Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 6 минути , Емика каза:

Детски рожден ден в ESKAPE ROOM.

Впечатления, мнения, препоръки за София, някой има ли? 10 годишни.😀 

В края на ноември винаги е трудно с избор на място, а на такова още не са ходили.

Предварително благодаря на отзовалите се:thank_you:

Тагвам @Георги Василев, той даже тема щеше да пише за тези стаи като цяло. 

Връзка към коментар
В момента, Георги каза:

Тагвам @Георги Василев, той даже тема щеше да пише за тези стаи като цяло. 

Мерси! Знам, че е фен, веднъж Уиз ни беше сложил един до друг и там се запознахме и ми каза. Дано го види.

Връзка към коментар

Мда. Няколко мога да препоръчам- лично изпитани (и точно за 10 годишни).

1. Emergency Escape (ул. Дамян Груев 42, ет. 7, сградата на Алианц, срещу МВР болница, Руски паметник)

2. https://offline.bg/bg/    София,1505, ул. Русалка 4

Първата беше за РД на дъщеря ми- в нея са без родители и имаше ваучери в сайтовете за колективно пазаруване. А във 2-та трябваше да има и по един родител с децата.

Редактирано от aleksandrina
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , aleksandrina каза:

1. Emergency Escape

Благодаря! Те имат две предложения с ваучери, едното е на ул. Дамян Груев с игри "Направление Неизвестно" или "Пощенска станция" - коя от двете се пита в задачата?:grin:

А второто им предложение е за бул. Дондуков 103 с игра "Наследството".

Оффф, не е лесно....

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Емика каза:

Детски рожден ден в ESKAPE ROOM.

Впечатления, мнения, препоръки за София, някой има ли? 10 годишни.😀 

В края на ноември винаги е трудно с избор на място, а на такова още не са ходили.

Предварително благодаря на отзовалите се:thank_you:

Направи им escape room у дома! Заключи децата вкъщи и им кажи, че ако успеят да се измъкнат, ще могат да идат на сладкарница.

• Смея се 7
Връзка към коментар
преди 21 минути , Емика каза:

Благодаря! Те имат две предложения с ваучери, едното е на ул. Дамян Груев с игри "Направление Неизвестно" или "Пощенска станция" - коя от двете се пита в задачата?:grin:

А второто им предложение е за бул. Дондуков 103 с игра "Наследството".

Оффф, не е лесно....

Самоцитирам се за някой, който ще се ползва след мен от информацията:

Игрите на Emergency Escape:

ИГРАТА "ПОЩЕНСКА СТАНЦИЯ"

Описание:

Загубена пратка. Липсващ телефонен номер. Неизвестен подател. Телеграма със скрито послание. Пощальон с колело. Възли от загадки...

Годината е 1978, мястото е Международна пощенска станция. 

Въоръжете се с котешки поглед, скрийте в джоба си оръжието на настроението, откъснете се от ежедневието, върнете календара назад и се потопете във времето  на ръчните писма, спретнати колети, бързи телеграми и ... 

"Пощальонът рязко спря колелото  пред пощенската станция. Вече пет дни беше на път, пет дълги дни разнасяше ...“

Ще успеете ли да избягате от стаята? 

ИГРАТА  "НАПРАВЛЕНИЕ НЕИЗВЕСТНО"

Описание:

Господин Х осъществява своето вълнуващо пътуване, по време на което открадват ключа от дома му. 
Група приятели научават новината за мистериозно изчезналия ключ и тръгват по стъпките на господин Х. 
От къде е минал? 
Какво е преживял? 
Какво е видял?
Следва да разберете, като поемете и Вие по Направление неизвестно!

Ще успеете ли да избягате от стаята?

ИГРАТА "НАСЛЕДСТВОТО"

Описание:

Имате 60 минути, за да откриете голямо завещание на масоните! "Наследството" чака своите наследници!
Масоните са тайно общество, покрито с митове и легенди. Мистериозно наследство е скрито от хорските очи в имение в центъра на София. Ключове и катинари, поредица от логически задачи, скрити артефакти и свещени предания го пазят от десетилетия.
Мисията е непосилна за сам човек.

