Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, Lyubina каза:

Ами при нас проблемът беше, че причинителите на теча не желаеха да съдействат. Това продължи 10  години. В момента в който им пристигна призовката за дело и станаха отведнъж много кооперативни 🙂 

Та не стигнахме до дело, адвокатите се погрижиха за това.

При нас е същото положение. Не желаят да комуникират, а в стаята подозираме, че е спукана плочата. 1000 лв. е скенер от оторизирана фирма. Сега от общо събрание, трябва да взема протокол и  в общината жалба да подам. Плочата е обща част и т.н.  да не ви занимавам. 🙂

• Шок 1
Публикувано:

Имаме проблем с топлоизолацията. Извиках THERMAL VISION края на 2021, 180лв е цената. Снимат всичко и има протокол. За теч предполагам е същото. Те и това питат като им се обадих. Просто им казах, че случая ни е друг.

Споменатата по-горе цена според мен е за друго. Не знам какво точно се има предвид под скенер де ...

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имаше една платформа за настаняване, рекламираща се като подходяща за среднодълги престои - нещо като наем за 1 месец ни трябва около Харлоу. Или пък някаква английска платформа за наемане на къщи? 

Някой може ли да подскаже нещо по-разумно от airbnb? 

• Харесвам 1
Публикувано:

https://www.stayforlong.com/?market=us&lang=en

Не съм я ползвала все още, но я препоръчваха, заради ниските цени точно за дълги престои.

Независимо от платформата, може да се договорите с хоста за индивидуална оферта, щом става дума за повече нощувки.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 51 минути , iMari каза:

https://www.stayforlong.com/?market=us&lang=en

Не съм я ползвала все още, но я препоръчваха, заради ниските цени точно за дълги престои.

Независимо от платформата, може да се договорите с хоста за индивидуална оферта, щом става дума за повече нощувки.

А някой ползвал ли е тази платформа, дали е безопасна? Цените им са доста добри за Истанбул.

Публикувано:
преди 4 минути , Nivear каза:

А някой ползвал ли е тази платформа, дали е безопасна? Цените им са доста добри за Истанбул.

Има тема за тях:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, dimitrov6 каза:

Имам няколко мейл адреса в руските mail.ru   и  mail.yandex.com  ,но май вече не може да се влезе,заради войната.

Може да пробваш с VPN. Но по-добре ползвай други адреси, тоест където си регистрирал тези ги смени, че нещата могат съвсем да се забатачат.

• Браво 1
Публикувано:

Днес ударих голяма греда и моля, ако някой може да помогне. Имам да изпращам пратка до САЩ, но от БГ пощи ми казаха, че имат забрана да приемат пратки до САЩ заради коронавируса. С кой куриер можаха изпратя колата, разбира се изключвам UPS и DHL, които дерат 5 кожи с шипинга.

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 18 минути , Йосиф Милчов каза:

Днес ударих голяма греда и моля, ако някой може да помогне. Имам да изпращам пратка до САЩ, но от БГ пощи ми казаха, че имат забрана да приемат пратки до САЩ заради коронавируса. С кой куриер можаха изпратя колата, разбира се изключвам UPS и DHL, които дерат 5 кожи с шипинга.

Иди в друг клон, аз пращам редовно с Български пощи. Тази "забрана" беше преди година

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Йосиф Милчов, провери пак днес. В пощенски групи, които следя коментираха, че стартират отново приемането на пратките от 9 март.

Колко ти тежи пакета? Ако е над 2 кг само Бг пощи ти е евтина опция. Под 2 кг има и други оператори.

преди 10 часа, cybersimo каза:

Иди в друг клон, аз пращам редовно с Български пощи. Тази "забрана" беше преди година

Тази забрана е от миналата седмица в сила отново.

Screenshot_20220310-041125.png.2e724bc2705c69a23be5f5d777c0c786.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 часа, Йосиф Милчов каза:

Пробвай пак, но от друго място. 

И ние скоро пращахме колет до Америка. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря на всички. БГ пощи са възбновили приемането на пратки за САЩ, звънях им току що.

