Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

19 minutes ago, ven62 said:

В една реклама видях това:

Untitled.jpg.7e1336ad2810aaa8f1e9c80c1d8b10ad.jpg

Някой знае ли къде е?

https://en.wikipedia.org/wiki/Staffa

Нали знаеш, че в Google може да се търси по снимка? 😉

Рекламата на френска кола ли беше?

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

преди 2 часа, neuromancer каза:

такива шестоъгълни базалтови колони има на Giants Causeway в Ирландия и на отсрещния бряг Fingal's Cave в Шотландия, но вероятно и на други места, Исландия ми се върти в главата 

И на мен първата ми мисъл беше - Исландия. Но не бих ги пропуснал, така че бях сигурен, че не са от там.

преди 1 час, aleksandrina каза:

https://en.wikipedia.org/wiki/Staffa

Нали знаеш, че в Google може да се търси по снимка? 😉

Рекламата на френска кола ли беше?

Знам и пуснах едно "диагонално" търсене, но ми излезнаха все водопади. Явно съм я пропуснал.

Мерси - боднах една кърфица - бъдеща. :wink:

Редактирано от ven62
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

М, дааа. Под "Визуално подобни изображения" (предположението за водопад) излизат " Страници, които включват съответстващи изображения" и те там изскача отговора. 😉

И в Twitter гледам са питали същото. :-)

Връзка към коментар
преди 35 минути , ven62 каза:

И на мен първата ми мисъл беше - Исландия. Но не бих ги пропуснал, така че бях сигурен, че не са от там.

Знам и пуснах едно "диагонално" търсене, но ми излезнаха все водопади. Явно съм я пропуснал.

Мерси - боднах една кърфица - бъдеща. :wink:

Абе знам аз, че в Исландия има такива скали

https://www.theculturemap.com/geology-rocks-basalt-columns-iceland/

Иначе на снимката е Fingal's cave

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 34 минути , neuromancer каза:

Има и още как:

P1080964.jpg.cf96327753b0edd932d71e17a2cb5201.jpgP1090037.JPG.0d1de4379203c15caa7c75efb9cc595b.JPGP1100417.JPG.fdab68153ada06c443b2bdaef363fe84.JPGP10809321.jpg.22da1fbbe83e8b358198837940611bbb.jpg

P1100513.JPG.d2a6ce1c98fd18dfabc63d91bfa437c6.JPG

Да ме извиняват исландско-зависимите, но Staffa са по-яки.:laugh:

А тук, нали има едни две "шотландки" @Mary, @Rainy ) :wink: . Те защо си траят и не взимат отношение.

Пропуснали са Staffa. … Ужас! :wink:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
22 minutes ago, neuromancer said:

Като спомена Исландия, на тази камера се виждат едни... лодки с колела. Разгледах им сайта http://icelagoon.is/gallery/- много интересно. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой има ли опит с Aмазон и по-конкретно UK. Адресирам нещата до България и забелязвам, че двата пъти където съм поръчвал ги пускат без тракинг не знам от вида доставка ли зависи /икономична,експресна.и.т.н / или просто до България си е без проследяване заради ниските разходи, но са ми пристигали до сега и то в клон на пощата, като съответно ми оставят бележка. Сега чакам трета пратка от самия amazon.uk, a не от трето лице пусната на 22-ри октомври отново без тракинг, като дата на доставка са ми дали 31-ви /не знам колко е вярна тази дата/ днес е 5-ти, а още няма нищо. Мисля да почакам до края на седмицата и ако не пристигне да им пиша, та какво следва ако не я получа и им пиша? Има ли опция да върнат парите или да пуснат друга или няма този шанс? Не знам как действат с рекламация. След като няма проследяване те как ще са сигурни,че не съм я получил и че искам рекламация или действат на доверие?

