Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Някой ползвал ли е https://www.muziker.bg? Може ли да им се вярва...? Изпращат от склад в Словакия, дават 3 години гаранция вместо 2... При нужда от гаранционен ремонт куриерът до тях и обратно е за тяхна сметка. При покупка над 200 лв, куриерът също е за тяхна сметка. Недостатъкът е, че трябва да се плати или по банков път и да получиш стоката с Interlogistica, при който вариант можеш да прегледаш пратката, или с наложен платеж и M&BM без право на преглед на пратката. Не искам да превеждам парите по банков път, понеже не искам да платя и да чакам 2 месеца за доставка, а сумата не е малка, за да я платя на куриер, без да знам какво има в кутията.

Затова моля ако някой ги е ползвал, да даде отзиви. 🙂

Връзка към коментар
преди 1 минута , chandni каза:

Някой ползвал ли е https://www.muziker.bg? Може ли да им се вярва...? Изпращат от склад в Словакия, дават 3 години гаранция вместо 2... При нужда от гаранционен ремонт куриерът до тях и обратно е за тяхна сметка. При покупка над 200 лв, куриерът също е за тяхна сметка. Недостатъкът е, че трябва да се плати или по банков път и да получиш стоката с Interlogistica, при който вариант можеш да прегледаш пратката, или с наложен платеж и M&BM без право на преглед на пратката. Не искам да превеждам парите по банков път, понеже не искам да платя и да чакам 2 месеца за доставка, а сумата не е малка, за да я платя на куриер, без да знам какво има в кутията.

Затова моля ако някой ги е ползвал, да даде отзиви. 🙂

А какво трябва да се купи?

Връзка към коментар
На 13.10.2018 г. в 22:08, funny каза:

Някой да има идея от кога ще се продава Google Pixel 3 в България и къде ? 

https://www.citytel.bg/ продават 2-ката, можеш да ги питаш

(пп. T.E.Lawrence вече те е насочил към тях, сега виждам)

Редактирано от bad kid
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 21 часа, Inception каза:

Коя програма използвате за обработка на снимките си? Максимално проста и лесна за работа и по възможност да не товари много компютъра.

Вградената в Уин-а не ти ли върши работа? За елементарни корекции Google Photos също върши работа, дори не ти трябва да инсталираш нищо. Други подходящи кандидати са Acdsee (всъщност не съм ги ползвал от години) и Irfanview. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Gimp е безплатен софтуер, подобен на Photoshop, но не е много елементарен... Ако има по-големи възможности, няма как да е и прост... За наистина basic неща като оразмеряване и crop, както @Георги е споменал - вградената в Windows 10, Paint... 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 16.10.2018 г. в 9:32, Inception каза:

Максимално проста и лесна за работа и по възможност да не товари много компютъра.

https://www.photopea.com/   -  он-лайн, без да сваляш. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Програмката, която аз ползвам за елементарна обработка е FastStone Image Viewer. Безплатна и приятна за мен.

Да допълня и една друга програма от същия разработчик - FastStone Photo Resizer, безплатна отново и редактира много снимки едновременно. Полезно, когато в края на екскурзията събираме всички фотоси в една папка от всички снимащи устройства и желаем да ги редактираме групово.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Някой има ли познание относно проектори. От известно време съм зарибен и си мисля да си взема,но гледам в емаг цени много /от 200-2000/ и модели всякакви. Не държа да е нещо уау и скъпо не знам нещо до към 800лв може би. Да става за филми и ютюб.Грам си нямам на идея от функциите му, но нали може да се свърже към него и цифрова тв. Кое е от значение и някой модели ако може.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар

Основните параметри са резолюция и яркост (ANSI lumens). Колкото повече - толкова повече. Щом ще гледаш цифрова, вероятно ще е с HD или FullHD резолюция. Аkо резолюцията на проектора ти е 1280*800 например а FullHD от цифровата 1920*1080 се сещащ - губи се рязкост и изглежда по-размазано. Яркостта е ясно - ако е с ниска яркост трябва да го гледаш на тъмно или с минимална  светлина (външна или от лампите).

Важно е и на каква повърхност го прожектираш - ако не е бяла стена, а някаква цветна (дори и бледожълто да е) разваля цветовете и започва да изглежда бозаво

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ами аз съм на А1 цифрова не всички канали са ми HD приемника ми е свързан с HDMI кабел и разделителната ми е 1080i иначе мисля да си сложа от тези бели платна.

