Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

В момента, bobole4e каза:

Защо не изрежеш датата, така няма ли да ти свърши работа?

Хей, къде изчезна?😀:give_rose:Аз само този начин знам, с рязане, и май него ще пробвам, но май ще станат по-малки.

преди 1 минута , Фичо каза:

Това не е толкова просто 😉

Убедена съм в това😀 защото не съм работила с такива програми. Ще пробвам да режа или да изпратя на някой, който разбира да ми ги направи. Те са 7-8 строителни снимки, не е кой знае какво...но аз през програма няма да мога да го направя.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може да си свалиш и безплатна и легална програма за редактиране на снимки на телефона

например

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed&hl=bg

отваряш и опцията е Healing,справя се доста добре

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ще станат по-малки, но какво значение има, ако в изрязаното няма нещо важно

И да знаеш, че освен изображението има и други данни (EXIF), където си пише кога е направена снимката, както и дали е редактирана (може да се манипулира и там). Тоест зависи и който ще гледа снимката колко разбира, ама ако ще е съдебна експертиза да се внимава много...

Връзка към коментар
преди 4 минути , Емика каза:

Убедена съм в това😀 защото не съм работила с такива програми...
но аз през програма няма да мога да го направя.

Аз имах предвид свалянето на програмата, самото премахване на датите не е нещо сложно 

Връзка към коментар
преди 24 минути , neuromancer каза:

Тоест зависи и който ще гледа снимката колко разбира, ама ако ще е съдебна експертиза да се внимава много...

Не, не, нищо незаконно и неморално не е.

Връзка към коментар
преди 7 часа, Алекс каза:

Здравейте,

Едни приятели ни поръчаха да купим цигари. Взехме 8 стека в ръчния багаж. Сега обаче други се сетиха и се чудя може ли да им купим от дюти фриито в София. Къде точно проверяват бройката на стековете - при заминаването или пристигането, тъй като ще надвишим бройката на позволените. 

Пътуваме само с ръчен и приорити.

На фрий шопа са по-скъпи отколкото на магазина в България 

Връзка към коментар
преди 7 минути , Емика каза:

Не, не, нищо незаконно и неморално не е.

не точно това имах предвид, а че следите остават 😀

като са отпечатани на хартия тия неща не се виждат, както и размера

Връзка към коментар
преди 1 час, neuromancer каза:

По принцип проверяват на митницата при пристигане (след като си вземеш всичкия багаж), но в ЕС е доста рядко, зависи колко са стриктни. Все пак да си имате едно наум, защото ако ви хванат не може просто да зарежете цигарите и да минете, а ще трябва да платите глоба.

Благодаря за съветите. Всичко мина без проблеми. Никъде не ни провериха, но като цяло видяхме, че на излизане има друг скенер и си спомням, че съм виждала митничарите да карат пътници да прекарват багажа си оттам. Може би правят проверки на случаен принцип. 

Иначе цената беше същата като в магазина. 

Връзка към коментар
преди 4 минути , Rainy каза:

Моля за малко акъл: как правите компактен изглед на маршрут от Гугъл? 

горе ляво от меню
image.png.4c10116b760049ad1d983be66f34a6e4.png

избираш "споделяне или вграждане на карта" 
image.png.e8d4dcee23d1459eb858173c14c33cb6.png

А иначе по принцип за скъсяване на адрес - URL shortener 

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар
преди 3 часа, Rainy каза:

@Фичо - 🍻

А защо ти се налага това.

Аз явно пак нещо съм изпуснал, а си мислех, че съм много "advance" след като @chandni ме открехна как да си ги меткам картите/маршрутите/забележителностите от компютъра на телефона  (save, …, send to your phone, …) 😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , ven62 каза:

А защо ти се налага това.

Аз явно пак нещо съм изпуснал, а си мислех, че съм много "advance" след като @chandni ме открехна как да си ги меткам картите/маршрутите/забележителностите от компютъра на телефона  (save, …, send to your phone, …) 😄

Не се налага 🙂 Просто ме дразни огромния текст от пълния линк, който обикновено поставям в екселска таблица 🙂 Претенция към естетиката на файловете ми - макар че с линковете към booking пак омазвам естетиката :grin:

Връзка към коментар
преди 14 минути , Rainy каза:

който обикновено поставям в екселска таблица

A защо не го "замаскираш" в някоя думичка като хиперлинк? И вълкът сит, и линкът - кратък! :lol:

Първа стъпка - кликваш с десен бутон в клетката, в която искаш да сложиш дългия грозен линк и избираш Hyperlink

1.png.6318f5aec61bfdf5a4befda398d865ec.png

Втора стъпка - попълваш горе текста, който да виждаш - примерно маршрут, а долу самия линк

2.png.5a48e617c8387522c87f2cd05d0596f6.png

И voila - виждаш само маршрут :girl_dance:

3.png.65f8254291145423ac1397e13cb88630.png

• Харесвам 2
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , chandni каза:

A защо не го "замаскираш" в някоя думичка като хиперлинк? И вълкът сит, и линкът - кратък! 

2.png.5a48e617c8387522c87f2cd05d0596f6.png:girl_dance:

3.png.65f8254291145423ac1397e13cb88630.png

Щото то малко акъл се иска, а аз го нямам 🤔 А като знам колко непрекъснато ползвам подобни функции, ама за удоволствието не ми хрумва... 

Благодаря! 🍻

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте  ,  

Mоже ли някой да препоръча някоя не толкова сложна програмка за сглобяване на видео компилации.

Имам насъбран филмов материял от екскурзии и искам да ги нащракам в някое друго общо видео.  

Връзка към коментар
преди 2 часа, tzlatarov каза:

Здравейте  ,  

Mоже ли някой да препоръча някоя не толкова сложна програмка за сглобяване на видео компилации.

Имам насъбран филмов материял от екскурзии и искам да ги нащракам в някое друго общо видео.  

Тези дни гледах едно клипче тези дни - много добре направено. Накрая на клипа бяха зиредили техниката, която са използвали и софтуера - Davinci Reslove 12.5

преди 2 часа, bad kid каза:

windows movie maker съм ползвал но отдавна, влачиш клипчетата и после save

Това го няма oт Windows 8 насам. 🙂

Връзка към коментар

Някой да знае в/около София удобно място за обучение на човек сядащ за първи път зад волана? В идеалния вариант се търси някоя изоставена асфалтова площадка, без никакво движение наоколо. 

Връзка към коментар
преди 6 минути , Георги каза:

Някой да знае в/около София удобно място за обучение на човек сядащ за първи път зад волана? В идеалния вариант се търси някоя изоставена асфалтова площадка, без никакво движение наоколо. 

Имаше един полигон в посока Панчарево. Плащаше се символична сума и вътре си си като в градска среда. Не знам дали е още активен обаче.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бях мярнала една тема с линк към сайт, където се проверява за места, на които можем да си оставяме багажа. Обаче не успявам да я открия. Някой може ли да пусне линк към нея или към сайта направо?

Връзка към коментар
преди 9 минути , Алекс каза:

Бях мярнала една тема с линк към сайт, където се проверява за места, на които можем да си оставяме багажа. Обаче не успявам да я открия. Някой може ли да пусне линк към нея или към сайта направо?

Това ли? https://bagbnb.com/

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.