Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

От скоро има разни картинки под броя публикации и профилната снимка и над "посетени държави" и "Подари мили". В моя случай е една книжка и като застанеш с мишката на нея и излиза подсказка "разказвач".

Та искам да попитам (явно нещо съм пропуснал):

Има ли къде да прочета за тези "Титли и значки"?

Публикувано: (редактирано)
преди 6 минути , ven62 каза:

От скоро има разни картинки под броя публикации и профилната снимка и над "посетени държави" и "Подари мили". В моя случай е една книжка и като застанеш с мишката на нея и излиза подсказка "разказвач".

Та искам да попитам (явно нещо съм пропуснал):

Има ли къде да прочета за тези "Титли и значки"?

Има, и да явно си пропуснал: 

Редактирано от Polina
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 43 минути , aleksandrina каза:

В Джъмбо. (и в Технополис има 😉)

В Джъмбо има 2 вида, информация от миналата седмица. Забравихме нашата и спряхме там да купим.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, Фичо каза:

В кой магазин (не онлайн) може да се намери най-голям избор на стойки за кола за телефони и GPS-навигации? 

79685_1.jpg

А какво разбираш под избор? Защото келфайда, ако има 20 стойки да си избираш, ама всичките им се разпадат съединенията на второто поставяне на телефон 🙂 Може би да отворим тема в подфорума за аксесоарите, кой каква стойка за телефон ползва в колата. Мързи ме малко в момента, пък и не съм на зор да купувам, чувствай се предизвикан 🙂

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 9 часа, Георги каза:

А какво разбираш под избор? Защото келфайда, ако има 20 стойки да си избираш, ама всичките им се разпадат съединенията на второто поставяне на телефон 🙂 Може би да отворим тема в подфорума за аксесоарите, кой каква стойка за телефон ползва в колата. Мързи ме малко в момента, пък и не съм на зор да купувам, чувствай се предизвикан 🙂

При мен организацията е перфектна:

Жена ми държи/грижи се за gsm-a. Гледа и слуша какво става с навигацията и ми говори - "Наляво, надясно, не тук, следващата пресечка, …"

Пробвал съм и други варианти, но тогава трябва да слушам два женски гласа (на навигацията и на жена ми) и не ми се получава. :biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 15
преди 51 минути , ven62 каза:

При мен организацията е перфектна:

Жена ми държи/грижи се за gsm-a. Гледа и слуша какво става с навигацията и ми говори - "Наляво, надясно, не тук, следващата пресечка, …"

Пробвал съм и други варианти, но тогава трябва да слушам два женски гласа (на навигацията и на жена ми) и не ми се получава. :biggrin:

Ти си добре, при мен е по-зле: жената също гледа навигацията и непрекъснато повтаря - това не е вярно, оттук е правилното, не оттам, не виждам такава пресечка и т.н. В крайна сметка нито навигацията мога да чуя, нито нея😄

Редактирано от Hayasko
  • Смея се 14
Публикувано:

Търся компютърен специалист за поддръжка на 2 компютъра на място в офиса. По-точно инсталация на различни видове софтуер, профилактика и т.н. Оказа се, че трудно се намира такъв човек, въпреки че има купища ИТ фирми. И разбира се да е способен, че последния успя да качи и вирус... Благодаря предварително. Надявам се, че с въпроса си не нарушавам правилата на форума за реклама.

Публикувано:
преди 16 минути , Diana Doncheva каза:

Търся компютърен специалист за поддръжка на 2 компютъра на място в офиса. По-точно инсталация на различни видове софтуер, профилактика и т.н. Оказа се, че трудно се намира такъв човек, въпреки че има купища ИТ фирми. И разбира се да е способен, че последния успя да качи и вирус... Благодаря предварително. Надявам се, че с въпроса си не нарушавам правилата на форума за реклама.

Пиши на ЛС да видим дали мога да помогна

Публикувано:
Преди 1 час, Diana Doncheva каза:

И аз мога давай на ЛС

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Едни приятели ни поръчаха да купим цигари. Взехме 8 стека в ръчния багаж. Сега обаче други се сетиха и се чудя може ли да им купим от дюти фриито в София. Къде точно проверяват бройката на стековете - при заминаването или пристигането, тъй като ще надвишим бройката на позволените. 

Пътуваме само с ръчен и приорити.

Публикувано:

Принципно никъде не проверяват, евентуално при пристигане може да е проблем, но както казах проверките са много редки...

• Благодаря 1

Може ли да ми кажете, има ли начин от снимки в JPEG формат да се махне датата върху тях, и как?

SDC13816.thumb.JPG.418bf457dbe59c4b5bfeb4ed35d9ba94.JPG

Редактирано от Емика
преди 5 минути , Емика каза:

Може ли да ми кажете, има ли начин от снимки в JPEG формат да се махне датата върху тях, и как?

Ако имаш предвид постфактум да се махне - може например във Photoshop с помощта на clone stamp tool 

А иначе - на фотоапарата от настройките задаваш да не поставя дата. 

Редактирано от Фичо
Публикувано:
преди 1 минута , Фичо каза:

Ако имаш предвид постфактум да се махне

Да, постфактум, трябва да ползвам едни снимки като тази горе, но да не личи, че са от 2011 г.

преди 2 минути , Фичо каза:

Photoshop с помощта на clone stamp tool 

Сега ще го изтегля и пробвам, но сигурно нищо няма да направя......

Публикувано:
преди 13 минути , Емика каза:

Защо не изрежеш датата, така няма ли да ти свърши работа?

56.png.7e3c2d475fb8334375534dcc1e93477f.png

преди 9 минути , Емика каза:

Сега ще го изтегля 

Това не е толкова просто (и легално) 😉
Ако намаш photoshop, по-добре ползвай някой онлайн заместител, като Photopea или  ipiccy , например 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Алекс каза:

Здравейте,

Едни приятели ни поръчаха да купим цигари. Взехме 8 стека в ръчния багаж. Сега обаче други се сетиха и се чудя може ли да им купим от дюти фриито в София. Къде точно проверяват бройката на стековете - при заминаването или пристигането, тъй като ще надвишим бройката на позволените. 

Пътуваме само с ръчен и приорити.

По принцип проверяват на митницата при пристигане (след като си вземеш всичкия багаж), но в ЕС е доста рядко, зависи колко са стриктни. Все пак да си имате едно наум, защото ако ви хванат не може просто да зарежете цигарите и да минете, а ще трябва да платите глоба.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.