Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 13 минути , DaBo каза:

Попитай приhttp://evrostil.com/ - с дългогодишен опит и отлично качество, спазване на договорен срок итн.. Синът ми ползва и другиго за кабинета с крив ъгъл, за когото обаче трябва изрично на попитам, който също работи отлично, но е чувствително по-скъп. Не съм запазила контакта - щеше да ми прави леглото, ама поиска в пъти повече, отколкото в крайна сметка платих и останах много доволна.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, oli_mali каза:

Има ли някъде от България да се поръча въртяща се етажерка, нещо подобно на това: клик ? Явно подценихме малкия книжкозавър вкъщи и вече запълнихне всички рафтчета, а още е само на 4. 

Аз препоръчвам местната библиотека.  Записването в библиотеката спести много пари и дървета у дома. Всяка седмица ходехме с децата и вземахме 30 книги (по 10 на дете е максимума при нас) и всички бяха щастливи. Когато станаха на 8-10 г преминахме на електронни книги и вече е още по-лесно. Естествено вашето дете е още малко и трябва да пипа книгата.:)

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 часа, Светославов каза:

Ако не е притеснява, че ще е по-скъпо, всеки читав мебелист би трябвало да може да изработи подобна по твои размери. 

А да препоръчаш читав мебелист?

преди 2 часа, DaBo каза:

От Англия и Германия постоянно правим поръчки и засега на този вариант съм се спрял. По-скоро си мислех дали в БГ няма да има сходни. Тези по-големите в Айко са опция, но сякаш не е перфектното 🙂

Връзка към коментар

@oli_mali Поръчайте си го от чуждия Амазон или друг сайт и после си го доставете до БГ с някоя от фирмите, които носят до БГ. Ще е при вас за 2 седмици. Мебелист да ти го направи ще ти излезе  по-скъпо и по-дълго чакане, освен ако не искаш да е много точно определена височина, диаметър и т.н.

Нещо интериорно и аз да питам - продават ли някъде стълби за домашно ползване, но високи. Трябва ми висока и да е по-пипната на дизайн. Не от тези ниските домакинските, които са само 2-3 стъпала. У нас е 3 метра тавана, във всички стаи съм изпляскала едни шкафове до горе, за да използвам пространството (напр там държа сезонни дрехи и екипировка). От години имам една голяма стълба, метална като за строители и ремонти, с платформа горе, много е грозна обаче е стабилна за тъпчене и вадене на неща от високите шкафове. Не я ползвам всеки ден, но постоянно я премятам сгъната насам-натам по стаите и тук-там я ползвам за закачалка.

Понеже е грозна, искам да я сменя с нещо по-приятно за гледане, като интериорна, но да е широко за стъпване с багаж, стабилно, да е поне 5-7 стъпала височина, за да си бъркам спокойно в най-горните гардероби.

Такава е тази, която сега имам и не ме кефи: 35523931_id92885.jpg

Връзка към коментар
преди 9 минути , Coo каза:

@oli_mali Поръчайте си го от чуждия Амазон или друг сайт и после си го доставете до БГ с някоя от фирмите, които носят до БГ. Ще е при вас за 2 седмици. Мебелист да ти го направи ще ти излезе  по-скъпо и по-дълго чакане, освен ако не искаш да е много точно определена височина, диаметър и т.н.

Нещо интериорно и аз да питам - продават ли някъде стълби за домашно ползване, но високи. Трябва ми висока и да е по-пипната на дизайн. Не от тези ниските домакинските, които са само 2-3 стъпала. У нас е 3 метра тавана, във всички стаи съм изпляскала едни шкафове до горе, за да използвам пространството (напр там държа сезонни дрехи и екипировка). От години имам една голяма стълба, метална като за строители и ремонти, с платформа горе, много е грозна обаче е стабилна за тъпчене и вадене на неща от високите шкафове. Не я ползвам всеки ден, но постоянно я премятам сгъната насам-натам по стаите и тук-там я ползвам за закачалка.

Понеже е грозна, искам да я сменя с нещо по-приятно за гледане, като интериорна, но да е широко за стъпване с багаж, стабилно, да е поне 5-7 стъпала височина, за да си бъркам спокойно в най-горните гардероби.

Купувала съм от кауфланд, оказа се калпава и я върнах. После взех от лидл, алуминиева, лека - доволна съм - като на твоята картинка сякаш- Само че идват на партиди, през няколко месеца - няма постоянна наличност. Сигурно и другаде има, дори онлайн. 

Онази грозната и тежка тутакси разкарах към сина ми.

Връзка към коментар

@Coo не успях да видя някъде нещо по-"интериорно". Може би опцията ти е дървена стълба като тези тук?