Връзка към коментар

Белите платна и те струват едни кинти... Тръгват от стотина и стигат до хилядарка :)

На проектора му гледай и живота на лампата, защото като изгори лампата, смяната ѝ е една много прилична част от цената на целия проектор.Capture.PNG.96539c5a7baffe1aa5039a96eac42397.PNG

Бърз пример... Сещай се :)

• Смея се 1
Връзка към коментар

При днешните цени на телевизорите, сигурен ли си, че ти трябва проектор? Пано с диагонал 165 см е колкото 65 инчов телевизор. Вече са ти обрънали внимание за екран, яркост, резолюция и живот на лампата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 32 минути , akair каза:

При днешните цени на телевизорите, сигурен ли си, че ти трябва проектор? Пано с диагонал 165 см е колкото 65 инчов телевизор. Вече са ти обрънали внимание за екран, яркост, резолюция и живот на лампата.

И аз щях да попитам същото - защото бизнес тенденцията, която поне аз наблюдавам, е категорична замяна на прожекторите с телевизионни smart екрани, освен ако помещението не е с размерите на малка кинозала или е лично екстравагантно хрумване 🙂 

Връзка към коментар

Ивко, ако взимаш да е full hd.Сложиш ли проектор ще забравиш за телевизора. Като свикнеш с него, тв-то ще ти изглежда, като от лего играчка. За съжаление, както се спомена по горе, хубавите са скъпи. Подръжката-смяната на лампите . Платно задължително, иначе се губи смисъла. Ето снимка на телевизора от вкъщи 60"плазма и разликата, като дръпна платното, което е с размер на бялото 100". 

Естествено има и предимства и недостатъци 

IMG_20181018_081748.jpg

IMG_20181018_081659.jpg

Редактирано от Branko
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, akair каза:

При днешните цени на телевизорите, сигурен ли си, че ти трябва проектор?

Да и това го видях, но един хубав тв примерно струва 1000лв, а за тези пари предполагам,че ще се вземе що годе проекор на ниво. И самата идея ще образа идва от друг източник 😊 не знам по-скоро като прищявка май стана.

Преди 1 час, Rainy каза:

, освен ако помещението не е с размерите на малка кинозала или е лично екстравагантно хрумване 🙂 

Ами по-скоро последното 🙂, не е на кино зала, хола ми е има няма 20кв, но имам една голяма, хубава и празна стена, която някак ме изкушава там да сложа едно платно 🙄😁 

44294066_244625386209690_5779895656692842496_n.jpg

преди 47 минути , Branko каза:

Ивко, ако взимаш да е full hd.Сложиш ли проектор ще забравиш за телевизора. Като свикнеш с него, тв-то ще ти изглежда, като от лего играчка.

IMG_20181018_081748.jpg

IMG_20181018_081659.jpg

Ами аз не знам то зависи и с какви размери ще гледаш от проектора и тв може би ще гледам на него от време на време някой филм или концерт или просто да си пусна ютуба при гости.Ти колко често го ползваш и с каква цел? 

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Ivko каза:

44294066_244625386209690_5779895656692842496_n.jpg

Ами аз не знам то зависи и с какви размери ще гледаш от проектора и тв може би ще гледам на него от време на време някой филм или концерт или просто да си пусна ютуба при гости.Ти колко често го ползваш и с каква цел? 

По принцип и аз с тази цел го взех, за концерти, филми, спорт. Но опъна ли платното забравям да го вдигам 🙂

При мен проблема е, че ако го опъна щерката го окупирва и трябва да се местя в друга стая с малък тв. и за това го пускам  само, като съм сам 😂

• Смея се 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ivko каза:

имам една голяма, хубава и празна стена, която някак ме изкушава там да сложа едно платно 🙄😁 ...

... на Реноар, или на Моне :grin: 
или поне на Златьо Бояджиев :grin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Налага се да купувам малък куфар. 10-килограмовия чекиран багаж и при Раян, и при Уиз, няма ограничения в размера, нали? В случай, че летя предимно с тях, има ли причина да купувам куфар 55 см, а не 60 примерно?

Връзка към коментар
преди 8 минути , noshtna_ptica каза:

Налага се да купувам малък куфар. 10-килограмовия чекиран багаж и при Раян, и при Уиз, няма ограничения в размера, нали? В случай, че летя предимно с тях, има ли причина да купувам куфар 55 см, а не 60 примерно?

Аз за една основна причина се сещам - ако "омешаш" линиите някъде по Европа, би било жалко да се налага да купуваш чекиран багаж, вместо да се ползваш от ръчния на Easyjet, например.

Това лято по един маршрут Лондон - Гърция - Лондон ми се наложи да ползвам три превозвача: Easyjet, Aegean, Eurowings. Ако нося 60 см, вместо 55см, ще трябва навсякъде да платя чекиран багаж - едно много скъпо и рядко неприятно упражнение за мен 🙂 

Връзка към коментар

Аз се сещам за още една.

Ако вместо да вземаш ръчен чекиран, решиш да си с прайорити и багажът да е при теб в салона, за да не изчезне/да не го чакаш на багажната лента и т.н.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.