Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, bobole4e каза:

Нещо ми се върти в главата, че имаше за преболедували ( последните три месеца...защо пък три). Семейство-мъж, жена и майката на мъжа живеят в едно домакинство. Жената е с положителен тест-14 дни карантина, 10 за мъжа като контактен. Минават дните, майката се разболява-мъжът отново е 10 дни карантина като контактен, но жена му не, защото е преболедувала, въпреки че живеят заедно . 

Не зная. Възможно е да има друго тълкуване за преболедували, но аз не съм го чела/ срещала. То нали идеята на карантината е, че хората, които са карантинирани се предполага, че могат да заразяват. За ваксинираните се смята, че може да са заразоносители, освен да се смята че преболедувалите не могат да заразяват. 

Публикувано:

Моля, не превръщайте темата в такава за Ковид.

Оставихме малко толеранс в последните постове, но явно не вървят към приключване, затова ще махаме вече всяка публикация в тази посока.

Благодаря!

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравйте, имали начин да гласувам в София ако нямам адресна регистрация тук?

преди 3 минути , Марин каза:

1. Може ли гражданин с постоянен и настоящ адрес в населено място в Република България, различно от гр. София, да гласува в гр. София на 04.04.2021 г.

Не може да гласувате на място в страната, различно от постоянния Ви и настоящ адрес.

Неволно отговорът изкочи сам 😋. Доста се ядосвам на тези глупости останали от соца......

Публикувано:

Искам да купя  с някакво намаление сега външен хард диск, ще се използва да съхранение на снимки, може би 1ТВ. Моля да ми препоръчате конкретен модел, защото съм абсолютен лаик в тази област. Благодаря!

Публикувано:
преди 15 минути , Марин каза:

1. Може ли гражданин с постоянен и настоящ адрес в населено място в Република България, различно от гр. София, да гласува в гр. София на 04.04.2021 г.

Не може да гласувате на място в страната, различно от постоянния Ви и настоящ адрес.

Неволно отговорът изкочи сам 😋. Доста се ядосвам на тези глупости останали от соца......

Ако нямаш регистрации в София може да гласуваш в чужбина. :wink:

А кое по-точно е останало от соца.

Публикувано:
преди 5 минути , Цвете каза:

Искам да купя  с някакво намаление сега външен хард диск, ще се използва да съхранение на снимки, може би 1ТВ. Моля да ми препоръчате конкретен модел, защото съм абсолютен лаик в тази област. Благодаря!

Цвете аз използвам Western digital black. Засега са най-надеждните. Имам 6-7 броя от доста години. Железни са.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , Марин каза:

Би трябвало да може, едно време имаше някакви временни удостоверения, но може би бюрокрацията за да извадиш такова да е твърде голяма ...

Публикувано:
преди 1 час, Цвете каза:

https://www.ozone.bg/product/prenosim-tvard-disk-toshiba-canvio-basics-1tb-2-5-cheren/?gclid=Cj0KCQiAkNiMBhCxARIsAIDDKNUv4SuGgO8WvIgSPWB-lXwogHv-nwhkOeT38KutrDsqjalzxBPmqxUaAkb5EALw_wcB

Подобен ползвам от 5-6 години. Този вероятно е малко по-нов модел.

Публикувано:
преди 1 час, Цвете каза:

Разликата между 1тб и 2тб е може би около 30-35 лв и не съм сигурен, че си заслужава да се купи 1тб.

Иначе като марка бих препоръчал Seagate или Western Digital, може и A-DATA (имат модели които са ударо и прахоустойчиви). Мога да помогна и с друг избор или да го доставя. Драсни на вайбър, ако е нужно.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Имам проблем с плащане през GPay. Като не беше официален в България, си плащах без проблем с телефона. Сега не ми се получава. Картите са добавени, плащането не минава. Идеи? 

Публикувано:

Аз си плащам точно с револютската всеки ден. С Андроид 11 съм ако има значение.

Имаше проблем като ми преиздадоха виртуалната карта, че нея бях вързал, добавих новата карта, но явно gpay  искаше да тегли от невалидната, след като я изтрих ,не съм имал проблеми.

