Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 часа, Марин каза:

Имам едно странно питане. Някой случайно да знае къде из София мога да си намеря вестник на английски, немски, италиански.... зора ми е да не е на кирилица. 🤔

Пред Народния театър преди години имаше павилион с чуждоезична преса, обаче не съм обърнала внимание дали още работи, има няколко културни института в центъра май още функционират и там могат да се намерят вестници. На ул. Христо Белчев имаше книжарница и там продаваха чужди списания. За съжаление отдавна не съм обикаляла центъра с тази цел и информацията ми може да не е много точна...

• Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой от вас има ли опит с организиране на софийски турове за чужденци и може ли да препоръча хора?

В началото на юни искаме фирмено да организираме една бърза вечерна обиколка с гид на основни забележителности на София за 20на разнородни по народност хора, но англоговорящи. Бърза, в смисъл на около час, защото просто нямаме повече време.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , Lyubina каза:

Аз бих предложила тези: https://freesofiatour.com/

Нямам личен опит и впечатления, но мои колеги са го използвали за гости /колеги, които са ни посещавали през годините. 

Е, щом и други се включват, аз дублирам с личен опит. 🙂

Отговорих първо на лични, че не съм сигурен дали е по правилата на форума да рекламираме бг агенции, та дори и за безплатни турове... 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 11 минути , master_of_germs каза:

Е, щом и други се включват, аз дублирам с личен опит. 🙂

Отговорих първо на лични, че не съм сигурен дали е по правилата на форума да рекламираме бг агенции, та дори и за безплатни турове... 

И аз се извинявам, че не съобразих, че отговор може да не е по правилата 🙂

Публикувано: (редактирано)

Няма проблеми с freesofiatour, не са тур агенция в класическия смисъл. А и по принцип, ако се чудите, по-добре го публикувайте, ако е против правилата ще действаме постфактум. 99% от линковете към български услуги биха били ок. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 27.04.2022 г. в 23:47, Марин каза:

Бих се възползвал ако ако не живееш далеч. Предполагам си от София. Кой квартал?

Ако не е вече твърде късно, и аз имам купища испански и италиански вестници, но стари!!!!!!

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

За издаване на втори паспорт на дете под 14 години при току-що изтекъл стар трябва ли да присъстват двамата родители?

Публикувано:
На 10.05.2022 г. в 22:27, muchachote каза:

Ако не е вече твърде късно, и аз имам купища испански и италиански вестници, но стари!!!!!!

Здравей, благодарение на @Фил, се сдобих с няколко вестника но благодаря все пак. 

Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

За издаване на втори паспорт на дете под 14 години при току-що изтекъл стар трябва ли да присъстват двамата родители?

Да. До 18 г.винаги искат и двамата. 🤨 Преди 3 м. вадихме на 17- годишните ни щерки.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , bibi каза:

Да. До 18 г.винаги искат и двамата. 🤨 Преди 3 м. вадихме на 17- годишните ни щерки.

Може и с пълномощно от втория родител (нотариално заверено, не може копие, или и копието трябва да е нотариално заверено)

• Харесвам 1
Публикувано:

Искам да попитам някой който е пускал жалба до комисия за защита на потребителите. Как е най удачно да се пусне жалбата - по мейл, телефон или на място?

Публикувано:
В момента, MayaS каза:

Искам да попитам някой който е пускал жалба до комисия за защита на потребителите. Как е най удачно да се пусне жалбата - по мейл, телефон или на място?

по мейл, отговарят бързо

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

В сайта на КЗП при попълване на електронната форма не мога да избера тип на документа от падащото меню и не мога да изпратя жалбата - не излиза нищо като опции, някой с идеи. Заглавията са с типа на документа файловете са JPG

Публикувано:
преди 20 минути , MayaS каза:

В сайта на КЗП при попълване на електронната форма не мога да избера тип на документа от падащото меню и не мога да изпратя жалбата - не излиза нищо като опции, някой с идеи. Заглавията са с типа на документа файловете са JPG

пробвай друг браузър

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , cybersimo каза:

пробвай друг браузър

Не помага. Писах им мейл за проблема с падащото меню.

Публикувано:

Пиши им имейл и в съдържанието на имейла-жалбата. Връщат ти имейл с входящ номер. В сайта им нещо не работих както трябва, аз последно април пусках така жалба, на имейла. 

Публикувано:

Чудя се - колко МВ мобилен нет се хабят за един ден, ако се гледа картата на телефона и съм включила местоположение? И например отворя 10 сайта. Чета, че за Великобритания цената е 0.01 лв. за 1 МВ (А1), но това нищо не ми говори 🙂

Публикувано:
преди 2 минути , Eva eva каза:

Чудя се - колко МВ мобилен нет се хабят за един ден, ако се гледа картата на телефона и съм включила местоположение? И например отворя 10 сайта. Чета, че за Великобритания цената е 0.01 лв. за 1 МВ (А1), но това нищо не ми говори 🙂

Телефона ти би трябвало да пази история и да можеш да си погледнеш например в бг горе-долу колко харчиш и да екстраполираш. Но 10лв на гб хич не е ниска цена и по-скоро ще трябва да се ограничаваш или да вземеш местна карта.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 минути , Eva eva каза:

Зависи от сайтовете. С включено местоположение, гледане на клипчета и слушане на некачена в телефона музика, от Spotify например, се хаби възможно най-много интернет. С постоянно включено местоположение на втория ден от престоя ми в Албания бях изхабила над 300МБ. За 4 дни 1 ГБ ми стигна, но с умерено използване на местоположението след втория ден и с изключване на мобилните данни от време на време.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.