Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 13 часа, Георги каза:

Някой да знае в/около София удобно място за обучение на човек сядащ за първи път зад волана? В идеалния вариант се търси някоя изоставена асфалтова площадка, без никакво движение наоколо. 

Ние ходихме на паркинга на Метро 2, на бул. Сливница. Паркинга е голям и обикновено е празен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, Polina каза:

Имаше един полигон в посока Панчарево. Плащаше се символична сума и вътре си си като в градска среда. Не знам дали е още активен обаче.

Полигонът на СБА в момента е склад за скрап.
Вариантите са предимно паркинги на големи вериги.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой да знае, какви са предвижданията за Турската лира? Че ме мързи да ровя.

Ще продължава ли да пада, ще спира ли?

Да каже, моля!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ми от 1 седмица е в застой. Ние към края на месеца ще ходим в Истанбул, но ще си носим евро и направо на място ще обменяме. При Тавекс курса е около 0.265-0.270

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , lamerz1912 каза:

Ми от 1 седмица е в застой. Ние към края на месеца ще ходим в Истанбул, но ще си носим евро и направо на място ще обменяме. При Тавекс курса е около 0.265-0.270

Даже, днес продават под 27.

На мен ще ми трябват за март и април, та  се чудя дали да не си купя от сега.

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Кауфланд на Цар Борис също е доста празен. А може да покара и в локалното след това.

преди 9 часа, savagejo каза:

Ние ходихме на паркинга на Метро 2, на бул. Сливница. Паркинга е голям и обикновено е празен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 часа, Георги каза:

Някой да знае в/около София удобно място за обучение на човек сядащ за първи път зад волана? В идеалния вариант се търси някоя изоставена асфалтова площадка, без никакво движение наоколо. 

Вижте дали я има още площадката до обръщалото на 94 и 280 в Студентски град, която основно служеше за обучение за донъти и осмици. Не е голяма, но за тръгване, спиране, паркиране и подобни маневри е добра. Трениране на превключване на предавки над трета, четвърта няма да стане, че няма място.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
42 minutes ago, Емика said:

Кауфланд на Цар Борис също е доста празен. А може да покара и в локалното след това.

Паркинг, окей, ама в града, било то и в локалното... не е добра идея въобще според мен.

Връзка към коментар
преди 7 часа, AlexandraKo каза:

Някой да знае, какви са предвижданията за Турската лира? Че ме мързи да ровя.

Ще продължава ли да пада, ще спира ли?

Да каже, моля!

Тя тенденцията е една от доста навреме насам, при положение че главните действащи лица няма изгледи да се сменят, аз не бих купувал от сега

https://tradingeconomics.com/turkey/currency/forecast

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 6.09.2018 г. в 22:58, Георги каза:

От всички споделени по-горе паркинги на големи вериги според мен най-широкият и свободен за обучение е този на Джъмбо на Ботевградско шосе - когато и да съм минавал покрай него винаги съм виждал огромни празни пространства. Често съм виждал "обучаващи се" и в успоредното на Околовръстен път платно, което започва от входа на НИМ и стига до базата на БФС.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам два лаптопа - служебен Dell, който използвам в 95% от времето, и личен Toshiba. Вторият само се води лаптоп, но ми е жал да се лиша от едно пътуване, за да си купя нов и го държа... Използвам го за сайтове, които не са разрешени на служебния ми лаптоп (например Facebook). 

И двата лаптопа са с Windows 7. На двата лаптопа, обаче, виждам Магеланци по различен начин (снимки накрая).  

Първо, сама се опитах да реша проблема. Реших, че имам различни настройки на екрана. Да, ама не. И двата са с някакъв Mobile PC display, но виждам Магеланци различно :blink:

Моля, помогнете ми да разбера как да си направя настройката на екрана на Toshiba-та така, че да не виждам Магеланци все едно съм на мобилния си телефон - искрено ме дразни и не ми е удобно. @chandni, @neuromancer Други IT приятели?

Благодаря!

Настроката на екрана на ДВАТА лаптопа:

2082206344_Untitled-3.jpg.29f349b9647d003b5657de1d63e30daa.jpg

Как виждам сайта от Dell - нормалния ми екран:

Untitled.jpg.611c2c83900ced097b8b557af6f0d8ac.jpg

Как виждам Магеланци на Toshiba - все едно съм на мобилния си телефон - и е много неудобно:

1235269865_Untitled2.jpg.b37b717d35cf7ae05a02028e16b37b30.jpg

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

А, Рейни ме подсети да питам и аз нещо подобно.

На офисния компютър имам инсталирана програма, чрез която работя с НЗОК.

Отчитането става на 1 и, примерно на 12 число.

Което значи, до 15 не трябва да пътувам, че изпускам сроковете на отчитане.

Въпросът ми е :

Мога ли, на i-pad  / това имам/ ,да си инсталирам програмата Teamviewer и дистанционно да влизам в стационарния компютър и да си правя/подписвам/пращам отчетите.

Като , само ще ангажирам половинът да пусне настолния компютър.

Връзка към коментар
преди 7 минути , AlexandraKo каза:

А, Рейни ме подсети да питам и аз нещо подобно.

На офисния компютър имам инсталирана програма, чрез която работя с НЗОК.

Отчитането става на 1 и, примерно на 12 число.

