Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

Зависи от часа, но не съвсем точно, защото трябва да остане същия код в някакъв интервал от време, докато го въведеш

Това ме притеснява най-много. Какъвто и удостоверител да ползват, изпратените кодове са активни от няколко секунди до няколко минути, но 10 мин са твърде дълъг период. Колко още акаунта вързани към същият номер или със сходен потребителски профил би могъл да отключи един и същи код за това(или за по-дълго) време?

Публикувано:

Е нали трябва да има достъп до телефона ти, за да види кода, или до акаунта, за да сложи собствен телефон в него

Публикувано:

Вероятно аз има развинтено въображение 🙂, но ако една система разпраща един и същи код за достъп до определен брой потребители или дори само до един тел.номер, свързан с няколко акаунта, в един и същ интервал от време, това не показва ли известна слабост на сиситемата? Все пак има хора, които работят това - да търсят пробойни.

Публикувано:

Може ли някой да ни препоръча приличен статив, който е достатъчно компактен и можем да носим в ръчен багаж? Фотоапаратът ни е около 1 кг с обектива. 

Благодаря предварително!

Публикувано:
преди 28 минути , Lindt каза:

Може ли някой да ни препоръча приличен статив, който е достатъчно компактен и можем да носим в ръчен багаж? Фотоапаратът ни е около 1 кг с обектива. 

Благодаря предварително!

@Gentleman Basta вече не става ли ... за статив.

:wink:

---------

@chandni май беше показала някакъв преди време ... с опция за тежест в средата за стабилност.

• Смея се 8
Публикувано:
В момента, ven62 каза:

@Gentleman Basta вече не става ли ... за статив.

:wink:

---------

@chandni май беше показала някакъв преди време ... с опция за тежест в средата за стабилност.

Става за снимане на пилетата, ама останалите неща ги снимам аз 😀 

То и аз на нея разчитам да ми отговори и даже да ме устройва отговорът 🤗

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз имам Velbon ultra lux i M, доволен съм (бях, че последните десетина години съм го отварял 3-4 пъти). Хареса ми, че е по-компактен и начина на заключване на краката. По-тежък от 1 кг ми е фотоапарата.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, ven62 каза:

Доста отдавна беше... Ще трябва да внимавам повече какво говоря/пиша, че явно @ven62 помни като слон! :laugh1:

Нашият е купуван преди доста време от английския ebay за 40-ина паунда. Дължината му в сгънато състояние е 40 cm и освен, че се събира спокойно в 55-сантиметров куфар, се събира дори и в нормална раниица за 15-инчов лаптоп. Теглото му 1.370 кг, като както е писал @ven62, в основата има кука, на която се закача допълнителна тежест за баласт. Издържа теглото на Canon 6D MK II, заедно с Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM  (общо към 1.6 кг). Ето го същия в Aliexpress на около $70. Има и по-евтини, но закопчалките на краката са тип quick release (с палец), а нашият е със завиване. Мъжът ми държеше да се затягат със завиване, защото според него щяло да е по-стабилно (дали е така не знам).

Ето и няколко снимки на нашия:

IMG_20210922_162348.jpg   IMG_20210922_162429.jpg

IMG_20210922_162408.jpg    IMG_20210922_162322.jpg

Единият от краката се сваля и може да се ползва като монопод, а целият трипод може да се разглоби и да се разпредели по багажите за балансиране на теглото.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Не знам доколко ще е полезна информацията, аз като се занимавах по-активно с фотография, само като хоби, имах няколко да ги нарека микростативи - единият можеше да се завива в дърво например, другият представляваше стяга за закрепване на  плоскост, перваз... Издържаха теглото на огледално-рефлексен "Зенит". 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , Светославов каза:

Не знам доколко ще е полезна информацията, аз като се занимавах по-активно с фотография, само като хоби, имах няколко да ги нарека микростативи - единият можеше да се завива в дърво например, другият представляваше стяга за закрепване на  плоскост, перваз... Издържаха теглото на огледално-рефлексен "Зенит". 

