Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 41 минути , neuromancer каза:

То май е същото нещо - търсене по картинка или с камерата на телефона. Струва ми се, че са преименували и разширили приложението.

Обаче не е съвсем същото, при търсене по определена снимка:

- Google Lens връща например подобни/различни снимки от същото нещо: 
image.png.b655265047f7ba598d38472c21fc916c.png:

- докато Google images връща резултати със същата снимка, открита на различни места в мрежата:

image.png.721b60abe34dc1b2afe5c7bc97631ae4.png

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 25 минути , Фил каза:

Обаче не е съвсем същото, при търсене по определена снимка:

- Google Lens връща например подобни/различни снимки от същото нещо: 
image.png.b655265047f7ba598d38472c21fc916c.png:

- докато Google images връща резултати със същата снимка, открита на различни места в мрежата:

image.png.721b60abe34dc1b2afe5c7bc97631ae4.png

Зависи каква е снимката, в случая явно е доста популярна стокова снимка. В други случаи и photos връща един бъркоч от подобни изображения.

Публикувано:
преди 46 минути , bad kid каза:

Зависи каква е снимката, в случая явно е доста популярна стокова снимка. В други случаи и photos връща един бъркоч от подобни изображения.

Да, да, има го и това, разбира се.

Публикувано:

Аз искам да попитам нещо, свързано с прехвърляне на пари от наша банка към банка в UK. Потърсих по специализирана тема, не видях. Как да стане  почти без такса и други комисионни?

Публикувано:
преди 6 минути , rdd каза:

Аз искам да попитам нещо, свързано с прехвърляне на пари от наша банка към банка в UK. Потърсих по специализирана тема, не видях. Как да стане  почти без такса и други комисионни?

Revolut или Transferwise са първите, които ми идват наум. Другото си е обикновен банков трансфер, ама от опит сигурно ще е по-скъпо и по-бавно.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

Revolut или Transferwise са първите, които ми идват наум. Другото си е обикновен банков трансфер, ама от опит сигурно ще е по-скъпо и по-бавно.

Благодаря!  Не знам точно какво означава това, извинете ме, но може би означава, че получателят трябва да има сметка и карта Revolut.  

Публикувано:
преди 8 минути , rdd каза:

Благодаря!  Не знам точно какво означава това, извинете ме, но може би означава, че получателят трябва да има сметка и карта Revolut.  

Не, това означава, че изпращача/наредителя трябва да има Revolut.

С Revolut e напълно безплатно - аз съм превеждал пари (паунди)  на английска сметка .

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

При превод с Transferwise  посочвате банкова сметка на получателя. Неколкократно съм пращал чрез тях пари до Италия за резервации на хотели, таксите бяха символични(почти). 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз получих вече 3 пъти пари през Transferwise от Бг, живея в чужбина. Просто трябва човекът, който изпраща парите, да има Transferwise. Получатялт трябва да има нормална банкова сметка. Работата става за 1 ден.

• Благодаря 1
Публикувано:

И аз използвам wise но за трансфер от ОК към Бг като пример за 15к съм платил 100лв комисионна, не знам много ли е или малко, но съм доволен и парите на същият или следващият ден са пристигнали.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, ven62 каза:

Не, това означава, че изпращача/наредителя трябва да има Revolut.

С Revolut e напълно безплатно - аз съм превеждал пари (паунди)  на английска сметка .

Благодаря на всички за оказаната помощ. Добре, аз, наредителят ще се опитам да си направя сметка в Revolut. Но парите са българска банка, в паунди. Това означава, че ще трябва да ги прехвърля в Revolut. И при прехвърлянето сигурно ще има такси. Как се счита, като превод между две банки? Между две български банки таксата е около 5 лева. А от българска банка към чуждестранна (Revolut е такава, нали), колко ли ще бъде?

Публикувано:
преди 2 минути , rdd каза:

Благодаря на всички за оказаната помощ. Добре, аз, наредителят ще се опитам да си направя сметка в Revolut. Но парите са българска банка, в паунди. Това означава, че ще трябва да ги прехвърля в Revolut. И при прехвърлянето сигурно ще има такси. Тогава....