Публикувано:

Osmo mobile? Питам себе си и вас. Ако има желаещи да ме ориентират за такъв уред, удобно ли е да се ползва, при какви случаи, се ползва, от къде да се купи или поръча онлайн, коя марка е най-добрата. Все такива въпроси си задавам, но нямам отговор. Предварително благодаря!

Публикувано:
преди 13 часа, rdd каза:

Osmo mobile? Питам себе си и вас. Ако има желаещи да ме ориентират за такъв уред, удобно ли е да се ползва, при какви случаи, се ползва, от къде да се купи или поръча онлайн, коя марка е най-добрата. Все такива въпроси си задавам, но нямам отговор. Предварително благодаря!

При цена от 299 за Osmo Mobile и 499 за Osmo Pocket помисли дали си заслужава. Иначе от къде... Аз бих купила директно от DJI. Доставката е безплатна и дават 1% от стойността като кредит за бъдещи покупки, а когато цената е еднаква, предполагам всички ще се съгласят, че е най-добре да се пазарува директно от производител/доставчик на услуга, отколкото да се минава през посредник.

На 19.11.2021 г. в 17:24, jul каза:

Револют, активни са.

Да не ти е изключено безконтактното плащане от Security на съответната карта? 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, chandni каза:

Да не ти е изключено безконтактното плащане от Security на съответната карта? 

Не, но установих проблема - някак картата по дефолт за плащане беше променена /с карта, която изобщо нямам и не съм имала 🤔/.

• Замислям се 2
Публикувано:
На 18.11.2021 г. в 15:35, Цвете каза:

Провери тук за цена. Палче за ADATA. 

https://www.jarcomputers.com/Tvyrdi-diskove-Vynshni_cat_53.html

Публикувано:

Какви разрешителни се изискват за поставяне на охранителни камери на имот /къща и двор/ с много собственици? Трябва ли абсолютно всички да дадат съгласие? 

Публикувано:
Преди 1 час, bad kid каза:

Трябва ли абсолютно всички да дадат съгласие? 

Според GDPR всички трябва да са съгласни. Освен това читави охранителни камери с висока резолюция и добра картина нощем, плюс дискове, които да съхраняват записите струват не малко пари. Като сложиш в уравнението и това, че един мотивиран крадец/хулиган просто си мята качулката на суетшърта и слага и една хирургична маска и сте до там със записите... Именно затова и в нашия вход решихме, че е излишно дори да пробваме да събираме съгласие от всички.

• Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря, и аз така го разбрах с бърз сърч. Освен това май има риск и от жалби от съседи, преминаващи по тротоара и улицата пред сградата и т.н.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , bad kid каза:

Освен това май има риск и от жалби от съседи, преминаващи по тротоара и улицата пред сградата и т.н.

Това не е проблем... Просто монтирате камерите вътре във входа, така че навън никой не може да има претенции. Вас така или иначе ви интересува вътре, но горните аргументи са валидни. 

Публикувано:

Проблемът е конфликт на едни от собствениците със съседите по двор, та ми се струва ултра тъпа идея да се сложат камери гледащи към тях. Вътре общо взето няма нужда от камери.

Публикувано:

Искам да поръчам нещо от американския амазон. Поръчката ми е под 17 долара, като в тях влиза някакъв данък. Дали като пристигне тук, ще трябва да я взимам от митница или ще си дойде в пощата, като нормална поръчка? Последно получавах документи от Щатите и пак ходих до митница да ги взимам, че и плащах 5лв за нещо си. 

Публикувано:

Би трябвало на пощата да го получиш и ако си платила ДДС, не би трябвало тук да плащаш други такси. Само че, ако не е достатъчно ясно отбелязано на пратката, че си платила вече ДДС или служителите на митницита не обърнат внимание, че е отбелязано на пратката, че ДДС вече е платено ( както на мен ми се случи скоро) може да се наложи да платиш при получаването в пощата отново ДДС + такса представителство около 3.50 лв мисля беше. После от Амазон би трябвало да успееш да си върнеш платеното при покупката ДДС като представиш доказателство за повторното плащане при получаване в пощата.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.