Което значи, до 15 не трябва да пътувам, че изпускам сроковете на отчитане.

Въпросът ми е :

Мога ли, на i-pad  / това имам/ ,да си инсталирам програмата Teamviewer и дистанционно да влизам в стационарния компютър и да си правя/подписвам/пращам отчетите.

Като , само ще ангажирам половинът да пусне настолния компютър.

Може

преди 33 минути , Rainy каза:

Имам два лаптопа - служебен Dell, който използвам в 95% от времето, и личен Toshiba. Вторият само се води лаптоп, но ми е жал да се лиша от едно пътуване, за да си купя нов и го държа... Използвам го за сайтове, които не са разрешени на служебния ми лаптоп (например Facebook). 

И двата лаптопа са с Windows 7. На двата лаптопа, обаче, виждам Магеланци по различен начин (снимки накрая).  

Първо, сама се опитах да реша проблема. Реших, че имам различни настройки на екрана. Да, ама не. И двата са с някакъв Mobile PC display, но виждам Магеланци различно :blink:

Моля, помогнете ми да разбера как да си направя настройката на екрана на Toshiba-та така, че да не виждам Магеланци все едно съм на мобилния си телефон - искрено ме дразни и не ми е удобно. @chandni, @neuromancer Други IT приятели?

Благодаря!

Настроката на екрана на ДВАТА лаптопа:

2082206344_Untitled-3.jpg.29f349b9647d003b5657de1d63e30daa.jpg

Как виждам сайта от Dell - нормалния ми екран:

Untitled.jpg.611c2c83900ced097b8b557af6f0d8ac.jpg

Как виждам Магеланци на Toshiba - все едно съм на мобилния си телефон - и е много неудобно:

1235269865_Untitled2.jpg.b37b717d35cf7ae05a02028e16b37b30.jpg

Опитай с друг браузър на Тошибата

Изглежда сайта те препраща към мобилната версия

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , cybersimo каза:

Може

Опитай с друг браузър на Тошибата

Изглежда сайта те препраща към мобилната версия

Ползвам основно и винаги Google Chrome - и на двата лаптопа... Странно защо единият ще ме праща там, а другият - не?

Връзка към коментар
В момента, Rainy каза:

Ползвам основно и винаги Google Chrome - и на двата лаптопа... Странно защо единият ще ме праща там, а другият - не?

Затова те карам да опиташ. За да разберем къде е проблема

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Rainy, я виж на тошибата дали не си зумнала магеланци без да искаш. Имаш ли лупичка горе вдясно в края на адресната лента. Цъкни Reset. 

image.png

Връзка към коментар
преди 39 минути , Георги каза:

@Rainy, я виж на тошибата дали не си зумнала магеланци без да искаш. Имаш ли лупичка горе вдясно в края на адресната лента. Цъкни Reset. 

image.png

Дадададдададададааа... точно това се оказа! Много благодаря! 🍻

Връзка към коментар

Някой да ме светне за безплатен паркинг на пешеходно разстояние от площад Славейков. Казаха ми на стадион Васил Левски. Има ли опасност да има места 😀. Или някой МОЛ наоколо. За цял ден ми трябва, за вторник. Мерси.

Връзка към коментар
преди 46 минути , EliDion каза:

Някой да ме светне за безплатен паркинг на пешеходно разстояние от площад Славейков. Казаха ми на стадион Васил Левски. Има ли опасност да има места 😀. Или някой МОЛ наоколо. За цял ден ми трябва, за вторник. Мерси.

преди 22 минути , bad kid каза:

Май вече го направиха платен този до В. Левски

Само една малка част остана безплатен, но да попаднете на място там си е почти като печалба от лотарията. Местата се заемат още сутринта от работещи наоколо.

Можете да видите кое е най-близкото място без зона, но на пръв поглед няма нищо наблизо.

Аз бих проверила какви са цените за целодневно паркиране в близост.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

15лв на Сердика. Предполагам, че ще пристигна около 10часа. Ще пробвам там, а може и цената да е по-добра. Че синята зона нали имаше ограничения някакви във времето за престой. Ще ми трябват 2-3 часа поне в този район.

Връзка към коментар
преди 9 минути , EliDion каза:

15лв на Сердика. Предполагам, че ще пристигна около 10часа. Ще пробвам там, а може и цената да е по-добра. Че синята зона нали имаше ограничения някакви във времето за престой. Ще ми трябват 2-3 часа поне в този район.

Или зарязваш колата за цял ден в Кентавър срещу 5 лв и се движиш спокойно с метрото.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
16 minutes ago, chandni said:

Или зарязваш колата за цял ден в Кентавър срещу 5 лв и се движиш спокойно с метрото.

Може и на паркинга на метрото на Интер експо (ако влизаш през Цариградско де).

С билетчета (т.е. като пътуваш) първите два часа са безплатни, всеки следващ е 50 стотинки, ако не се лъжа.

Или някъде извън зона, до метро. Но предполагам ще трябва да се обикаля за места, което прави такъв вариант доста по-неудобен.

Редактирано от Victoria
Връзка към коментар

Много ми е далече там хора, идвам от Русе - по Ботевградско и имаме работа по центъра , а и сме две, ако трябва и билетчета за метрото - насам на там. По удобно и изгодно ми идва Сердика.

Редактирано от EliDion
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.