Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Значи вероятно,няма такова приложение, не ми се ползва роуминг в Сърбия, а ми се ще да знам какво е на Хърватската и Българската граница,да речем.Мислех си дали няма офлайн приложение като maps.me, , но явно си трябва интернет да показва в реално време.

Публикувано:
преди 48 минути , ivan69 каза:

Значи вероятно,няма такова приложение, не ми се ползва роуминг в Сърбия, а ми се ще да знам какво е на Хърватската и Българската граница,да речем.Мислех си дали няма офлайн приложение като maps.me, , но явно си трябва интернет да показва в реално време.

На нас също не ни се ползваше роуминг в Сърбия и затова си купихме предплатена SIM карта от Йеттел. 600 динара (10 лв), 15GB интернет, 900 динара за разговори в Сърбия и всичко това с валидност 1 седмица. 

P.S. Редактирам се. Валидността е 15 дни, не 1 седмица, а разговорите са 9000, не 900 динара.

image.png

• Харесвам 8
  • Шок 1
Публикувано:

Имате ли представа къде мога да дам дрехи?

Мислех си в дом за възрастни хора,около София,но имам съмнения,че няма да стигнат до нуждаещите се.

По-скоро бих искала да е в някое село,където да ги дам лично на хората.Дрехите са изпрани и са много добре запазени.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Често съм си задавала този въпрос, но в крайна сметка ги оставям в контейнерите за дрехи. 

Ако някой знае алтернатива (опитвала съм в домове за деца, но там сами казвали - всички дрехи след химическо чистене, с документ, или с етикет - не е достатъчно да са изпрани и изгладени), е добра идея. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Lyubina каза:

Често съм си задавала този въпрос, но в крайна сметка ги оставям в контейнерите за дрехи. 

Ако някой знае алтернатива (опитвала съм в домове за деца, но там сами казвали - всички дрехи след химическо чистене, с документ, или с етикет - не е достатъчно да са изпрани и изгладени), е добра идея. 

Голяма част от дрехите,които се оставят в контейнерите, отиват в магазините за втора употреба-знам го от сигурен източник.Затова искам да ги дам директно на нуждаещи се възрастни хора.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 34 минути , Lyubina каза:

Преди 3-4 години дарих няколко чувала с дрехи и обувки в дом за деца в Благоевград-не са ми искали документ от  химическо чистене(бяха изпрани и опаковани по години)...

Има ли евтин вариант за сим-карта с интернет за Турция?

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, jungfraujoch каза:

Имате ли представа къде мога да дам дрехи?

Мислех си в дом за възрастни хора,около София,но имам съмнения,че няма да стигнат до нуждаещите се.

По-скоро бих искала да е в някое село,където да ги дам лично на хората.Дрехите са изпрани и са много добре запазени.

Юле, преди време имах същата дилема.  В крайна сметка ги оставих в контейнер за дрехи на Женския пазар. На следващия ден беше разбит и дрехите пръснати наоколо, изпотъпкани , мръсни . Отидох да купувам плодове и видях мургава продавачка на цветя с една от мойте дрехи.  Не беше приятно. След време приятелка сподели, че ги дава за рециклиране в магазините на H&M. Слагаш всичко в пликове и носиш при тях. Дават ти талонче с 10 % отстъпка от следващо пазаруване. Това не е водещо разбира се, но все пак е нещо. Аз така правя вече от доста време и съм доволна от решението . Не знам дали имат някакво ограничение за количеството дрехи, които приемат на ден. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, jungfraujoch каза:

Голяма част от дрехите,които се оставят в контейнерите, отиват в магазините за втора употреба-знам го от сигурен източник.Затова искам да ги дам директно на нуждаещи се възрастни хора.

Преди време срещах апел за мъжки дрехи за психиатричната болница в Нови Искър https://www.dpbivanrilski.com/contact/

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, crazyhorse каза:

Има ли евтин вариант за сим-карта с интернет за Турция?

Не, засега все още си е варианта с 350 - те лири.

