Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой занимавал ли се е напоследък с кухни от Икеа? Искам да ползвам 1-2 от модулните им кухненски шкафове за мокро помещение - знам каква рамка, вратички, панти и т.н. искам, имам артикулните номера, абе подготвил съм се. Дори нещо да не пасне като хората, рискът си е за мен. 

Но се оказва, че тези неща не могат да се купят току-така, а трябва първо да си резервираш час със сътрудник, където да обсъждате проекта, после втори час, на който да се направи поръчката и после доставка кой знае кога. Относно запазването на първия час, най-ранната дата е средата на юли и въобще, качваш се на някакво влакче на ужасите при положение, че знаеш какво искаш и го има налично уж!

Утре ще им звъня на супер безполезния кол център, но ако има някой скорошен практичен опит ще се радвам.

Публикувано:

@Георги програмата за планиране гледам, че са я сменили, някакви такси за проект, но опитай този линк, ако знаеш какво искаш, пише, че е безплатно 

https://www.ikea.bg/customer-support/siteservices/planning-tools/kitchen-planner/

Преди около две години за едни елементи от IVAR модулите, които купувахме, в магазина на гише ходихме да се разправяме какво искаме (много сме зле с направи си сам и не знаехме какво трябва да поръчаме), не ни взеха пари за консултирането. Примерно имаше някаква метална пръчка с Х-форма, която, когато си чертаех кое къде ще е, идея си нямах, че я има изобщо в тази система, обясниха, че се слага отзад да крепи да седи по-изправен рафта, някакви такива дреболии.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 26.06.2022 г. в 21:23, Coo каза:

@Георги програмата за планиране гледам, че са я сменили, някакви такси за проект, но опитай този линк, ако знаеш какво искаш, пише, че е безплатно 

https://www.ikea.bg/customer-support/siteservices/planning-tools/kitchen-planner/

Преди около две години за едни елементи от IVAR модулите, които купувахме, в магазина на гише ходихме да се разправяме какво искаме (много сме зле с направи си сам и не знаехме какво трябва да поръчаме), не ни взеха пари за консултирането. Примерно имаше някаква метална пръчка с Х-форма, която, когато си чертаех кое къде ще е, идея си нямах, че я има изобщо в тази система, обясниха, че се слага отзад да крепи да седи по-изправен рафта, някакви такива дреболии.

Разшири  

Да, това със смененя планер е също голям шут, защото си бях направил списъка през април и сега изведнъж изчезна. Добре че си бях принтирал някакъв междинен вариант и че наистина искам шкафче и половина, но си представям какво им е на хората със сложни кухни, сигурно им се реве. А и едната малка рамка се оказа, че не е в наличност, сигурно ще я поръчам от Германия, хех. Сигурно ще скокна днес-утре до магазина да видя на място какво е положението.

Публикувано:
  На 26.06.2022 г. в 19:24, Георги каза:

Някой занимавал ли се е напоследък с кухни от Икеа? Искам да ползвам 1-2 от модулните им кухненски шкафове за мокро помещение - знам каква рамка, вратички, панти и т.н. искам, имам артикулните номера, абе подготвил съм се. Дори нещо да не пасне като хората, рискът си е за мен. 

Но се оказва, че тези неща не могат да се купят току-така, а трябва първо да си резервираш час със сътрудник, където да обсъждате проекта, после втори час, на който да се направи поръчката и после доставка кой знае кога. Относно запазването на първия час, най-ранната дата е средата на юли и въобще, качваш се на някакво влакче на ужасите при положение, че знаеш какво искаш и го има налично уж!

Утре ще им звъня на супер безполезния кол център, но ако има някой скорошен практичен опит ще се радвам.

Разшири  

И ние така си поръчахме кухнята миналия януари, без да знаем дали е налична и кога ще се случи всичко. Но имахме късмет.

Запазваш си и двата часа един след друг и ако свършите по-рано, си на далавера.

