Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ами свалих каквото се сетих (brave, опера, хром си имаше), че то повечето не могат да се свалят заради старата версия на ОС, ама не става. 

Публикувано:

Здравейте, някой има ли наблюдение върху роботи за миене на прозорци ?

Вършат ли работа или замазват ? Препоръки за модел ?

• Шок 1
Публикувано:
преди 25 минути , funny каза:

За пръв път чувам и с трепет очаквам да науча повече 😄

• Смея се 1
Публикувано:
преди 40 минути , funny каза:

Аз имам. Взех го преди три години от Али експрес, най-вече заради един прозорец на терасата, който е 1,80м е почти няма измиване по нормалния начин. Действа на принципа на прахосмукачка-залепва за повърхността и пълзи. Върши работа само при нова дограма , иначе пада като стигне края на прозореца. Моя е с кръгли накрайници, гледах ,че вече има и с квадратни. Понеже са кръгли, ъглите остават мръсни. Дали замазва зависи от препарата. Аз първо минавам на сухо веднъж, да падне прахта, после с препарат, понякога и два пъти с препарат. Доста по бавно, отколкото ако ги мия на ръка, но пък само го гледам и прехвърлям от прозорец на прозорец. За моя случай, с огромен неотваряем прозорец, е идеален. Пробвах го и за банята, дават го на картинките, не става-плъзга се по плочките . Но плочките са на 40 години и може това да е проблема( както със старата дограма).

• Харесвам 4
  • Благодаря 4
Публикувано:
преди 1 час, bobole4e каза:

Аз имам. Взех го преди три години от Али експрес, най-вече заради един прозорец на терасата, който е 1,80м е почти няма измиване по нормалния начин. Действа на принципа на прахосмукачка-залепва за повърхността и пълзи. Върши работа само при нова дограма , иначе пада като стигне края на прозореца. Моя е с кръгли накрайници, гледах ,че вече има и с квадратни. Понеже са кръгли, ъглите остават мръсни. Дали замазва зависи от препарата. Аз първо минавам на сухо веднъж, да падне прахта, после с препарат, понякога и два пъти с препарат. Доста по бавно, отколкото ако ги мия на ръка, но пък само го гледам и прехвърлям от прозорец на прозорец. За моя случай, с огромен неотваряем прозорец, е идеален. Пробвах го и за банята, дават го на картинките, не става-плъзга се по плочките . Но плочките са на 40 години и може това да е проблема( както със старата дограма).

Мерси @bobole4e.

Много съм се нагледала на един квадратен , че имам огромни витринни прозорци в хола и миенето им е лек кошмар, но точно проблема със замазването ми беше неясен как да го разреша. От външна страна ( в предвид кристално чистия ни въздух и липса на прахоляк...) ми се струваше че нищо няма да върши, но така със сухо минаване първо и после с препарат е добра идея.

• Харесвам 3
Публикувано:

Лаптопа ми е Acer Aspire ES1-523-276S с AMD E1-7010 (1.5 GHz, 1M), 4 GB, 500GB SATA 5400rpm, AMD R2 Graphics  и при гледане на филм 1080p.WEBRip.DD-5.1.H265.mkv  почва да засича,замръзва картина и звук. Същият филм на телефон Xiaomi Redmi Note 10, Dual Sim, 64GB, 4GB RAM  си върви гладко но винаги без звук,защото пише,че заради авторски права не е възможно,а в компа си има.При гледане на филм 1080p.H264.mkv на лаптопа е добре.При 720p.H265.mkv  и 720p.H264.mkv е наред. Машината май е слаба.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, funny каза:

Мерси @bobole4e.

Много съм се нагледала на един квадратен , че имам огромни витринни прозорци в хола и миенето им е лек кошмар, но точно проблема със замазването ми беше неясен как да го разреша. От външна страна ( в предвид кристално чистия ни въздух и липса на прахоляк...) ми се струваше че нищо няма да върши, но така със сухо минаване първо и после с препарат е добра идея.

Вземи си да пробваш. Заради теб си прегледах поръчките назад до юли 2018 г. и ме развеселиха глупостите, които съм си поръчвала😄. Така или иначе човек си харчи парите😉

Ние сме на четвърти последен етаж с два проблема - в короната на дърво сме и пръските при дъжд и вятър веднага са налице; паяците от таванското помещение над нас са ни комшии🙂. Плюсовете ни са, че имаме само две външни стени и 4 прозореца с 8 недостъпни краища. Като цяло не замазва стъклата уреда, нито пада. Първо минавам, докъдето мога на ръка с препарат, пръчка, а после с робота, като на мопа му също пръскам препарат преди да го залепя. Нямам категорична позиция дали си струва /аз го взех за около 300 лв./, не ме отменя напълно в чистенето, много често не чистя прозорци😛, но за къща си мисля, че ще е по-полезен🙂. А ако не ти станат идеално кристални прозорците, голяма работа, тъкмо няма да се тормозиш от блъскащи се в тях птички😉

25967592-A7A3-4EB5-8203-0EAADF55AFFA.png.824b10b49fc228af7acaaf34ce6404d6.png

Сега, пак заради теб, ще ме обсипят с реклами на роботи китайците😄

• Смея се 2
Публикувано:
преди 13 минути , ДиянаВ каза:

Сега, пак заради теб, ще ме обсипят с реклами на роботи китайците😄

Много благодаря за самоотверженото подлагане на реклами от китайците :grin:

Дължа ти пиене на коктейли в София или Русе  😉

• Харесвам 1
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

Мерси @bobole4e.