Връзка към коментар
преди 3 минути , Ivko каза:

Някой има ли опит с Aмазон и по-конкретно UK. Адресирам нещата до България и забелязвам, че двата пъти където съм поръчвал ги пускат без тракинг не знам от вида доставка ли зависи /икономична,експресна.и.т.н / или просто до България си е без проследяване заради ниските разходи, но са ми пристигали до сега и то в клон на пощата, като съответно ми оставят бележка. Сега чакам трета пратка от самия amazon.uk, a не от трето лице пусната на 22-ри октомври отново без тракинг, като дата на доставка са ми дали 31-ви /не знам колко е вярна тази дата/ днес е 5-ти, а още няма нищо. Мисля да почакам до края на седмицата и ако не пристигне да им пиша, та какво следва ако не я получа и им пиша? Има ли опция да върнат парите или да пуснат друга или няма този шанс? Не знам как действат с рекламация. След като няма проследяване те как ще са сигурни,че не съм я получил и че искам рекламация или действат на доверие?

Няма правило с какво ще ти изпратят стоката.

Преди да им пишеш провери в пощата дали все пак нямаш получена пратка, а просто да липсва съобщението.

Ако не успееш да си намериш пратката им пиши. Винаги са много коректни.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Най-вероятно ти бавят известието от пощата.

Иначе ще ти върнат парите ако не я получиш

Преди години поръчвах редовно от javari, които бяха към амазон и всичко пристигаше, въпреки че бяха без проследяване.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да ходих до пощата, но вече нямат онези хвърчащи тетратки, където записват имената като ти дойде пратка,а вече само с трак номер проверяват или бележка. Преди съм ходил и преди да ми донесат бележка на адреса съм си вземал нещата ако са пристигнали понеже ме вписват в тетратката

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
В момента, Ivko каза:

Да ходих, но вече нямат онези хвърчащи тетратки, където записват имената като ти дойде пратка,а вече само с трак номер проверяват или бележка. Преди съм ходил и преди да ми донесат бележка на адреса съм си вземал нещата ако са пристигнали понеже ме вписват в тетратката

Ти искай да разровят пратките реално, а не да те търсят по номер. Ако не става дума за Централна поща, то в останалите клонове нямат чак толкова много пратки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вече непрепоръчаните няма да ги описват и или ще ги доставят на адреса, ако са по-малки или ще пускат известие. Поне временно очаквам да има забавяния и хаос....

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Ivko каза:

Аз поръчвам по този начин книги и никога не съм имал проблемна доставка. Само веднъж една се забави, писах им, върнаха ми парите и ми пратиха нова. Малко по-късно и първата дойде. По-вероятно е пощата да са закрили известието. И тетрадки още си има. Поне в клона в Лозенец.

Редактирано от Zaro
Връзка към коментар
преди 4 минути , Mary каза:

Ти искай да разровят пратките реално, а не да те търсят по номер. Ако не става дума за Централна поща, то в останалите клонове нямат чак толкова много пратки.

Ами там е проблема,че съм на център и давам клон централен хаха, а то става на въпрос за плоча даже служителите ми викат вчера да знаем те, че получаваш пратки хаха тя си е опакована в картон 30/30 едва ли пристигат всеки ден много плочи

преди 3 минути , bad kid каза:

Вече непрепоръчаните няма да ги описват и или ще ги доставят на адреса, ако са по-малки или ще пускат известие. Поне временно очаквам да има забавяния и хаос....

Да това ми обясниха и те от скоро вече е така.

п.с.Точно днес получих бележка за друга плоча пусната на 30-ти от Германия без тракинг и си я взех на същото гише както до сега.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар

Малко оффтопик, но... Не е ли скъпа доставката до България...? Аз поръчвам до склада на Габиели в UK и Германия и от там пратките ги доставят за седмица срещу 2 лв на килограм. Нито има забавяне/загубване по пощите, нито плащам свръхвисоки такси за доставка. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Случаите с БГ Пощи са много и неприятни....

1. За Револют всички знаем, няма да го повтарям.

2. Преди половин година си поръчах hands free от eBay.de и около 2 седмици след крайния срок все още не го бях получил. Ходих в пощата да си го търся по съответния номер и ми казаха, че не могат да ми проследят пратката. Писах на изпращача, че не съм получил устройството, той провери какво се случва и ми се извини, като предложи да ми върне парите или да ми прати пак. Аз избрах да ми върне парите. Получих ги след няколко дни. А след още 2 седмици получих и устройството.

