Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ограничението е гипса да е поставен минимум 24-48часа преди полета , тоест трябва документ с датата на поставянето. Теоретично може да се лети и преди изтичането на 24/48 часа , но гипса трябва да е разрязан …

Естествено , не може да се седи и до евакуационните изходи.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 7 часа, Марин каза:

Здравейте, оглеждам се за бар в София където мога да играя еархокей. Някакво предложение?

В мол Парадайс има в зоната с игрите playground, там има и барче, което обслужва боулинга. 

В парк Възраждане до Зона Б5 има в центъра на парка до фонтана. Там няма бар, има магазин за бири и подобни (малките им бутилки Tsar са ми фаворит), но не е много забавно за възрастни, наоколо е ад от дечица 🙂

Публикувано:
преди 14 часа, Coo каза:

В мол Парадайс има в зоната с игрите playground, там има и барче, което обслужва боулинга. 

В парк Възраждане до Зона Б5 има в центъра на парка до фонтана. Там няма бар, има магазин за бири и подобни (малките им бутилки Tsar са ми фаворит), но не е много забавно за възрастни, наоколо е ад от дечица 🙂

🙃 благодаря за съвета 

Публикувано:

От къде да си закупим хубави/качествени порцеланови сервизи за хранене? Харесахме си от EasyLife, в България също се намират някои стари колекции в магазини Крео или Еником-М, но дали са читави? Всякакви препоръки са добре дошли 🙂 

Публикувано:

Малко ще смеся темите с похвалване и въпрос. Днес от т.н. "цигански" пазар у наше село си намерих супер раница /направо нова/, мисля, че е 60+15л. Защото съм идиот чак като я изпрах видях, че някъде из джобовете е имало нещо като упътване, което се беше разпаднало и не видях нито марката, нито нищо. Нооооо да речем че не е важно. Проблема е, че като я изпрах започна да мирише от вътре не особено приятно, направо странна миризма. С още един сак имах такъв проблем /на същото миришеше/ и го подарих, но тази - не я давам. Та въпроса - някой имал ли е такъв проблем и как го е разрешил? Дали температурата -  на 50градуса я пуснах или препарата - течен, без омекотител.....? Оставих я да се проветрява на терасата, но дали ще се оправи...?

Публикувано:
преди 9 минути , EliDion каза:

Малко ще смеся темите с похвалване и въпрос. Днес от т.н. "цигански" пазар у наше село си намерих супер раница /направо нова/, мисля, че е 60+15л. Защото съм идиот чак като я изпрах видях, че някъде из джобовете е имало нещо като упътване, което се беше разпаднало и не видях нито марката, нито нищо. Нооооо да речем че не е важно. Проблема е, че като я изпрах започна да мирише от вътре не особено приятно, направо странна миризма. С още един сак имах такъв проблем /на същото миришеше/ и го подарих, но тази - не я давам. Та въпроса - някой имал ли е такъв проблем и как го е разрешил? Дали температурата -  на 50градуса я пуснах или препарата - течен, без омекотител.....? Оставих я да се проветрява на терасата, но дали ще се оправи...?

Mhm, много е възможно да се проветри на терасата и миризмата да поизчезне. Бих я завъртяла още веднъж, но на по-ниска температура, примерно до 30 градуса, и на кратка програма, а пък защо не и да покисне половин час..  Препарата не бих сменила, само че този път съвсем малко от него - нали вече е изпрана. Принципно (почти) нищо не пера на повече от 30.. А непознат, разбирай нов, шал или дрешка са ми правили гадни номера и после вадя оцветяване на друго от прането.

Чудя се също дали някаква кърпичка не би уловила миризмата? 🤔 Цветоулавящите може и миризми да улавят, не пречи да опиташ, така всички ще знаем 🙃 Успех!

Защо не ни я покажеш на картинка? 🤓

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , EliDion каза:

Пуснах я на на 50, защото все пак не знам къде се е търкаляла, а и доста мръсна беше.

received_1036805230370296.jpeg

received_423734803112135.jpeg

Супер е. Ще се оправи. Това, което пропуснах: Оцетът поема миризми - средство от серията Бабини. 1-2 лъжици в барабана на пералнята биха свършили работа. (Навремето след юнашко студентско гости с пушене в стаята ми слагах чиния с оцет, нарочно плитка заради по-голямата повърхност).

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, EliDion каза:

Платнена торбипка със смляно кафе, изпробвано.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако може да попитам и аз.

Дали някой може да провери времето какво ще бъде идните дни в The Quiraing.

Дава ми го в сряда, че ще е хубаво, но все пак може да знаете по-сигурни сайтове.

С телефона не ми е удобно, а и не знам дали ще е така.... 

Благодаря предварително! 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Иван Попов каза:

Ако може да попитам и аз.

