Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 26.03.2022 г. в 20:37, oli_mali каза:

Кьомерлинг бих препоръчал аз. Вече 4 години не са мръднали прозорците. Лукспласт е фирмата, има ги също и в Кристиан Нейко.

Разшири  

Освен саламандер и кьомерлинг си струва да се прегледа.

@oli_mali ме е изпреварил докато търсех сайта на фирмата която аз съм ползвал за Кьомерлинг дограма в два апартамента.

Кьомерлинг прозорци, врати, витрини, щори, панорамно остъкляване (uniplast-bg.com)

Изключително доволен съм и от дограмата и от изпълнението.

@mary_shery, имай предвид, че дограмата запълва само част от строителния отвор (дупката) предназначен за прозорец. По-големия % е стъкло. Обърни внимание на стъклопакета. Колко стъкла ( 2 или 3), дебелина, вид на стъклото - стопсол, Ка и т..н.  Обкова т.е. това което отваря и затваря прозореца също е от значение, 

• Харесвам 5
Публикувано:

Кьомерлинг и Трокал са все продукти на немската фирма Профайн, която предлага качествени продукти. Кьомерлинг е по-скъп профил, но Трокал е по-разумен избор. Мое мнение.

Публикувано:
  На 26.03.2022 г. в 21:03, ven62 каза:

Обърни внимание на стъклопакета. Колко стъкла ( 2 или 3), дебелина, вид на стъклото - стопсол, Ка и т..н.  Обкова т.е. това което отваря и затваря прозореца също е от значение, 

Разшири  

Бих добавил още един детайл - тн топъл дистанционер за стъклопакета. 

За по-бюджетно решение може да се погледне и Профилинк. Имам наблюдение върху дограма с техни профили и за около/над 10г на ю/з изложение си изглежда съвсем прилично. 

Публикувано:

На няколко жилища , където съм се занимавал с ремонти поставяхме PVC  Salamander. Доволен съм от качеството. А и имам възможност за сравнения с други марки. Винаги съм работил с фирма МИГ Билдинг. Не им правя реклама, защото те нямат нужда от такава. А и имат достатъчно работа. Но наистина се справят добре с изработването и монтажа на дограмата. И може би най-важното: работят с профил Саламандър, а не Сюлеймандър. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Саламандър, Кьомерлинг, Рехау смятам за читави. Важно е изпълнението. 

Аз точно от цитираните по-горе МИГ Билдинг не съм доволен - не напаснаха добре врати и прозорци и съответно не уплътняват добре. 

Това е лично мнение - Може аз да съм единствен такъв случай.

П.П За профилинк съм чувал добри отзиви от много познати. 

Публикувано:

Да, и аз си мислех, че освен вида профили и стъклопакет, може би е важно и кой ти я монтира. И тъй като нямам представа от фирмите, които правят това, ще поискам от 4-5 фирми оферти, пък да видим.

Публикувано:
  На 30.03.2022 г. в 6:00, Velyana каза:

Някой има ли съвет как е най изгодно да се преведе по-голяма сума пари от българска в чуждестранна банка?

Разшири  

Зависи къде е банката и каква е валутата.

За банки в страни от ЕС, преводите от български банки са по около 2.50 евро и при големи суми, отнемат около 2-3 дни макс.

Може да видиш за страната и валутата, която те интересува това:

https://www.monito.com/

• Благодаря 1
Публикувано:

Ако е в ЕС - SEPA превод в евро е бърз и евтин, ако е извън ЕС - Transferwise (всъщност вече се казва Wise).

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
  На 30.03.2022 г. в 8:28, Coo каза:

Зависи къде е банката и каква е валутата.

За банки в страни от ЕС, преводите от български банки са по около 2.50 евро и при големи суми, отнемат около 2-3 дни макс.

Може да видиш за страната и валутата, която те интересува това:

https://www.monito.com/

Разшири  

Чудех се между швейцарска и немска сметка, но май ще е по-добре да ги преведа в немска в евро. Благодаря за съвета.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой знае ли защо в големия магелански календар днешната дата (03.04) е отбелязана в червено?

Сега го мернах и ми стана любопитно. 🤗

Някаква специална дата, като създаването на форума например или...? 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 3.04.2022 г. в 7:01, iMari каза:

Някой знае ли защо в големия магелански календар днешната дата (03.04) е отбелязана в червено?

Сега го мернах и ми стана любопитно. 🤗

Някаква специална дата, като създаването на форума например или...? 🙂

Разшири  

Точно 🙂

Честит рожден ден, magelanci.com 🙂

Надявам се след двугодишни леки здравословни проблеми, породени от виреене в неблагоприятна ковид среда, форумът да продължи да расте в здраве и благоденствие и да носи удоволствие на всички магеланци, които "паразитираме" в него 🙂

П.П. Не ми обръщай внимание на изказа, аз съм професионално деформиран 😉

• Харесвам 19
  • Браво 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Някой знае ли как мога да направя бутоните в лентата най-долу на компа на десктопа на правоъгълничета? 🙂 Сега са малки квадратчета. 

