Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте неуморни пътешественици.

Може ли да ми предложите хубава пекарна в София,където мога да намеря пълнозърнест,типов и царевичен хляб от половин килограм.И вкусни кроасани.

Благодаря.

Публикувано:
преди 38 минути , jungfraujoch каза:

Може ли да ми предложите хубава пекарна в София,където мога да намеря пълнозърнест,типов и царевичен хляб от половин килограм.И вкусни кроасани.

Благодаря.

@jungfraujoch здравей, аз си купувам от Хлаб и сол, Безета и Братя хлебари. Скъпички са но мисля, че са истински. На място произвеждат всичко.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, jungfraujoch каза:

Благодаря.

Ние си взимаме хляб от Komat bakery или Bread land. И на двете места грошовете си струват.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Bore каза:

@jungfraujoch здравей, аз си купувам от Хлаб и сол, Безета и Братя хлебари. Скъпички са но мисля, че са истински. На място произвеждат всичко.

Благодаря.Ще ти пиша за отзиви.Поздрави!

преди 1 час, oli_mali каза:

Ние си взимаме хляб от Komat bakery или Bread land. И на двете места грошовете си струват.

Благодаря.Bread land.на Дойран нещо развалиха качеството на някои от продуктите.Хляб не съм купувала.но задължително ще пробвам.

• Харесвам 2
Публикувано:

Бих искала да попитам - възможно ли е някоя фирма да остъкли балкон с прозорци, които са отваряеми почти изцяло при нужда. Освен прозорците ще трябва и основа, предполагам нещо от PVC.  Както е на снимката, но долната част да е непрозрачна. Също така същата тази фирма да изработи и навес върху цялото това нещо. Не знам дали няма да е проблем, че в момента цялата ни къща е с винил. Също така си мисля и дали цялата конструкция няма да е много тежка, че ще се поставя върху висяща тераса. Колкото и да се хване за стените, все пак... не знам. 

Френски прозорци към балкона характеристики на регистрация

Ето снимка и на въпросната тераса:

278291514_379446247388674_8448686511785909976_n.jpg

Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

Бих искала да попитам - ...

Невъзможни работи (почти) няма. Но коментирай с изпълнителя връзката конструкция остъкляване към виниловата облицовка. Под нея предполагам има рамка, ТИ, мембрана. Че да не стане  - вместо да изпише вежди, извади очи. Ако търсиш само затваряне с еднокатна дограма,  конструкцията може да е сравнително лека и да не товари много. Но според мен не е излишна консултация с инженер конструктор. 

Успех!

• Харесвам 2
Публикувано:

тъй като е балкон и както виждам последен етаж, препоръчвам безпрфилно остъкляване. То се прави от стъклени панели бе профил и се сгъва като хармоника. Проблемът при вас е че трябва да се направи и таван или пергола, ако исакте да имате и слънце отгоре. Разбира се чее възможно , но ще струва по скъпо. всъички фирми за дограма правят безпрофилно остъкляване, като дори вашият овал ще се получи чудесно. Но със сигурност ще е скъпо. Ще ви таксуват като за цяла зимна градина.

Ще приложа линк, но не да препоръчам фирмата , а да разгледате галерията и да видите колко е елегнтно и приятно отва остъкляване. Аз ще си правя такова да си разеля хола на две.

Но още не е избрана фирма за изпълнение.

https://keraglass.info/система-за-остъкляване-на-тераса-крит-2-елегант_430_25

6.jpg

https://xn--80abltdcdnejym8h.xn--90ae/2015/12/27/your-awesome-post-title-here/

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

@shnuky, благодаря много за отговора! Много ми харесва това остъкляване, наистина стои много елегантно. Чак си го представих - като си наредя едни пердета, цветя, бял диван с цветни възглавнички, разни лампи и ще стане чудно 🙂  

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:
преди 5 часа, Eva eva каза:

Ето снимка и на въпросната тераса:

Като гледам парапета , по -скоро ми се струва безнадеждна работа. На него не може да се закрепи нищо читаво. Или ще искат да го строите наново едва ли не или профили до земята, което пък е излишно щом искаш долната част да е плътна. Безпрофилното остъкляване е много красиво и много, много скъпо. Какво всъщност целите- да спира шум, прах, да  е по-топло зимата...? Вариант с тента (пергола) отгоре( не разбрах има ли покрив или не) и има едни винили, които може да се спускат и вдигат, като в летните градини по ресторантите, но това пази от вятър, дъжд и в никакъв случай от студ или шум.