Дали някой може да провери времето какво ще бъде идните дни в The Quiraing.

Дава ми го в сряда, че ще е хубаво, но все пак може да знаете по-сигурни сайтове.

С телефона не ми е удобно, а и не знам дали ще е така.... 

Благодаря предварително! 

https://www.google.com/search?q=the+quiraing+weather&oq=The+Quiraing+weather&aqs=chrome.0.0i512j69i64l2.8285j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Така помага ли ти? Видимо ли е?

Ето още малко: https://www.mountain-forecast.com/peaks/Quiraing/forecasts/543

• Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря ти! 🙂

Видимо е! Супер е!

Решихме, че в сряда ще изкачваме. Дано времето е с нас и е хубаво! 

• Харесвам 3
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Когато пътуваме си купуваме предплатени СИМ карти от държавата в която ще бъдем, а някой знае ли как стои въпроса в България. Има ли такива предплатени карти с разговори и интернет, без договори. Благодаря.

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 11 минути , MayaS каза:

Когато пътуваме си купуваме предплатени СИМ карти от държавата в която ще бъдем, а някой знае ли как стои въпроса в България. Има ли такива предплатени карти с разговори и интернет, без договори. Благодаря.

Всеки от операторите мисля че имат такива предплатени карти - Виваком със сигурност имат за 10 и 20 лв

• Благодаря 1
Публикувано:

Знаете ли дали може дете с лична карта , но под 18г. да пътува в ЕС с нея, а не с международен паспорт? Разбира се, при спазване на  всички други условности с родителите? Например за една разходка до Гърция? 

Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, luba_rizova каза:

Знаете ли дали може дете с лична карта , но под 18г. да пътува в ЕС с нея, а не с международен паспорт? Разбира се, при спазване на  всички други условности с родителите? Например за една разходка до Гърция? 

Благодаря!

Може. Гледах Закона за българските лични документи, няма някакви допълнителни ограничения с оглед възрастта. За по-сигурно питах и колежка. Синът й е пътувал с тях точно за Гърция само с лична карта. Гранична са искали и акта за раждане.

• Благодаря 1
Публикувано:

От темата за евтините летищни трансфери ми изникна един въпрос 

Някой знае ли как Google maps индексира транспортните разписания?

При мен е имало случаи на сериозни разминавания и показване на дори отдавна несъществуващи автобусни линии. Сещам се за случаи в Милано , Венеция , леко комично дори в САЩ. Първата мисъл е ,че са грешно заложените от самите транспортни компании ,но понякога при сравнение с тях се оказва , че там ( или пък в moovit) нещата са точни.

След един доста скъп такси трансфер по спешност (по ирония точно в САЩ) , от доста време задължително търся и в сайта на местната компания ,или просто.питам местните.

Публикувано:
преди 10 минути , stanimir каза:

От темата за евтините летищни трансфери ми изникна един въпрос 

Някой знае ли как Google maps индексира транспортните разписания?

При мен е имало случаи на сериозни разминавания и показване на дори отдавна несъществуващи автобусни линии. Сещам се за случаи в Милано , Венеция , леко комично дори в САЩ. Първата мисъл е ,че са грешно заложените от самите транспортни компании ,но понякога при сравнение с тях се оказва , че там ( или пък в moovit) нещата са точни.

След един доста скъп такси трансфер по спешност (по ирония точно в САЩ) , от доста време задължително търся и в сайта на местната компания ,или просто.питам местните.

В дъното на маршрута пише откъде е взета информацията:

image.png

За целта е нужно въпросната фирма да предостави достъп на Гугъл (или други подобни услуги) до разписанията си: https://support.google.com/transitpartners/answer/1111471?hl=en

Защо има разминавания между moovit и Maps вече не знам, аз бях с впечатление, че moovit ползва абсолютно същите източници. Може източниците да са същите, но алгоритмите, по които moovit ги комбинира и смята да са по-оптимизирани. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Може би са малки бъгове понякога  ,но се случват сериозни  разминавания .При следващ случай ще направя скрийншоти ,защото съвсем не са толкова редки.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Може би са малки бъгове понякога  ,но се случват сериозни  разминавания .При следващ случай ще направя скрийншоти ,защото съвсем не са толкова редки.

Аз редактирах малко мнението, че може би входните данни са еднакви, но може алгоритмите които ги обработват да са различни. Т.е. може moovit да комбинира същите данни по различен начин. Обърни внимание следващия път дали разликите са продиктувани от това, че в предложенията на Maps има липсващи въобще превозни средства или превозните средства са едни и същи, но просто комбинирани по различен начин. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Според мен, Гугъл мапс актуализират  иформацията на някакъв определен период, например на 7, 10, 15 дни, поради големия обем от информация, докато Moovit го правят значително по-често, например на всеки 48 или 72 часа.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.