Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, един въпрос до хората от София. Някой имали прдстава да ли във всички лаборатории на Рамус взмат проби за PCR? Питам понеже при Синево и Сибалаб не е така а никой не ми отговаря на телефона им цял ден 🙄.

Публикувано:
преди 55 минути , miroslava каза:

На сайта на Рамус преди имаше списък къде не вземат проби за pcr. Обаче сега не го намирам.

Днес го прерових дест пъти скапаният им сайт и нищо.  Хубавото е че,  има две лаборатирии близо до нас. Утре ще се редя 100 часа самоза да ги питам. 😃

Публикувано:
преди 2 часа, Марин каза:

Днес го прерових дест пъти скапаният им сайт и нищо.  Хубавото е че,  има две лаборатирии близо до нас. Утре ще се редя 100 часа самоза да ги питам. 😃

https://ramuslab.com/контакти-и-филиали/ виж тук, в списъка за антигенните отдолу пише , че правят и PCR.

Публикувано:
преди 11 часа, bobole4e каза:

https://ramuslab.com/контакти-и-филиали/ виж тук, в списъка за антигенните отдолу пише , че правят и PCR.

Евала, много добре са  го направили. Как да се сети човек !?  Благодаря че, сподели.

1.PNG

2.PNG

• Харесвам 2
Публикувано:

Да попитам - имат ли право да ми искат сертификат, за да вляза в болница /болницата няма нищо общо с вируса, нито съм от персонала/?

Публикувано:

Преди въвеждането на сертификатите, доколкото знам искаха да направиш тест ( за твоя сметка) при постъпване в болница ( също и за придружител).

Поне в Токуда процедират така от много време. Вероятно и други болници имат подобна политика.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , stanimir каза:

Преди въвеждането на сертификатите, доколкото знам искаха да направиш тест ( за твоя сметка) при постъпване в болница ( също и за придружител).

Поне в Токуда процедират така от много време. Вероятно и други болници имат подобна политика.

Да, за приемането ми направиха тест, безплатен. Но, въпросът ми беше само за влизането в самата сграда.

Публикувано:

В заповедта на министъра са изброени изключенията ,но не съм я чел подробно. Провери дали болниците са сред тях , но щом аптеките са там би трябвало и за болници да няма изискване за сертификат.  Не че министърът изобщо има и най-малка идея какво и защо го прави ,но това е за друг форум.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , stanimir каза:

В заповедта на министъра са изброени изключенията ,но не съм я чел подробно. Провери дали болниците са сред тях , но щом аптеките са там би трябвало и за болници да няма изискване за сертификат.  Не че министърът изобщо има и най-малка идея какво и защо го прави ,но това е за друг форум.

Аз я четох няколко пъти, но не мога да намеря изискване в този смисъл. Затова реших, че пропускам нещо. Изискването е за персонала, но не и за посетителите. Затова се зачудих защо искат сертификати на всички. Имаше много хора пред болницата, сигурно и от провинцията, някои за прием, не можеше да влязат....тъпа работа. 

Публикувано:

Доколкото си спомням, когато преди години се обявяваше грипна епидемия се спира ха не само планови те операции и женската консултация, но и свижданията. Вероятно и сега има някакъв подобен елемент. Отделно, че свижданията с болните от Ковид по принцип не са разрешени. 

Та, може би това да причина, да не допускат хора в болниците в момента. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Понеделник и вторник се наложи да посетя НКБ, за поредния контролен холтер.  Никой, никъде не ме спря за нищо. Нито да ми иска сертификат, нито да се поинтересува къде отивам. Т.н. охрана единствената и грижа бе да си сложа калцуни, за да не "внасям" мърсотия. А по същото време покрай мен влизаха хора от персонала. Без калцуни, без маски. Изглеждаха ми като богопомазани - надути и горди, че аз съм се маскирал, а те не са. Което най-малкото е грозно и невъзпитано ( да не кажа и по-силни неща). На входа за пациенти имаше табела, че са забранени свижданията. Но това не пречеше на една госпожа да контактува с лежащо болна във фоайето на клиниката. Въобще разграден двор. Та по въпроса за конкретното питане, едва ли и в другите болници е кой знае колко по-различно.  

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

Май не зависи от министъра, всеки си решава...

Лятото баба ми беше в Пирогов и майка ми ходеше през деня да я гледа, обаче шефа излязъл в отпуска и заместникът забранил посещенията, затова майка ми влезе за няколко дни постоянно като придружител, без право да излиза...

• Харесвам 3
Публикувано:

Днес се е случила  неприятна случка на мои приятели. Трябваше да летят за Барселона, вече на летището, направен check in, до полета остават около час и половина, получават обаждане, че в яслата на дъщеря им има позитивен и че от този момент трябва да бъдат в карантина. Естествено не са излетели и се върнали в къщи. Сега въпросът ми е: ще имат ли право на някакво обезщетение поне за билетите? Дали някой има такава информация, към кого трябва да се да се обърнем в този случай?

Публикувано:
преди 21 минути , aleks_s каза:

Днес се е случила  неприятна случка на мои приятели. Трябваше да летят за Барселона, вече на летището, направен check in, до полета остават около час и половина, получават обаждане, че в яслата на дъщеря им има позитивен и че от този момент трябва да бъдат в карантина. Естествено не са излетели и се върнали в къщи. Сега въпросът ми е: ще имат ли право на някакво обезщетение поне за билетите? Дали някой има такава информация, към кого трябва да се да се обърнем в този случай?