Публикувано:
преди 11 часа, Eva eva каза:

@shnuky, благодаря много за отговора! Много ми харесва това остъкляване, наистина стои много елегантно. Чак си го представих - като си наредя едни пердета, цветя, бял диван с цветни възглавнички, разни лампи и ще стане чудно 🙂  

Хм, и на мен много ми харесва подобно остъкляване, обаче имам въпроси:
1/ Как ще се мият тези стъкла отвън, особено когато става дума за етаж по-висок от първия? Понеже, ако живееш на първия етаж е лесно - излизаш на двора с една кофа и стъкломиячка с дълга телескопична дръжка и на бърза ръка джамовете ти светват. Ама, ако си на петия етаж, като мен?... Като гледам какви остъкления има по блоковете - някои сигурно немити от монтирането им преди години...
2/ Като застудее или (есента) се заредят дъждовни дни и терасата е почти напрекъснато и нацяло затворена, но дори и да се оставя една секция открехната за проветряване - какво правим с конденза, който буквално се стича от стъклата и мокри балкона и е въпрос на малко време, за да тръгне мухъл по стените?

Публикувано:
Преди 1 час, iaia_mama каза:

Хм, и на мен много ми харесва подобно остъкляване, обаче имам въпроси:
1/ Как ще се мият тези стъкла отвън, особено когато става дума за етаж по-висок от първия? Понеже, ако живееш на първия етаж е лесно - излизаш на двора с една кофа и стъкломиячка с дълга телескопична дръжка и на бърза ръка джамовете ти светват. Ама, ако си на петия етаж, като мен?... Като гледам какви остъкления има по блоковете - някои сигурно немити от монтирането им преди години...
2/ Като застудее или (есента) се заредят дъждовни дни и терасата е почти напрекъснато и нацяло затворена, но дори и да се оставя една секция открехната за проветряване - какво правим с конденза, който буквално се стича от стъклата и мокри балкона и е въпрос на малко време, за да тръгне мухъл по стените?

Ако разгледате линка, ще видите как се прибираат тези  стъклени панели в единия край или в двата илил в средата. Миенето на прозорците е лесно , по лесно от профилната дограма. Ако отдолу се направи профилна  , неотваряема част по контура на балкона, той може да е с матови стъкла. до нивото на балконската оградка. И над него да се постави безпрофилната конструкция, а за покрив покрив за зимна градина от профилна дограма, която може да бъде прозрачва  със щора, или пък плътна за сянка.

Кондезът от който се страхувате според мен е не възможен, няма толкова плътно затвори тераси, че да кондезират. Аз имам остъклена тераса с профилна дограма по същия начин изработена от профилна дограма от горе до долу поставена  зад парапета на балкона. Долната част не е отваряма и с матов съклопакет, а горната се отваря. До сега конденз не сее получавал поради причината, която ви описах. Но за Ева ева , този вариант не е подходящ, защото балкона и е овален.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, bobole4e каза:

Като гледам парапета , по -скоро ми се струва безнадеждна работа. На него не може да се закрепи нищо читаво. Или ще искат да го строите наново едва ли не или профили до земята, което пък е излишно щом искаш долната част да е плътна. Безпрофилното остъкляване е много красиво и много, много скъпо. Какво всъщност целите- да спира шум, прах, да  е по-топло зимата...? Вариант с тента (пергола) отгоре( не разбрах има ли покрив или не) и има едни винили, които може да се спускат и вдигат, като в летните градини по ресторантите, но това пази от вятър, дъжд и в никакъв случай от студ или шум.

Да, няма как да се закрепи нещо такова на съществуващия парапет. Идеята ми е по-скоро профили от пода, както е на снимките по-горе. Изграждането на стеничка, на която да се монтират прозорци отпада. Ще стане много тежко. Покрив има, но е доста високо и се подава около 30-40 см. над терасата, ето снимка. На практика терасата си е без покрив. 