В Revolut може да си преведеш от някоя дебитна карта, която имаш (лева)

След това да си обмениш тези левове в паунди по доста изгоден курс (99% такъв в БГ няма да намериш) (предполагам това искаш да стигне в банквата сметка на получателя в Англия.

Гореизбоените действия са без такси до определни суми и в определени дни (понеделни-петък) (най-общо казано)

Намери малко време и прегледай/прехвърли темата за Revolut. 

Пращането на пари през Revolut е само една от ползите да имаш акаунт/карта/сметка там.

• Благодаря 1
Публикувано:

Няма да стане, значи. Паундите са в сметка в българска банка. А може ли да си направя сметката в Револют в паунди. И ако имам банкова карта в паунди на същата банка, то тогава може и да стане.

Публикувано:
преди 23 минути , rdd каза:

Между две български банки таксата е около 5 лева. А от българска банка към чуждестранна (Revolut е такава, нали), колко ли ще бъде?

Между банки в ЕС (револют е такава) превода струва колкото вътрешен превод. Но май трябва да е в евро, а не паунди. Без такса или почти никаква такса може да преведеш към Transferwise или револют в лева или евро, но ако парите вече са в паунди вече не съм сигурен какво става. Ако имаш дебитна карта към тази сметка е по-лесно да заредиш революта оттам. Или направо от лева.

От паунди или ще трябва да ги обърнеш към лв/евро и после по описаната процедура, или направо банков превод.

Револют си има сметка в паунди, но не е в България, а и да беше, те пак ще ти вземат пак толкова.

• Благодаря 1
Публикувано:

Единствено, SEPA преводи в евро са безплатни с револют, за тези които ползват стандартен или плюс план. Преводи извън SEPA, включително тези в паунди не са безплатни за стандартен план. При премиум план, има един безплатен трансфер месечно извън SEPA. А при метал, има 3 такива трансфера. Това предполага, че за да е безплатен трансфер в паунди към Обединеното Кралство, е необходим поне премиум план.

Също, може да има проблеми, в зависимост от сумата, с която е необходимо да се захрани револют, за извършването на трансфера. С дебитни карти на някои банки е безплатно, но има седмични лимити(от страна на някои банки), които са пречка при желание за прехвърлямне на по-сериозна сума към револют. Отделно съществува риск, ако човек си разкрие акаунт в револют и захрани сериозна сума за международен трансфер, без да има друга активност, да го блокират за известно време и да му искат да докаже произход на средствата. Това може да доведе до забавяне.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 49 минути , Фил каза:

Има ли  шанс това да върши работа? 

image.png.2202ab20220c40d0f9ac3dcc53348d3e.png

силно се съмнявам това да се окаже същото като рекламираната стока

при положение, че най-евтиното ссд (което дори не е м.2) струва 10 ПЪТИ повече

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 49 минути , cybersimo каза:

силно се съмнявам това да се окаже същото като рекламираната стока

при положение, че най-евтиното ссд (което дори не е м.2) струва 10 ПЪТИ повече

Мерси, и аз нещо такова си помислих.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой с опит с пазаруване от Канадски сайтове, които не пращат стоки към България?

Ситуацията е следната - някаква нова рок банда (канадска, доколкото разбрах) набира популярност, вече и у нас, та веднага са почнали с агресивната реклама, пуснали са освен обичайните тениски, плакати, т.н. , също и карти за игра. Тестето струва 5 канадски долара. Проблемът е, че не пращат до България, говоря за сайта на бандата. 
Та се търси начин тестето карти след като се купи от тук онлайн - да се прати на канадски адрес, и от там някой да го прати на български адрес.

Някой с инфо и/или опит с такива вселенски сделки :) ?

Публикувано:
преди 8 минути , Фил каза:

А до UK не пращат ли? 
От там вече има разни варианти, напр. https://www.ggbg.bg/ 

Не зная, да бъда честен! Аз се явявам посредник, питам за едни приятели, които пък вършат услуга на дъщеря си... положението малко е мътно и кърваво 🙂  Ще имам малко повече яснота по-късно днес, късен следобед, но за сега всяко инфо ми е полезно, включително и твоето, мерси МНОГО за него!

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.