Май ще ми е полезно, ако ми пратиш линк към нещо такова. Че този компактен модераторски размер с тегло 1,3- 1,6 кг малко ми охлади ентусиазма да снимам нощна Андалусия 🤣

• Смея се 1
Публикувано: (редактирано)
преди 6 минути , Lindt каза:

Май ще ми е полезно, ако ми пратиш линк към нещо такова. Че този компактен модераторски размер с тегло 1,3- 1,6 кг малко ми охлади ентусиазма да снимам нощна Андалусия 🤣

Ето ти мега компактен 🙂 1.6 кг е фотоапаратът с обектива :laugh1: Стативът е "само" 1.37 кг 

П.С. Ето ти и "средна хубост" - междинен размер (20 cm) и 0.7 kg

Редактирано от chandni
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , chandni каза:

Ето ти мега компактен 🙂 1.6 кг е фотоапаратът с обектива :laugh1: Стативът е "само" 1.37 кг 

Сега за Малта, приятелят на сестра ми ми беше купил от Джъмбо един за 4 лв, който прилича на тройна огърлица с анални топчета. Естествено не можеше да си седи прав дори без фотоапарат и на въпроса "защо го купи", ми отговори, че така можел да покаже, че това нещо не върши работа 🤣. Аз съм доверчив човек, щях да повярвам на думата му и без да разучавам джъмбо продукцията отблизо. 

• Смея се 7
Публикувано:
преди 17 минути , Lindt каза:

Е, нали си крехко девойче, простено ти е да не знаеш, но по времето, като се занимавах с тези неща, думичката "линк" още не беше родена. 🙂 

Но пък лани в Балкана видях някакво миниатюрно триподче, като крачетата му имаха известна пластичност и можеха да се нагласят според терена и носеше съвсем приличен Никон на крачетата си. Човекът сподели, че си го е взел от интернет магазин за фотография. Предполагам с подходящи думи за търсене би излязло нещо. 

• Смея се 1
Публикувано:

1632320618289178518499556574808.jpg

преди 10 минути , Lindt каза:

Сега за Малта, приятелят на сестра ми ми беше купил от Джъмбо един за 4 лв, който прилича на тройна огърлица с анални топчета. Естествено не можеше да си седи прав дори без фотоапарат и на въпроса "защо го купи", ми отговори, че така можел да покаже, че това нещо не върши работа 🤣. Аз съм доверчив човек, щях да повярвам на думата му и без да разучавам джъмбо продукцията отблизо. 

Това служи по-скоро за да увиеш краката около клон или нещо от сорта, не да стои право.

А друга идея, която прочетох някъде и реализирах е капачка от кока кола, в която е завит винт със съответния размер. Пълниш празна бутилка с вода или пясък, завинтваш капачката и ползваш за статив.

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Моят е Zeikos, купуван е 2012. Краката се разтягат и прибират. В сгънато състояние е доста компактен и се носи на рамо. Не можах да намеря линк, но е на този принцип и изглежда по същия начин като този от снимките. 

86D4420D-EBFE-4EB2-BFAF-1DB85B1E9344.jpeg.9b5051479744c22d9c1a5ea2272eaa22.jpeg

031F5CE7-6F65-414D-A179-CA6872DB6A95.jpeg.3c63ef918e86a58d7b8ea50f30d551e4.jpeg

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

1632320618289178518499556574808.jpg

Това служи по-скоро за да увиеш краката около клон или нещо от сорта, не да стои право.

А друга идея, която прочетох някъде и реализирах е капачка от кока кола, в която е завит винт със съответния размер. Пълниш празна бутилка с вода или пясък, завинтваш капачката и ползваш за статив.

Аз много си обичам апарата 😍 и не искам да се катурне, защото тежи колкото въпросната бутилка. Според мен тези неща могат да задържат телефон, лек и плосък, а не фотоапарат. 

