Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 8 минути , EliDion каза:

Много ми е далече там хора, идвам от Русе - по Ботевградско и имаме работа по центъра , а и сме две, ако трябва и билетчета за метрото - насам на там. По удобно и изгодно ми идва Сердика.

Можете да си купите дневни карти за градския транспорт - https://sofia.mpass.bg/bg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Синята зона има ограничения в престоя до два часа. За зелената - не си спомням, но сигурно пише (съжалявам, тръгвам към летището и пиша в движение). Паркингът на МОЛ Сердика е безплатен първите 4 часа от престоя. И наистина, дневната карта е идеален вариант за цял ден ходене из София. 4 лв без ограничения във вида транспорт и броя пътувания 🙂 

Иначе, зад МОЛ-а на Стамболийски има един паркинг, на който престоят е 1 лв на час (ако ти върши работа) и няма ограничения в престоя.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Абе чудя се, трябва ли нещо да се настройва, ако сложа сим карта в Айпада (стар, мисля, че е версия 2 или 3 , преди да излезе Air и мини). Сим картата когато е на телефона ми има интернет, но като я сложа в айпада няма. От друга страна си показва мрежа на оператора и дори получавам push нотификации, което ме навежда на мисълта, че хардуера си е ок. Аот оператора ме убеждават, че айпада е за ремонт. Не че ми е толкова важно, за да ходя на сервиз де. Иначе разрових из менюто и нищо не видях.

Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

Абе чудя се, трябва ли нещо да се настройва, ако сложа сим карта в Айпада (стар, мисля, че е версия 2 или 3 , преди да излезе Air и мини). Сим картата когато е на телефона ми има интернет, но като я сложа в айпада няма. От друга страна си показва мрежа на оператора и дори получавам push нотификации, което ме навежда на мисълта, че хардуера си е ок. Аот оператора ме убеждават, че айпада е за ремонт. Не че ми е толкова важно, за да ходя на сервиз де. Иначе разрових из менюто и нищо не видях.

Освен оператора изписва ли 3G или 4G?

Провери също и в Settings - Mobile Data - Mobile Data Options - там е настройката за 2G/3G/4G и ако има меню Mobile Data Network - сигурно трябва да се въведат настройките на оператора

Редактирано от cybersimo
Връзка към коментар

3Г изписва

забавното е, че айпада е произведен в Бразилия за бразилския пазар, а 4Гто му е като за американския стандарт и не работи тук, доколкото съм чел

Връзка към коментар
преди 3 минути , rdd каза:

Да попитам и аз: в сряда са представени новите айфони. Кога ще бъдат пуснати за продажба, обявено ли е?

Apple iPhone XR - October 26th
Apple iPhone XS,Apple iPhone XS Max - September 21st

Официално на пазара в световен мащаб от тези дати, като за България XS и X Max от 28-ти септември ще се предлага, а за XR още не е ясно.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, EliDion каза:

Някой на Теленор получавал ли е имейл, че ще има промени в общите условия. Дават някакъв линк, какъвто изобщо няма. Или поне моя Гугъл не го намира?

Да на сма при мен се отваря

D7C04D29-0AC4-4337-A680-BF82D82AF276.jpeg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам една жалба в КЗП, преди са вършели работа, но този път май нищо няма да стане.

Месец след жалбата, получих мейл, че са изпратили сигнала ми до ОДБХ,  областна дирекция по безопасност на храните, още тогава се зачудих защо.

От тях получих след време становище, че са направили органолептична преценка (проверих в гугъл какво значи това) и не са намерили нищо нередно.

Въпроса е, към кой мога да се жалвам сега. Върнах им отговор, че мисля, че изобщо не разбират за какво се жалвам, но не получих отговор, а жалбата е за следното:

За пореден път се натъквам на консерви със съдържание което няма нищо общо с истината. Преди година пак имах подобен случай и тогава си прибраха стоката и уж го глобиха, но този път няма реакция..Оправданието беше, че от Испания го били превели така и вносителя  не знаел, че е грешно, малко като за малки деца...

Сега е подобен случая, в Била, Кауфланд и др магазини се продават  консерви на които пише, че са  от пипала от октопод, като има различни видове, по галисийски и други.  Освен превода на български на малкия етикет, има и снимка и име с големи букви на български, че е октопод, само че проблема е, че вътре няма октопод. 

Това се вижда най-лесно от оригиналния етикет, там си пише какво има, а и вече съм се натъквал на тази практика у нас, но в по-лек вариант.

Вътре има пипала от друго мекотело, което е в пъти по-евтино. Преди ги бях хващал, че го продават за калмар, което пак е по-скъп продукт, но този път минаха всички граници с октопода, който е в пъти по-скъп.

Това е все едно да продавам кокошки за фазани и никой да не ме закача, а проверяващите органи да ми кажат, че след органолептична преценка няма изменения в цвят и вкус и че имали работно облекло продавачите..

Аз не се жалвам, че продават нещо развалено или вредно, а че лъжат за съдържанието. 

Ето какво има и какво е в действителност. Да поясния, че това не е дори нормален калмар, а най-евтиния подвид от тези мекотели.

ecedfeadfes.JPG.656ee34bc6369bfd2ff2a2de084c3af7.JPG

Та някой знае ли какво може да се направи?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 13 September 2018 в 7:40, cybersimo каза:

Освен оператора изписва ли 3G или 4G?

Провери също и в Settings - Mobile Data - Mobile Data Options - там е настройката за 2G/3G/4G и ако има меню Mobile Data Network - сигурно трябва да се въведат настройките на оператора

Оправих го, мерси. Уж бях гледал там. Има само APN Settings, които ги гугълнах какви трябва да са и тръгна. 