На кой си се спряла?

Публикувано:
преди 6 часа, dimitrov6 каза:

Лаптопа ми е Acer Aspire ES1-523-276S с AMD E1-7010 (1.5 GHz, 1M), 4 GB, 500GB SATA 5400rpm, AMD R2 Graphics  и при гледане на филм 1080p.WEBRip.DD-5.1.H265.mkv  почва да засича,замръзва картина и звук. Същият филм на телефон Xiaomi Redmi Note 10, Dual Sim, 64GB, 4GB RAM  си върви гладко но винаги без звук,защото пише,че заради авторски права не е възможно,а в компа си има.При гледане на филм 1080p.H264.mkv на лаптопа е добре.При 720p.H265.mkv  и 720p.H264.mkv е наред. Машината май е слаба.

За да гледаш такъв формат ти трябва мощен процесор. Това AMD e на 7 години и отгоре на всичко е най-ниския възможен клас процесор. Учудвам се че даже и съвременни уеб страници може да отваря. Като начало може да смениш стария хард-диск със ССД, но се съмнявам това да направи разликата. Убеден съм че ако погледнеш колко е натоварен процесора при пускането на филма - ще е 100%

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, funny каза:

Още зяпам из сайтовете и не мога да си избера кой точно

Като вземеш и пробваш дай отзив, моля, че у нас прозорци да искаш.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 часа, cybersimo каза:

За да гледаш такъв формат ти трябва мощен процесор. Това AMD e на 7 години и отгоре на всичко е най-ниския възможен клас процесор. Учудвам се че даже и съвременни уеб страници може да отваря. Като начало може да смениш стария хард-диск със ССД, но се съмнявам това да направи разликата. Убеден съм че ако погледнеш колко е натоварен процесора при пускането на филма - ще е 100%

Снощи след размисляне си поръчах този нов лаптоп  LENOVO Ideapad S145-15IWL, 15.6", Intel® Core™ i5-8265U, RAM 8GB, SSD 512GB, Intel® UHD Graphics 620.

Дано да ми върши работа.На старият процесора беше на 100%.Изтеглих Splash PRO HD Player ,но не можах да заредя филм,иначе не товарел процесора този плейър.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, dimitrov6 каза:

Снощи след размисляне си поръчах този нов лаптоп  LENOVO Ideapad S145-15IWL, 15.6", Intel® Core™ i5-8265U, RAM 8GB, SSD 512GB, Intel® UHD Graphics 620.

Дано да ми върши работа.На старият процесора беше на 100%.Изтеглих Splash PRO HD Player ,но не можах да заредя филм,иначе не товарел процесора този плейър.

ще върши работа за филми, просто се чудя как може да се продава "нов" лаптоп с процесор на 4 години?

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Е няма как де различна възрастта и като е на един чип с процесора

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/149088/intel-core-i58265u-processor-6m-cache-up-to-3-90-ghz.html

Впечатленията ми от idea pad са доста лоши. По-добре да се вземе thinkPad втора употреба.

А Ideapad S145-15IWL не се произвежда в момента, така че сигурно са залежали бройки.

Публикувано:
На 20.03.2022 г. в 9:40, funny каза:

Да споделя моят опит с тез уреди. Имаме в апартамента зимна градина (голям балкон с няколко неотваряеми прозореца). През годините съм тествал какви ли не щуротии. Това където слагаш от външната страна а от другото местиш на ръка едно такова същото. За нищо не става. И какви ли не устройства за държане на парцал с телескопични дръжки. Купих и мощна водостройка, измивам половината фасада на блока с нея, но прозорците остават на капки. Познат ми препоръча ей това чудо:

https://www.jarcomputers.com/p/VCLEXIAOMIHUTTW66/?ref=w66

Много недоверчиво подходих. Взех го с уговорката да го върна ако не ми хареса. Ми доволен съм, недостатък е че при много прашни прозорци си трябва трябва с нещо друго да се почисти грубо. Трябва да се пуска всеки месец за да подържа чисто. Част от стената в коридора ни е огледало. Добре се справя.

• Харесвам 4
  • Благодаря 3
Публикувано:
преди 2 часа, iMari каза:

Може ли да ми препоръчате нотариус в София, който предлага услугата "посещение по домовете"?

Още един плюс за Дахтеров, наистина си разбират от работата и се отнасят изключително коректно и професионално. Офисът им е до Орлов мост.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 минути , oli_mali каза:

Още един плюс за Дахтеров, наистина си разбират от работата и се отнасят изключително коректно и професионално. Офисът им е до Орлов мост.

+1

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 минути , mary_shery каза:

Ако някой скоро е слагал PVC дограма в София, можете ли да препоръчате някоя фирма, от която сте доволни?

Приятели сложиха със Саламандър и са много доволни.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, mary_shery каза:

Ако някой скоро е слагал PVC дограма в София, можете ли да препоръчате някоя фирма, от която сте доволни?

Кьомерлинг бих препоръчал аз. Вече 4 години не са мръднали прозорците. Лукспласт е фирмата, има ги също и в Кристиан Нейко.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.