Май ще трябва да прочета една-две консултационни статии за стативите и градската фотография първо, няма да се справя с бързото решение. 

преди 26 минути , chandni каза:

П.С. Ето ти и "средна хубост" - междинен размер (20 cm) и 0.7 kg

• Харесвам 1
Публикувано:

@Lindt ето реални снимки на моя статив. Пише само марка, няма модел. Лек и компактен е. Аз при пътувания не го нося, но за семейни фотосесии винаги го използваме. 
4B000E15-FF71-428A-B7AB-7B0E504DA1A8.jpeg.57353c0e1c19cb87cfc93c7e589fa8be.jpeg

45F5D0A0-9A16-4B9E-9842-006EE0D887B0.jpeg.34b53d926e408b9aff624f05dee8eb97.jpeg

B1BA98C4-81F2-4485-B964-04E5604C55DF.jpeg.5be69d4162586f74a28dd8f6b1324cfc.jpeg

85B04B38-CD9E-4ABA-A3CA-FC109814D777.jpeg.7bca64c33f750f9eea0a6a83273234e3.jpeg

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 часа, chandni каза:

Доста отдавна беше... Ще трябва да внимавам повече какво говоря/пиша, че явно @ven62 помни като слон! :laugh1:

Нашият е купуван преди доста време от английския ebay за 40-ина паунда. Дължината му в сгънато състояние е 40 cm и освен, че се събира спокойно в 55-сантиметров куфар, се събира дори и в нормална раниица за 15-инчов лаптоп. Теглото му 1.370 кг, като както е писал @ven62, в основата има кука, на която се закача допълнителна тежест за баласт. Издържа теглото на Canon 6D MK II, заедно с Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM  (общо към 1.6 кг). Ето го същия в Aliexpress на около $70. Има и по-евтини, но закопчалките на краката са тип quick release (с палец), а нашият е със завиване. Мъжът ми държеше да се затягат със завиване, защото според него щяло да е по-стабилно (дали е така не знам).

Ето и няколко снимки на нашия:

IMG_20210922_162348.jpg   IMG_20210922_162429.jpg

IMG_20210922_162408.jpg    IMG_20210922_162322.jpg

Единият от краката се сваля и може да се ползва като монопод, а целият трипод може да се разглоби и да се разпредели по багажите за балансиране на теглото.

Сега се подготви да те питат и за сивия ламинат - дебелина, клас устойчивост, от къде, кога, колко... :wink:

• Смея се 7
Публикувано:
преди 3 часа, ven62 каза:

дебелина, клас устойчивост, от къде, кога, колко... :wink:

8, 32, от магазина, преди 8 години, колкото-толкова! :girl_blum:

• Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Ами положението в Хърватия с плащането с карта е като тук - някъде приемат, другаде не. Може би една идея е по-добре. За толкова дълъг престой добре е да имаш поне 30-40 лв в куни. От тук може да си купиш от Тавекс, курса не е добър, но за толкова малка сума разликата е минимална. Там успях да изтегля Куни без такса само от банкомат на Adiko. Всички други слагаха такса от 28 куни.

• Благодаря 1
Публикувано:

Силно се надявам това да стане по-лесно от статива 😊

Време ни е да си сменим първите електрически четки. Те са си най-обикновени, с едно движение и не показват колко батерия им остава. Като цяло и двамата нямаме някакви проблеми със зъбите и повод да се видим със зъболекаря си и да питаме него. 

