Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

на този въпрос няма еднозначен отговор - всичко зависи от конкретните условия по процедурите, когато ги пуснат; има такива програми, по които възстановяват вече направени разходи и други, по които изпълнението на проекта започва след като кандидатът е одобрен; как ще бъде по програмата за фотоволтаици, заложена в Плана, ще стане ясно чак като я обявят официално и документите по нея станат публични

• Харесвам 5
Публикувано:

Някой може ли да ми препоръча място, на което продават аксесоари за момински партита? Гледам разни сайтове, но на снимки изглеждат супер смотани и предпочитам просто да мина някъде и да купя каквото видя.

Публикувано:
преди 6 минути , Lindt каза:

Някой може ли да ми препоръча място, на което продават аксесоари за момински партита? Гледам разни сайтове, но на снимки изглеждат супер смотани и предпочитам просто да мина някъде и да купя каквото видя.

В Пловдив има магазин „101 балона“, в София са „102“. Но за софийския нищо не мога да кажа. 🙂
https://101balona.com/контакти/

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Argentique каза:

В Пловдив има магазин „101 балона“, в София са „102“. Но за софийския нищо не мога да кажа. 🙂
https://101balona.com/контакти/

Не виждам точно аксесоари за момичешката група в сайта, по-скоро украса и декорация.

• Харесвам 1
Публикувано:

@Lindt, според мен е важна темата на партито. След, като се реши това, отиваш в Джъмбо и развихряш фантазията си. Може да се сътвориш страшни глупости 🙂 И ще бъде абсолютно уникално и нестандартно.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , Monika_Koko каза:

@Lindt, според мен е важна темата на партито. След, като се реши това, отиваш в Джъмбо и развихряш фантазията си. Може да се сътвориш страшни глупости 🙂 И ще бъде абсолютно уникално и нестандартно.

А там има ли лентички и диадеми? 

Булката мрази еднократни неща и украси, които отиват в кофата. Горе долу се примири с лентичките за групата, които да създадат усещане за събитие, екип и мисия, та ми се иска да ги пипна и огледам, преди да поръчам, за да не ме удуши с тях.  

• Харесвам 1
Публикувано:

@Lindt, а вместо лентички, защо не направите по една готина тениска на всички? С надпис Bride to be или какъвто там се слага. В моловете има такива щандове, може с ваша тениска, може с тяхна. Те имат и такива с якичка. На булката направете лента, ама от плат (може лъскав) и пак с такъв надпис. На ръцете си сложете някакви гривнички от цветя (като на баловете в щатите), ако се сещаш. Може да се изпровизира с неща за нееднократна упортеба.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , DaBo каза:

@Lindt, а вместо лентички, защо не направите по една готина тениска на всички? С надпис Bride to be или какъвто там се слага. В моловете има такива щандове, може с ваша тениска, може с тяхна. Те имат и такива с якичка. На булката направете лента, ама от плат (може лъскав) и пак с такъв надпис. На ръцете си сложете някакви гривнички от цветя (като на баловете в щатите), ако се сещаш. Може да се изпровизира с неща за нееднократна упортеба.

Това са прекрасни идеи, благодаря, @DaBo!

Иска ми се да не изземвам организацията от ръцете не кумата, обаче изглежда се нуждае от помощ 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , Lindt каза:

Това са прекрасни идеи, благодаря, @DaBo!

Иска ми се да не изземвам организацията от ръцете не кумата, обаче изглежда се нуждае от помощ 🙂

Подхвърли, че имаш някои идеи и ако се ентусиазира тя или предложи да си ѝ в помощ, ще направите нещата заедно (по братски или по равно 😄 ).

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 51 минути , traveler каза:

За ергенско парти къде може да си поръчаме стриптизьорки?

Можем да минем и с точен адрес на моминското парти... 😛 

• Смея се 12
Публикувано:
преди 53 минути , traveler каза:

За ергенско парти къде може да си поръчаме стриптизьорки?

Ако намериш и изгодни мъже, сподели, че нашите момичета откриха нещо от типа на 500 лв за 15-20 минути :girl_wacko:

• Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 13 минути , Lindt каза:

Ако намериш и изгодни мъже, сподели, че нашите момичета откриха нещо от типа на 500 лв за 15-20 минути :girl_wacko:

E, сега ще ти спретнат една форумска група на половин цена или направо без пари! 😇

• Смея се 11
Публикувано:
преди 2 минути , bibi каза:

E, сега ще ти спретнат една форумска група на половин цена или направо без пари! 😇

Мани, както не искат да ходят да прекопаят магеланската горичка, не вярвам да пожелаят да се разкършат :kiss: 

• Смея се 5
Публикувано:
преди 25 минути , Lindt каза:

15-20 минути са много време, бре, нещо ви лъготят... 😛 

• Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 30 минути , Lindt каза:

Нещо като Дани де Вито в Приятели става ли?

• Смея се 5
Публикувано:
На 5.09.2022 г. в 13:37, Георги каза:

Какви са ни правата при договор, който уж се изпълнява с огромно закъснение?