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 23 часа, Alexander каза:

Имам една жалба в КЗП, преди са вършели работа, но този път май нищо няма да стане.

Месец след жалбата, получих мейл, че са изпратили сигнала ми до ОДБХ,  областна дирекция по безопасност на храните, още тогава се зачудих защо.

От тях получих след време становище, че са направили органолептична преценка (проверих в гугъл какво значи това) и не са намерили нищо нередно.

Въпроса е, към кой мога да се жалвам сега. Върнах им отговор, че мисля, че изобщо не разбират за какво се жалвам, но не получих отговор, а жалбата е за следното:

За пореден път се натъквам на консерви със съдържание което няма нищо общо с истината. Преди година пак имах подобен случай и тогава си прибраха стоката и уж го глобиха, но този път няма реакция..Оправданието беше, че от Испания го били превели така и вносителя  не знаел, че е грешно, малко като за малки деца...

Сега е подобен случая, в Била, Кауфланд и др магазини се продават  консерви на които пише, че са  от пипала от октопод, като има различни видове, по галисийски и други.  Освен превода на български на малкия етикет, има и снимка и име с големи букви на български, че е октопод, само че проблема е, че вътре няма октопод. 

Това се вижда най-лесно от оригиналния етикет, там си пише какво има, а и вече съм се натъквал на тази практика у нас, но в по-лек вариант.

Вътре има пипала от друго мекотело, което е в пъти по-евтино. Преди ги бях хващал, че го продават за калмар, което пак е по-скъп продукт, но този път минаха всички граници с октопода, който е в пъти по-скъп.

Това е все едно да продавам кокошки за фазани и никой да не ме закача, а проверяващите органи да ми кажат, че след органолептична преценка няма изменения в цвят и вкус и че имали работно облекло продавачите..

Аз не се жалвам, че продават нещо развалено или вредно, а че лъжат за съдържанието. 

Ето какво има и какво е в действителност. Да поясния, че това не е дори нормален калмар, а най-евтиния подвид от тези мекотели.

ecedfeadfes.JPG.656ee34bc6369bfd2ff2a2de084c3af7.JPG

Та някой знае ли какво може да се направи?

Преди време питах в тогавашното ХЕИ, кого да занимая с отвратителната хигиена в един месарски магазин и те рекоха, че не било тяхна работа. Имало си някаква Агенция по безопасност на храните.

БАБХ е съкратено, гледам, че има координати в нета на тази в София, пиши на тях.

Връзка към коментар

Това ОБДХ не е ли същото, областна дирекция по безопасност на храните?

Аз от тях имам мейл, че всичко е наред и след органолептичната преценка няма нищо развалено и са написали предписание заради несъответствието, нищо повече.  

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Alexander каза:

Аз от тях имам мейл, че всичко е наред и след органолептичната преценка няма нищо развалено и са написали предписание заради несъответствието, нищо повече.  

Аз не бих се занимавала с български институции, а директно бих насочила оплакването си към европейските институции:

https://www.ukecc.net/complaints-procedure.cfm 

Връзка към коментар
преди 10 минути , Alexander каза:

Да, сигурно е това. Еми, няма на кого другиго да се жалваш. Освен Господари на ефира, ако се заинтересуват.

Връзка към коментар
преди 9 часа, AlexandraKo каза:

Да, сигурно е това. Еми, няма на кого другиго да се жалваш. Освен Господари на ефира, ако се заинтересуват.

Господарите няма да се занимават с големи фирми като Кауфланд и Била 

преди 9 часа, Rainy каза:

Как да си направя чуждестранно - и по-точно немско - IP? 

Има приставка за Хром, Hola VPN, в повечето случай върши работа 🙂

Връзка към коментар
преди 4 минути , tch каза:

Има приставка за Хром, Hola VPN, в повечето случай върши работа 🙂

Аз просто не знам как се прави, исках да помоля за някакъв линк с пояснение - ако на никой не му се занимава да обяснява, както е май случая 🙂 

Връзка към коментар

Писано беше някъде

Инсталираш си Hola VPN в хрома, после отваряш страницата, която те интересува, цъкаш на иконката на Hola (едно пламъче) и си избираш държавата, която искаш да симулираш, после презареждаш страницата.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Rainy каза:

Аз просто не знам как се прави, исках да помоля за някакъв линк с пояснение - ако на никой не му се занимава да обяснява, както е май случая 🙂 

АмИИИИ, не е rocket science 🤗 Пишеш името на програмата в Гугъл, линкът те отвежда към техния web store. Инсталираш ли приставката, обяснено е как става. И след това ти се появява иконката горе в дясно и може да си пускаш VPN-a когато искаш. Като го пуснеш си избираш коя държава искаш и те така.

Да няма някаква схема с билети с немско ИП? 😋

Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

Писано беше някъде

Инсталираш си Hola VPN в хрома, после отваряш страницата, която те интересува, цъкаш на иконката на Hola (едно пламъче) и си избираш държавата, която искаш да симулираш, после презареждаш страницата.

Благодаря!

преди 1 минута , tch каза:

АмИИИИ, не е rocket science 🤗 Пишеш името на програмата в Гугъл, линкът те отвежда към техния web store. Инсталираш ли приставката, обяснено е как става. И след това ти се появява иконката горе в дясно и може да си пускаш VPN-a когато искаш. Като го пуснеш си избираш коя държава искаш и те така.

Да няма някаква схема с билети с немско ИП? 😋

Не е, ама като го знаеш 🙂 Благодаря!

Ахахахахаааа... не точно, но за пазаруване говорим, да. Немските версии не се задържат и ме прехвърлят към английски, а разликите в цените са съществени... 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.