• Харесвам 1
Публикувано:

Предстои ми ремонт на кухня и търся фирма за проект и изпълнение

кухнята не е голяма и търся идеи за най добро използване на обема

Публикувано:
преди 19 минути , Климент каза:

Ако за София става въпрос, виж Кухни Диалог, професионалисти са 🙂

Публикувано:
преди 16 минути , Климент каза:

Като съотношение цена/качество няма какво да бие Икеа. На базата на каквото придобих като знания последните месеци и ако не бяха толкова криви стените ни, сигурно щях да ги избера без да се замислям. И ако зависеше само от мен, де 🙂

Ако държиш да е поръчкова, в момента я сглобяват моята и ако съм доволен от крайния резултат ще ти препоръчам човека, може би още десетина дни ще сглобява. Но той е само мебелист, проекта ще трябва някой друг да го направи, може и за там да ти препоръчам нашата архитектка. Иначе през целия ремонтен ад, в който преминавам, нямаше друга област като поръчковите мебели, в която толкова да варираха цените. Така че при всички положения те съветвам да събереш поне 5-6 оферти, разликите бяха в пъти, а говорим за петцифрени суми. 

• Харесвам 2
  • Шок 2
Публикувано:
преди 53 минути , Георги каза:

Ако държиш да е поръчкова, в момента я сглобяват моята и ако съм доволен от крайния резултат ще ти препоръчам човека, може би още десетина дни ще сглобява

Изработката или сглобяването продължава над 10 дена?

Публикувано:
преди 2 часа, tch каза:

Изработката или сглобяването продължава над 10 дена?

Сглобяването, но не е само кухнята и не знам дали ще са 10 дни 🙂 Това включва не само кухня, но и мебели в други стаи и т.н. А за изработката към момента повечето срокове са за месеци напред. Мисля че и това определя големия диапазон на цените, като цеха/фабриката могат да ти работят без почивка можеш да поставяш каквито си искаш цени на хората - ако щат. 

Публикувано:
преди 4 часа, Георги каза:

Като съотношение цена/качество няма какво да бие Икеа. На базата на каквото придобих като знания последните месеци и ако не бяха толкова криви стените ни, сигурно щях да ги избера без да се замислям.

Ние също сме много доволни от ИКЕА, но все пак говоря за едно време от преди три години. Всичко стана сравнително бързо (проект, покупка, доставка и монтаж), момчетата които монтираха всичко бяха страхотни. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 30.07.2022 г. в 18:53, oli_mali каза:

Ако за София става въпрос, виж Кухни Диалог, професионалисти са 🙂

Аз правя нова кухня в момента, като ремонтът ни не е основен и включва кухня, тоалетна и коридори. Не знам дали Кухни Диалог са професионалисти, но не са бюджетни, по-скоро скъпи. И работят само с масив. Имам оферта от тях и тя е най-скъпата от общо 4-те оферти, които събрах, причината за което е материала, италианско масивно дърво. Според мен който иска кухня от масив, цената им си заслужава. 

Ние обаче решихме да е МДФ, а мебелната фирма, която изработва кухнята ни е Мебели Попов (Mebeli Popoff). Срокът за изработка е 60 дни, моят срок е 19 август. Монтажът ще е в рамките на 1 седмица. Ако съм доволна, ще ги препоръчам след това, т.е. най-рано към края на август. Правиха 2 кухни и гардероби у приятели и харесах изпълнението.

Проектът за кухнята ( няколко чертежа и няколко варианта на 3D снимки) ми го направи дизайнерка (Евелина Андонова), която не успя да спази никакви срокове и не ми обърна достатъчно внимание, по ред причини. Добре, че не бързахме. Фирмата й е семейна, с мъжа й уж проектират и изпълняват проектите като организират и контролират ремонтните работи. Беше ми препоръчана от колега, много доволен от работата й, но при нас както казах тя въобще не пожела да се ангажира сериозно. В последствие разбрах, че и друг колега я е наел за проект и изпълнение в цял апартамент и той не е доволен от работата им. Не я препоръчвам. В резултат на което сами си управляваме ремонта, а това отнема много време и нерви, като си знаем качеството на "майсторите" (имаме събрани повече от 10 контакта на мързеливи и безотговорни "майстори").  Докарали сме ремонта на помещенията до готовност за боядисване. Търсим бояджия и плочкаджия за след 20 август. Ако някой има доказани и свободни майстори, моля да ми пише.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 минути , Jenbel каза:

Аз правя нова кухня в момента, като ремонтът ни не е основен и включва кухня, тоалетна и коридори. Не знам дали Кухни Диалог са професионалисти, но не са бюджетни, по-скоро скъпи. И работят само с масив. Имам оферта от тях

и тя е най-скъпата от общо 4-те оферти, които събрах, причината за което е материала, италианско масивно дърво. Според мен който иска кухня от масив, цената им си заслужава. 

