Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 минути , funny каза:

Абе ще дойдете вие на моето. Аз от кога говоря че трябва коледната томбола да е със направени собственоръчно печива ...

Хем ще улесним регламента - @Mary и @Eva eva ще пращат сладкишите а ние ще връщаме подаръци 😉

За сладките от @Eva eva още не знам нищо😇  Обаче имахме невероятното удоволствие да изядем цяло пакетче от коледните бисквитки на @Цвете (може би осем вида) и да ти споделя, определено си струва на коледната сбирка да ги окуражим да ни направят повече.

П.П. ние от днес минаваме на диета, за да можем да си поживеем на Коледа.

IMG_20211001_193704.jpg.a8eda19ab13654782a9bda3fa3a2f35f.jpg

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 8 минути , Eva eva каза:

@chandni, когато говорим за декорация и аз мисля, че по-добрият вариант за декориране е пош и накрайник. Купувала съм 2-3 пъти шприц, но по никакъв начин не съм успявала нещо да направя. Пошове си поръчвам от Алито, а накрайниците са ми Wilton. Пасват си добре, но аз не декорирам кой знае колко.

Като се заговорихме се сетих - има една мацка, страшна е, много ѝ се кефя. Направо извънземни декорации. 

36000476_f7ab7fa4

36000476_ae262b8d

Моите много не са за показване на фона на горните, но...толкова си мога 🙂 

186.JPG

204.jpg

930.JPG

И твоите са чудесни!

От къде могат да се купят тези дантелени курабийки

преди 8 минути , Eva eva каза:

@chandni, когато говорим за декорация и аз мисля, че по-добрият вариант за декориране е пош и накрайник. Купувала съм 2-3 пъти шприц, но по никакъв начин не съм успявала нещо да направя. Пошове си поръчвам от Алито, а накрайниците са ми Wilton. Пасват си добре, но аз не декорирам кой знае колко.

Като се заговорихме се сетих - има една мацка, страшна е, много ѝ се кефя. Направо извънземни декорации. 

36000476_f7ab7fa4

36000476_ae262b8d

186.JPG

204.jpg

930.JPG

И твоите са чудесни!

От къде могат да се купят тези дантелени курабийки?

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

И твоите са чудесни!

От къде могат да се купят тези дантелени курабийки?

Благодаря ти 🙂  Нямам представа дали се продават. Дамата живее в Чехия и там ги прави. Не знам дали ги продава или прави само за домашна употреба. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 минути , Eva eva каза:

Спокойно, одобрена си вече. На нас си ни харесват !!!

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 17 минути , Lindt каза:

П.П. ние от днес минаваме на диета, за да можем да си поживеем на Коледа.

IMG_20211001_193704.jpg.a8eda19ab13654782a9bda3fa3a2f35f.jpg

Броколите и карфиолът подуват корема😝. Да не станете с клечести крака, без бюст/гръб и хилави ръце, но с коремчета😜

• Шок 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 9 минути , ДиянаВ каза:

Да не станете с клечести крака, без бюст/гръб и хилави ръце, но с коремчета

Що кълнеш сега...? :black_eye::hang3:

• Смея се 12
Публикувано:
преди 6 минути , chandni каза:

Що кълнеш сега...? :black_eye:😄

Еее неее. Просто да не се престарават😄

@funny, мисля да участвам с правено нещо, след като цяла година пазя празна кутия😆. Да му мисли, който не е слушал😂

• Смея се 4
Публикувано:

И аз искам да си купя накрайници, но не за декорация, а за по-големи шприцовани сладки напр еклери. Аз не декорирам кой знае колко и като декорирам разни прости декорации просто изрязвам върха на найлонова кесия , правя едни чертички отгоре и това ми стига 😀. Имам и една писалка, която никаква работа не ми върши и комплект със шприцове и накрайници.  И тях почти не използвам, понеже са много тънки/ малки и много трудно се чистят (с тях сигурно може да виеш разни розички по торти, което аз не правя, но не стават за по големи форми,  което целя). Търсила съм по магазини,  но само като моите малки съм намирала. По Интернет също съм гледала, но ми е трудно да преценя размера и съответно резултата. Та ако може препоръки за такива, напр. нещо такова за да шприцовам какъв накрайник и откъде да си купя:

image.png.5eff9155055297320cd14d7ccd404046.png

Публикувано:
преди 36 минути , ДиянаВ каза:

Броколите и карфиолът подуват корема😝. Да не станете с клечести крака, без бюст/гръб и хилави ръце, но с коремчета😜

Малеле, добре че ме предупреди, че мислехме, че е от бирата 😜

• Смея се 9
Публикувано:
преди 18 минути , Бръмбар каза:

И аз искам да си купя накрайници, но не за декорация, а за по-големи шприцовани сладки напр еклери.