Ако програмата им за планиране се е подобрила, ще е най-лесно да си сложиш всичко нужно вътре и консултантът само да прегледа за пропуски. Предишната им програма, която ползвах аз, беше супер счупена, тромава и бавна, и се надявах на място те да имат достъп до някакви улеснения, но не беше така и само изписването продукт по продукт поне 1 час.

• Харесвам 1
Публикувано:

Точно преди година се занимавах не само с кухня, ами с цялостно обзавеждане от Икея. За съжаление трябва задължително да минеш пред отдела им за кухни. Ако имаш свой проект, става много бързо. Ти сам отваряш програмата им (те не гледат😉) с твоята парола и потребителско име, те набързо предлеждат проекта (особено, ако ти се падне някой печен консултант), махат някои неща, други добавят и ти разпечатват проекта. Подписваш се на него и тогава вече го изписват от склада им. Това им е процедурата и не можеш да я прескочиш.

Аз също трябваше да чакам много за час в София, затова си записах час за Пловдив за след 2 дни. В Пловдив имаше свободни часове, докато в София всичко беше фуул за няколко седмици напред. Поне миналата година беше така. Също миналата година по телефон можеше да се запишеш в лист на чакащи за по-ранен час, ако нещо се освободи.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 26.06.2022 г. в 19:24, Георги каза:

Разшири  

А нещо специално ли има в талашитите (ПДЧ, МДФ) на Икеа, та от там ти трябват нещата.

download.png.f3d847276f3ca81ccc68ee163d300ccb.png

Това (и не само то)  съм го правил аз. Супер релаксиращо е, особено за хора с диаметрални професии, какъвто мисля си и ти.

Излишно е да казвам, че е елементарно. Просто иска една идея повече време в сравнение с ходенето по мъките (така като чета) в Икеа.

• Харесвам 5
  • Браво 2
Публикувано:

Моля,препоръчайте ми изпробвана фирма "Кърти,чисти,извозва" за София.

Благодаря предварително. 

Публикувано:
  На 27.06.2022 г. в 9:07, ven62 каза:

А нещо специално ли има в талашитите (ПДЧ, МДФ) на Икеа, та от там ти трябват нещата.

Разшири  

Добре се напасват към мокрото помещение, което искам да обзаведа и като цяло ми допада коефициента им цена/качество. Сам няма да се справя толкова добре със сигурност, а и не е това хоби проектът, които ме привлича 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 27.06.2022 г. в 9:07, ven62 каза:

download.png.f3d847276f3ca81ccc68ee163d300ccb.png

Това (и не само то)  съм го правил аз. Супер релаксиращо е, особено за хора с диаметрални професии, какъвто мисля си и ти.

Излишно е да казвам, че е елементарно. Просто иска една идея повече време в сравнение с ходенето по мъките (така като чета) в Икеа.

Разшири  

Какво имаш предвид с "правил съм го аз" ?

Ние избрахме ИКЕА и фурнир като материал пред препоръчваните ни индивидуални решения, защото не ни предлагаха без гаранция, без договор, без ДДС и без никакви ясни стандарти. Има недостатъци, но не сме съжалили за решението си.

Публикувано:

някой може ли да ми препоръча лесна програмка за рязане и лепене на видео? Никога не съм правил такова нещо

За предпочитане за Мак, и безплатно, или с безплатен тест няколко дена докато си свърша каквото трябва 😀

Мерси

Публикувано:
  На 27.06.2022 г. в 21:02, neuromancer каза:

някой може ли да ми препоръча лесна програмка за рязане и лепене на видео? Никога не съм правил такова нещо

За предпочитане за Мак, и безплатно, или с безплатен тест няколко дена докато си свърша каквото трябва 😀

Мерси

Разшири  

Опитай free video cutter joiner, аз си изрязах малко видеа с тази базова програма. А след като ти така старателно ми помогна за отменения полет, как да не ти отговоря сега :scratch_one-s_head:

Публикувано:

Мерси

Разшири  

Пишеш, че мака е за предпочитане, т.е. не е задължителен? Дифолтното приложение в Уин (Photos) се справя добре и е доста лесно за елементарни редакции.