Връзка към коментар

Оп, здравейте. Май малко закъснях с виждането, но ето ме. Така....като цяло масово ескейп стаите не са пригодени за толкова малка възраст. Причината е, че по-голямата част от игрите и загадките са неща, които едно дете на 10 няма как да знае. За пример....използване на пишеща машина, разпознаване на миризми, ориентиране по географска карта и прочие. Ако децата са придружени поне от 1 възрастен, може и да се получат нещата. Това е в общ план. Повечето стаи обачет могат да пригодят геймплея си и за по-малки играчи, като е хубаво поне ден, два преди това да се чуете с екипа и все пак да се уговорите за кога и каква възраст. Къде знам, че със сигурност няма проблем да играят деца: Offline, Escapeway, Houre Escape.....Questomania. Последните даже мисля, че са насочени към деца. Знам, че могат да организират и цели партите там. На Пиротска се намират. Имат две стаи с различни истории. Определено мисля, че там ще им хареса. За горепосочените за които се намират и ваучери.....твърдо не. Вярно, че децата не са толкова критични и винаги изваждат забавлението най-отпред, но наистина има места където не е ок. Аз лично мисля, че препоръчвам Questomania за този повод и тази възраст. Мястото е хубаво, персонала много отзивчив. Изживяването е гарантирано. 🙂 Дано съм бил полезен.

П.С. Скоро се надявам да отворя цяла тема за този вид забавление, защото набира доста популярност сред пътуващите по света, но като я отворя ще видите за какво говоря 🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 21 минути , Георги Василев каза:

П.С. Скоро се надявам да отворя цяла тема за този вид забавление, защото набира доста популярност сред пътуващите по света, но като я отворя ще видите за какво говоря

🙂

Давай, че минахне софийските и пловдивските, а да се споделят мнения за чужбинските би било много добра идея

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Пак аз с айпада, а мисля, че @cybersimo им разбира... 🙂

Значи, като тръгне да зарежда, зарежда малко и после опитва да включи, ама след ябълката гасне и пак отначало... той вече е на 5 години и сигурно батерията не е съвсем читава, но уж не съм забелязал проблеми. Тоя номер го правеше още два пъти преди, и се оправи след като го заредих с друго зарядно, проблема е, че даже свих зарядното на бащата, а сега и с него не ще (ама това беше на 220 волта, тук е 110). В краен случай може да пробвам при баджанака, където се оправи първия път или да тръгна по магазините да пробвам и ако тръгне да купя зарядното, ама някак си ми се иска някой да даде акъл първо...

Връзка към коментар

Правилно. Проблема е в остарялата батерия. Трябва ти зарядно с по-висока мощност - за да успееш да го стартираш. Но ако го оставиш да падне батерията - пак ще стане същия проблем. 

Трябва ти оригинално зарядно от ipad - 12W или по-голямо. И да е над 2.5А

Най-добре е да помислиш за смяна на батерията , ако ще го ползваш още дълго време

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Тя батерията ясна, ама по принцип си държи доста време и не ме е притеснявала, а това се случва за трети път, като предния път беше преди коледа.

Имам някакво зарядно дето пише 3А ама е прецакан USB куплунга, може да си поиграя да го сменя и да видя какво ще стане. Оригиналното му зарядно пише 1А и с него не тръгва.

За детски компютър го държа, ама смяна на батерията ми се струва, че ще е на цена почти като нов, а той не се отваря лесно да го мъча аз...

Връзка към коментар
На 3.10.2018 г. в 21:38, neuromancer каза:

Тя батерията ясна, ама по принцип си държи доста време и не ме е притеснявала, а това се случва за трети път, като предния път беше преди коледа.

Имам някакво зарядно дето пише 3А ама е прецакан USB куплунга, може да си поиграя да го сменя и да видя какво ще стане. Оригиналното му зарядно пише 1А и с него не тръгва.

За детски компютър го държа, ама смяна на батерията ми се струва, че ще е на цена почти като нов, а той не се отваря лесно да го мъча аз...

Това, че батерията държи дълго време не е показателно. Просто когато таблета стартира или изискваш от него нещо с голямо натоварване - батерията трябва да подаде голямо напрежение за кратък период (peak performance capability), което тя не може да осигури когато е остаряла и следователно таблета се рестартира. Ако беше по-нов модел нямаше да има този проблем, защото модула за управление на захранването щеше да получи тази информация и да намали честотата на процесора, за да "заобиколи" проблема. Например - таблета щеше да стартира доста по-бавно, но нямаше да изисква такова пиково напрежение и щеше да стартира нормално.

Смяната на батерията в сервиз на Апъл надали е толкова скъпо за този модел - просто попитай и прецени дали си струва.

