Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

На 17.11.2022 г. в 17:14, antea каза:

права си, ще им пиша имейл, като част от "електронното обслужване", обаждането идва много аналогово :grin:

@jul хубаво ме подсети да питам първоизточника, предвид очевидната липса на магеланец-полицай :smile: отговорът е, че мога да подам електронно заявление, доколкото не са минали 59 месеца от издаването на предишния паспорт, и че за новия ще бъдат ползвани биометричните данни /снимка, пръстов отпечатък и подпис/ от паспорта от 2018 година (бях питала дали ще се използва по-актуалната ми снимка от личната карта от 2020г)

та така, явно може да се мине само с едно ходене до МВР-управление - за взимане на паспорта :smile:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не че съм от хората, които ползват туристически възглавнички, но тъй като вече цял ден никой не ти е отговорил, ще споделя това, което на жената й допада. След 5-6 спукани надуваеми, накрая си купи от Лидл обикновена с пълнеж от стиропорени топчета, мисля. Пере се и изсъхва бързо, удобна и лека за път. Слагаш си я на врата, като минаваш покрай бординга на НТА.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Моята е от мемори пяна. Купувана от някакъв супермаркет в Гърция, но не помня кой, преди 10-тина години.  Удобна е за врата и за дълъг път, но е доста обемна и неудобна за носене. Така че напоследък стои в гардероба. Надуваемите пък на мен не са ми удобни, а и бързо се пукат.

Връзка към коментар
преди 2 минути , iMari каза:

Закривам сметка в ПИБ. Има ли умен начин да запазя историята на транзакции и преводи?

Може да зададеш движение на сметката за целия период от началото (отварянето) до днес и да свалиш движението в ексел/пдф. Ако има отметка детайлен отчет я сложи и нея.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Имам следния казус: Няколко дни, след като върнах кола под наем в Малта, ми изтеглиха още 70 евро от картата. Компанията не сметна за необходимо да се свърже с мен, за да ме уведоми, че е изтеглила тази сума и защо го е направила. Допускам, че става въпрос за глоба, но смятам за редно не само да ме уведомят, но и да ми пратят документ, с който да докажат, че съм глобена и да обосноват тегленето на пари от сметката ми.

След размяна на няколко имейла със съпорта за това, че искам да ми обяснят какво е това, най-накрая получавам отговор, че е глоба за пресичане на някаква бяла линия. Отново настоявам да ми пратят документ, който да удостоверява, че съм глобена, но вече два месеца не могат да го пратят и казват, че ще видят какво могат да направят. По моите разбирания, за да ми теглят пари, те трябва да са получили документа за глобата и да го имат наличен и не би трябвало да е проблем да ми го пратят. Не смятам, че е редно да ми дърпат пари, без да има никакъв документ, обосноваващ тегленето.

Какво бихте ме посъветвали да направя? Препоръчаха ми да поискам чардж бек от банката. Аз мисля да се оплача на европейски институции, но към кои мога да се обърна?

Връзка към коментар

Сама си си отговорила какво трябва да направиш-жалба  през банката ти. Аз бих го направил още при взимането на парите без обяснение.

Забравих да кажа, че е добре да пишеш мнение-лошо навсякъде където може.

Аз така ги лекувам вече всички  и има ефект със сигурност за напред.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Ако ни приемат в Шенген след няколко дни,ще трябва паспортен контрол на Т2 да го махнат от старото му място след проверка на багаж,а ще го сложат до най- крайните гейове.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 50 минути , dimitrov6 каза:

Ако ни приемат в Шенген след няколко дни,ще трябва паспортен контрол на Т2 да го махнат от старото му място след проверка на багаж,а ще го сложат до най- крайните гейове.

Тези крайни гейове ме притесняват, ще трябва да огранича пътуването си от там. 😄😄😄😄😄😄😄😄😄

• Смея се 13
Връзка към коментар
преди 27 минути , lamerz1912 каза:

Тези крайни гейове ме притесняват, ще трябва да огранича пътуването си от там. 😄😄😄😄😄😄😄😄😄

Гейтове. Телефона сам си предлага думите и трябва да се гледа какво излиза написано.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Много спешно ми трябва фирма за дограма с цех в или около София. Една врата трябва да се подреже/скъси и е необходимо да стане в рамките на няколко часа. Препоръчаха ми да търся малки тип гаражни работилници, но не знам за нито една такава. Моля, помагайте! 🙂

Връзка към коментар
преди 7 часа, iMari каза:

Много спешно ми трябва фирма за дограма с цех в или около София. Една врата трябва да се подреже/скъси и е необходимо да стане в рамките на няколко часа. Препоръчаха ми да търся малки тип гаражни работилници, но не знам за нито една такава. Моля, помагайте! 🙂

Чуй тези: https://sierratrade.net/ При нас реагираха доста бързо с комарниците, дадоха си сами срок 7 дни, а на втория всичко беше готово. Ширпотребата фирми като Ролпласт по същото време казваха месец и нагоре. Един от малкото изпълнители, от които бяхме доволни през цялата ни ремонтна епопея. Нищо че сайтът им се фокусира на комарници, правят всичко свързано с дограми. Цехът им е в София.