Аз лично мога да ти цаня една такава с много история (разбирай стара, 14-15 годишна) и стил (котката ми дълги години я използваше за драскалка)

image.png.75cef5e39c77a9a99444f11bf1cb5ccc.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 54 минути , Coo каза:

...

Аз го проучвах пазара преди време (вкъщи също е 3м. и имаме шкафове и гардероби до тавана)

Купихме подобна на тази, която имате, но червено-бяла. Хубавото при този вид стълби е, че на най-горното ниво може да се стъпи достачно стабилно и с двата крака.

Грозна, хубава - това е положението.

Няма пълно щастие.

Връзка към коментар
преди 33 минути , Gentleman Basta каза:

@Coo не успях да видя някъде нещо по-"интериорно". Може би опцията ти е дървена стълба като тези тук?

Аз лично мога да ти цаня една такава с много история (разбирай стара, 14-15 годишна) и стил (котката ми дълги години я използваше за драскалка)

image.png.75cef5e39c77a9a99444f11bf1cb5ccc.png

Този модел дървени съм гледала по магазините, но не ми се струват стабилни - нямат това нещо, което прилича на поставка/платформа, които "строителните" имат за последно стъпало между двата крака + нямат отгоре дръжка да се хванеш каквото имат металните.

Връзка към коментар
В момента, ven62 каза:

Аз го проучвах пазара преди време (вкъщи също е 3м. и имаме шкафове и гардероби до тавана)

Купихме подобна на тази, която имате, но червено-бяла. Хубавото при този вид стълби е, че на най-горното ниво може да се стъпи достачно стабилно и с двата крака.

Грозна, хубава - това е положението.

Няма пълно щастие.

Да, на функционалност са супер тези модели, нали точно за работа са направени, но на естетика...  🙂 Половинката ти не й ли се дразни, че е грозновата?

Аз преди бях взела едни дебели канапи, с които уж да навия по краката и да я направя една идея по-интериорна... Не се справих, а котките с ноктите си свириха мача за загубен и затова искам хем функционално, хем фабрично естетично.

Връзка към коментар

Вече няколко дни се опитвам да сваля подробна карта на Ливан в maps.me И ми излиза без връзка с интернет. За Сирия дори става, за Ливан не. Каква може да е причината?

Screenshot_20221004-161341_MAPSME.jpg

Връзка към коментар
преди 6 минути , muchachote каза:

Вече няколко дни се опитвам да сваля подробна карта на Ливан в maps.me И ми излиза без връзка с интернет. За Сирия дори става, за Ливан не. Каква може да е причината?

Screenshot_20221004-161341_MAPSME.jpg

Аз току що свалих Ливан.

Опитай да я изтриеш, ако ти е забило свалянето - Отиди на меню Mas долу в дясно, отваря екран, където има свалените ти карти Download Maps / Mapas descargados вероятно на испански, показва картите, които имаш за офлайн гледане, виж дали не ти е забило там, като натиснеш на Ливан ще ти даде опция да я ъпдейтнеш или да я изтриеш. Изтрий я и свали наново.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Coo каза:

Да, на функционалност са супер тези модели, нали точно за работа са направени, но на естетика...  🙂 Половинката ти не й ли се дразни, че е грозновата?

Аз преди бях взела едни дебели канапи, с които уж да навия по краката и да я направя една идея по-интериорна... Не се справих, а котките с ноктите си свириха мача за загубен и затова искам хем функционално, хем фабрично естетично.

Ами ние я държим в нещо като шкаф/килер, заедно с една сушилня/сушка (както се казва)

През малкото време, в която я ползваме  жена ми гледа предимно в мен.:wink:

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 3 часа, Coo каза:

Аз току що свалих Ливан.

Опитай да я изтриеш, ако ти е забило свалянето - Отиди на меню Mas долу в дясно, отваря екран, където има свалените ти карти Download Maps / Mapas descargados вероятно на испански, показва картите, които имаш за офлайн гледане, виж дали не ти е забило там, като натиснеш на Ливан ще ти даде опция да я ъпдейтнеш или да я изтриеш. Изтрий я и свали наново.

Да, точно това се оказа. Направих го и вече свалих картата. Thanks!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Съзнавам,че въпроса ми може би е малко глупав - ще се наложи да си дам телефона на сервиз, според мен проблема е механичен, не прави добър контакт със зарядното. Трябва ли преди да го оставя да го върна във фабрични настройки, за по-сигурно? Т.е. има ли някаква теоритична възможност да се злоупотреби с онлайн плащания, банкирането ми е вътре и т.н. Като не очаквам,( но ще питам изрично) да преинсталират софтуер-което е масовото разбиране по сервизи за поправка на телефон.