Имаше преди време един майстор на такива, но почина. После с това започна да се занимава негов наследник, но не знам докъде го е докарал, че няма много търсене на такива неща. Та на ул."Стефан Стамболов" имаха магазинче - в дясно по посока пазара от "Т.Александров". Правеха всякакви форми за сладки, за тарталети, за фунйки ... за каквото се сетиш. Та от него съм си купила голям шприц-бутало с няколко накрайника. Много е удобен точно за еклери. Лесно се пълни и лесно се мие.

Сигурно не ти помогнах, но утре мога да го извадя и да го снимам, че наистина се срещат рядко по-големи и по-устойчиви на натиск.

• Благодаря 2
Публикувано:

@Eva eva, до правилната форма на сладките да го докарам, ура ще викам. 🤣

@chandni, имам някакви пошове и накрайници, купувани преди …еймнайсет години още докато бяхме в Колумбия и никога неизползвани. Като много добра марка се споменава Wilton (моите са такива). Там ги продаваха във всеки магазин. Както и да е - идеята е да си избереш бранд (достъпен в БГ и по твоя бюджет) и да си купуваш само от него каквото ти трябва. Така няма да има никакво разминаване в накрайниците и отворите. В общи линии де що Хамеринаски сладкари се подвизават из нета, все Wilton използват.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 19 минути , Mary каза:

Имаше преди време един майстор на такива, но почина. После с това започна да се занимава негов наследник, но не знам докъде го е докарал, че няма много търсене на такива неща. Та на ул."Стефан Стамболов" имаха магазинче - в дясно по посока пазара от "Т.Александров". Правеха всякакви форми за сладки, за тарталети, за фунйки ... за каквото се сетиш. Та от него съм си купила голям шприц-бутало с няколко накрайника. Много е удобен точно за еклери. Лесно се пълни и лесно се мие.

Сигурно не ти помогнах, но утре мога да го извадя и да го снимам, че наистина се срещат рядко по-големи и по-устойчиви на натиск.

Да, благодаря ти, ако имаш възможност да го снимаш, ще съм много благодарна. Ще го потърся това магазинче на Стамболов, да видя има ли го още и какво предлагат.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ще е интересно да го видим това магазинче. Аз еклери и подобни правя с накрайник, но с по-голям размер, доста по-голям от стандартните. За съжаление няма никакъв шанс да се сетя от къде съм го купувала. Но, винаги съм си мислила, че с още по-голям накрайник ще стават по-добре. Сега ми стават някак по-тънки и ниски от стандартните, на Люси са по-дебели. Ще я питам с какво ги върти, тя ми е приятелка във ФБ 🙂 

341.jpg.d04e8291bb1c44287d11e307204833de.jpg

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
На 29.09.2021 г. в 21:55, mary_shery каза:

А смяташ ли, че зъбния душ може да замени конците за зъби? И може ли да се ползва при зъби без почти никакво междузъбно пространство? 

Untitled-1.jpg 

Аз преди използвах нещо подобно на първия модел Waterpik, но беше доста голям и неудобен за съхранение. Сега си мия зъбите с второто душче в любим цвят, по-лесно е за употреба, единственото неудобство е, че контейнерът е с по-малка вместимост. Използвам го на ниска до средна степен в комбинация с най-меката четка на Sensodyne. Тествала съм -  душът може да замени конците за зъби.

• Харесвам 4
Публикувано:

На мен зъбния душ, заболекар  ми го предложи и като алтернатива на конците (които са ми много досадни). Нямам видимо разстояние между зъбите . Моят е EW1311 модел на Панасоник, но мисля че е стар модел и вече не се предлага по магазините. Със сигурност има нови със същите и усъвършенствани функции. Има три режима на работа (jet, air in regular, air in soft) и четири накрайника (оцветени различно, могат да се използват от различни хора, като се сменят). Пише "interdental, periodontal and orthodontic care".  Дават jet режима (водна струя)  за почистване между зъбите на остатъци от храна, air in regular (вода смесена с въздух под налягане) за почистване на периодонтални джобове, air in soft (същото като предишното, но по-слабо) за почистване около мостове, брекети и коронки. Водната струя пише, че масажира и венците. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Опитвам се да сваля Android Auto на телефона си и ми излиза надпис "Този елемент не е налице в държавата ви"

В същото време чета отзиви от българи (или е тъпа реклама).