@Sju Колета е 1.9 кг. и най-евтиното което намерих беше 200 лева за шипинг, иначе DHL ми искаха към 450 лева. Което за мен са безумни цени. Ако имах виза за САЩ за 450 лева ще отида лично да е доставя. 😁

• Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Йосиф Милчов каза:

Благодаря на всички. БГ пощи са възбновили приемането на пратки за САЩ, звънях им току що.

@Sju Колета е 1.9 кг. и най-евтиното което намерих беше 200 лева за шипинг, иначе DHL ми искаха към 450 лева. Което за мен са безумни цени. Ако имах виза за САЩ за 450 лева ще отида лично да е доставя. 😁

Както вероятно се досещате, БП нямат собствени самолети и разчитат да товарят поща в самолети на авиокомпании, с които договорят възможно най-евтините цени, съответно пощата на БП никога не е с приоритет. Всеки въздушен катаклизъм им се отразява и докато договорят нови маршрути... обикновено спират да приемат пратки за тук или там. Както стана миналата седмица след старта на войната.

Появиха се от няколко години насам алтернативни пощенски оператори, които работят с пакети до 2 кг, цените са съвсем леко по-високи от тези на БП, с по един офис за цялата страна, оперират от определени градове, което би било пречка ако някой иска бързо да иде в клон като на БП и да прати пакет. Ползват собствени самолети и е рядкост да спрат доставка до САЩ специално.

• Благодаря 1
Публикувано:

По колко стека цигари може да пренася човек от България до Испания?

И втори въпрос - във фрий шопа по-евтини ли са отколкото на магазина? Имам спомен, че в един момент дори бяха и по-скъпи 

Публикувано:
преди 2 часа, cybersimo каза:

По колко стека цигари може да пренася човек от България до Испания?

И втори въпрос - във фрий шопа по-евтини ли са отколкото на магазина? Имам спомен, че в един момент дори бяха и по-скъпи 

В рамките на ЕС 800 цигари или 4 стека

• Харесвам 1
Публикувано:

Има ли някой в Турция, който да се прибира тези дни и би могъл да се опита да вземе едно лекарство?

Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, Граф Вронски каза:

Има ли някой в Турция, който да се прибира тези дни и би могъл да се опита да вземе едно лекарство?

Ще ходя в Турция края на месеца и бих могъл да помогна тогава, ако не ти е късно вече.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз прекачвам през Истанбул към Дубай и се прибирам на 25 март. Има аптеки на летището, ако мога и аз да помогна.

Ако е по-спешно, пиши в темата за Турция. Постоянно някой е там.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 11.03.2022 г. в 21:23, Граф Вронски каза:

Пиши в темата за Турция. Пиши и кое е лекарството, може някой да го има

• Благодаря 1
Публикувано:

Един компютърджийски въпрос

Има една страница, която искам да отворя на стар айпад, с ОС9. Сега показва бяла страница, иначе на нов айпад си работи. Как да разбера защо не работи и евентуално какво да му сложа, за да тръгне, ако е възможно? Страницата конкретно е тази https://viewer.moderna.com.br/bookshelf

Публикувано:
преди 11 минути , neuromancer каза:

Има една страница, която искам да отворя на стар айпад, с ОС9. Сега показва бяла страница, иначе на нов айпад си работи. Как да разбера защо не работи и евентуално какво да му сложа, за да тръгне, ако е възможно? Страницата конкретно е тази https://viewer.moderna.com.br/bookshelf

Ако имаш макбук, може би е възможно да вържеш айпада с него и през Сафари да инспектнеш в дев тулс какво се случва, но като цяло тук много зависи доколко разбираш от тези неща.

Моето предположение би било, че айпадът е със старо сафари, което от своя страна вероятно зависи от версията на иос, която от своя страна вероятно не можеш да ъпдейтнеш. Може да пробваш да сложиш друг браузът на ИОС-а, но моят спомен е, че като цяло под тази операционна система браузърите отдолу ползват същото като Сафарито, т.е. вероятността това да помогне не е голяма. Иначе първо може да пробваш да изтриеш кешове и данни де.

П.П. Не притежавам такива устройства и горното е на база стари познания на епълските продукти.

Публикувано:
преди 19 минути , neuromancer каза:

Опитай да изтеглиш друг браузър от AppStore - Firefox, Chrome, Brave, Edge, Opera

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.