Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 21.10.2021 г. в 18:26, jungfraujoch каза:

Здравейте.

Искам да попитам някой знае ли къде в София се измерва най-изгодно костна плътност?Профилактично съм си правила такова изследване безплатно преди няколко години.Беше по някаква програма.Сега цените варират между 40 и 80 лева.Благодаря.

Скоро правих такова изследване. В  Александровска трябваше да чакам почти месец,отидох в един медицински център "Фокус 5". Случайно го открих,намира в улица близо до входа на Александровска,откъм "П.Славейков". Или на "Княз Борис" или "Цар Петър" беше -задай търсене в Гугъл,защото в момента не помня. Струва 60лв.,разширеното изследване-бедрена шийка и гръбначен стълб. Отидох към 16.30ч,без записване.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Търся да купя от Испания едни козметични лекарствени кърпички за лице, кото се продават в аптеките.

Не успях да ги намеря с доставка до България. Някой живеещ в Испания може ли да подскаже къде мога да ги поръчам ?

Или някой ако скоро пътува на там и може да ми купи 1-2 кутии в зависимост от мястото в багажа, което може да отдели.

Благодаря предварително!

eridosis.jpg

Публикувано:
Преди 1 час, Taliana каза:

Търся да купя от Испания едни козметични лекарствени кърпички за лице, кото се продават в аптеките.

Не успях да ги намеря с доставка до България. Някой живеещ в Испания може ли да подскаже къде мога да ги поръчам ?

Или някой ако скоро пътува на там и може да ми купи 1-2 кутии в зависимост от мястото в багажа, което може да отдели.

Благодаря предварително!

eridosis.jpg

Ако никой не пътува скоро, обади се и питай Габиели дали могат да ги доставят, после поръчай от испански сайт и дай адреса си на доставка, който е на Габиели (те ще ти обяснят).

Понеже еритомицина е антибиотик, тук в БГ го има в Зинерит, течен лосион, който по едно време трудно се намираше в аптеките. Обясни, че са кърпички и т.н., не е лекарство, запалима течност, да кажат може ли да го транспортират.

Ето им го графика на камионите към БГ, малките пратки от ЕС ги таксуват като килограми (до 1кг, до 2кг и т.н.), може да ти искат някакъв вид платежен документ за покупката, потвърждение на поръчката, фактура, ако праща аптеката и т.н. От падащо меню избираш държава Испания

https://gabieli.com/bg/schedule

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, stanislavpp каза:

Изпитвам затруднения при намирането на детски гардероб ( онлайн поръчка ) в зелен цвят/зелен десен/зелен принт . В Емаг ( от Богдан мебел) харесах и платих един , но седмица след поръчката се оказва без скорошна наличност. Нищо подходящо не намирам в Еником и Комо , Лабиринт вече го няма май ? Как се казваше магазина в Дружба, че не мога да си спомня ?

Леглото е това:

B5387BA5-8404-406E-BE97-238E7D16E091.jpeg.7d64565b6b98b1526f662b2861b0b615.jpeg

Интериора на стаята е този:

18992B2D-C315-4FB7-A1AF-4E34645125AA.jpeg.4e849f01e042894802471299d50918c3.jpeg

46BAE84B-D075-40AA-AD65-7B57B3AA9460.jpeg.a1fa023f0a05febad802431f0674cb9a.jpeg

A1E77CCD-3A76-4E35-BA26-303015F113E0.jpeg.390ed9121cbb827959edceb24775da5d.jpeg

Като си харесал Богдан мебел защо не питаш самите Богдан мебел, а минаваш през емаг?🤔 производителите понякога имат някакви останки, които никой никъде на пуска за продажба, защото са малко и им е занимава.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 часа, stanislavpp каза:

Изпитвам затруднения при намирането на детски гардероб ( онлайн поръчка ) в зелен цвят/зелен десен/зелен принт

Не съм сигурен дали имат нещо в зелено, но качеството им е топ! За meblik говоря, много сме доволни и от отношението на монтажниците дори... 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, blueriver каза:

Скоро правих такова изследване. В  Александровска трябваше да чакам почти месец,отидох в един медицински център "Фокус 5". Случайно го открих,намира в улица близо до входа на Александровска,откъм "П.Славейков". Или на "Княз Борис" или "Цар Петър" беше -задай търсене в Гугъл,защото в момента не помня. Струва 60лв.,разширеното изследване-бедрена шийка и гръбначен стълб. Отидох към 16.30ч,без записване.