Конкретния случай, е че предплатихме 70% от интериорни врати преди месеци, като се почна нон-стоп мотаене, оправдания, изключени телефони, обещания за днес-утре-след два дни и т.н. Последно днешната уговорка е за другата седмица, но тоя филм ми омръзна и почвам да имам леки съмнения, че поръчката ми въобще се изпълнява. Какви са стъпките, които бихме могли да предприемем, на практика няма отказ от договора, доставчика твърди че го изпълнява макар и с огромно закъснение. Плащанията са правени по банков път, имаме и някакъв стандартен договор със стандартни клаузи и краен срок, който е минал и заминал отдавна. 

Какви са евентуално стъпките, които мога да предприема - КЗП или някоя ЕС институция за правата на клиентите, по подобие на отменени резервации и т.н.? Или директно консултация с адвокат и завеждане на дело? Ако се стигне до там какви биха били потенциалните неща, които мога да изисквам - разваляне на договора, връщане на парите, блокиране на сметките на фирмата?

Нещата тук загрубяват и почти сигурно ще стигаме до съд. Нашето желание е по максимално бърз начин да се обяви договора за невалиден и да ни се възстанови предплатената сума. За сумата може да почакаме, но първото ни е важно, защото трябва да са ни развързани ръцете да търсим друга фирма за врати.

До колкото чета нотариалната покана е с точно такава цел, пращаш я на търговеца, даваш му няколко дни да реагира, ако не реагира вече имаш писмено доказателство че си предупредил и т.н. Само че от един нотариус казаха, че срокът за връчване може да стигне до месец и половина, и като му дадеш няколко дни да реагира и се получава, че средата на ноември е най-рано, когато можем да се придивжим към избиране на друга фирма, която да ни прави вратите.

От друга страна, КЗП би трябвало да предостави становище до един месец, което е чувствително по-бързо. Чудя се дали при последващо дело, становището на КЗП би било достатъчно като доказателство за неизвършени задължения от страна на търговеца, един вид да използвам КЗП вместо нотариална покана за документално удостоверяване, че работата не е свършена?

• Замислям се 1
Публикувано:

Без нотариална покана няма как да минете в случай, че стигнете до съдебно производство. Да, правилна е информацията от нотариуса. При недобросъвестен длъжник връчването на нотариалната покана е затруднено, но има особена процедура в тези случаи с поставяне на съобщение от нотариус и изчакване на определен срок. Във всички случаи периодът от време между пускане на поканата и нейното получаване може да достигне над един месец...

Аз пак да попитам. Няма ли шанс да се разберете? Не отговаря на телефона, липсва офис, вече сте в лоши отношения...

Публикувано:

Присъединявам се към изложеното от @Duke, но си позволявам да посоча и една услуга на Български пощи (телепоща), която е със заверка на съдържанието и е значително по-евтина от услугите на нотариус (подробна информация има в страницата на Български пощи). Разбира се зависи от детайлите и възможностите за връчване на другата страна, но може да бъде опция.   

Публикувано:
преди 5 минути , DryGuy каза:

Присъединявам се към изложеното от @Duke, но си позволявам да посоча и една услуга на Български пощи (телепоща), която е със заверка на съдържанието и е значително по-евтина от услугите на нотариус (подробна информация има в страницата на Български пощи). Разбира се зависи от детайлите и възможностите за връчване на другата страна, но може да бъде опция.   

Нотариалната покана изпълнява не само уведомителни функции. С нотариална покана каниш длъжник да изпълни свое изискуемо и ликвидно задължение, като в противен случай го уведомяваш, че считаш сключеното между вас правоотношение за прекратено по негова вина с произтичащите от това правни последици. Именно поради тази причина българските съдилища кредитират нотариалната покана с по-голяма тежест от всяка друга форма на уведомление...

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)
преди 2 часа, Duke каза:

Аз пак да попитам. Няма ли шанс да се разберете? Не отговаря на телефона, липсва офис, вече сте в лоши отношения...

Няма шанс. Лоши отношения не бих казал, те не са ми и приятели за да имам емоционални отношения с тях които да определя като лоши, но да кажем че липсва разбиране. Отговарянето на телефон е откъслечно, безкрайни опити за уговорки не работят. Не искам да влизам в пространни истории от последния месец и половина, но съм напълно наясно колко щети ще отнесем и ние с подобни стъпки, за да стигнем до там да са единствен вариант явно нещата са сериозни. 

Трябва по някакъв начин да формализираме и форсираме някакви срокове и при неспазването им да отменим договора, защото по текущия начин може да си вървим с години. 

Редактирано от Георги
Публикувано:
преди 7 часа, Lyubina каза:

@Георги, моля, напиши (ако трябва на лични) коя е тази фирма, че и на мен ми предстои да си подменям една (или две) интериорна врата. 

Да не попадна на същите. 🙂 

https://ibeiro.com/

Като им погледнеш ревютата в гугъл няма шанс да попаднеш на тях.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 9 часа, Георги каза:

Като им погледнеш ревютата в гугъл няма шанс да попаднеш на тях.

Но ако се доверя само на картинките от сайта, смятай че направо съм се метнала .... 

Добре че сподели, благодаря!

Публикувано:

@Lyubina, преди 3 години сложихме плъзгаща врата вкъщи. Фирмата предлага чешки врати- интериорни, плъзгащи, входни. Доволни сме от това, което изградиха като конструкция и от самата врата. Комуникацията също беше ОК (с много малки забележки). 🙂 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Niceday
    • matse1
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.