3. Поръчахме от фирмата едни закачалки за дрехи от Холандия. От там ги пратиха по холандските пощи и съответно трябваше да ги получим в български пощи. Отначало не ни бяха спешни, после мина месец и почнаха да стават спешни. Звънях на изпращача, тъй като видях, че пратката е някъде по трасето към България, но не беше на наша територия. Той се обади и след няколко часа в интернет на сайта за проследяване ми показа, че пратката е на територията на България. Почаках още седмица но нямаше развитие. Звънях по български пощи и нищо конкретно не ми отговарят. Казват само да чакам. Притеснявам пак холандците и те звънят, а на тях нещо им обясняват, че стоката е задържана на митница....да ама това е европейски съюз, какви митници? В крайна сметка изострихме тона с холандците и те пратиха нови закачалки с TNT и ги получихме на следващия ден (без митниците да са проблем). Другите от Български пощи, които чакахме след няколко дни изписа, че са върнати на изпращача. Но дали са върнати не знам.

Та мисълта ми е....ще си получиш каквото си поръчал по един или друг начин, но неприятното горчиво чувство, че трябва да се бориш с вятърни мелници, за да получиш нещо за което си платил ще го има.

Редактирано от boogy83
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , chandni каза:

Малко оффтопик, но... Не е ли скъпа доставката до България...? Аз поръчвам до склада на Габиели в UK и Германия и от там пратките ги доставят за седмица срещу 2 лв на килограм. Нито има забавяне/загубване по пощите, нито плащам свръхвисоки такси за доставка. 

Аз поръчвам книги,  нерядко непродадени екземпляри или запазени библиотечни екземпляри, при които доставката до адрес в Лондон е 2.80 паунда, а до пощенския клон да 200 метра от вкъщи - 4.20 паунда. Самите книги често са на цена ...0.01 паунда. Същевременно като нови цената им е над 20 паунда. 

На практика, ако поискам доставка през адрес в Лондон, ще платя 2.80 паунда + 2-3 кинта за доставка + времето и разхода да се завлека до адреса в София. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ще изчакам до края на седмицата освен.А има ли някакъв срок до който трябва подадеш оплакване,че нямаш пратка примерно от датата на изпращане или на доставка.

Връзка към коментар

Ами все още ми я няма пратката и се свързах с онлайн съпорта и ми се извиниха, че все още не съм получил нищо и като компенсация ми върнаха парите за доставка, но казаха да изчакам до 22-ри този месец /ще стане един месец на тази дата от както имам известие,че е пусната/ и ако все още я няма ще ми върнат парите или ще пуснат нова. Но не виждам голям шанс да дойде, но ще видим.

п.с. Някой има ли идея за пратки от Швейцария дали се плащат мито/ддс и дали се задържат на митница? Нали не са в ЕС.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте. Имам нужда от малко помощ - макар да не знам дали е подходящ момента във връзка с многото оферти... 

Трябва да си купя лаптоп. Трябва - значи (почти) веднага. Тази седмица. Наложително ми е.

Поговорих с приятели, аз самата порових, но... нямам яснота на избора. Освен няколко неща.

Искам да е Toshiba, Dell или Lenovo (нека не обсъждаме други марки).

Знам, че трябва да е Intel Core i5 (или i7); 8 GB RAM (нагоре е скъпо), 256 GB SSD.

Нямам велики други изисквания, не искам да е шумен, не играя игри.

Предпочитам 15", но и 14" е приемливо - от 5 години ми е такъв служебния лаптоп.

Цената - трудно е да дефинирам, не искам боклук, но ако може да не е нагоре много, не ми е богат бюджета. 

Затруднявам се да избера кой точно. Да не говорим и че не мога да намеря откъде (за онлайн платформи говорим - с доставка Англия). До този момент само един съм отбелязала:

https://www.amazon.co.uk/Lenovo-IdeaPad-520S-14IKBR-Notebook-81BL008KUK/dp/B0792HGRN3?th=1

но ми се иска да избера и от другите две марки и да преценя. Ще се радвам да помогнете, ако можете.

Благодаря!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.