Публикувано:
  На 5.04.2022 г. в 8:14, Eva eva каза:

Някой знае ли как мога да направя бутоните в лентата най-долу на компа на десктопа на правоъгълничета? 🙂 Сега са малки квадратчета. 

Разшири  

Имаш предвид иконките на лентата на таскбара, ако си с Windows?

Ако е това Taskbar setings и Use small taskbar button и стават по-големи. С това мога да помогна.

image.png.9b2a5b6a943f54f947bd0e6d2833eef0.png

Публикувано:
  На 5.04.2022 г. в 10:34, Eva eva каза:

А, стана 🙂 Натисках наляво-надясно и се получи 🙂 Благодаря много 🙂 

Разшири  

На кого благодариш, че ми стана любопитно, Никой не те беше посъветвал да натискаш наляво-надясно.

Юристи ... :wink:

• Смея се 14
Публикувано:

Търси се мобилен план или предплатена карта за възрастен човек. Интернет не е необходим, може би ще трябва някоя и друга минута безплатна.

Гледам плановете на:

Виваком 

image.png.15cf1eb5e3543a348c913574da203574.png

A1

image.png.dbd5eb37720fd47ba51f94e5a366488d.png

Yettel

image.png.a40c96c11de78fd46c4d3cfcccfb6ee4.png

Има ли някаква по-разумна схема с предплатена карта, която да излиза по-изгодно? До тук Виваком има най-добра оферта, а и цялото семейство сме при тях.

image.png

Публикувано:
  На 6.04.2022 г. в 11:02, Gentleman Basta каза:

Търси се мобилен план или предплатена карта за възрастен човек. Интернет не е необходим, може би ще трябва някоя и друга минута безплатна.

Гледам плановете на:

Виваком 

image.png.15cf1eb5e3543a348c913574da203574.png

A1

image.png.dbd5eb37720fd47ba51f94e5a366488d.png

Yettel

image.png.a40c96c11de78fd46c4d3cfcccfb6ee4.png

Има ли някаква по-разумна схема с предплатена карта, която да излиза по-изгодно? До тук Виваком има най-добра оферта, а и цялото семейство сме при тях.

image.png

Разшири  

Щом цялото семейство сте към Vivacom, защо не отидеш в офис, там като лоялен клиент може да ти предложат нещо по-добро.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 6.04.2022 г. в 11:10, traveler каза:

Щом цялото семейство сте към Vivacom, защо не отидеш в офис, там като лоялен клиент може да ти предложат нещо по-добро.

Разшири  

Не предлагат по-добър план. В общи линии се върви към някакви предплатени карти май, като и те са по ~10лв на месец май

Публикувано:

Vivacom имат предплатена карта ОПА! 

• Изгодна цена на стартов пакет само 8.00 лв. без договор
  • Без договор
  • 5 лв. с ДДС включено потребление за всички гласови услуги и данни
  • Срокът на валидност на картата, е 12 месеца (1-11 месец входяща и изходяща, 12-ти месец само входящ). Срокът започва да тече от датата на активацията на картата, като всяко зареждане на картата в периода на нейната валидност със сума над 4 лева удължава валидността на картата за нови 12 месеца (1-11 месец входяща и изходяща, 12-ти месец само входящ)
Публикувано:
  На 6.04.2022 г. в 11:02, Gentleman Basta каза:

Търси се мобилен план или предплатена карта за възрастен човек

Разшири  

Търси се оптимална цена или максимален брой минути, включени в плана? Има разлика ако е за мъж или жена 🙂 . Има едни апокрифни планове на А1 , те се откриват с много ровене и търпение-One Special 9 - 8,99лв (100минути за разговори в страната и роуминг в ЕС и  неограничени разговори към 5 номера приятели и семейство), One Special 11 - 10.99лв.(200минути за разговори в страната и роуминг в ЕС и  неограничени разговори към 5 номера приятели и семейство) , One Special 15-14,99лв/месец с двугодишен договор (500минути за разговори в страната и роуминг в ЕС и  неограничени разговори към 5 номера приятели и семейство) или One Special 17 -16,99лв .(1000минути за разговори в страната и роуминг в ЕС и  неограничени разговори към 5 номера приятели и семейство). Мисля че, отдавна към всички оферти има нет, това не променя цената.

• Благодаря 2
Публикувано:
  На 7.04.2022 г. в 4:53, muchachote каза:

Някой да ми каже на терминал 2 къде има чейндж офис и дали му е изгоден курсът?

Разшири  

За курса не мога да кажа нищо. Обикновено обменям суми за които курса не ме притеснява.

image.png.fac0330e19cb3a5997f87c3a354d74ae.png

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Lindt
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.