Това със скъпото безпрофилно остъкляване го срещнах няколко пъти снощи като каментари 😞 Ако се окаже толкова скъпо ще помисля и за варианта само с навес и някакви вертикални тенти,  платна или както там се казват 🙂 Ще потърся тези винили, които се спускат и вдигат, интересно звучи.

Идеята ми е да сменя сега съществуващите мебели на терасата с някакви по-удобни и да създам повече уют 🙂 За да стане това ми се иска мебелите да са с дърво и плат.  Терасата да може да се ползва и в дъждовно време, предполагам, че така и прахта ще намалее. Също така и самата тераса е изток и сутрин в топло време е невъзможно да се стои, пече директно. Затова е хубаво да има някакви прегради да спират слънцето отпред (щори или нещо от плат). Също така и вечер да се пускат и да не се вижда цялата тераса.  За спиране на шума и студа - по-скоро не е цел.

Ще пусна все пак запитване да видя колко е скъпо това безпрофилно остъкляване, но ще помисля и за варианта само с навес и странични прегради 🙂 

278358740_2209612092521277_4204114386573439433_n.jpg

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 6.04.2022 г. в 18:53, bobole4e каза:

Има едни апокрифни планове на А1 , те се откриват с много ровене и търпение

Верно са много апокрифни ... някакви жокери как се стига до тях? 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

Верно са много апокрифни ... някакви жокери как се стига до тях? 

Ето ги:

https://media.a1.bg/newsite2018/private/pdf/ONE-Special-Retention.pdf

Но ги предлагат само на съществуващи абонати с изтекли договори, като почнеш да се пазариш, след като ти се обадят, че е време да преподпишеш.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой планира ли пътуване с Easyjet ? Имам ваучери, които трябва да се ползват до 30.04,но скоро не ми се очертава пътуване с тях... 

Публикувано:

Имам едно странно питане. Някой случайно да знае къде из София мога да си намеря вестник на английски, немски, италиански.... зора ми е да не е на кирилица. 🤔

Публикувано:
преди 7 минути , Марин каза:

Имам едно странно питане. Някой случайно да знае къде из София мога да си намеря вестник на английски, немски, италиански.... зора ми е да не е на кирилица. 🤔

В читалните на библиотеките има, както и в лобита на големи хотели 4-5 звезди.

• Харесвам 1
Публикувано:

тази тема, както е написано в началото, е за несвързани с пътуването въпроси. 

конкретно последното питане е тук: 

Публикувано:
преди 59 минути , Nivear каза:

В читалните на библиотеките има, както и в лобита на големи хотели 4-5 звезди.

на мен ми трябват точно за четене...🎨🖼 искам да ги използвам за фон на нещо което, ще нарисувам.  Мога да си взема едно деликтно без някой да ме види☺

Публикувано:
преди 2 часа, Марин каза:

на мен ми трябват точно за четене...🎨🖼 искам да ги използвам за фон на нещо което, ще нарисувам.  Мога да си взема едно деликтно без някой да ме види☺

А защо не помолиш съфорумците, които се прибират от чужбина към София тези дни да ти купят и донесат? 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Elly_A каза:

А защо не помолиш съфорумците, които се прибират от чужбина към София тези дни да ти купят и донесат? 

Един приятел вече е нагърбен със задачата да ми вземе най-евтиният който,  намери в Италия.

Публикувано:
преди 5 часа, Марин каза:

Имам едно странно питане. Някой случайно да знае къде из София мога да си намеря вестник на английски, немски, италиански.... зора ми е да не е на кирилица. 

Края на март като ходих до Лондон, навръщане си взех от Гетуик вестници да имам занимавка за полета и още не съм ги изхвърлил, така че мога да ти ги дам. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Фил каза:

Края на март като ходих до Лондон, навръщане си взех от Гетуик вестници да имам занимавка за полета и още не съм ги изхвърлил, така че мога да ти ги дам. 

Бих се възползвал ако ако не живееш далеч. Предполагам си от София. Кой квартал?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.