Ние обаче решихме да е МДФ, а мебелната фирма, която изработва кухнята ни е Мебели Попов (Mebeli Popoff). Срокът за изработка е 60 дни, моят срок е 19 август. Монтажът ще е в рамките на 1 седмица. Ако съм доволна, ще ги препоръчам след това, т.е. най-рано към края на август. Правиха 2 кухни и гардероби у приятели и харесах изпълнението.

Проектът за кухнята ( няколко чертежа и няколко варианта на 3D снимки) ми го направи дизайнерка (Евелина Андонова), която не успя да спази никакви срокове и не ми обърна достатъчно внимание, по ред причини. Добре, че не бързахме. Фирмата й е семейна, с мъжа й уж проектират и изпълняват проектите като организират и контролират ремонтните работи. Беше ми препоръчана от колега, много доволен от работата й, но при нас както казах тя въобще не пожела да се ангажира сериозно. В последствие разбрах, че и друг колега я е наел за проект и изпълнение в цял апартамент и той не е доволен от работата им. Не я препоръчвам. В резултат на което сами си управляваме ремонта, а това отнема много време и нерви, като си знаем качеството на "майсторите" (имаме събрани повече от 10 контакта на мързеливи и безотговорни "майстори").  Докарали сме ремонта на помещенията до готовност за боядисване. Търсим бояджия и плочкаджия за след 20 август. Ако някой има доказани и свободни майстори, моля да ми пише.

Не разбрах решили ли сте въпроса с кухнята. Ако е актуален, мога да препоръчам http://evrostil.com/kuhni 

Те проектираха и изпълниха кухня, трапезария и дневна при сина ми преди няколко години и отговориха на всичките му изисквания. Собственикът е открай време в мебелния бранш, познават го като способен и точен. Сроковете за изпълнение не са кратки, обичайно са затрупани с поръчки, но спазват поетите ангажименти.

Публикувано:
преди 9 минути , Anna Kalinovska каза:

Не разбрах решили ли сте въпроса с кухнята. Ако е актуален, мога да препоръчам http://evrostil.com/kuhni 

Те проектираха и изпълниха кухня, трапезария и дневна при сина ми преди няколко години и отговориха на всичките му изисквания. Собственикът е открай време в мебелния бранш, познават го като способен и точен. Сроковете за изпълнение не са кратки, обичайно са затрупани с поръчки, но спазват поетите ангажименти.

Да, както писах, поръчала съм кухнята от Мебели Попов и трябва да е готова към 19 август. 

А какво означава, че сроковете за изпълнение на фирмата, която препоръчваш, не са кратки? Какви са точно? От офертите на мебелните фирми, които имам, видях, че при всичките 4 фирми срокът за изпълнение е 60 дни, но не знам дали го спазват. 

Публикувано:
преди 2 часа, Jenbel каза:

Да, както писах, поръчала съм кухнята от Мебели Попов и трябва да е готова към 19 август. 

А какво означава, че сроковете за изпълнение на фирмата, която препоръчваш, не са кратки? Какви са точно? От офертите на мебелните фирми, които имам, видях, че при всичките 4 фирми срокът за изпълнение е 60 дни, но не знам дали го спазват. 

Чудесно! Още малко и радост вкъщи 🙂

В смисъл, че не са в рамките на 3-4 седмици. Предполагам,  упоменати са на сайта. Нормално е да са съобразени с обема и особеностите на конкретната спецификация. 

Публикувано:

Здравейте! Имам нужда от свестен и можещ ВИК специалист. До сега се обръщах към няколко и все ме слагат на пързалката. Та ако някой скоро се е занимавал с подобни дейности ще бъда благодарен , ако удари едно рамо. Предварително благодаря!!!🍺   

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 2 часа, Светославов каза:

Аз мога да помогна за Варна. 

Благодаря много за бързата реакция! За щастие, или нещастие ( и аз не знам вече ) живея в широкия център на София.  

Публикувано:
преди 31 минути , дядо Пепи каза:

Благодаря много за бързата реакция! За щастие, или нещастие ( и аз не знам вече ) живея в широкия център на София.  

За София изпратих информация на лс.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.