Или проблемът е в телефона ми, който е китайски? 

Не че страдам много, че не мога да си го изтегля, но защо така се получава и има ли някакъв трик, който не мога да открия?

Някой с опит?

ПП: Странно, но след като се оплаках/попитах, стана. Не знам как. :blink:

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 15 часа, Бръмбар каза:

Та ако може препоръки за такива, напр. нещо такова за да шприцовам какъв накрайник и откъде да си купя:

image.png.5eff9155055297320cd14d7ccd404046.png

Ето какво ми отговори Люси "Здравей, Еве. Сега виждам. Да, имам пош за еднократна употреба и голям накрайник, може да съм го снимала някъде по рецептите. Важно е да е голям, с малките не стават, а еднократните пошове са най-здрави".

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Eva eva каза:

Ето какво ми отговори Люси "Здравей, Еве. Сега виждам. Да, имам пош за еднократна употреба и голям накрайник, може да съм го снимала някъде по рецептите. Важно е да е голям, с малките не стават, а еднократните пошове са най-здрави".

Да, само незнам къде да го намеря този  голям накрайник 🙂. Иначе еднократни пошове имам. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 часа, Бръмбар каза:

Да, благодаря ти, ако имаш възможност да го снимаш, ще съм много благодарна. Ще го потърся това магазинче на Стамболов, да видя има ли го още и какво предлагат.

Ето и снимки на старият ми, но здрав и голям, ръчен шприц. 

Линията е 30см. 
Принципът на работа е елементарен, а пак казвам, че това е купувано доста отдавна, когато нямаше много избор.

Завива се отпред с метален пръстен избраният накрайник. Пълни се сместа в цилиндъра и се избутва с буталото. 
Не съм изчислявала каква вместимост има, но като правя еклери зареждам на три пъти сместа. 

8F234ABB-B1AA-4B48-8296-93D090FFF09F.jpeg

5957981A-ED06-4738-94E9-F93373807D65.jpeg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 51 минути , Mary каза:

Ето и снимки на старият ми, но здрав и голям, ръчен шприц. 

Случайно надникнах в темата и цялото описание, придружено със снимков материал, ме накара неволно да погледна дали не съм в някой розов сайт... 😛

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 12
Публикувано:
На 1.10.2021 г. в 14:54, chandni каза:

Някой може ли да препоръча от къде и какъв сладкарски шприц да си купя? Искам да е нещо хубаво и качествено - професионално или поне полупрофесионално, че всеки път попадаме на някакви боклуци, които никаква работа не вършат и като дойде Коледа и започнем да печем джинджифиловите сладки, се чудим с какво да плескаме айсинга. 

Благодаря на отзовалите се.

Аз ползвам тези и съм много доволна. Има много голям избор на какво ли не. Не знам дали доставят до България, но ще съдействам, ако нещо си харесаш 🙂 

https://www.decora.it/categoria-prodotto/attrezzatura/sac-a-poche-e-cornetti/

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:

Имам позната,която откакто има приятел,нямат деца,пътува страшно много.Дали това не е и при други жени,когато са сами пътуват много по-малко отколкото когато са във връзка.Да не би това да е някакво бягство от рутината на деня или така се укрепва любовта им.

Публикувано:

@dimitrov6 мога да дам 2 причини:

• Човек, с когото да пътуваш и знаеш какво да очакваш
  • По-добри финансови възможности, защото имате 2 дохода, върху които да се разпределят едни фиксирани разходи. А често и мъжете имат по-високи доходи (статистика)
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 часа, Duke каза:

Случайно надникнах в темата и цялото описание, придружено със снимков материал, ме накара неволно да погледна дали не съм в някой розов сайт... 😛

Имате ОРЛОВСКИ поглед над нещата, другарю ...

• Смея се 1
Публикувано:

Обръщам се към колегите , които са по- на ТИ с компютрите. До вчера албумите от посетените места , които публикувах вав Фейса, се подреждаха в профила ми хронологично, от най- стария към най- новия. Днес влизам в профила ми и виждам, че са се  разбъркали от само- себе си, тоест вече на са хронологически, а кой както си иска. Вчера само промених паролата за влизане. Какво е станало и как мога да ги подредя хронологически?  Рестартирах, не става. Пробвах с влачене, не става.😞

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• tolysgg
    • Климент
    • iaia_mama
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.