Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ако са още нови, тоест малък мащаб, личен контакт, може да пишете един мейл дали ще ви пратят до България, няма какво да загубите.

Публикувано:

Търся телефон за възрастен човек. Практически  ще се ползва само като телефон, плюс евентуално да се инсталира Viber.
И понеже не съм много наясно с техниката в тази област - да попитам - има ли някакво такова "животно" като телефон с WiFi, някакъв Android  и ... бутони? :rolleyes:
И въобще -  някаква препоръка за апарат, подходящ за възрастен човек, който е малко "на вие" със съвременните устройства.

Публикувано:
преди 5 минути , Фил каза:

Търся телефон за възрастен човек. Практически  ще се ползва само като телефон, плюс евентуално да се инсталира Viber.
И понеже не съм много наясно с техниката в тази област - да попитам - има ли някакво такова "животно" като телефон с WiFi, някакъв Android  и ... бутони? :rolleyes:
И въобще -  някаква препоръка за апарат, подходящ за възрастен човек, който е малко "на вие" със съвременните устройства.

Не ми е известно да има такъв. 
Или е само с бутони и се използва само за телефон или отиваш на смартфон без бутони   
Разбира се братския китайски народ може и такова да е измислил… но аз не бих си хвърлил парите в кофата

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 16 минути , Фил каза:

Пробвахме преди време със няколко китайчета, щот няма други, е не става. Сега съм му дала смарт  като съм махнала почти всичко и на екрана има изведен достъп до контактите и скайпа и с многократни обучения сега се справя. И той е иначе на вие с тези неща.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

Първият ми Самсунг /около 2005, ако не греша/ беше с бутони и WiFi, но не съм инсталирала Viber. Не зная дали е било възможно. Екранът беше малък. Може би все още има стари модели при мобилните оператори и специализираните магазини. 

Интернетът работеше добре. Системата едва ли е била Андроид.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Фил каза:

примерно това: https://mobivil.com/product/android-с-бутони-evolveo-easyphone-ad-red/

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

За горното само искам да отбележа, че версията на андроида е доста стара, съответно не е ясно кой ап ще врви и кой не дори само поради този факт, а отделно и че има шанс аповете да не са направени да работят с такъв малък екран. Та просто да се има едно наум, аз лично нямам опит с подобно нещо и не мога да кажа дали за вайбър тези неща ще са пречка.

• Харесвам 3
Публикувано:

Пратки от Али Експрес как може да се очакват да пристинат - с някой куриер, или през Български пощи?
Или няма значение Али Експрес, а зависи от конкретния доставчик на стоката?

Публикувано:
преди 1 минута , Фил каза:

Пратки от Али Експрес как може да се очакват да пристинат - с някой куриер, или през Български пощи?
Или няма значение Али Експрес, а зависи от конкретния доставчик на стоката?

Аз съм получaвал пратки, купени през Али Експрес като са ги доставяли speedy.

-----------

И аз да питам нещо:

От известно време (3-4 месеца) topcashback.co.uk не ми начисляват cashback-а. Пиша, разправям се - засега без резултат.

Подозирам, че е от браузера. Времето съвпадна с началото на ползване на edge.

Ако е така, да почна през chrome да си пазарувам?

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 минути , ven62 каза:

Аз съм получaвал пратки, купени през Али Експрес като са ги доставяли speedy.

-----------

И аз да питам нещо:

От известно време (3-4 месеца) topcashback.co.uk не ми начисляват cashback-а. Пиша, разправям се - засега без резултат.

Подозирам, че е от браузера. Времето съвпадна с началото на ползване на edge.

Ако е така, да почна през chrome да си пазарувам?

Траква ли се или не? Аз имах една-две хотелски резервации, които не ги тракна, ама бяха през хром, не едж, та може и да не е това причината

То може да се оплачеш и да я добавят ръчно, ама ме мързи, пък и минаха 2 месеца и вече даже не помня през кой сайт резервирах

Публикувано:
преди 32 минути , neuromancer каза:

Траква ли се или не? Аз имах една-две хотелски резервации, които не ги тракна, ама бяха през хром, не едж, та може и да не е това причината

То може да се оплачеш и да я добавят ръчно, ама ме мързи, пък и минаха 2 месеца и вече даже не помня през кой сайт резервирах

Не се тракват. Това е проблема - нито една, а вероятно вече са над 10. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

Сега, като се замислих... Хем се тракват, хем не т.е.

Не ми се появяват в списъка с направените плащания и съответно не стоят, примерно, в състояние "pending".

Но като тръгна да се оплаквам, във формата за оплакване, там където описвам танзакцията има списък по дати в които съм достъпвал aliexpress през topcashback-a

Публикувано:

Ами това имам предвид, оттам се оплакваш и те ги добавят....