@blueriverблагодаря ти много за информацията.Ще отида и ще пиша за резултата.

• Харесвам 1
Публикувано:

ggbg също доставят от Испания! Правиш си регистрация в техния сайт и получаваш адрес на доставка в Испания. Там изпращаш пратката си и те ти я докарват. Цената е на килограм и се плаща в техния офис в БГ. Ако си извън София, първо им се обади да питаш как става след като пратката е вече в България. Май работеха с някакви куриери. С тях сме си докарвали ел.уреди от Германия, освен други неща, и нямаше никакъв проблем. За пратки от Англия също сме ги използвали.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 9 часа, stanislavpp каза:

@funnyонзи е малко семпъл и мъничък - аз бях поръчал този , но уви:

66434827-99B4-471A-BC46-0D11CC2029A5.jpeg.4638985f9bd380b15ee59148583561d8.jpeg

Непоискан акъл, но понеже съм правила тази грешка - избери нещо по-семпло и едноцветно. Разбирам идеята, разбирам че е детска стая, но като сложите аксесоарите и детските неща стаята винаги ще изглежда разхвърляна, претрупана и безидейна.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, jungfraujoch каза:

@blueriverблагодаря ти много за информацията.Ще отида и ще пиша за резултата.

Дано всичко е наред при теб! При мен,уви,не съвсем,но вече взимам мерки. Мога да ти препоръчам и ендокринолог,дано не се налага!

• Харесвам 2
Публикувано:
На 21.10.2021 г. в 18:26, jungfraujoch каза:

Здравейте.

Искам да попитам някой знае ли къде в София се измерва най-изгодно костна плътност?

Аз също ползвах услугите на МЦ Фокус (през март). Намира се на ул. Христо Сланчев 15.

По онова време ми отказаха от Токуда и София Мед, поради затворени кабинети, попадащи в Ковид отделенията. Обадих се по телефона и ми казаха, че няма нужда от предварително записване. Стана бързо и лесно. Не съм плащала, т.к. правих изследването с фонд. Успех 😘

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, margarettod каза:

Аз също ползвах услугите на МЦ Фокус (през март). Намира се на ул. Христо Сланчев 15.

По онова време ми отказаха от Токуда и София Мед, поради затворени кабинети, попадащи в Ковид отделенията. Обадих се по телефона и ми казаха, че няма нужда от предварително записване. Стана бързо и лесно. Не съм плащала, т.к. правих изследването с фонд. Успех 😘

Благодаря😊

• Харесвам 2
Публикувано:

Имам едно питане, защото не съм много сигурен.

Когато някои ни влиза във фейса и в абв пощата, могат ли да имат достъп до самия компютър/лаптоп? Тоест могат ли да си вземат някакъв файл или снимки? 

Някои нещо да знае по въпроса?

Благодаря предварително! 

Публикувано:

В смисъл ако ти знае паролата на пощата? Не може. Но пък може да ти хакне другите акаунти, в които си дал тази поща със "забравена парола" ако нямаш 2 factor authentication...

Та ако имаш някакви подозрения сменяй паролите веднага.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 28 минути , neuromancer каза:

В смисъл ако ти знае паролата на пощата? Не може. Но пък може да ти хакне другите акаунти, в които си дал тази поща със "забравена парола" ако нямаш 2 factor authentication...

Та ако имаш някакви подозрения сменяй паролите веднага.

Знаят паролата на пощата и на Facebook, но щом не може да проникне в информацията на самия компютър, друго не ме инетресува. 

Нямам 2 factor authentication. Всичко смених вече. Не само че имам подозрения, а в хронологията на abv ми излезна веднага от къде и в колко часа. Но странно, че във фейса не ми излезна, че има ново устройство.... То е дошло на телефона, че за двукратно влизане, но телефонът не е имал интернет и не сме усетили. 

Видях, че са влизали в пощата от САЩ, Италия, Испания и тази сутрин от Русе и всичко е сменено. 

От пощата е потърсено за смяна на паролата за фейса и всичко е сменено, сега отново всичко си възстанових, но внимавайте и Вие! 