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Еми ще видя

Аз успях да го стартирам, само че сега друг проблем. Зарежда само когато е включен към компютъра, ако е към зарядно не. И от компютъра е много бавно... Правих му reset, изчаквах да се изтощи напълно, ама си продължава така...

Връзка към коментар
преди 25 минути , neuromancer каза:

Еми ще видя

Аз успях да го стартирам, само че сега друг проблем. Зарежда само когато е включен към компютъра, ако е към зарядно не. И от компютъра е много бавно... Правих му reset, изчаквах да се изтощи напълно, ама си продължава така...

Опитай с друго зарядно и/или с друг кабел

Връзка към коментар

ми с никое не става май, дори с това от 3А дето пише, че е

не знам защо, уж компютъра дава много по-малко ток, явно е нещо софтуерно

а оригиналното е 5V - 1A и ми се вижда слабо за айпад, ама тя жената го забравя при майка си и си го взе след половин година, та може да не е то

в нета четох за бекъп и после рестор as new, като имам време ще пробвам

Връзка към коментар

Току що си инсталирах приложението на Раян и в момента в който стартира,на екрана излезе предупреждение за Malware Trojan.Какво е най-разумно да се направи?Чувала съм,че деинсталирането може да влоши нещата,така ли е?

Връзка към коментар
преди 4 часа, Мари Николова каза:

Току що си инсталирах приложението на Раян и в момента в който стартира,на екрана излезе предупреждение за Malware Trojan.Какво е най-разумно да се направи?Чувала съм,че деинсталирането може да влоши нещата,така ли е?

Имаш ли някаква антивирусна на телефона? Подозирам, че проблемът не е в приложението на раян, а в някое друго, което се е намърдало на телефона ти и пуска такива стряскащи съобщения. Крайният резултат е да те накарат да инсталираш нещо, което в най-лекия случай ще ти иска някакви пари. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Мари Николова каза:

Приложението на Райън от официалния App Store или Google Play го инсталираш? Ако да, вероятно е фалшива тревога

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 13.10.2018 г. в 22:08, funny каза:

Някой да има идея от кога ще се продава Google Pixel 3 в България и къде ? 

Не мисля, че има в България от този телефон в момента. Но горещо ти препоръчвам да разгледаш най-новите модели Нокиа, ако идеята да си вземеш Пиксел е чистия Андроид.

Нокиа 7.1 се очаква в края на октомври

Нокиа 6.1+, 5.1+ и 5.1 ги има

Ето сравнение на 7.1 и Пиксел 3:  (цена 350 евро срещу 860)

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9354&idPhone2=9256

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , cybersimo каза:

Не мисля, че има в България от този телефон в момента. Но горещо ти препоръчвам да разгледаш най-новите модели Нокиа, ако идеята да си вземеш Пиксел е чистия Андроид.

Нокиа 7.1 се очаква в края на октомври

Нокиа 6.1+, 5.1+ и 5.1 ги има

Ето сравнение на 7.1 и Пиксел 3:

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9354&idPhone2=9256

Камерата на 6.1 и 7.1 еднаква ли е?

Понеже най-важното за мен е камерата бях харесал Самсунг С9 , но много по ниската цена на Нокията ме заинтригува, пък гледам, че няма толкова голяма разлика в снимачките им.

Редактирано от Щастливеца
Връзка към коментар
преди 5 минути , Щастливеца каза:

Камерата на 6.1 и 7.1 еднаква ли е?

Понеже най-важното за мен е камерата бях харесал Самсунг С9 , но много по ниската цена на Нокията ме заинтригува, пък гледам, че няма толкова голяма разлика в снимачките им.

ето професионално сравнение на най-добрите камери за телефони (колоната в дясно):

https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/

като тук все още няма тестове на Пиксел 3 и 3 XL, също няма и на Nokia 7.1

Nokia 6.1 е с една камера, докато Nokia 7.1 и Nokia 6.1 Plus са с по две камери (втората е telephoto). 

Ето сравнение на трите телефона:

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9178&idPhone2=9354&idPhone3=8972

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 13.10.2018 г. в 22:08, funny каза:

Някой да има идея от кога ще се продава Google Pixel 3 в България и къде ? 

Същата работа дебнах миналата година с пиксел 2, спешно ми трябваше преди азиатските трипове, пристигна чак през ноември и си го купих от citytel.bg, единствено там се появи първоначално. Беше с английски накрайник и ми бяха сложили бг адаптер. Не съжалявам и за секунда за покупката. Предполагам пиксел 3 също няма да разочарова.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.