Редактирано от Георги
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Хм, във ФБ ми излиза съобщение, че дейността ми е блокирана за 2 дни. Чета сега в условията им, но там причините за това са описани общо:

Възможно е да блокираме хората от извършването на определени неща във Facebook, когато:

Нещо, което сте публикували или споделили, изглежда подозрително или насилствено според нашите системи за защита.

Изпратени от вас съобщения или покани за приятелство са маркирани като нежелани.

Направили сте нещо, което не спазва нашите Стандарти на общността.

Възможно ли е да разбера конкретната причина за това блокиране? 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Ооо, напоследък модерирането на фб профилите в БГ имат големи проблеми. Телъс излезнаха с официално извление по темата. Има голяма вероятност Фб да си изтеглят съпорта на услугите от тук. Няколко познати вече имам, които се оплакаха от подобни блокирания, на някои дори все още не им е активен акаунта вече над месец и всеки се чуди какви може да са реалните причини.

• Харесвам 1
  • Замислям се 4
Връзка към коментар
На 7.12.2022 г. в 17:35, Георги каза:

Чуй тези: https://sierratrade.net/ При нас реагираха доста бързо с комарниците, дадоха си сами срок 7 дни, а на втория всичко беше готово. Ширпотребата фирми като Ролпласт по същото време казваха месец и нагоре. Един от малкото изпълнители, от които бяхме доволни през цялата ни ремонтна епопея. Нищо че сайтът им се фокусира на комарници, правят всичко свързано с дограми. Цехът им е в София.

От трите фирми, с които комуникирах тези най-бързо реагираха и свършиха работата качествено. Опитахме да поръчаме и други неща от тях, но цените им бяха доста високи в сравнение с другите две. Няма значение, много благодаря за препоръката. 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Дали е възможно на летище Барселона да се влезе в стерилна зона през нощта за спане и сутринта да се излезе ,като следобяд да се върна и вляза отново за полета ми. Там се сканира билета на машина преди секюрити. Просто в общата зала преди проверка на багаж няма условия за сън. През октомври влязох в 22 часа в стерилна,а полета ми беше сутринта и не съм излизал.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, dimitrov6 каза:

през нощта за спане и сутринта да се излезе ,

Аз мисля, че не може!  То затова на жаргон се нарича стерилна зона.  Няма нищо стерилно, ако може да влезеш и после да излезеш и после пак да влезеш.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , epetkov каза:

Аз мисля, че не може!  То затова на жаргон се нарича стерилна зона.  Няма нищо стерилно, ако може да влезеш и после да излезеш и после пак да влезеш.

Веднъж май го бях правил на Т1 в София през 2016, когато след влизането вътре казаха,че полета до Кутаиси ще закъснее с 6 часа .Изведоха ме през един изход между гейтовете и Проверка на паспорти .Чаках в градинката пред летището и веднага писах на Аероиск,като ми спечелиха обезщетение. После може би съм казал на входа ,че съм от пътниците на закъснелият полет та са ме пуснали отново. Дори ни дадоха закуски.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 55 минути , dimitrov6 каза:

София през 2016, когато след влизането вътре казаха

София не Барселона! През 2016 г в София е трябвало да стоиш принудително в стерилна зона по вина на авиокомпанията.  В Барселона имаш  предварително планирано  чакане за полет.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , dimitrov6 каза:

Къде изчезна магеланката и мой последовател Anna Kalinovska.

И други се чудим. Дано е добре! Дано са и се случили хубави събития!

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Здравейте, търся полет София -Варна двупосочно за един ден може ли да ми кажете кой ден ще е най- евтини целта ми е да си взема уиски от безмитни магазин?

Поздрави

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, alek200 каза:

Здравейте, търся полет София -Варна двупосочно за един ден може ли да ми кажете кой ден ще е най- евтини целта ми е да си взема уиски от безмитни магазин?

Поздрави

А на летището ли мислиш да го пиеш това уиски, щото и София и Варна са в ЕС?

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.