Публикувано:
  На 27.06.2022 г. в 21:33, Lindt каза:

Опитай free video cutter joiner, аз си изрязах малко видеа с тази базова програма. А след като ти така старателно ми помогна за отменения полет, как да не ти отговоря сега :scratch_one-s_head:

Разшири  

Благодаря!

Честно казано въобще не помня какво съм помогнал, дано не съм казал някоя глупост 🤨

Иначе тази уж има версия за Мак, ама мака твърди, че не може да провери за malware и не ми даде да я пусна. За пръв път ми се случва, ще я видим тая работа, мразя компютъра да ми казва какво да правя и какво да не правя. Та изнамерих някакъв 1click video cutter, дето свърши работа, само дето жената както винаги реши, че и трябват някои от платените екстри и така 🙂

Публикувано:

Разшири  

Лесна... не знам дали е лесна, че то във видеообработката нищо лесно няма. Иначе за безплатна - DaVinci Resolve - има я както за Mac, така и за Windows и Linux. Със сигурност има и много tutorial-и в Youtube. 

Публикувано:

Иначе, ако ще е за трайъл и на Adobe софтуерите имат мак версии, ама там вече скачаш в дълбоката вода.

Публикувано:

А, да, знам за Адоб ама ми е прекалено тежка артилерия за нещо дето трябва да го науча и скалъпя за една вечер

то го свърших вече де, мерси

Публикувано:

Мерси

Разшири  

Аз ползвам тази:

https://shotcut.org/download/   но май е само за Windows

По препоръка на @ShaMan-H_Fel в една от темите за дронове.

Не е нещо сложно. (щом аз се оправям)

---

Опс, сега видях че вече не търсиш.

Публикувано:
  На 28.06.2022 г. в 10:43, neuromancer каза:

Благодаря!

Честно казано въобще не помня какво съм помогнал, дано не съм казал някоя глупост 🤨

Иначе тази уж има версия за Мак, ама мака твърди, че не може да провери за malware и не ми даде да я пусна. За пръв път ми се случва, ще я видим тая работа, мразя компютъра да ми казва какво да правя и какво да не правя. Та изнамерих някакъв 1click video cutter, дето свърши работа, само дето жената както винаги реши, че и трябват някои от платените екстри и така 🙂

Разшири  

DaVinci Resolve for Mac има безплатна версия.

Публикувано:
  На 29.06.2022 г. в 8:23, Марин каза:

Здравейте, някой знае ли къде в София мога да купя каишка за mi band 6?

Разшири  

С доставка са 1-2 дни:

https://www.jarcomputers.com/Xiaomi-BHR5135GL_prod_SMWAAXIAOMIBHR5135GL.html?ref=228496

https://www.jarcomputers.com/Xiaomi-Mi-Band-6-3-pack-Strap-BlackOrangeBlue_prod_SMWAAXIAOMIBHR5134GL.html?ref=221374

Публикувано:
  На 29.06.2022 г. в 10:07, Bore каза:
Разшири  

Благодаря за отговора. Май търся само една за около 10лв.

🤔

Дани Магелани
Публикувано:

Питах в темата на кулинарите, но там никой не ме отрази. Дано тук някой помогне!

Търся проверена фирма за почистване на апартамент. Единият прозорец е трудно достъпен, понеже там няма тераса. Иска се смелост да се качиш на перваза и да го миеш. 

Ще бъда благодарна да получа координати и отзиви на лични!

Публикувано:

Доместина? Поръчваш за веднъж, избираш си жена с хубави отзиви , и ако ти хареса, добре, ако не ,другия път. 

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.