявам че късно го видях. Аз от година и малко ползвам IPTV и интернет на Булсатком. Много добра работа до тук. Гарантирана скорост, стабилна тв услуга по оптика до апартамента.

На 16.09.2021 г. в 12:41, Фил каза:

image.png.af00baedc0203c0aaad1494b39d4ee0b.png

Разшири  

Защо антивирусната ти говори на Hola? Ползваш ли този VPN наистина? 

Публикувано:
  На 16.09.2021 г. в 12:41, Фил каза:

Разшири  

При мен също се появи наскоро , аз дори съм забравила за тази програма, не я ползвам от години.

Публикувано:

Искам да взема за подарък на скъп човек VR очила. Не съм наясно обаче дали за компютър или за смартфон са по-добър вариант. А и човекът след година мисли да си сменя телефона. Ако може по-светнатите да ме светнат кой вариант е по-добър и въобще на някакви марки или модели. Бюджетът е около/над  200 лв.

Публикувано:

Тагвам @AlexandraKo и @Lyubina,но всеки отговор  е добре дошъл!

Проблемът е следния:имам много гаден рефлекс и когато ми бъркат в устата-започва да ми се повдига...

Досега преди да отида на зъболекар вземах 2-3 хапчета Дименхидринат,пръскаха ми в устата Лидокаин,после упойка и криво-ляво нямаше проблеми.

Така допреди около 3 месеца...Тогава решиха да ми слагат "платно",за да работят по зъба!Издържах около 2 минути и започнах да се задушавам(или си внуших),показах,че трябва да се махне и това ходене приключи безславно!Следващият път решиха да ми сложат от най-силната упойка,но получих паник-атаки и отново не стана нищо...Сложиха ми временна пломба,но вече трети месец ме е страх да отида...Слюносмукател също не понасям-изобщо положението е отчайващо!Имате ли идея какво да вземам и колко време преди ходене на зъболекар?Една пациентка,която беше след мен ми каза,че има хапче,което се взима продължително време,а не само в деня на посещението,но не знаеше как се казва...

Благодаря предварително на всички отзовали се!

• Харесвам 2
Публикувано:

Да си призная, не се сещам.... Щях да предложа локален анестетик, но очевидно това е вече изпробвано. Щом говорим за панически атаки, може би не е само физиологичен проблем. 

Дано Алекс има по богат опит с подобен проблем. 

В обичайната ситуация бих предложила нещо с бензокаин или лидокаин, таблетки за смучене или спрей. 

Деган едва ли ще свърши работа. 

А някакъв анксиолитик дали си пробвал? Деанксит (въпреки че той има по скоро антидепресивен ефект и леко възбудено действие)? 

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 18.09.2021 г. в 11:20, crazyhorse каза:

Тагвам @AlexandraKo и @Lyubina,но всеки отговор  е добре дошъл!

Проблемът е следния:имам много гаден рефлекс и когато ми бъркат в устата-започва да ми се повдига...

Досега преди да отида на зъболекар вземах 2-3 хапчета Дименхидринат,пръскаха ми в устата Лидокаин,после упойка и криво-ляво нямаше проблеми.

Така допреди около 3 месеца...Тогава решиха да ми слагат "платно",за да работят по зъба!Издържах около 2 минути и започнах да се задушавам(или си внуших),показах,че трябва да се махне и това ходене приключи безславно!Следващият път решиха да ми сложат от най-силната упойка,но получих паник-атаки и отново не стана нищо...Сложиха ми временна пломба,но вече трети месец ме е страх да отида...Слюносмукател също не понасям-изобщо положението е отчайващо!Имате ли идея какво да вземам и колко време преди ходене на зъболекар?Една пациентка,която беше след мен ми каза,че има хапче,което се взима продължително време,а не само в деня на посещението,но не знаеше как се казва...

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Разшири  

Неприятен проблем и за двете страни:((

Имам пациент като теб, сам си е открил лекарството, някъде из нета го прочел, преди да дойде взема доза и всичко минава гладко:

Лекарство за астма е

D3306B97-51D1-4CD9-87D0-2F6DB77912CB.jpeg.26c6fa4e6e9b3656718621021b424673.jpeg

Другите ползват хомеопатичното:

4C58252F-F047-4C76-B0E1-A3E9BBB0F073.jpeg.a426eb8e1a48ae37b35f6c0b6333899a.jpeg

Пробвал ли си го Кокулин - ако не си почни с него, че не е скъпо, като другото.

И слюносмукателя, между бузата и зъбите, по-напред, че като опира в езика , дразни и предизвиква рефлекс,

Малко са пациентите ми, дето издържат кофердам, аз самата се душа и не го понасям . Това да не те притеснява.

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)
  На 18.09.2021 г. в 18:40, Lyubina каза:

В обичайната ситуация бих предложила нещо с бензокаин или лидокаин, таблетки за смучене или спрей. 

Деган едва ли ще свърши работа. 

А някакъв анксиолитик дали си пробвал? Деанксит (въпреки че той има по скоро антидепресивен ефект и леко възбудено действие)? 