Ще пиша утре вечер какво е станало, ще направя консултация с един фр, които се занимава само с мрежи. 

@neuromancer Благодаря ти за отговора! 😊

• Шок 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

И така да се самоцитирам..... 😉

Викнах едно доста разбиращо момче по тези мрежови технологии, видя какво е стана и как е станало.... 

Поне е убеден, че нямам изтичане на информация от самия компютър, а само са били разбити пощата и фейса. 

Сменихме паролите и засега всичко е наред и работи без проблем. 

Влизано е в пощата повече от 40 пъти от много страни (САЩ, Русия, Филипините, Коста Рика... от къде и ум не ми минава)

Просто луда работа е с тези пароли и т.н.

• Харесвам 4
Публикувано:

Днес в рамките на няколко часа получавам на мобилен телефон (без интернет на него) странен sms с автор Microsoft, който гласи така: 

Use xxxx as Microsoft account security code. Go passwordless with Microsoft authenticator https://aka.ms/authapp

Някой да е на ясно за какво става дума?

• Замислям се 1
Публикувано:

Ами ако например влизаш в акаунта си за пръв път на нов компютър ти праща такъв код за проверка. Ако не си правила нищо с акаунт при Майкрософт (Outlook, ms Office) може да е грешка (например някой е сбъркал телефона си и е въвел твоя), или пък някой пробва да влезе някъде с твоя акаунт ...

• Харесвам 3
Публикувано:

Ами с този телефон никъде не влизам, той просто е от старите и никога не го използвам за интернет. 

И съответно никъде не съм го давала. 

Един вид, той не съществува във виртуалното пространство (само една банка го има).

т.е. да приема че е грешно подаден от някой друг номер?

Публикувано:

Ами не точно телефона като устройство, по-скоро номера му дали си въвела в акаунт на Майкрософт.

Ако нямаш такъв или не си го въвела, вероятно е грешка

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, искам да подаря на мъжа ми за Коледа курс по гмуркане за PADI сертификат. От прочетеното разбирам, че са разл.видове, та за начален иде реч. Всякакви съвети и препоръки къде в София ще са ми от полза.(Боса съм по темата само разбрах, че има часове в басейн и после трябва да го завърши в открити води)

Публикувано:

И аз искам да попитам за подарък: Имам идея да подаря на мъжа ми билет за концерт, концерт на Eric Clapton. Бихте ли се ангажирали с надежден сайт за онлайн покупка. Предварително благодаря!

Публикувано:
преди 16 минути , rdd каза:

И аз искам да попитам за подарък: Имам идея да подаря на мъжа ми билет за концерт, концерт на Eric Clapton. Бихте ли се ангажирали с надежден сайт за онлайн покупка. Предварително благодаря!

От официалния му сайт насочва към сайтове за билети. Предполагам са достатъчно надеждни. https://www.ericclapton.com/tour

Иначе eventim, ticketmaster  са си класика.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 3.11.2021 г. в 16:01, aleksandrina каза:

От официалния му сайт насочва към сайтове за билети. Предполагам са достатъчно надеждни. https://www.ericclapton.com/tour

Иначе eventim, ticketmaster  са си класика.

Здравей rdd, аз бих казал същото като aleksandrina. Не се притеснявай купувай смело.

• Благодаря 1
Публикувано:

Много се колебах дали да питам.

Все пак се престраших.

Та въпроса ми е:

Можем ли с жена ми да ползваме един орален душ/зъбен душ.

Аргументите за отговор "Не" са ясни.

Но аз не срещнах категорични мнения в google по въпроса, а и освен това:

- На зъболекар това дето фъска въздух и вода не му сменят накрайника, а само го дезинфекцират. Да вметна, че нашата зъболекарка е изключително съвременна и добра. Кабинета ѝ изглежда като космически кораб.

- Ние ползваме оралния душ докато се къпем, под душа, и  естествено, преди и след употреба измиваме накрайника.

- В няколко статии на английски се коментира и допуска използването на една и съща четка за зъби (макар и за кратък период), което на мен, лично, ми се вижда абсолютно недопустимо.

- И последно. Какъв е смисъла да ползваме различни орални душове и/или накрайници след като 15 минути след това с жена ми си обменяме ... слюнна течност. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.