Нямат, освен ако не са сключили застраховка за отменено пътуване заради Ковид. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, aleks_s каза:

А защо всъщност трябва да са в карантина? Все пак дъщеря им не е заразена? Или аз съм пропуснал нещо.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 26 минути , tch каза:

А защо всъщност трябва да са в карантина? Все пак дъщеря им не е заразена? Или аз съм пропуснал нещо.

Прав си, не трябва да са в карантина, щом са контактни лица на контактно дете. Сигурно са се притеснили да не развие симптоми през следващите дни и тях да ги няма. Може да са им казали да ограничат контактите си. Въобще ситуации много. Как да тръгнеш безгрижно на път😔

• Харесвам 4
Публикувано:

Ами тук е така (в Италия), ако има дете с положителен тест, всички контактни деца в групата и семействата им са в превентивна карантина. Обадили са се от специален отдел на AUSL (нещо като РЗИ). Утре всички трябва да правят тест.

преди 22 минути , ДиянаВ каза:

Прав си, не трябва да са в карантина, щом са контактни лица на контактно дете. Сигурно са се притеснили да не развие симптоми през следващите дни и тях да ги няма. Може да са им казали да ограничат контактите си. Въобще ситуации много. Как да тръгнеш безгрижно на път😔

А, то и детенцето трябваше да пътува с тях, за първи път.

• Харесвам 3
Публикувано:

В коя заповед да чета или къде са записани изискванията за карантина за ваксинирани контактни лица към момента? Пак ли е 10 дни или е по-малко... или няма карантина, ако си ваксиниран?

Проучвам какво-що е предвидено: детето ми ходи на градина, предстои да го преместя в една по-голяма с повече деца и като нищо утре може да му карантинират групата... или то да стане с положителна проба за Ковид. Идват декемврийски празници, стягам се за лош сценарии, ако не се случи - чудесно😉

Опитах да намеря нещо актуално с търсачката на сайта МЗ, но намирам само от 2020та година - 10дни, а тогава ваксини нямаше. Ок, ясно, че ваксините не пазят и т.н., не искам дискусията да поема в тази посока. Важно ми е само кьопаво или не, как е формулирано от страна на МЗ в наредбите актуални към днешна дата.

• Харесвам 1
Публикувано:

хората с положителни тестове са в 14 дни изолация, контактните им лица - 10 дни в карантина, няма значение дали са ваксинирани или не

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Coo каза:

В коя заповед да чета или къде са записани изискванията за карантина за ваксинирани контактни лица към момента? Пак ли е 10 дни или е по-малко... или няма карантина, ако си ваксиниран?

Проучвам какво-що е предвидено: детето ми ходи на градина, предстои да го преместя в една по-голяма с повече деца и като нищо утре може да му карантинират групата... или то да стане с положителна проба за Ковид. Идват декемврийски празници, стягам се за лош сценарии, ако не се случи - чудесно😉

Опитах да намеря нещо актуално с търсачката на сайта МЗ, но намирам само от 2020та година - 10дни, а тогава ваксини нямаше. Ок, ясно, че ваксините не пазят и т.н., не искам дискусията да поема в тази посока. Важно ми е само кьопаво или не, как е формулирано от страна на МЗ в наредбите актуални към днешна дата.

Само тук съм виждала коментар по повод ваксинирани-карантина, като уж се позовават на писмо на РЗИ, но не дават линк или информация за въпросното писмо.

Не съм сигурна колко достоверно е  : https://www.actualno.com/healthy/rzi-preboleduvali-i-vaksinirani-syshto-ostavat-pod-karantina-pri-dokazan-kontakt-sys-zarazen-s-koronavirus-news_1586423.html

• Харесвам 1
Публикувано:

Не правят разлика между ваксинирани и не за карантината. Дъщеря ми се оказа с положителен тест преди пътуване за Италия, тя беше 14 дни под карантина, аз 10 (аз съм ваксинирана). Ние се самоизолирахме/ карантинирахме - РЗИ се обадиха на 10-я ден да ми кажат че моята карантина изтича в този ден, и да за запишат данните на дъщеря ми (адрес, училище, и т.н. ). Пътуването пропадна и изгубих пари по разни резерваци, хубавото е че го изкараме безсимптомно. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 часа, Бръмбар каза:

Не правят разлика между ваксинирани и не за карантината. Дъщеря ми се оказа с положителен тест преди пътуване за Италия, тя беше 14 дни под карантина, аз 10 (аз съм ваксинирана). Ние се самоизолирахме/ карантинирахме - РЗИ се обадиха на 10-я ден да ми кажат че моята карантина изтича в този ден, и да за запишат данните на дъщеря ми (адрес, училище, и т.н. ). Пътуването пропадна и изгубих пари по разни резерваци, хубавото е че го изкараме безсимптомно. 

Нещо ми се върти в главата, че имаше за преболедували ( последните три месеца...защо пък три). Семейство-мъж, жена и майката на мъжа живеят в едно домакинство. Жената е с положителен тест-14 дни карантина, 10 за мъжа като контактен. Минават дните, майката се разболява-мъжът отново е 10 дни карантина като контактен, но жена му не, защото е преболедувала, въпреки че живеят заедно . 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.