Връзка към коментар
преди 48 минути , bobole4e каза:

Съзнавам,че въпроса ми може би е малко глупав - ще се наложи да си дам телефона на сервиз, според мен проблема е механичен, не прави добър контакт със зарядното. Трябва ли преди да го оставя да го върна във фабрични настройки, за по-сигурно? Т.е. има ли някаква теоритична възможност да се злоупотреби с онлайн плащания, банкирането ми е вътре и т.н. Като не очаквам,( но ще питам изрично) да преинсталират софтуер-което е масовото разбиране по сервизи за поправка на телефон.

Нека ти потвърдят в сервиза какво ще ремонтират. Ако е само куплунга, дай им го изключен и така няма да могат да злоупотребяват. Но да си сетнеш отключване преди това. Ако проблема е софтуерен. Правиш бекъп и после заводски настройки.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

искам да направя подаръ на едно младо семейство калъфи за паспорти - персонално гравирани. Някой има ли препоръки ако има такъв. И също да попитам има ли проблеми по летищата ако паспорта е с такъв. Защото влизах днес в един магазин за кожени изделия, и продавачът ми твърдеше, че не зарежда такива, защото станал свидетел как на някаква жена и го взели на няккво летище.

Връзка към коментар
преди 35 минути , Силвия каза:

искам да направя подаръ на едно младо семейство калъфи за паспорти - персонално гравирани. Някой има ли препоръки ако има такъв. И също да попитам има ли проблеми по летищата ако паспорта е с такъв. Защото влизах днес в един магазин за кожени изделия, и продавачът ми твърдеше, че не зарежда такива, защото станал свидетел как на някаква жена и го взели на няккво летище.

Паспортът ми винаги е в калъф, макар и не кожен. Така се отличава от другите и мога да следя по-лесно с поглед къде се намира и кога ще се върне при мен. Вярно е, че понякога калъфът затруднява прекарването му през контролиращи устройства и нерядко гранични служители го отстраняват и ми го връщат отделно. Никога не е проявявано недоволство.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Имам еднио важно питане. Тази сутрин на път за работа не видях един бордюр и направих едно грандиозно падане, в резултат на което дисплея на телефона ми се счупи. Телефона работи, но лицевото разпознава не се включва и не мога да си въведа паролата,за да си отклюза телефона. Паролата ми с 2 , а 1,2,3, не работят, останалите цифри работят. Чрез Сири успявам да се обадя на някой, но нямам достъп до мейл и други приложения. А и за капак не съм правила back up одавна. Някой има ли идея какво да направя или направо да ходя до Apple.

Връзка към коментар

в смисъл не само лицевото, а и няколко цифри от паролата не можеш да натиснеш? Май маистина по-добре ремонт, дисплей се сменя лесно

Връзка към коментар
преди 15 минути , neuromancer каза:

в смисъл не само лицевото, а и няколко цифри от паролата не можеш да натиснеш? Май маистина по-добре ремонт, дисплей се сменя лесно

Ами казва ми, че трябва да си въведа паролата и не става с лицевото. Цифрите 1,2,3 не работят.

аз така или иначе бях решила да си взема нов телефон, но поне искам да запазя информацията от този. Не ми се дават 300 евро за нов дисплей😂

Връзка към коментар

мии ако няма бекъп трудна работа

може да го вържеш към компютър с айтюнс, ама пак ще ти иска да го отключиш, освен ако преди не си го правила и казала да не иска повече...

Връзка към коментар

Дайте мнение и съвет. Фризера на хладилника ми е пълен със скреж по стените и дочувам някакъв пукот от време на време. Това нормално ли е? Трябва ли да се размразява по някакъв начин?

Връзка към коментар
преди 2 минути , muchachote каза:

Дайте мнение и съвет. Фризера на хладилника ми е пълен със скреж по стените и дочувам някакъв пукот от време на време. Това нормално ли е? Трябва ли да се размразява по някакъв начин?

Нормално е. И моят понякога говори така. С томпообмена ще да е свързано. Едва ли е нужно спешно размразяване - зависи колко се е заледил, респ. колко дебел е леденият слой. Обикновено размразявам фризерната част и почиствам хладилника при минусови външни температури - за да изнеса съдържанието на балкона, докато трае процедурата. Времето скъсявам като поставям във фризера купи с топла вода, а някои ползват сешоар.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Поне веднъж годишно, обикновено лятото, размразяваме фризерната част на нашия хладилник. Гледаме кога са понамалели продуктите вътре и го правим. Изваждаме всичко в съдове и го завиваме с една покривка, или нещо по-дебело. В камерата на фризера слагам един съд с много топла вода и за нула време всичкият образувал се лед е долу, след което навън. Следва подсушаване на фризера, подсушаване на продуктите, които ще бъдат върнати обратно и отново се включва. При една командировка в Африка един колега размрази фризера в  в къщата, където бяхме настанени със сушоар. Също става. Но аз използвам гореща вода.   

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.