Разшири  

Не съм пробвал, но ще опитам! 

На 18.09.2021 г. в 19:31, AlexandraKo каза:

Неприятен проблем и за двете страни:((

Имам пациент като теб, сам си е открил лекарството, някъде из нета го прочел, преди да дойде взема доза и всичко минава гладко:

Лекарство за астма е

D3306B97-51D1-4CD9-87D0-2F6DB77912CB.jpeg.26c6fa4e6e9b3656718621021b424673.jpeg

Другите ползват хомеопатичното:

4C58252F-F047-4C76-B0E1-A3E9BBB0F073.jpeg.a426eb8e1a48ae37b35f6c0b6333899a.jpeg

Пробвал ли си го Кокулин - ако не си почни с него, че не е скъпо, като другото.

И слюносмукателя, между бузата и зъбите, по-напред, че като опира в езика , дразни и предизвиква рефлекс,

Малко са пациентите ми, дето издържат кофердам, аз самата се душа и не го понасям . Това да не те притеснява.

Разшири  

Ще пробвам и тези варианти!Да, проблема ми е езика-щом го докоснат и почва да ми се гади, независимо дали с или без упойка.А за платното-може ли без него? 

Благодаря ви @AlexandraKo и @Lyubina

за отговорите! Ще пробвам! 

Редактирано от crazyhorse
Допълнение
  • Харесвам 1
Публикувано:
  На 19.09.2021 г. в 9:10, crazyhorse каза:

Не съм пробвал, но ще опитам! 

Ще пробвам и тези варианти!Да, проблема ми е езика-щом го докоснат и почва да ми се гади, независимо дали с или без упойка.А за платното-може ли без него? 

Благодаря ви @AlexandraKo и @Lyubina

за отговорите! Ще пробвам! 

Разшири  

Да, езикът е проблем в случая. Може без кофердам, едно време, все с платна сме работили:))))

• Харесвам 1
Публикувано:

@crazyhorse И аз пия Кокулин преди пътуване по няколко взимам, защото не съществува пътуване, от което да не ми става лошо. Имай предвид, че при него не трябва да пиеш поне 12ч, хубаво е и 24ч нищо газирано и кофеин - поне така ми каза приятел лекар. @Lyubina и @AlexandraKo да кажат дали е така, но го спазвам 

• Харесвам 2
Публикувано:

@darinamarinova, по отношение на хомеопатията никога не съм имала амбицията да я познавам и препоръчвам. Така че, ще се въздържа от отговор. 

@crazyhorse, ако проблемът е в езика, чела съм, че има техника с използване на четката за зъби и постепенно разширяване зоната на езика, така че се прави един вид десенсибилизация. 

Ако искаш потърси, в нета има информация. 

• Харесвам 2
Публикувано:

@Lyubina И аз смятам, че е простотия, но засега ми е помагало при пътувания. И сигурно си го внушавам, защото то по принцип хомеопатията е пълна глупост медицински погледнато 😄 

• Харесвам 2
Публикувано:

Не разбирам много какво е хомеопатия и т.н., но веднъж ми препоръчаха тук (в БГ) френски лекарства (хомеопатични) против морска болест, че нали и аз съм си един рибар и ходя при възможност в морето. "Ще вземеш едно 12 преди това, 1 преди да тръгнеш и бла-бла... Взех аз, отивам в морето за риба и ......... морска болест, сякаш нищо не съм вземал. Всички френски президенти и всичко френско напсувах. 🤣  Знаех си, че на френски работи не мога да се доверя. Е във вината ги бива 😉 Но от тогава отивам някъде и там си купувам хапчета и всичко е наред. Последно си взех с помощта на @Ametist таблетки против морска болест от аптека на Маафуши. Няколко дни бях в морето - не мръднах. Иначе става страшна работа! 😜 Та, от тогава съм на мнение, че хомеопатията е за хомо..... 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Какъв е шанса в интервал от 10мин и Дайнърс и Байнанс да ми изпратят един и същ код за верификация?

Може би ползват един и същ  удостоверител, който разпознава телефонния номер и да не хаби кодовете изпраща един и същ такъв?! 😯

Имате ли някакво обяснение?

Публикувано:

може и да не разпознава номера, а алгоритъма по който се генерира (който може и да зависи от номера) да е еднакъв

Публикувано:
  На 20.09.2021 г. в 10:50, neuromancer каза:

може и да не разпознава номера, а алгоритъма по който се генерира (който може и да зависи от номера) да е еднакъв

Разшири  

Ако е така, възможно ли е да изпраща един и същ код на N на брой потребители, в един и същ сравнително дълъг интервал от време и за каква сигурност става дума?

Публикувано:

Ами вероятно зависи и от телефонния номер, тоест трябва и другите потребители да сложат същия номер... Зависи от часа, но не съвсем точно, защото трябва да остане същия код в някакъв интервал от време, докато го въведеш

Стана ми интересно, може да си поиграя някой ден

Като бях в България не можех да си купя билет с бразилската карта, смених часовата зона на бразилската и тръгна.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.