При мен е тъпо, щото направих 10 резервации по черния петък и само 1-2 останаха, ама кои от всичките, не знам...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

Ами това имам предвид, оттам се оплакваш и те ги добавят....

При мен е тъпо, щото направих 10 резервации по черния петък и само 1-2 останаха, ама кои от всичките, не знам...

Да, само дето не са добавили нито една от 21.10.2021г. :sad:

Публикувано:
преди 36 минути , ven62 каза:

Сега, като се замислих... Хем се тракват, хем не т.е.

Не ми се появяват в списъка с направените плащания и съответно не стоят, примерно, в състояние "pending".

Но като тръгна да се оплаквам, във формата за оплакване, там където описвам танзакцията има списък по дати в които съм достъпвал aliexpress през topcashback-a

Днес купувах разни неща от AliExpress, но през американския topcashback. Като тръгнах да влизам в сайта, ми изписа ето това:

0FC9FD42-28CA-4D27-88F0-7B9CE13B7AD8.png.9734bf1ddc5aaab0585fcb3055d7c925.png

Да не е свързано с твоя проблем?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 7 часа, Gentleman Basta каза:

@Фил може и от двете, зависи от доставчика. Останал съм с впечатлението, че от Китай идват с Български пощи, а от Европа със Спиди

И на мен така ми ги доставят. 

Но вече те имат доста складове в Европа и гледам да ми ги доставят със speedy.

Но ми прави впечатление, че вече доставките от Китай ги доставят по-бързо.

• Харесвам 2
Публикувано:

Радваме се на течове в подземните гаражи и сме решили да направим нещо по въпроса. Някой ползвал ли е термокамера за течове и може ли да препоръча фирма?

• Шок 1
Публикувано:
преди 13 минути , Gentleman Basta каза:

Радваме се на течове в подземните гаражи и сме решили да направим нещо по въпроса. Някой ползвал ли е термокамера за течове и може ли да препоръча фирма?

За един теч от тавана у нас моя приятелка наскоро ми препоръча тези https://thermalvision.bg/ Баща й ги е ползвал за техен имот. Каза, че дават документи, така че има официално за етажната собственост. Ние така и не ги викнахме, след консултации с разни хора се препотвърди къде е проблема и решихме да си спестим парите за гледане с термокамера.

Когато викате фирма с термокамера, хубаво е наистина да разбират хората от строителство - термокамерата може да светне, че някъде има теч, да тръгнете да разбивате там, а да се окаже, че тръбата църцори другаде, а на посоченото място само се събира водата заради наклон примерно.

• Благодаря 1
Публикувано:

Аз съм ползвала преди 6-7 години, вече не помня фирмата, но също ни дадоха протокол, с който подадохме жалба в съда (че теча беше с давност почти 10 години и липса на комуникация с причинителите). 

И така и така съм в тема за въпросите, след въпросния теч и ремонт, ще трябва да се оправи една стена. Идея за майстор, или съвет "Направи си сам" шпакловка? 

Публикувано:
преди 5 минути , Lyubina каза:

Аз съм ползвала преди 6-7 години, вече не помня фирмата, но също ни дадоха протокол, с който подадохме жалба в съда (че теча беше с давност почти 10 години и липса на комуникация с причинителите). 

И така и така съм в тема за въпросите, след въпросния теч и ремонт, ще трябва да се оправи една стена. Идея за майстор, или съвет "Направи си сам" шпакловка? 

Ако е нещо малко - направи си сам.

При шпакловането не ти трябва да е идеално равно, а гладко - без ръбове, които да се виждат.

За попълване на 1-3мм има готови шпакловъчни смеси в строителните магазини. От тях само мажеш и като изсъхне шкуриш.

За по-дълбоки неща - примерно гипсово лепило, че съхне бавно.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 часа, Lyubina каза:

И аз тръгвам по вашия път. Абсолютно същата ситуация. Какво стана платиха ли си причинителите?  

Публикувано:
преди 7 часа, chochiani каза:

И аз тръгвам по вашия път. Абсолютно същата ситуация. Какво стана платиха ли си причинителите?  

Не, стигнахме до споразумение. Съдът беше по-скоро с психологически ефект. Направиха ремонт и спряха теча, което всъщност беше целта. Все пак, това продължи 10 години. 

Публикувано:
преди 8 часа, Lyubina каза:

Не, стигнахме до споразумение. Съдът беше по-скоро с психологически ефект. Направиха ремонт и спряха теча, което всъщност беше целта. Все пак, това продължи 10 години. 

Леле, леле! Да се въоръжавам с търпение, значи!

Публикувано:
Цитат

Да се въоръжавам с търпение, значи!

Ами при нас проблемът беше, че причинителите на теча не желаеха да съдействат. Това продължи 10  години. В момента в който им пристигна призовката за дело и станаха отведнъж много кооперативни 🙂 

Та не стигнахме до дело, адвокатите се погрижиха за това.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Redyred
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.