Тази добра ли е или е скъпа за това, което предлага? Можем ли и нужно ли е да търсим по-хубави: 

https://www.emag.bg/el-chetka-za-zybi-philips-sonicare-protective-clean-3-rezhima-2-nakrajnika-chanta-za-transport-1-zarjadno-hx6859-29/pd/DPNK5SBBM/?X-Search-Id=2c864547f1826b5e63de&X-Product-Id=67313278&X-Search-Page=1&X-Search-Position=12&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view&fbclid=IwAR1BZ-JEmyIbPrIDnErdvF2Bvy7vNidyS7ck-Obw3wYqEIS6T9m9gYkqiME

Публикувано:
преди 7 минути , Lindt каза:

Силно се надявам това да стане по-лесно от статива 😊

Време ни е да си сменим първите електрически четки. Те са си най-обикновени, с едно движение и не показват колко батерия им остава. Като цяло и двамата нямаме някакви проблеми със зъбите и повод да се видим със зъболекаря си и да питаме него. 

Тази добра ли е или е скъпа за това, което предлага? Можем ли и нужно ли е да търсим по-хубави: 

https://www.emag.bg/el-chetka-za-zybi-philips-sonicare-protective-clean-3-rezhima-2-nakrajnika-chanta-za-transport-1-zarjadno-hx6859-29/pd/DPNK5SBBM/?X-Search-Id=2c864547f1826b5e63de&X-Product-Id=67313278&X-Search-Page=1&X-Search-Position=12&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view&fbclid=IwAR1BZ-JEmyIbPrIDnErdvF2Bvy7vNidyS7ck-Obw3wYqEIS6T9m9gYkqiME

Не знам какви са качествата на тази четка, но в технополис я има малко по-евтина. https://www.technopolis.bg/bg/Chetki-za-zàbi/Chetka-za-zàbi-PHILIPS-SONICARE-HX6859-29-ProtectiveClean-5100/p/834181. Иначе и аз скоро ще имам нужда от нова.  Използавм две на Орал Б, определено искам да ги сменя с Филипс.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 минути , Lindt каза:

В Билла/ Фантастико поне веднъж годишно пускат 2 на цената на една (около 120-150 лв) с точки и то хубав модел на Филипс. 

В момента предлагаме и в Практикер - от 499,99 на 299,99 лв с 10 точки.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , aleksandrina каза:

В Билла/ Фантастико поне веднъж годишно пускат 2 на цената на една (около 120-150 лв) с точки и то хубав модел на Филипс. 

В момента предлагаме и в Практикер - от 499,99 на 299,99 лв с 10 точки.

преди 5 минути , Ellena каза:

Не знам какви са качествата на тази четка, но в технополис я има малко по-евтина. https://www.technopolis.bg/bg/Chetki-za-zàbi/Chetka-za-zàbi-PHILIPS-SONICARE-HX6859-29-ProtectiveClean-5100/p/834181. Иначе и аз скоро ще имам нужда от нова.  Използавм две на Орал Б, определено искам да ги сменя с Филипс.

Жижо получава точки/ ваучери за emag, и ги гледаме първо тях. Но с тези 35 % комисионна, която искат, предлагат главно по-скъпа или залежала стока. 

Обаче двойните комплекти май са по-добра идея за нас : 

https://www.tehnomix.bg/el-chetka-za-zabi-philips-sonicare-hx6877-35?cstrackid=f6fb3882-e9d8-4732-b89e-c1e86310c55e

https://www.tehnomix.bg/el-chetka-za-zabi-philips-sonicare-hx6859-34?cstrackid=0de85314-f523-4c19-9e67-4da289bc45b3

Разликата е 3 степени на интензивност и Технология BrushSync функция за сдвояване 🤔 което не знам какво е и не мога лесно да оценя на 150 лв. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Lindt каза:

Разликата е 3 степени на интензивност и Технология BrushSync функция за сдвояване 🤔 което не знам какво е и не мога лесно да оценя на 150 лв. 

https://www.electricteeth.com/uk/sonicare-brushsync/ 

Промоциите на Филипс винаги са много добри. Аз от миналата седмица съм на работа (след майчинство) и разбрах, че и в Практикер предлагаме Филипс с точки. В Технополис все още нямаме такива промо оферти.  

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.